Boomer Space


Diskuse ke článku : OPETH - In Cauda Venenum
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Stray
18.10.2019 22:06

Dobře, budu pokračovat. Jako když mě bylo patnáct, v době mého asi největšího zájmu a objevování tvrdé hudby, tak byl death metal v rozmachu, proto k němu mám shovívavé slovo, špetku pochopení :-), ale dnes, o tři dekády později prostě nedokážu pochopit, dát si do souvislostí, inteligentního člověka, který se podobným způsobem vokálně prezentuje na pódiích a na nahrávkách, prostě je tam něco že člověk díky minulosti řekne "no dobře, dejme tomu" prostě shovívavost, ale ze stavem zkušenosti dnes říkám, tohle mělo už dávno vymizet, tahle debilita. :-)

 

Konnie
18.10.2019 22:00

Zajímavá diskuse .-)
Já za sebe můžu k tomu jen říct, že jen u mála jedinců growling snesu. Ne, že by mi to trhalo uši, mě to trhá vnitřnosti, opravdu mi to fyzicky dělá zle. A výsledkem toho je, že kapely, jejichž vokalista používá jedině growling, prostě nemůžu poslouchat i když se mi jinak třeba líbí jejich melodie...

 

josef
18.10.2019 21:40

Mě se líbí , že Mikael už nechce moc používat growling a to je dobře. Jeho čistý zpěv je skvělý a není slabinou kapely jak si někdo myslí.

 

Stray
18.10.2019 20:41

To zas asi netvrdím, ale tak jak to vidím, prostě nedokážu pochopit, proč člověk co začal užívat v rámci zpěvu čistého hlasu, by měl mít potřebu návratů ke growlu. Já beru deathmetalový growl jako důsledek neumění zpívat, u zpěváka není důvod používat growl, pokud ten umí zpívat čistě. Proč? K čemu? Jo a Mikael Akerfeldt je vynikající zpěvák vyjadřující se čistým hlasem, je to mnohem lepší než jakýkoliv growl, i třeba od toho největšího Brutalassaultího borce. Howgh, hezký pátek...kolik zbývá? Tři deci, to je pořád skoro půlka flašky.:-)

 

prasezlesa
18.10.2019 20:21

Growling do hudby nepatri. A jedincum s hudebnim sluchem trha usi.

 

Stray
18.10.2019 18:48

Tak jenom pro představu: Jasně že Akerfeldt je jedním z nejlpších growlerů o tom nepochybuji, třeba jak to rozjel na Deliverance, jasná věc, lepší než on byl v tomhle málokdo - možná třeba ten David Vincent, možná John Tardy a pro old-school Schuldinera mám slabost tak nějak automaticky, ale řeknu Ti jednu věc, a dost možná proto se s postupujícím věkem beru za rockového fanouška a ne extrémně metalového - KAŽDÝ KDO SE KDY POSUNUL OD GROWLU KE ZPĚVU SE POSUNUL VÝŠ, neexistuje že byl lepší growler než zpěvák, když se stal zpěvákem automaticky se ve svém ústním podání zlepšil!!! Tak.

 

Norr
18.10.2019 18:37

Jsem velký obdivovatel tvorby Opeth ale k novému albu mám výhrady. Líbí se mi nejméně z těch posledních retro alb. Co se týká recenze, souhlas v negativech, např. zmíněná dramaturgie, album se mi poslouchá lépe jako sem tam si pustit nějaký song, ale album jako celek se mi protivý. Taky souhlas, že některé písně nejsou strukturované do rozkvětu ale do zbytečného pidlikání. Mikael není v nejlepší skladatelské formě, další souhlas, měl by zas ke skládání pustit někoho dalšího kola z kapely. Kde se s názorem Straye rozcházím je jeho pocit, že aktuální tvorba Opeth je vyzrálejší a to navíc díky věku a hráčsķé vyspělosti. Tvrdit tohle o kapele, která bude příští rok slavit třicet let od svého založení a má za sebou již třinácté album, to není úplně v pohodě. Chápu Strayi,že nemáš rád murmur, ale zrovna Akerfeldt byl jeden z nejlepších growlerů a jeho klasický zpěv nikdy nedosáhne úrovně srovnatelné s tím, kde byl jako growler. On si asi nikdy nepřizná, narozdíl třeba od Chucka Schuldinera, že jeho zpěv je nejslabším článkem jeho tvorby. Jsem přesto rad,že se nové album Strayovi líbí, kdyby album mělo jen samé kritiky jako jsem já, mohlo by to Mikaela znechutit a přestat tvořit a to by byla přeci jen škoda.

 

Josef
17.10.2019 21:22

Já jsem na tuhle desku strašně zvědavý předchozí album mi přišlo jako fajn retro.

 

prasezlesa
17.10.2019 10:21

Opeth jsou super. Hlavne z hlediska te produkce - dynamicky rozsah uzasny, zadna loudness war. Mam je radsi nez Wilsona.

 

Mbody
16.10.2019 22:20

Opeth vladli metalu. Minimalne tomu premyslenejsiemu.Kazdym dalsim albumom Opeth od este skveleho Watershed sa ale tesim na novinku menej a menej.Ani tento chvalospev mi zatial odvahu na posluch ICV nedodal.Neostava len dufat,ze pride cas preluskat sa poslednou Mike-ovou progomegalomaniou...a utvrdit sa v nazore???

 

Konnie
16.10.2019 22:08

Ufff, já vůbec nevím, co vlastně napsat... Slyším dnes Opeth poprvé a připadá mi to jako zjevení... asi bude rozumnější poslechnout podruhé, potřetí, možná počtvrté najdu nějaká "rozumná" slova :-)
A díky autorovi za recenzi .-)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist