Boomer Space


Diskuse ke článku : AC/DC - Ballbreaker
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

DarthArt
20.10.2020 13:15

Já mám takovou úsměvnou historku k videoklipu "Thunderstruck". Byla oni reportáž v mým prvním německým Metal Hammeru a byli tam vyfocení ti fanoušci v tý aréně, co maj všichni stejný trička. A já jsem nemohl pochopit, jak se tam mohli sejít náhodou lidi v úplně stejných tričkách, vůbec mě v tu dobu nenapadlo, že by mohlo existovat něco jako casting nebo produkce videoklipu a že by někdo mohl udělat stejných 500 triček a oblíknout do nich komparz ...... :)

Jinak "Ballbreaker" bylo moje první a vlastně jediný album, co jsem od AC/DC kdy měl. Počkat, neměl jsem ještě "Dirty Deeds"? Ne, neměl, jen půjčený... ale kdybych si někdy chtěl koupit starší Ejsýčka, bylo to to asi tohle.

 

Stray
20.10.2020 12:55

Michal: Ano, The Furor je i mou nejoblíbenější skladbou této desky. Celkově jsem dal Ballbreaker absolutně nejvyšší hodnotící známku jaké jsem byl v případě tohoto alba schopen, tedy o 10% vyšší než u Fly On The Wall a Blown Up Your Video. Věc se má tak, ty dvě alba z osmdesátek maj každé zhruba tři skladby, na které se nic z Ballbreaker nechytá, nicméně album z roku 1995 je vyrovnanější a s menším zastoupením vaty. Příští deska Stiff Upper Lip je pro mne nejslabší v diskografii.

 

Hivris
20.10.2020 12:50

No já aspoň díky offtopicu vím, že existovala nějaká "čubírková" a že to asi byl(a) pěknej magor. Doteď jsem měl za to, že "čubírková" je jen nějaký komický ženský jméno jako "mrvíková" nebo "vokurková":).

 

J.Rose
20.10.2020 12:45

Spajk: Nevím asi to musí být v tobě. Znám dost lidí pro které je poslech metalu ujetý koníček. Pouze hlasitý bordel s nechutným obsahem. Je snad člověk co se zajímá o druhou světovou a nacistické Německo automaticky zvrácený člověk?

Pokud někdo činy níže uvedené individuí schvaluje a obdivuje, pak asi nebude úplně normální a to není můj případ.

Bohužel jsem na začátku diskuse ustřelil a zeptal se na nick "čubírkové" a za to se dodatečně omlouvám. Pod recenzi AC/DC tohle nepatří.

 

spajk
20.10.2020 12:26

Nechápu, co komu dává studium sériovych a brutálních vrahů. Pokud to nemá studijně nebo profesně, přijde mi to jako hodně ujetý koníček.
Už vidím čubírkovou, jak si pročítá pitevni protokoly obětí těchto démonů a spokojeně si pomlaskává.
Brr, takovou ženskou bych nechtěl :-)

 

DarthArt
20.10.2020 11:37

Přátelé, už nám to tady všem trochu leze na mozek. Pojďme zapomenout na to, kdo koho nepochopil, kdo kde co blbě napsal nebo nenapsal, co je hodnotné nebo nehodnotné téma, odpočineme si a bude to určitě lepší. Aspoň já to tak udělám - dneska jsem nemohl spát, zabral jsem v půl šesté ráno a v osm vstával do práce. Čili jsem dneska spíš odjištěnej handgranát než prima kámoš na pivo.

 

Michal
20.10.2020 11:34

Rád bych napsal něco k desce :). Strašně se mi líbí The Furor, pro mě jedna z nejlepších písniček AD/DC vůbec. Neznám nikoho, kdo by to tak měl taky. Na koncertech se asi moc nehrála, pokud vůbec, Spejblové jí taky nehrajou, nechápu... :).

 

Valič
20.10.2020 10:59

Tam jde asi spíš o to, u jakého článku se to objeví. V případě recenze na desku Cannibal Corpse by to možná nevadilo. Naprosto chápu, že Stray není zrovna nadšený, když se pod dalším dílem jeho skvělého seriálu o AC/DC, se kterým si určitě dal hodně práce, lidi vybavují o nějakých vraždících psychopatech.

 

J.Rose
20.10.2020 10:31

Valič: Ano. Já už to navrhoval včera. Stray sice říkal že mu to nevadí, ale asi stačí.

MACABRE asi zkusím ale né kvůli tomu o čem zpívají. Musí mě to chytit hudebně viz třeba Exodus a jejich hitovka BTK. Když je dobrá hudba tak je mi celkem ta lirická stránka fuk. V případě Exodus jde pak o takový bonus na víc.

Jestliže se tady na severu cítím jako posluchač tvrdé hudby osaměle, tak v případě fenoménu sériových vrahů a forenzní psychologie, je to ještě daleko horší. Možná proto se ten pokec mou vinou trochu utrhnul tímto směrem.

 

Stray
20.10.2020 10:29

Tak zkus Bulldozer, Dark Funeral nebo Immortal, to se pod AC/DC hodí daleko víc, a já aspoň zjistím, že se z té pasti vybrednout nedá.

 

čubírková
20.10.2020 10:27

To Valič:
Takže diskuse o kazetách pod Titanic: Metal Celebration nevadí.. i když je taky zcela mimo téma... No, já to tušila.
Sluncem zalitý dnešní den přeji všem, na které stále dopadá ranní mlha...

 

Valič
20.10.2020 10:02

J. Rose: Macabre zpívají převážně o sériových zabijácích. Většinou se v každé skladbě věnují jednomu z nich, ale mají i celé koncepční album pojednávající o Dahmerovi (po hudební stránce je to podle mě jejich nejlepší deska). Této tématice je podřízena i jejich image a obaly alb. Skupina k ní ale na rozdíl od většiny svých kolegů přistupuje s nadsázkou a dost drsným černým humorem, s čímž mají ale někteří posluchači celkem problém (třeba DarthArt). :-)

Podobné věci ale pod recenzi na album AC/DC opravdu nepatří, takže bych navrhoval, abyste tu diskusi o různých mordýřích a hrdlořezech přesunuli někam jinam. Díky. :-)

 

J.Rose
20.10.2020 09:39

čubírková: Vzhledem k tomu že jsem na cizí jazyky levej jako šavle, tak mi drtivá většina textů uniká i když o zaměření některých hudebních skupin k určitým temným tématům vím. Co mě opravdu zajímá si přeložím nebo to má takovou kultovní auru, že překlad i s vysvětlením už se dávno někde na netu válí. Jako třeba Angel of Death - kdo by dnes nevěděl o čem je tahle kultovní klasika?

Absolutně nevím o čem zpívají nějací MACABRE, což ovšem neznamená že případ "Gary Ridgway" neznám skrz na skrz.

 

Stray
20.10.2020 09:27

DarthArt: Napsal jsem to jakoby s nadsázkou (s mírným přehnáním) a cílem bylo popsat Tvou malou odvahu k tomu, nemotat do nehudebních článků příliš tu temnou stranu lidského konání (Koncentráky, Dlouhé Nože, Sekty), ted netvrdím, že je to vyloženě špatně apod., vždy se předem domlouváme, neber to jako podpásovku - nečekal jsem, že tě to tak popožene, ale nebylo by od věci trochu sebevědomí napsat nehudební článek, kde by nikdo nikoho nevraždil a který by byl o hezkých věcech rozmarného života? Už končím, mě to taky docela vyčerpává furt něco vysvětlovat.

 

čubírková
20.10.2020 09:07

Tak trochu k těm drsnostem zde na webu - chlapi, řekněte si, že písní o lásce v tomto hudebním segmentu (zaměření webu) mnoho není... pominu-li "ploužáky" od Whitesnake, Def Leppard, ZZ TOP, Arakain, Queen, a dokonce i Rolling Stones...

Ono to Pandemonium zde má smysl...

Psát zde o věcech, které se od hudebníků, kteří jsou zde na webu zmiňovaní (dehonestace až adorování, jedno jest), je fajn, ale mnohá duševní rozpoložení se objevují právě v jejich textech, (občanských) postojích.

Takže když např. MACABRE mají/vydají song "Vrah od zelené řeky stále uniká"... necháme to jen tak "bejt" nebo si o tom zjistíme podrobnosti...
Já jsem za druhou možnost...

 

DarthArt
19.10.2020 21:50

No jasně, ale to je tady v diskusi. :)

 

Alda
19.10.2020 21:48

Darth: Proč temnota, metal, a extrém? Hmm... možná proto, že posloucháš DARK FUNERAL, IMMORTAL, VADER a MORBID ANGEL!! :-))))

 

DarthArt
19.10.2020 21:32

A určitě si nemyslím, že je to tady hlavně o temnotě, o metalu a o extrému - proč by si to proboha měl myslet? Vždyť ani já sám takové články téměř vůbec nepíšu...

 

DarthArt
19.10.2020 21:30

Stray: Tak to si úplně nerozumíme - já vůbec nejsem proti tématům, který nesouvisejí s hudbou a nebo souvisej jen v souvislostech. Zrovna já jsem v tomhle myslím hodně otevřenej. Ale mám jistý zkušenosti, že tyhle mimohudební články někomu nejdou pod nos a ironicky se ptaj, jestli jsme ještě hudební web. Mám na mysli například Sickyho, který se odmítavě vyjádřil k mému seriálu o koncentračních táborech, prohlásil to za propagandu a teatrálně se od toho distancoval. To bylo hodně pod pás. Na druhou stranu se ale snažím sám sebe ptát, jestli to třeba v mírnější formě necítí takhle víc čtenářů a jestli bych neměl sám sebe korigovat a články úplně bez muziky prostě neškrtat. A psát takový ty, kde se to aspoň prolíná - viz Okovaná turistika nebo teď Krvavé letopisy. Celý to je o tom, že takovýhle články na jiných webech nemaj a jsou v jistým smyslu průkopnický, je to od nás v podstatě experiment a hledání nových pevnin, a holt to někdy splní účel a někdy úplně ne. Ale baví mě to stokrát víc, než dělat konzervativní web furt podle jedný šablony dvacet let. Což u nás naštěstí není.

 

Stray
19.10.2020 20:46

Rose: Hele, tady na webu už bylo v diskusích nacintáno tolik ptákovinek, že nějaký podobný odskok nikoho nemůže rozhodit.

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist