Boomer Space


Diskuse ke článku : OPETH - In Cauda Venenum
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Stray
21.10.2019 22:35

Chvílema si tu připadám jako Anthony Hopkins ve filmu Bounty.:-) A přitom do cholerismu a zatvrzelosti mám snad nejdál.

 

Stray
21.10.2019 19:47

Odmazal jsem ten dnešek, sice mě to přijde jako zásah do lidskosti webu, ale budiž. O death metalu jen vážně... pevně věřím, že příště beze mě. :-)

 

Alda
19.10.2019 21:59

Chlapi, tak... já jsem odkojený Radegastem, však mám Nošovice 16 km od baráku!
Ratar z čepu jsem dnes měl poprvé, a úplně v klidu, nějak extra hořký mi nepřišel... samozřejmě se snažím poznávat i jiné chutě, ale tak nějak je všechno "sladké", minulý týden Krušovice a Platan..néééé, ochucená voda :-)
Mile mě překvapilo pivo Kanec - Břeclav, doporučuji.
Pain Of Salvation jsem poslouchal kdysi, hlavně CD Remedy Lane

 

Pekárek
19.10.2019 20:53

Ja dokážu pít jen klasický ležáky, resp. dobré desítky. Ostatní mě moc opíjí. Naposled jsem si na Plzni pochutnal v jednom certifikovaným podniku v Kroměříži. Návštěvu Plzně plánuju už hodně dlouho.
Jinak Opeth, potřeboval by producenta. Slyšel jsem jen ukázky. Poslední tři alba vůbec...

 

Stray
19.10.2019 20:18

Byl jsem na Spilce dvakrát v životě, fakt, vždy jen na vánočním večírku svého tehdejšího pracoviště, jako chlap co jde na pivo, tam žádnej místňák dobrovolně nepřijde, to je prakticky jídelna pro zájezdy, navíc vcelku stranou centra.

Mě nechutnaj většinou ani IPY a APY, speciály a svrchně kvašený piva z malých pivovarů, stejně jako Radegast zanechávají totiž hnusně hořký šlem na patře a bolí po nich hlava. Jako žít v Ostravě, tak zemřu někde na ubytovně přikován v křeči k lůžku, v depresi a v horečkách.:-) Stejně když jsem o tom tak přemýšlel a poslední desetiletku prakticky často cestoval po Republice, tak jsem zjistil, že bych nemohl žít jinde než v oblasti ohraničené na západě Šumavou, na východě Vltavou, na severu Plzní a na jihu Českým Krumlovem. To je domov, co je kolem už ne.

 

Pekárek
19.10.2019 19:36

S tím Ratarem to zní fakt dobře. Ryze hořkou si dám rád. Ale Plzeňák odkojený Spilkou, třeba jako Stray, se asi nedojme:)

 

Stray
19.10.2019 19:35

Názor na diskografii OPETH je každého posluchače individuální věc. Třeba já nepobírám a ani nevlastním jejich první tři řadovky, nedokázal bych si u těch alb totiž odpočinout, zarelaxovat - tenhle typ hudby - dlouhatananánské songy, progresivní metalový charakter na bázi doom/deathu, growl, hm...trochu mě to připomíná styl, s jakým v půli devadesátých let debutovali třeba taky PAIN OF SALVATION, a tento styl nemám rád.

Říkáš RATAR? A že je to ještě hořčejší než Radegast? tak takové pivo bych nevypil, mě totiž přijde nechutně přehořčelej už ten normál Radegast. :-) Obávám se, že by mě zkameněl jazyk a na patře bych cítil těžkou pachuť právě vytěženého černého uhlí. :-) Ne, tohle ne.

 

Alda
19.10.2019 18:44

Stray-ovi: dle mě je zákrok na křečových žilách opravdu ... lehčí ... zákrok.. takže pohoda.
DEATH OK, C.D. neee... ale to už bylo psáno v diskuzích k DEATH... a nej DEATH desky jsou ty, kde je growling :-)!!!!
OPETH - můj vztah k nim je...neutrální...mám akorát CD Ghost Reveies, kde střídá oba hlasy, a je to ... slušné.. první půlka dost záživná.. pak to jde dolů.
OPETH-In Cauda Venenum = sorry, nuda... prostě OPETH nejsou má krevní skupina.
A líbí se mi, jak s Tebou buď souhlasím, anebo vůbec: = v TV sleduji pravidelně TdF... a ano.. přenos má někdy tři hodny... a pořád se tam něco děje... zatímco nový OPETH.. jsem poslouchal v autě...musel jsem to vypnout... na kole... musel jsem to vypnout, raději jsem si pustil STEEL PANTHER, což Tě jistě (ne)potěší, to má aspoň nějaký drive a nějakou dynamiku.
Psáno po požití tří čepovaných Ratarů :-)))))))))
Radegast přichází s revoluční novinkou v segmentu světlých výčepních piv pod názvem Radegast Ratar. Typickou hořkou chuť dodává této exkluzivní novince chmel Polaris, díky němuž se Radegast Ratar může pyšnit celými 50 jednotkami hořkosti. To je o 14 jednotek více než u Radegast Ryze Hořká 12 a dokonce o 20 jednotek více než u Radegast Rázná 10. Jedná se tak opravdu o pořádnou porci hořkosti pro pravé chlapy!

 

Stray
19.10.2019 10:11

Alda: Dík. Jde o vytržení podkožní křečový žíly, která se táhne od kotníku po tříslo, prej je to jedna z těch lehčích operací, zajímavý, že si to zatím vůbec nepřipouštím, jako bych si snad šel do sámošky pro jogurt.


Jasně, ohledně death metalu trochu přibarvuju, chci aby ty komenty byly aspoň trochu vtipné, už to není můj svět, ale já třeba do teď mnohem radši DEATH než CONTROL DENIED, takže asi nic nebude tak horké jak se zdá. Jen se nedokážu emočně naladit na ty, co ten styl dopodrobna sledujou a sbíraj. To ěm přijde stejný jako sledovat v televizi závody v silniční cyklistice (prakticky jim tam můžou pouštět tři hodiny minutovou smyčku kde jede peloton). :-)

 

Konnie
19.10.2019 10:07

Stray: :-)))) neboj, operuje se bez pyžama! .-)))

 

Alda
19.10.2019 09:39

Strayi, držím palce, ať jsi naprosto OK!!

Death metalový growl je absolutně v pohodě a k danému žánru prostě patří.
Zrovna točím nový BODYFARM-"Dreadlord", death z Holandska, a nějak si neumím představit, že by tam zpíval nějaký skřivánek :-)

 

Stray
19.10.2019 08:56

Aby byl pro mne deathmetalový growl přirozený jako chleba s máslem, tak v takové realitě světa bych nechtěl žít. Vidím to na Brutale. Té zadní malé kryté stage, kde podobné prasopaly jsou, se skoro celou akci vyhýbám (letos jsem tam byl jen na PRONG), a když je něco obdobného na jedné z těch dvou hlavních a není to něco velkého na způsob CARCASS, MORBID ANGEL, OBITUATY, tak prostě ležérní chůzí odcházím a nad hlavou mám obláček, kde je napsáno ("Tohle už je dávno za mnou"). :-)

Ještě k té operaci a pobytu ve FN. Doufám že mě nezničí pyžamo, když mě uspí a budou operovat, já jsem si ve čtvrtek koupil nové slušivé, páč jsem zjistil, že doma deset let nemám žádný pyžamo. :-)

 

josef
19.10.2019 07:47

Death metal je s growlem je spjatý o tom žádná. Trochu uhnu, když vemu Slipknot Corey ze začátku jenom řval, ale za ty léta se z něj stal skvělý zpěvák a vypracoval se.

 

Pekárek
19.10.2019 00:03

Death metal s growlem je pro mě úplně přirozený, asi jako chleba s máslem.:) Včetně novych kapel, vznikají pořad super alba.

 

Konnie
18.10.2019 22:46

Nestraš... já taky ne, a mám k tomu velký respekt. Loni sem vyprovázela na operaci pod narkózou 2 mně nejbližší bytosti - mámu a dceru, s odstupem cca 6 týdnů. Ač je mezi nimi vícegenerační rozdíl, ten strach byl úplně stejnej (jen to ta starší líp kamuflovala). S dcerou to bylo dost náročný a doufám, že se to nebude hned tak opakovat.
Promiň, asi sem Ti na náladě nepřidala, co? Ale Ty to dáš .-)

 

josef
18.10.2019 22:42

Stray : Tak to hodně zdaru já už operaci za sebou mám a nebylo to nic příjemného.

 

Stray
18.10.2019 22:37

Nikdy jsem nebyl operovanej s anestezií, tak snad mě probudí. Když ne, tak prostě jednoho dne zjistíte, že není nějak dlouho článek.:-)

 

Konnie
18.10.2019 22:31

Stray: Jo, tomu rozumím.
Tak to jsem na tom o něco líp, jdu zítra JENOM do práce, naštěstí výjimečně... tak Carpe diem než Ti zavelí na sál. Držím palce!

 

Stray
18.10.2019 22:18

Chci říct, že tu původní vlnu death metalu od roku 1988 do poloviny 90´s chápu jako přirozenou záležitost vývoje a vzdoru omladiny fandící metalu (mezi tu generaci patřím sám), ale jakmile to pak převzali ti další, co se v tom našli a jeli na tom takovým způsobem, že ten žánr ještě ke všemu začali větvit, vyšívat, tak aby vznikali další a další tech-death, brutal-death, brutal tech death věci, úchylárny, tak v ten moment už pro to pochopení nemám, protože mě to prostě zas až tolik jako "rock" nebaví.

P.S. Prostě 0,75 červenýho CHIANTI, před tím v Ravenu dvě piva. Cajk. Asi ještě někam zajdu, ve špitále nebude kam, ale zas budou to jen tři dny.

 

Konnie
18.10.2019 22:14

Stray: Dobře ty :-)))))) Kolik žes dal těch skleniček? :-) Já stihla jen 2... :-)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist