Boomer Space


Diskuse ke článku : AC/DC - Ballbreaker
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

J.Rose
19.10.2020 20:43

Já spíš myslel jestli se to hodí pod recenzi alba od AC/DC. No... když vlastně vezmu v potaz takového Richarda Ramireze, tak vlastně proč ne :-)

 

Stray
19.10.2020 20:18

Nic se mazat nebude, mě to nevadí. Jenom jsem se ptal.

Pandemonium je zrovna sekce, která není mojí doménou, občas se mě sice chce dotyčných tázat, proč kolikrát takové hnusy, když ti kluci maj znalosti z filmu, historie, cestování a bůhvíčeho všeho zajímavého ještě, a dostávám odpověď ve stylu "Protože METAL!":-) Já tedy nevím, pro mne by bylo lepší dělat Pandemonium ve stylu 100+1, než aby to nějak pořád dokola rozmazávalo temnotu. třeba ten Gdaňsk, ten měl původně název jinej, něco s Danzigovým městem, mě to přišlo blbý a musel jsem Darthovi pracně vysvětlovat, že Danzig není atribut natolik silnej, aby kvůli tomu metalista kliknul na článek, než kdyby měl název normál zeměpisnej a civilní. Já prostě to metalové prostoupení vším striktně odmítám a jsem v tom v teamu sám, snad s vyjímkou Horyny, který do vnitrostranických tahů a strategií není zasvěcován. Darth si prostě ořád myslí, že je to tu hlavně o temnotě, o metalu, o extrému, z čímž fakt nechci souhlasit a nesouhlasím, v článku Gdaňsk jsem vzdoroval jak názvům, kde bylo užito slovo DANZIG, tak BEHEMOTH. :-)

 

čubírková
19.10.2020 19:49

Stray: Vůbec ne. Tento Web je fajn, rozhodně nehejtuji (nebo jaxe to dnes říká) ale mám se tady snad jmenovat stará Blažková?

Klidně odsud z webu mé příspěvky z tohoto vlákna odstraňte (jak sám navrhuje J.Rose), no problem. My se s vraždícími zvrhlostmi přesuneme do soukromí. Ačkoli Pandemonium by po tom třeba mohlo šáhnout.. NIC, pokus o vtip... :-)

 

J.Rose
19.10.2020 19:18

Stray: Psal jsem to níže, tahle diskuze sem nepatří asi jsem se na ten Nick neměl ptát. Pokud má ta osoba zájem tak může napsat na můj Email a danou problematiku s ní v soukromí rád proberu.

Navrhuji aby jsi vlákno mezi mnou a čubírkovou odstranil.

 

J.Rose
19.10.2020 19:09

čubírková: No... uznávám že Jarda Malý je celkem zapomenutý případ. A ano s tou zaměnitelností máš pravdu, neb o podobné "věci" se zajímá jen nepatrné procento lidí.

Co se týče poslední věty ohledně chování davu... Pak musím uznat že netuším co konkrétně máš na mysli.

Ale pokud jde zapomenuté případy a věci, pak ti doporučím film "Angst" (1983). Opravdu netradiční zážitek pro fajnšmekry.

 

Stray
19.10.2020 19:01

čubírková: Jedna otázka. To ti přijde tenhle web tak zvrácenej a hnusnej, že se podle Tebe podobné nicky hodí právě sem? Vždyť já jsem hotovej medvídek Mýval.

 

čubírková
19.10.2020 18:43

J.Rose:
Jméno Gančarčík bych použila proto, že je netradiční a snadno zapamatovatelné a nezaměnitelné.. Nesouvisí s jeho zločinem - ale kdybych zmínila např. Malého (telefonní seznam - mtrví nemluví, děvenko) - stejně je to pro všechny jen nějaké OBYČ jméno z davu.. a upřímně - logika chování davu je samostatná kapitola sem nepatřící..

 

J.Rose
19.10.2020 17:30

čubírková: Jinak maš tedy dobrý vkus. NKZS je na špičkové úrovni. Maštalír tomu dává grády a třeba díl HOREHRONSKÝ ROZPAROVAČ mě pár dní ve snech pronásledoval.

Tahle diskuze sem ale nepatří. Zde je můj E-mail. Můžu ti přeposlat opravdu kvalitní literaturu na výše zmíněné téma...

DeathVale@seznam.cz

 

J.Rose
19.10.2020 17:22

čubírková: Gangarčík byl docela břídil. Já zase doporučuji "Legendy kriminalistiky" (i když jak čtu tak znáš) tam případ Gangarčík také je. Nebo ciklus "Hrdelní zločiny". Dále třeba zahraniční dokument "Zrozeni k zabíjení". Co na to říct tebou zmíněný dokument znám velice dobře. Nedávno jsem dokonce v zde v diskuzi zadával takový menší úkol ohledně použité hudby v díle s01e03 - Tedy Nočný Vrah - to jest Obdrej Rigo.

Máme stejný zájem. Fenoménu "sériových vrahů" se věnuji tak 16 let, na amatérské úrovni. Měl jsem možnost zůčastnit se přednášky s panem Andrejem Drbohlavem (asi nemusím představovat) a byl to zážitek

 

čubírková
19.10.2020 16:18

for J.Rose:

Čubírková proto, že to byla opravdu "výjimečná" žena.

Souvislost se mnou: byla třetí popravenou ženou v Československu a já byla vždy třetí v seznamu žáků na základce i střední, takže nebylo jiné volby.
Trojka jako osudové číslo.
Dále zde hraje velkou roli Slovensko. Jsem totiž poloslovenka.

A velmi mě zajímá krimi scéna (od dvacátých let minulého století) a její dokumentování a veřejná presentace...

Mírná odbočka:
Doporučuji 36-dílný dokumentární seriál Největší kriminální případy Slovenska..

Jeden díl je věnován právě Čubírkové... tento polo-dokument je velmi dobrý a není to takové to naše "jako skutečné krimi" - např. rozmazané fotky z vyšetřování v sérii Legendy kriminalistiky od Vaňury... nic proti němu, ale Slováci jsou v explicitnosti otevřenější... (nevyžívám se v těch záběrech a fotkách, jen dokument má hlavně dokumentovat ane mentorovat..)

Samozřejmě - obdiv v jejích činech rozhodně neshledávám, jen mě trochu vadí, že všichni v mediálním prostoru pořád omílají Hepnarovou, Fikáčkovou, Stodolovi, Roubala, orlické vraždy atp. Přitom takové rodinné tragédie jsou ve většině případů vražd běžné... např. Svitek, Svoboda, Peca.

Bejt chlap, tak mám nick Gančarčík.

Čubírková (jako symbol krutosti, zla, surovosti, agrese, podlosti a přetvářky) nesmí tedy upadnout v zapomnění...

No a kde jinde než na metalovém webu se takový pseudonym hodí jako pr.el na hr.ec.

HOWG!

 

DarthArt
19.10.2020 15:39

Valič: Stýček Ken je břídil a pozér, kdyby byl skutečný UG sběratel, měl by tu poličku za sebou samozřejmě plnou "polských originálek" !!

A sběratelé už jdou tak daleko, že se kvůli nim vydávají i přepisy cédéček na kazety. Nedávno takhle vyšla celá diskografie ROOT:

https://www.discogs.com/Root-Into-Dark-Crypts/release/8166993

Uvažuju o tom, že bych připravil edici MARDUK na papírových pásech do pianoly a fonografických válečcích. DÍRA NA TRHU !!! To by hned měli sběratelé o zábavu postaráno - orchestrion za půl milionu, byt pro ten orchestrion za pět milionů ... to by byla videa na YouTube !!!

 

Valič
19.10.2020 15:32

DarthArt: Tak pozor, nevím, jak to dnes chodí v rámci jiných žánrů, ale v oblasti extrémního metalu těch vinylových singlů vychází až zbytečně moc (většinou samozřejmě jen v malém nákladu jako rarita pro sběratele). Třeba takový strýček Ken je kupuje vyloženě na kila:

https://youtu.be/gC4P_MLY1EA?t=126

Pokud překliknete na čas 1:11:11, uvidíte i singl od té pražské kapely, kterou jsem tu dnes někde zmiňoval. :-)

 

DarthArt
19.10.2020 15:09

A teď pro změnu já:

LAST ACTION HERO --- Papírově slátanina, ale obsahuje nadstandartní množství dobrých hlášek a scén. Třeba jak se v New Yorku objeví pan Smrt ze "Sedmé pečetě", jde po Wall Street a komu sáhne na rameno, ten lehne. Nebo jak padouch odkrágluje chlapa a začně řvát "Právě jsem zabil člověka. A udělal jsem to schválně". Načež kdosi z okna zařve "Tak tady přestaň tak řvát, kreténe." To je hláška za 100.

SINGLY --- Tohle je VELIKEJ fenomén. Když to vezmu z pohledu českého fanouška - a jinak ani nemůžu - do revoluce byly singly nesmírně důležité médium, pro mnoho kapel absolutní vrchol, jakýho můžou dosáhnout. Když nějaká zelektizovaná skupina vydala za komárů singl, byl to jak přistání UFO na Václavským náměstí. Mám dojem, že když třeba ARAKAIN vydali ten svůj první Excalibur/Gladiátor, ani nedoufali, že by měli i elpíčko - to si ale asi buodou víc pamatovat lidi o pár let starší než já ... když vyšel třeba "Větrník" s tím ARAKAINEM, mysleli jste tehdy, že bude následovat i velkej asfalt? Každopádně singl měl ve svý době OBROVSKEJ význam.

Po revoluci už samozřejmě ztratil význam, i s ústupem vinylu. CD-singly u nás v podstatě nikdy nezdomácněly, vyšlo jich jen pár a při tý kapacitě a cenách cédéček by si singly asi nikdo moc nekupoval. Já jsem se k CD-singlům dostal v podstatě jen v Levných knihách, který v jedný době dělaly velký výprodeje muziky a pořídil jsem tam po dvacce spoustu singlů anglických kytarovek - ASH, LIVE apod. Většinou příjemný záležitosti, který navíc v tý době byly pro mě nesehnatelný v celoalbový podobě. Někdy se ale stalo, že ten CD-singl obsahoval jen tu jednu hitovku + několik jejích remixů, většinou naprosto nudných a zbytečných. Další důvod, proč CD-singly za běžnou cenu ignorovat.

Dneska to máme zase jiný - dneska se říká "vydat singl" tomu, že kapela zveřejní na síti novou písničku, maximálně s klipem nebo nějakou grafikou na YouTube. Žádný nosič, jen nová písnička v datech a promo po mailu.

K těm singlům v Jukeboxech - většinou to tam obstarali Hložek, Laufer nebo Dalibor "Rekordman" Janda, ale na jedné rekreaci v hotelu na Vysočině jsem v seznamu objevil ARAKAIN "Schizofrenie". Rekreanti pak dost (a často) čuměli, když se jim v jídelně začaly třást talíře pod vajíčkama :):)

 

jirka7200
19.10.2020 14:26

Valič: Ten Törr v jukeboxu je dobrá story. Hned si představuju týpka v herně, pustí Kult ohně, nahází vejplatu do pedny a na konci skladby odchází domů.

 

Valič
19.10.2020 14:14

Singly původně sloužily i jako náplň do klasických jukeboxů. Vzpomínám si, že kdysi dávno v něm v nějakém baru měli i Kult ohně/Kladivo na čarodějnice od Törru. :-)

 

Hivris
19.10.2020 14:04

Řekl bych, že singly měly v době před nástupem digitálu hlavně velkej význam pro tehdejší DJs. Proč kupovat celý alba za velký prachy, když chtěj lidi slyšet jenom The Final Countdown nebo Future World. V dnešní době už to trochu ztrácí smysl. Osobně mám jen pár punkových singlů ze sedmdesátek a několik obskurních metalových a crustových splitek. Z nových věcí pak The Absolute od Dark Tranquillity, což jsem slyšel jenom jednou:). Musím si to dneska pustit, díky za připomenutí:)).

 

jirka7200
19.10.2020 14:04

J.Rose : singl mohl mít funkci ochutnávky, ale firma tam většinou cpala (cpe) tu věc, která by desku prodala, takže nakonec ta ochutnávka může mít výpovědní hodnotu jako trailer k filmu, kde jsou nastříhány nejlepší okamžiky a zbytek je o ničem.
Takže bych bych byl opatrnej. AC/DC jsou ze své podstaty trochu jinou kapitolou.

Endyamon : singly IM chápu (obal, B-sides), mám CD, kdy to bylo vydáno vše najednou

Stray: já preferuju právě tu koncepci desek bez vypíchnutých hitů, raději se opájím celou deskou jako celkem. Takže mám zrovna jako rád alba plná singlů a ani je kapela (firma) nemusí postupně vydávat, mě stačí jen to klasické album naplněné solidní muzikou :-)

 

Endyamon
19.10.2020 13:41

Pre mna majú single jedine zberateľskú hodnotu - zbieram IM single. A to z troch dôvodov:
1. IM chcem mať komplet.
2. obal - Eddie na 1000 spôsobov (áno, detinské)
3. B-strana singlu, kde sa občas objaví (u IM teda hlavne v 80ties) niečo zaujímavé, čo však na radový album nepatrí (v tomto boli IM vždy striktní a nepchali tam žiadne covery, alebo bonusy)

 

Stray
19.10.2020 13:39

Takže dvě témata: Last Action Hero a singly, budu se snažit objasnit svůj úhel pohledu.

a) Last Action Hero - jsem z generace, která se zahájením střední školy (1989/90) zažívala ten úžasnej těsně porevoluční boom s americkými akčňáky v kinech - s kámošema jsme chodili na všechny ty bomby jako Terminator 1,2, Totall Recall, Predator, Moucha, Dvojitý zásah, Krvavý sport, Barbar Conan, Kobra, Rambo 1,2,3, Rychlý jako blesk s Brandonem Leem, a mnoho a mnoho dalších filmů, Schwarzeneggera jsme jako kluci žrali, žrali jsme v těch ranných devadesátkách každej jeho film, zhruba s dvojkou Terminatora byl na naprostém vrcholu, nikdy nezapomenu jak jsme pak s partičkou vyrazili v létě 1993 (měl jsem po maturitě) na Last Action Hero a jak nás to hrozně zklamalo, prostě ten film vůbec neodpovídal tomu, co jsme čekali a chtěli od Šváry. Jasně že zpětně to asi nebude blbej film, ale ve své době se úplně minul účinkem, děsný zklamání.

b) Singly - nejde ani tak o ten formát, sám jsem singly na deskách taky nekupoval, já tak prostě říkám spíš klipovkám, pro mne jsou tedy ony povytažený, posluchačsky vděčný skladby kořením chuti do poslouchání alb, opravdu jsem spíš zastáncem děl s podobnými nazdobenými ozdůbkami, vlastně nemám rád rockové desky (ted se nebudeme bavit o metalu, kór ne o extrémním, páč tam je to úplně jinak), kde není možné vybrat singl, mám rád alba plná singlů. Rocková deska se slabými singly je většinou slabá deska. Pro mě, i díky těm singlům, budou vždy výš kapely jako DEPECHE MODE a AEROSMITH než věci jako PORCUPINE TREE. Já prostě nebazíruju na postupném odhalování vnitřních krás, v podstatě chci, aby se mě deska líbila hned.

 

J.Rose
19.10.2020 13:26

jirka7200: Tak v tom se tak úplně nevyznám. Nikdy jsem si žádný singl (až na malou vyjímku) nekoupil. Nicméně si pamatuji ta malá LP po tátovi. Na jedné straně třeba Citron - Svět patří nám a na druhé... už ani nevím co. Možná to mělo smysl dříve jako taková ochutnávka a ujištění, jestli má cenu prubnout celou desku. Ale to jen tak plácám.

Jinak ten jeden singl co vlastním je Perfect Drug od NIN. Ovšem to je věc která vyšla samostatně a na žádné desce se jinak nenachází. Je tam skladba Perfect Drug + pár jejich remixů.

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist