Boomer Space


Diskuse ke článku : WALTARI - So Fine!
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

DarthArt
25.08.2020 06:05

A různé pochybné party budou vyrábět falešné celofány na cédéčka, aby jejich cenu vyšroubovali na desetinásobek. Budoucnost zatřese základy fonografického průmyslu !!

 

DarthArt
25.08.2020 06:04

Valič: Třeba se to taky jednou bude dražit na internetu - chceš první otevřít "Master Of Puppets"? Vyvolávací cena 1000 USD !!

 

Valič
25.08.2020 00:01

DarthArt: Nechci tě strašit, ale u těch starých alb Waltari si asi budeš muset na vybalování z celofánu nechat zajít chuť (na jejich koncertech se sice možná prodávají, ale je otázka, jestli jsou to opravdu oficiální verze nebo pouze CD-R, které kapela doma usmažila pro své dlouholeté fanoušky). Pravděpodobnost, že ty desky má někdo čtvrtstoletí doma a za tu dobu si je ani jednou nepustil, je dost mizivá. Mě použitá cédéčka nikdy moc nelákala. Vytahovat z popraskané umaštěné krabičky ty ohmatané poškrabané disky nemůže poskytnout člověku stejný požitek jako roztržení ochranné membrány u panensky čistého neposkvrněného blýskavého kotoučku, u kterého má jistotu, že bude zaručeně první. :-)

 

DarthArt
24.08.2020 20:54

Díky. Já myslel, že je to nějakej program nebo webovka :):)

Výměna krabičky - zrovna dneska jsem to musel udělat. Koupil jsem od DARK FUNERAL "Secrets Of The Black Arts" a ono je to takový to dvojcédéčko,jak jsou tam upevněný proti sobě na takovým tom vyndávacím nástavci, co vysuneš ze zadní strany. Jenže to jde hrozně blbě vyndávat, zmáčknutím středu dosáhnu akorát hovno a než cédéčko vyprostím, ohnu ho tak, že se fakt bojím, abych ho nezničil. Tak holt prázdnou normální krabičku, přehodit booklet a záda a půjde to normálně používat. A to bonusový tam holt zůstane, stejně jsou to nějaký rare verze, co si poslechnu jednou. Systém těchhle krabiček je ale pěkně nahovno, to je mnohem lepší digipack se dvěma "postýlkama" nebo takový to masivní, kde máš dvě křídla a masivní černej střed.

 

spajk
24.08.2020 20:30

Já beru i very good a vždy to bylo v pohodě. Ono ve světě to mají trochu jinak, než když na Aukru koupíš VG zboží.Vinyl bych asi VG nekoupil, alu u CD za 4€ to neřeším, maximálně vyměním krabičku

 

Jirka Čáp
24.08.2020 20:10

Mint znamená zbrusu nové.

 

DarthArt
24.08.2020 19:44

Aldys: A můžu se ještě zeptat, co je to ten Mint? Já to slovo znám jenom ze žvejkaček :):)

 

Aldys83
24.08.2020 13:22

DarthArt: ono je potřeba se hlavně dívat na Mint, pokud chceš nové. Já teda beru i Near mint :)) Jinak ty ceny jsou bez pošty, na tom to taky někdy dost naskočí. Záleží z jakého státu bereš. Většinou to poštovné poznáš po rozkliknutí alba u prodejce, za kolik posílá po Evropě. No a někdy je to překvapení, ale nicméně pokud o to album stojíš, tak si jej koupíš :)

 

DarthArt
24.08.2020 13:02

Aldys: Koukám, že ty řadovky WALTARI jsou na Discogs za slušný ceny, trochu dražší jsou jen ty okrajový alba a pořád je to v oblasti dvou-tří stovek. No tak možná nezbyde nic jinýho než se přestat bránit a zkusit něco novýho ;) Každopádně dík za tip.

 

Aldys83
24.08.2020 12:45

DarthArt: ale ono tam seženeš i úplně nové, pokud to vyžaduješ. Vždycky se najde někdo, kdo to má doma ještě zabalené :))) Já tam nakupuji běžně. Někdy nové, někdy jako nové, ale použité. Samozřejmě se vždy snažím, aby to labum bylo v TOP stavu, což většinou je, pokud správně vybereš a ani nepoznáš, že bylo použité. Záleží, co zrovna preferuji za kapelu :) Pak samozřejmě záleží na tom, kolik jsi ochoten za to CD dát ,-) Jsou lidé, co ví, že za kousek si můžou vzít neskutečný prachy a to mi zase nestojí za to, když jen sundám celofán :))))))))))

 

DarthArt
24.08.2020 12:38

Ale jo, jak říkám, předloi měli na koncertech palík Torcha+Fine+Bang. On je asi problém taky v tom, že lezli od firmy k firmě, občas to byly nějaký nezávislý vydavatelství, který to nedokáže moc distribuovat, občas gigant pro kterej WALTARI byli jen blecha kteoru nemá smysl se moc zabývat, a už vůbec neměl nikdo motivaci to vydávat zpětně, shánět práva po všech čertech a kdesi cosi. Uvidíme, mám na to celý zbytek života :) Když se teď před měsícem objevily singly INSANIE vydaný někdy v roce 1994, protože je distributor strčil do nějaký krabice a založil, tak snad kurva někde vylezou i ty WALTARI :):)

 

Stray
24.08.2020 12:29

Ani já po roce 2000 nesehnal Torchu, So Fine, Big Bang a Space Avenue nové, všechny jsem jednoho dne náhodně objevil u nás v bazaru, byly tam snad jen ten jeden den, tak jsem je hned vzal, byly ve skvělém stavu, ale rozbalování celofánu, to bys chtěl asi v případě klasických desek WALTARI asi moc. Prostě nové nejsou!

 

DarthArt
24.08.2020 12:16

Aldys: Taky zdravím. Díky moc, o tom prodeji na Discogs a tak vím, ale zatím jsem to nezkoušel. A chtěl bych si to koupit nový, pěkně vybalit z celofánu, poprvé vyndat booklet ... znáš to :) Věřím, že ještě nějaký zásoby jsou, eventuelně jde vždycky na koncertě poptat přímo kapelu ...

 

Aldys83
24.08.2020 11:45

Zdravím pánové,

ty chybějící alba přece snad koupíte na zahraničních serverech. Osobně doporučuji třeba Discogs :)


 

DarthArt
13.08.2020 22:46

Symfonii mám taky cédéčko, ale takovým zvláštním způsobem - onehdá v Levných knihách (takže už před hodně hodně lety) prodávali DVD živák "Rare Species Alive" a jako bonus v tý krabičce bylo i Yeah Yeah Die Die. Akorát to mám bez obalu - kvůli němu to znovu kupovat nebudu. Ale ten živák není moc dobrej, energie W se asi nedá přenést, tu je možné zažít jedině naživo. A to tak deset let nazpět, už kluci taky stárnou, i když je to pořád nadprůměr. Koneckonců, Hatakka vypadal už ve dvaceti na padesát, takže je to vizuálně pořád dost podobný :) Akorát by neměl pořád střídat ty doprovodný muzikanty, domluvit se s Jariotem a Samim a udělat pořádný koncerty jako za starejch časů ....

 

DarthArt
13.08.2020 22:43

gotta: Tak to jsme na tom stejně :) S tím, že já ji momentálně nemám a nevím kde ji (už poněkolikáté) koupit. Na posledním koncertě WALTARI nabízeli k prodeji trojbalíček Torcha-So Fine-Big Bang tuším za šest stovek. Ale protože Torchu mám (dokonce podepsanou), nebral jsem to. Příště to vezmu, jestli ještě bude k dispozici. Tenkrát jsem si radši koupil You Are Waltari a mikinu, což jsme pak zapili s polskýma fanouškama, kteří na WALTARI do Jablonce přijeli z Poznaně .... Z POZNANĚ! Říkali, že v Polsku WALTARI vůbec nejedou, ale vůbec.

 

Valič
13.08.2020 21:39

Kapely míchající různé hudební žánry už mě v posledních letech moc neberou, ale Waltari mě v době, kdy točili desky jako Torcha nebo So Fine, celkem bavili. Původně jsem sem chtěl napsat i svůj názor na to zmiňované symfonické "arcidílo", ale raději si ho nechám pro sebe. Mé jediné dvě mozkové buňky na pochopení tohoto ambiciózního monstrprojektu prostě nestačí, ať je o sobe třu sebeusilovněji. :-(
Mimochodem, moje reakce na první poslech naslepo koupeného originálního CD tenkrát vypadala nějak takhle:

https://www.youtube.com/watch?v=0DI6u050PS4

 

gotta
13.08.2020 19:56

So Fine u mně drží zvláštní rekord. Koupil jsem si ji celkem 3x :) Vyšla totiž v mém trochu divočejším období a dvakrát jsem ji někde prošustroval. Byla obecně tak oblíbená, že jsem to cd pokaždé brával na různé akce no a stalo se, že prostě zmizela. Teď už si ji hlídám. Nejlepší co kdy vydali... S Hooyou musím souhlasit, že i ta death symfonie je vynikající. Vlastním ji též.

 

Hooya
12.08.2020 23:56

Já teda ne. Pro mě Torcha představuje po slibném úvodu poměrně monotónní hoblovačku, která je skutečně jen zábleskem věci příštích. So Fine je úplně něco jiného, erupce skladatelské potence, horská dráha nápadu, melodií, stylů. Totální jízda. Jak kdysi poprvé, tak dnes. Big Bang jsem již dlouho neslyšel, ale svého času mě též velmi bavilo, nicméně pravda jest, že si konkrétní motivy z hlavy nevybavím. O Yeah Yeah Die Die není třeba se bavit, od Smetanovic Mé vlasti nejdůležitější hudební počin dodnes. Chápu Dartha, taky bych na to nechtěl psát recenzi. Vypadal bych jak kokot.

Kdyby se tohoto zde neoblíbeného arcidíla někdo chtěl zbavit, budu na příjmu.

 

sicky
12.08.2020 08:39

Osobně mám dnes Torchu výše než So fine. To album je ostřejší, kytarovejsi,víc metalove. Waltari vlastně od So Fine zacali měknout, popovatet, což trvalo az do Radium Round (Symfonii nepocitam) Až na nekde na Release date a Below zero se pak zas vrátili k metalovejsimu zvuku. V 94 jsem samozrejme na so fine ujížděl, dnes uz mam ale pteci jen radši Torchu.

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist