Boomer Space


Diskuse ke článku : WALTARI - Space Avenue
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Aldys83
11.09.2020 09:25

Kdyby někdo chtěl, tak na Aukru je právě za 200kč album na prodej jako 2CD. WALTARI- Space Avenue /1.ltd press 2cd bonus cd "Yeah! Yeah! Die! Die!

 

Stray
03.09.2020 21:39

Dobře dobře, jen pokračuj v četbě. Díky za přízeň.

 

ReverenD Bob
03.09.2020 21:25

😎 Žádný old-school, ale pasivní, velmi pasivní....👌
Pravda, zaregistroval jsem, že se někde vytratil jeden z mých oblíbených recenzentů, ale netušil jsem kde, a už vůbec, že se snaží dělat něco nového...
S rukou na srdci, na CD jsem narazil tak 2 možná 3 roky zpátky a to už tu bylo slušně rozjetý...
A na Miloška mi nesahejte, prosím... Milošek je jenom jeden jediný exemplář svého druhu, zcela neopakovatelný, takový podobný tu už nikdy nebude... ❤
Však jsme si ho zvolili nadpoloviční většinou, tak co? 😜

 

Stray
03.09.2020 19:56

:-) Nevymlouvej se, dlouho si váhal s přeskočením k nám, dřel jsem to nahoru celý roky sám, po jednotkách, myslím tu návštěvnost, rok co rok o kilčo, pamatuji si každého bastarda, který setrvával u modrých a nehlasoval, nepřišel!!! Na každého old-school čtenáře MP, který nikdy nepochopil, že CD je výš než kdy MP byl, jsem alergický. :-)))) Asi tak nějak vypadá syndrom Miloš Zeman, prezidentská volba 2003, příběh pokračuje. To je ale krásný výhled na Vltavu a co že je to za příkop támhle v podhradí? Je libo popelníček?

 

ReverenD Bob
03.09.2020 19:47

Stray: Ale kdéže... :-D Jsem jen friendly common user...
MP jsem kdysi dával hodně, ale poslední roky jim nerozumím. Už tam skoro ani nechodím, jen tak semo tamo, co je nového, ale jde to směrem úplně mimo mě...
Tady to je jiný level. Pročítám téměř vše, i všechny diskuze k článkům.
A díval jsem se na ty Fatesy a byl to opravdu Pekárek a jeho článek k projektu ARCH / MATHEOS...


 

Stray
03.09.2020 16:57

Obě recenze na FATES WARNING jsem psal já, ale divil bych se, kdyby mě četl voják z nepřátelského tábora Metalopolis, tedy spíš bych se divil, kdyby to přiznal.:-)

 

ReverenD Bob
03.09.2020 14:32

DarthArt: Jo, jo. Podobné jsem to měl i s Fates Warning a taky tady. Myslím, že to byl soudruh Pekárek, kdo mě nějakou reckou přivedl na jejich stopu. Taky kapela z oblasti, kde jsem se dříve ani náhodou nedostal... A takových podobných objevů už bylo víc, za těch pár let, co tady chodím si rozšiřovat své obzory...
Máte tu dobrou partu lidí s vybraným vkusem, co umí psát a dokážou oddělit zrno od plev. Moc pěkně se to čte. I po reckách takového Horyny, který má ale úplně jiný hudební vkus než já (neznám ho, ale myslím si, že to tak je... :-D), mám normálně chuť si něco z toho pustit, o čem píše...
Jen tak dál, fandím vám... 👍

 

DarthArt
03.09.2020 09:50

ReverenD Bob: Já taky moc díky, přivést někoho článkem k dané muzice, to je doslova recenzentův sen :):)

 

ReverenD BoB
03.09.2020 09:24

Zcela nepolíben jejich tvorbou (metalová konzerva jako blázen, ale s rokama se to prostě mění :-D) a povzbuzen skvělými Darthovými recenzemi, chtěl jsem se seznámit s jejich tvorbou a taky čistě pro sebe rozlousknout tu zde mnohokrát vyřčenou otázku, která ze všech těch jmenovaných desek je opravdu ta nej... A tak už 3 týdny (díky Spotify) sjíždím tam a zpátky celou jejich diskografii a nemohu si pomoci, ale právě tady ta zmiňovaná disco ducárna mi k jejich hudbě neskutečně sedí... Proto takový ten pomyslný tvůrčí stylový vrchol vidím právě zde... Na Space Avenue... Díky vám všem za tento Waltari příběh a diskuzi, normálně bych k nim asi vůbec nepřišel...

 

Alda
02.09.2020 18:54

Opět poslechnuto Space Avenue, a pak Rare Species, a Space Avenue, a Rare Species... a dle mého názoru je Rare o mnoho... lepší, přístupnější, hitovější?... a má i hezčí obal :-))) Nemám s poslechem žádný problém, právě naopak, a origo nosič bych rád přivítal = super deska!

 

Valič
02.09.2020 16:11

Před pár dny jsem si zkusil Space Avenue zběžně poslechnout a kupodivu mi to teď nepřipadalo jako jednotvárná nezáživná dupárna jako v době vydání. Nápadů je tam relativně dost a skladby jsou i celkem propracované, dokonce jsem tam zaslechl i pár rychlejších metalových pasáží. Ve srovnání s alby So Fine! a Big Bang! mi to nicméně pořád přijde celkem slabé (70% bych tomu ale dal).

 

DarthArt
31.08.2020 16:21

Mě osobně mrzí, že není víc desek jako "Final Countdown". Ta je dokonalá do posledního puntíku, jedna z nejlepších rockových desek, které jsem kdy slyšel. A to poslouchám tenhle vzletný styl jen velice okrajově.

 

spajk
31.08.2020 15:44

A to já zas mám Europe rád v jejich pomp rockovém rozmachu. Nikdy jsem ten přerod do Deep Purple revival (berte s rezervou) nepochopil Nic tomu nenasvědčovalo, všechna vodítka resp tři Tempestovy solové desky začátku devadesátek spíš napovídaly, že se vydá cestou rockového písničkáře. A pak bum nabroušená Secret Society

 

seventh
31.08.2020 12:36

stray: tak já se určitě hádat nebudu, kór o věcech, které jsou vždycky čistě subjektivní. To bych byl letadlo. Názory jsou jako díry do p....e, každý má vlastní.
Navíc Europe po reunionu v roce 2004 si taky čas od času pustím, takže o důvod míň.

 

Stray
31.08.2020 11:03

To opravdu nejsou. EUROPE jsou totiž mnohem přirozenější, přírodnější a talentovanější kapela než WALTARI, to že maj jeden celosvětově známej hit s výraznou klávesovou vyhrávkou (mimochodem skvělý song) z nich ještě navždy neudělá pouťovou záležitost. Takhle hráli před 35 lety, dnes zní úplně jinak.

 

seventh
31.08.2020 10:12

"křiklavé zvuky kláves s kytarami" ... no, Waltari nejsou Europe ;-)

 

DarthArt
31.08.2020 09:58

Bylo by to krásné, ale obludy jsou dneska nedostatkové zboží :):):)

Ale mně osobně tenhle stav naprosto vyhovuje - stokrát lepší je jít si zaskákat na WALTARI se stovkou podobných nadšenců, než se tísnit někde v davu sto metrů od pódia. Tahle hudba patří jednoznačně do klubu a svět se točí tak jak má :)

 

Stray
31.08.2020 09:53

A ted si vemte, že nějaká taková seventhem milovaná obluda, která kombinuje křiklavé zvuky kláves s kytarami, bude v době, kdy ten vývoj zas tak rychlej není, na vrcholu třeba dekádu, no nezbláznili by jste se z toho?

 

DarthArt
31.08.2020 09:42

Taky si myslím. Ale pokud byli WALTARI populární pět až deset let, je to hodně. Uvědomme si, že tehdy každé dva, tři roky přicházel úplně nový žánr, grunge se střídalo s crossoverem, crossover s nu-metalem, tehdy byla mnohem větší práce, udržet se na vrcholu než dnes. Konkurence byla obrovská.

Stran "Rare Species" bych to řekl ještě tvrději - kromě "One Day", "Life Without Love" a "No Limits" je to album plné vaty. Možná ještě "Megacity Rain" a "Alone" celkem jdou, ale jinak je celá ta střední pasáž k uzoufání. Tahle deska vznikla jenom kvůli "One Day" a "No Limits", které ovšem na koncertě vybuchují jak atomovka!

 

seventh
31.08.2020 09:29

DarthArt: taky si myslím, že za určitý pokles popularity (i když i to je relativní .. dá se to nějak měřit?) může kombinace tvůrčí pauzy před Rare Species + po dlouhém čekání navíc ne úplně přesvědčivá kvalitativní úroveň tohohle alba (je na něm fakt víc průměrné vaty, než by bylo zdrávo) + obecný poklesu zájmu o tenhle typ crossoveru. V té době se začala do popředí tlačit jeho komerčnější a masově atraktivnější (ty slušivé kšiltovčičky s rovnýma stříškama, hustý řetězy a cool dredíky hlavně na holky fungovaly celkem spolehlivě, tomu prostě nemohl "Pennywise" Kärtsy konkurovat:-) odnož v podobě kapel typu Lunkin Park, Limp Bizkit, P.O.D. atd...
Space Avenue je v tom podle mě úplně nevinně.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist