Boomer Space


Diskuse ke článku : NO DOUBT - Tragic Kingdom
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5

 

spajk
06.08.2020 20:55

Stray, ty seš hrozná divizna. Debut House Of Lords nebo Last Command jsem naopak poslouchal v roce vydání. WASP nejsou žádná srdcovka u který bych musel mít všechno. Nezapomeň, že jsem vzešel z rockových/AOR poměrů, tak ted doplňuju ty desky u kterých ty´s začínal. Ty zas ted seš odvázanej z Fleetwood Mac a Supertramp :-) Tak to prostě je. Důležitý je ten proces. Nesedět na jednom místě a poslouchat celej život Mejdny.

 

DarthArt
06.08.2020 20:44

Tomas: A roděj se pěkný? Já kolem tý hráze jezdím každý den z práce busem, ale ztahanej, že se mi tam ani nechce vystupovat :) To kino je u nás super, vzal to tam takovej nadšenec, kterej chce udržet kulturu původních kin, provozuje ve městě dvě a v létě venkovní, a koncerty tam občas má - promítal třeba i ten poslední koncert SLAYER, co byl.

Jinak koncerty u nás během roku docela jsou, v klubu Na Rampě občas americký bluesmani typu JOE BONAMASSA, už jich takovejch přijelo asi deset, naproti v Eurocentru větší akce jako loňský (nebo předloňský?) METAL CHURCH a spol., v třetím klubu Woko hrajou občas ti WALTARI nebo takový ty středně velký český kapely typu VISÁČI ... na okresní město s padesáti tisícema lidí je to velmi slušný, lepší než ve větším Liberci, odkud lidi jezděj na kulturu k nám. Ale léto, to je pravý peklo - nic, nic, nic a ještě jednou nic! Loni byl nějakej festiválek u přehrady a na sjezdovce, ale takový ty kapely, co mě po sto letech nebavěj - TŘI SESTRY, INSANIA, LETY MIMO ... už mě to nějak neba. ALe i to je za to léto jednou a zbytek hovno.

 

Tomas
06.08.2020 20:27

Já mám v JBC kolegu, takže občas zajdu na koncertík (má to takovou milejší atmošku než Praha) a pak chodíme do starého kina na hudební filmy - Black Sabbath, Cure loni v létě. Předtím dáme na hrázi pivko, klobásku a skouknem děvčata.

 

DarthArt
06.08.2020 20:20

sicky: V Jablonci v srpnu bude hovno, jako ostatně vždycky :( Tady jsou lidi dva měsíce jenom na přehradě, jinak nikde, zbytek města vypadá jako v prvním týdnu karantény covid. Hrozný. Ale můžem zajít na zahrádku na pivko ... to je taky kultura, ne?

 

DarthArt
06.08.2020 20:18

Stray: Tak já si třeba při návratu z Polska ve Wroclawi koupil - samozřejmě poprvé - "Ten" od PEARL JAM. V roce 2020 ještě divnější, ne? Zase ale za zlomkovou cenu než by to byl v těch devadesátkách.

 

DarthArt
06.08.2020 20:16

spajk: Však jasně, vždyť jde o hovno. Zrovna Tvůj komentář "no doubt - no comment" mi přišel hodně povedenej :)

A když to takhle vysvětluješ i s tím neopunkem apod, tak to dává jasnej smysl. Každej máme nějakej ten obor, kterej ne a ne, za žádnou cenu. Já třeba Red Hot Chili ... mě ta hudba tak strašně sere, že vydržet byť jen jednu písničku je pro mě záběr. Kromě "UNder The Bridge" nebo pár věcí z "Californication", který nejsou funk. S tím holt nic neuděláme.

 

Stray
06.08.2020 20:12

Mít mentální blok k Black Sabbath, tomu fakt nerozumím. Na tu kapelu jsem se chytil napoprvé. Je to vlastně to samé jako objednat CD WASP the Crimson Idol v roce 2020, to přeci musí mít ve sbírce každý už od raných devadesatek, ne? Naproti tomu House of Lords je právě ta rarita hodná dovyzbirani právě nyní.

 

spajk
06.08.2020 17:28

Jsou kapely u kterých vím, že si je chci pustit a odbourat mentální blok, který nevím z jakých důvodů, jsem si v hlavě vytvořil. Jethro Tull, Black Sabbath, Bowie.
A pak jsou kapely, který si pustit nechci a No Doubt je jedna z nich. Punk nesnáším a ještě doted mi vstájí vlasy hrůzou na hlavě, když si vpomenu na konec devadesátek na vsechny ty neo punkery, co se natřásali v televizi. Green Day, Offspring, Blink 182. Fuj!
Stefani se mi ani nikdy nelíbila. Blondýnka s červenou rtěnkou na hubě není můj ideál ženské krásy.
Tak se nezlob Darthe :-)

 

sicky
06.08.2020 16:25

Darth : jasný, však si ji pak nemusíš hned brát :))
btw, nějak koncem srpna budu asi pár dní v Jbc, neděje se tam nějaká kultúra, že bychom zašli! :)

 

DarthArt
06.08.2020 15:53

sicky: Vzpomínám teď na koncert Waltari v JBC, kde jsem byli oba, a tam bylo pěkných holek spousta. Samozřejmě nevím, kolik s "manželem", ale o to přece nejde, když jde člověk na koncert, není to primárně kvůli hledání "životní družky". Je to spíš takovej příjemnej bonus - hezká hudba z pódia, hezké publikum okolo. A ještě doma, pár minut pěšky od kvartýru.

Mickej: Takže těm kapelám, co maj plnej sál, vlastně ani není co závidět. V zorném poli fanouška je vždycky oblíbená kapela, ale v zorném poli kapely hromada vošklivejch chlapů :)

 

Mickej
06.08.2020 15:01

Vlastne aj pohlad na priemerneho muzskeho ucastnika metaloveho koncertu je dost odpudivy:..ked sa nad tym tak zamyslim.

 

sicky
06.08.2020 14:51

Tomas: nenech se zmýlit, drtivá většina tam byla proto, že je manžel vytáhl "za kulturou", samy by tam nešly :)) Na metal koncertech obecně si všímám, že tam ženský jsou, (hodně mě překvapilo třeba, kolik jich bylo na Napalm Death :), v drtivé většině ale platí, že tam jsou se svoji polovičkou. Pokud chcete na koncert za ženskýma, běžte na Monkey Business, tam jich bylo snad 70% a bez manžela!!

 

Mickej
06.08.2020 14:31

Ono sa hlavne na priklad na ten BA kvoli zenskym nechodi, vieme:-) Minimalne mna prejde pri pohlade na metalistky s pivnymi pupkami v tych ohavnych ciernych handrach okrem chuti na sex aj chut na zivot. Nastastie je pani manzelka ulovena v inych vodach. Najvacsim problemom je to, ze ten metalovy dresscode je nelichotivy. Peknu zensku zrazi do priemeru a z priemerne vyzerajucej spravi bubaka:-) Nastastie je to s ucastnickami metalovych akcii obdobne ako s trpaslikmi v Pratchettovych knizkach - vizualne sa pohlavia odlisit nedaju takze to cloveka nijak nepohorsuje.

 

Tomas
06.08.2020 14:28

tož já úplně tvrdý metal neposlouchám, občas jsem na nějaký koncertík s kámošema zavítal a bylo jak píšeš - jediná dáma byla 50+ co točila pivo

loni když jsem byl na Tool tak jsem zíral na tu přehlídku koček všech věkových kategorií. Až jsem si chvíli říkal, že jsem si blbec spletl datum a jsem na špatném koncertu

 

DarthArt
06.08.2020 14:07

No ono už to tak dneska tak moc neplatí, s těma babama na koncertech, ale na začátku devadesátek, to jsi fakt o holku na koncertě nezavadil. Na festivalu typu Brutal Assault by jich bylo tak padesát dohromady:) Kolik je to dneska? Čtvrtina? Třetina?

Třeba když se tu začal objevovat Immortal nebo Emperor, byla holka jako posluchačka téhle hudby naprostá rarita.

 

Tomas
06.08.2020 13:58

To je pravda, to jsem nedomyslel... Tak nám zůstavají jen ty chlapské koncerty bez bab.

Je pár kapel/alb ke kterým jsem prostě dospěl. Za mládí mě to nebavilo, na stará (zralá?) kolena jsem ale objevil jejich kouzlo. A pak taky pár, které z času na čas zkusím a furt ne... Ale tak to má asi každý že.

Dokaď nás baví objevovat nová muzika (a tím nová myslím klidně i staré věci) tak jsme v pohodě.

 

DarthArt
06.08.2020 13:50

Tomas: Jenže nebudou odvázané ze mě, takže frustrace bude naopak ještě hlubší :):)
A nebo se stane zázrak, nějakou si odvedu domů, jenže co pak s babou, která bude chtít poslouchat Haberu? :):)

Samozřejmě nadsazeno, je to pochopitelně nepodstatná prkotina...

 

DarthArt
06.08.2020 13:49

A oceňuju, když někdo třeba řekl "ok, zkusil jsem to znovu a furt mi to nic neříká/furt mě to sere". Naprosto v pořádku.

 

Tomas
06.08.2020 13:47

Ugly Kid Joe je dobrý příklad - v podstatě kromě Everything about you a Cats in the cradle (což je cover, ale suprovej) je vůbec neregistruji, jen vím, že fungovali dál a vydali víc věcí. Prostě mě ten album nechytl a pak už jsem jim nedal šanci.

Na koncert Haberu doporučuji zajít. Když už ne kvůli muzice, tak kvůli ženským. Tipuju, že jich tam je zhruba 90% a jsou velice odvázané :)

 

DarthArt
06.08.2020 13:45

Na druhou stranu připouštím, že natřásání kytaristy a vysloveně hnusné videoklipy i hudba k albu "Rock Steady" je taky daleko za mojí hranicí. Mluvím o muzice předtím. Takže i o deseti letech fungování kapely před Tragic Kingdom, když je tedy No Doubt kapela bez historie a bez názoru.

 

1 2 3 4 5

 

 

 

 

TOPlist