Boomer Space


Diskuse ke článku : ARMORED SAINT - Punching The Sky
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Imothep
20.12.2020 18:13

Tak jsem to dal dnes v kuse cele u cvičení(dokážu se u toho dobre soustředit i na detaily muziky).
No .... ne. Jako ta hodina u zvedání při poslechu téhle desky byla fajn, ale mohlo v podstatě hrát i cokoliv jineho(lepšího). Ale jsem rad, ze jsem tomu dal aspoň takto šanci - nedokážu si totiž představit, ze bych téhle desce obětoval hodinu čistého času, kdy bych se měl soustředit na tenhle v podstatě podkres.
V par místech slyším zřetelné citace z Dickinsonovy solovky Accident to Birth, nicméně proste ne vše, co na me fungovalo před dvaceti lety me dokáže uspokojit i nyni(včetně zmíněného Bruce).
Nebudu to však hanět, je to dobra, poctivě odvedená a kvalitní práce. Ale 90%? To jako v rámci tvorby AS? No to pak vysvětluje, proč se me jejich muzika vyhnula dlouhým obloukem, v podstatě až na par věcí tu kapelu neznám a je pro to asi dobrý důvod. Deska roku? No tak to je letošek ještě víc v háji než jsem si myslel.
Ale jo, našel jsem tam par silných míst, nicméně žádná skladba na me nefunguje sama o sobě celá, nic me na zadek neposadilo .... a řek bych, ze deska roku by takové vlastnosti mít měla. Celek drží “jen” výtečný výkon Johna Bushe a to mi prominte, nestačí.
Beru však, ze v.u. výtky jsou zas pro ostatní posluchace atributy, které oni v muzice vyhledávají, takže všem přeju zážitek a radost z poslechu - upřímně a bez sarkasmu.

 

S.C.A.Lytch
22.11.2020 13:18

Věnoval jsem tomu pět poslechů.

1. poslech - Wow.

2. poslech - Super, tohle si snad koupim.

3. poslech - Začíná to být trochu monotónní, ale třeba jen nemám náladu. Dáme pauzu.

4. poslech - Jako dobrý, ale mohlo by to být kratší.

5. poslech - To album drží Bush. Nejvic mě baví jeho zpěv. CD, ale určitě nepotřebuji. Následně odstraněno z playlistu.

Celkové hodnocení - 70%.


 

Zetro
22.11.2020 12:13

Mimochodom recenzia naozaj vyborna

 

Zetro
22.11.2020 12:12

Dlho som rozmyslal ako tento album ohodnotit,Armored Saint je naozaj kapela
u ktorej sa ukazuje aki su vyborni skladatelia,zreju ako vino,to je fakt.
Album je opat vyborny,John Bush skladby vynasa az do atmosfery ,pre mna je tento borec jeden naozaj z najlepsich spevakov minimalne v metalovom svete,ale predsa len jemne pre mna tento album za predoslim zaostava.Mozno,ze mi minuly skvele casovo zapasoval viac alebo sa mi zdal tvrdsi a sviezejsi,na Punching The Sky
vidim trosku viac priklon k historii kapely.Netvrdim,ze je na tom nieco zle,ale Win Hands Down,je skratka pre mna fantasticky.Zatial teda davam len 80% ,casom mozno upravim .

 

Honza Kouřil
18.11.2020 12:07

Armored Saint jsem poznal až díky Bushovi v Anthrax a i když mám doma všechna alba (AS), z těch starších poslouchám maximálně Symbol of Salvation. Bushův hlas jsem od prvního momentu miloval, takže s odstupem času si myslím, že moje závislost na albech Anthrax (1993 - 2004) by zřejmě nebyla taková, kdyby v r. 1992 nenabrali právě Johna Bushe. Ať je tomu jak chce, nové album AS je vynikající, od jeho vydání prakticky neposlouchám nic jiného. Ovšem přichází další pochyby, a to, zda-li bych toto album považoval za tak dobré i bez Bushe. Tím pochopitelně neříkám, že stojí za kočku, je na něm hromada zajímavých a chytlavých momentů, ale na druhé straně se nemůžu ubránit tomu ALE, za kterým ovšem nevím, co doplnit. Zkrátka ať už Bush nazpíval cokoliv, vždycky mně přišlo, že dokázal i prdu udělat kouli velkou jak tele. Možná to bude ono.

 

MichalPuchovský
18.11.2020 11:49

Mám to podobne ako Imhotep. Od Armored Saints som nikdy nič predtým nepočul, nový album som zatiaľ počul raz a na prvé počutie ma nechytil. Bush mi znie ako variácia na Dickinsona, nič výnimočné. Proste dobré od srdca zahrané remeslo. Možno si niekedy nájdem ten čas si aktuálny album vypočuť viackrát a doceniť jeho kvality, ale bavia ma viac mladé heavymetalové kapely ako Traveler, Riot City, Enforcer, Haunt, Stallion, Night či Stälker.

 

jirka7200
15.11.2020 23:48

J.Rose : právě tak jsem to myslel. Dnes nic nového v žádné muzice neobjevíš. Všobecně mě ta snaha na navázání na své nejúspěšnější období u služebně starších kapel moc nebaví, ale je fakt, že občas se i staří pardálové vybičují k poslouchatelným výsledkům. Mě třeba takto oslovilo loňské album Tygers of Pan Tang nebo Queensrÿche.

 

Prowler80
15.11.2020 11:16

O fous lepší než album předchozí. 60%.

 

J.Rose
15.11.2020 01:48

jirka7200: To co píšeš se dá ovšem aplikovat na každý hudební žánr, od country až po debilní drum n bass. Řečeno bylo v zásadě "vše".

Mě je to fuk. Hard Rock potažmo Metal je naštěstí hodně variabilní. Tak to bylo přeci vždy. V zásadě mi stačí když vyjde (vycházejí) dobrá od srdce udělaná deska. Třeba jako tahle a že je to x-tá variace na to samé? Koho to sere když to zní takhle parádně.

 

jirka7200
14.11.2020 19:15

Nepropadejte beznaději, v metalu, progresivním rocku ani v jazzu dnes nic nového (krom všemožných krkolomných fůzí) nenajdete. Nad tím nemá cenu laborovat. Nezbývá se smířit s tím, že nové desky budou jen x tou variací na stěžejní desky průkopníků daného žánru. Známější kapely s nějakou historií většinou dnes vydávají zase rozličné variace na své, v minulosti úspěšné desky.

Já osobně mám s Armored Saint vztah velice vlažný, k nijakým stylotvorným souborům jsem je nikdy neřadil. Nejvíce na mě zapůsobili v roce 1984, kdy jsem jejich medailonek k albu March of The Saint slyšel na zašumněný Svobodný Evropě. Novinku Punching The Sky jsem slyšel, řemeslně dobře odvedená práce, ostatně jako předchozí jejich desky.

 

Stray
14.11.2020 17:26

Poslouchat to klidně nemusíš, ale nebylo vhodné vybrat si zrovna desku, která je u mne tak 1 centimetr pod JUDAS PRIEST Firepower a která nemá letos konkurenci, zvlášť při faktu, když sem dodávám dva až tři články týdně, takže jich bude od ledna zhruba stovka.:-) Kdybys kritizoval u nových BENEDICTION, NAPALM DEATH atd., tak mávnu rukou ("70% max? Dobrá dobrá, je to možné.") a neřeknu ani slovo, ale tady když jsem se s tím vymalovával jak s velikonoční kraslicí bych byl opatrnější. Tomu se říká trefa.

 

Imothep
14.11.2020 15:45

Tak to jsme na tom s tím metalem docela v prdeli, pane vachmajstr :D ... ne, teď vážně - dávám si za úkol poslechnout to cele důkladně.

 

Stray
14.11.2020 14:16

Novej ARMORED SAINT = pro mne deska roku v metalu. Nového i starého, heavy i extrémního, tlustého i tenkého, amerického i evropského. Položit tohle, tak prakticky nemám co psát.

 

Stray
14.11.2020 13:29

Nebudu se dál vyjadřovat, neznáš pozadí.

 

Imothep
14.11.2020 13:06

Článek samotný jsem myslím ve svém prvním příspěvku vcelku pochválil. Pokud to nestačí - činím tak dodatečně znovu - a nedělám to z donuceni. Článek se mi líbí a v podstatě možná i trochu nastartoval můj zájem o AS.
S tím, ze jsem se trochu víc rozepsal u Alcatrazz nema kvalita retro recenze(nebo jak píšeš doplňkového cancu) co dělat, byť je opět výborná. Ta deska je proste výborná a tak to zůstane na věky.

 

Stray
14.11.2020 12:54

Smutné není to, že považuješ tuhle hudbu za průměrnou, ale že si své argumenty vybijes na zrovna mém článku, kterej je pruklepem tématu že všech stran a přitom kdejaký strohý doplňkový canc vychvalis.

 

Imothep
14.11.2020 12:33

Stray 13.11.2020 12:09 : jasné, pro fungování webu je naprostá nezbytnost se zabývat i novinkami, to beru.
Ale v postatě jsi tím dokonale popsal, proč z pohledu běžného posluchače de fakto nic nového moc neposlouchám(a věřím, ze je nás víc) .... protože proč? Jako že mám poslouchat průměr jenom abych za každou cenu poslouchal něco nového? Díky - ne! :oD
Pro me osobně ztráta času a sáhnu radši po kvalitě - byť mnohdy radu desítek let staré - nemám s tím ani ten nejmenší problem.

 

Stray
13.11.2020 13:56

Přesně, takoví ať si hulákají na náměstích na toho, kdo přináší další novinE...

:-))) https://www.youtube.com/watch?v=0a6aYyW2-o0

 

J.Rose
13.11.2020 13:47

Imothep: Proč kamenovat? V pohodě názor i s argumentem, což je na tomto webu standard.

Kdyby někdo napsal: "Je to píčovina, jak to někdo může poslouchat, jste hluší volové,,. Tak budíž. Takový lidé sem ale nechodí.

 

Stray
13.11.2020 12:09

Píšu to touhle formou hlavně pro to, že kdybych odmítl i nové ARMORED SAINT, tak bych ze současného metalu nemohl poslouchat prakticky vůbec nic. A to by asi bylo blbý mít tenhle web, co?:-)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist