Boomer Space


Diskuse ke článku : AC/DC - Ballbreaker
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

jirka7200
19.10.2020 13:14

V recenzi zmiňuje Stray s pečlivostí sobě vlastní která píseň vyšla jako singl. To mě přivedlo k zamyšlení o mém vztahu k tomuto formátu jako takovému. Za minulého režimu tu SP desky plnily z většinové části úplně jinou funkci, než ve světě. Jednalo se o covery popových zahraničních hitů a u rockových kapel šlo mnohdy o jedinou možmost, jak na sebe upozornit.

Mě ten obchodní model singlu u metalových kapel moc nesedí, nikdy mě nezajímaly jejich umístění a v životě jsem si po roce 1990 žádný nekoupil. U rockové/metalové produkce se mi musí líbit celé deska, abych zvažoval její koupi, v případě nějakých extra prošvihlých písní se potom nemohu zbavit pocitu, že kapela nabízí ty samé písně ve formátu LP, jen oblepené vatou z méně důležitých songů. Propagaci alba u mne vždy spíše plnil formát klipu. Jaký na to máte názor vy ?

 

J.Rose
19.10.2020 12:56

Já mám Posledního akčního hrdinu hodně rád a viděl jsem ho nesčetněkrát. Je ale pravda že od poslední projekce uplynulo už minimálně 10 let. Je to silná nostalgie pořád jsem to točil na VHSce a občas tam pár vteřin děje chybělo. To když se děda pokoušel odstranit kus natočené reklamy tím, že kazetu o kus přetočil zpět. I ten dabing a vůbec i celkově ty hlášky tam jsou parádní. Taky mi vždy přišlo že ty úseky odehrávající se v naší realitě, jsou ponuré až depresivní... Neustálý děšt, šero, přepadení v bytě, vražda bezdomovce...

Škoda že to v kinech bylo takové fiasko. Režii měl na starost člověk co natočil s Arnoldem Predátora, scénárista měl za sebou takové pecky jako Smrtonosnou zbraň či Posledního skauta. V knize Total Recall Arnold psal že měl film reklamu snad i ve vesmíru.... A přesto to šlo do kytek.

Mimochodem nic mi do toho není, ale proč Čubírková? :-)

 

čubírková
19.10.2020 12:02

Já vím, že tento web není (hlavním zaměřením) o filmu, ale dovolím si na začátek poznámku - Last Action Zero - je docela zajímavý film. Možná neměl ten finanční/fandovský efekt, ale bylo to pro diváka srozumitelné, s nějakou ústřední myšlenkou - procházení ze skutečného světa do světa hollywoodského filmu (byť zpracování mohlo být o kousek lepší, hlavně, spíš toto téma nabízelo větší pestrost, ale to nechme být) - hudební doprovod mě zde neurážel a docela i bavil. Mimochodem, on se Arnold zprostituoval i v takovém "fláku" jako Policajt ze školky, aby bylo jasno, na které straně kurtu je míček...

Tuto desku od ACbleskDC mám. V té době mi přišla skvělá... studia začala sázet na hlasitější záznam nahrávek a tudíž vlastně "na vyšší zvukové rozlišení"... (vzestup hlasitosti nahrávek je markantní hlavně u popu)..
Znělo to fakt skvěle.
Dnes už to tak úplně není, dynamika zvuku je jinde.
Každopádně obsahová stránka, která se ZDE na webu nejvíce řeší, mě ani po těch letech od vydání vůbec neuráží. Rocková deska, jak má být... možná by to mohlo být tuhle-támhle-nějak-jinak, ale minulost nelze změnit.
Možná by to šlo, ale to bych už zabrousila do filmografie s Mártym MekFlájem...

 

J.Rose
19.10.2020 05:56

V době vydání mi bylo 8. Velmi dobře si ovšem pamatuji na klip ke zmíněné skladbě "Big Gun", kde se z Arnolda stal na pár minut drsný kytarista :-)

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist