Boomer Space


Diskuse ke článku : MAD SEASON - Above
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Alda
26.08.2019 14:31

V podstatě s Tebou souhlasím v cca 90% Tvých názorů/postojů/postřehů,
ale včera jsem se pousmál: SLIPKNOT: deska roku? Vlastně... proč ne? 100 lidí - 100 chutí, ale mi ta hudba nějak nic neříká... no a z těch Škorpíků si když tak pusť song č.4 - a když ani to ne, jsi nenávratně na druhé straně :-))

 

Stray
26.08.2019 14:03

Už je mi asi souzeno být PROTI VŠEM. :-)

 

Alda
26.08.2019 13:55

Stray: takže asi opravdu nebudeš na "naší" straně, ale... kdo ví? :-)

 

Stray
25.08.2019 21:55

Alda: OK, já si to někdy v týdnu poslechnu. Zatím jsem před pár dny dal jen ten první kousek z Humanity Hour I, kterej mě přišel post-mileniálně sterilní a hodně stadiónový, a to přestože neměl ani nosný nápad, něco jako hudba trapné kapely toho dietního idola, herce Jareda Leto. Jak se to jenom jmenovalo? TEN SECONDS TO MARS? Mě ve sbírce chybí jen debut Lonesome Cow 72´a pak až vše od Pure Instinct 96´do dneška (kromě poslední řadovky Return to Forever tu mám), jinak vše od 1973 do 1993 mám.

 

Alda
25.08.2019 21:43

Stray: "naší" stranou myslím to, že se mi Humanity líbí, a líbí se i Darthovi, což mě mile překvapilo, takže jsme na straně "líbí se" a trochu se obávám toho, že Ty budeš na straně druhé - nelíbí se. Myslím si to proto, že když máš 80% alb na originálu a Humanity jsi zřejmě asi neslyšel... ale dnes jsem si to dal zase 2x, a začínám věřit tomu, že budeš na straně naší, tedy líbí! Nebál bych se desce dát 80-90%. Mě ze Škorpíků chybí jednička Lonesome Crow 1972 a trojka In Trance 1975, jinak řadovky komplet, tak si myslím, že jejich tvorbu znám dost dobře, a prostě k nim mám vytvořený vztah.
Že se Darthovi CD líbí, ale originál by si nekoupil, tomu rozumím, je spousta dobré muziky a člověk vesměs kupuje svoje srdcovky, doplňuje diskografie, anebo to musí být fakt pecka! A kapelu určitě vnímáš kladněji Ty, to je bez debat!!
Tož tak! Je venku nový SACRED REICH, tak to jdu poslechnout.

 

DarthArt
23.08.2019 15:37

Ale jinak to Stray vystihl, můj náhled na nějaký album má v pomyslný disputaci ohledně SCORPIONS naprosto nulovou hodnotu :):):)

 

DarthArt
23.08.2019 15:36

Tak bacha, jedno cédéčko od SCORPIONS mám - samozřejmě "Face The Heat". A pak ještě někde zahrabanou polskou "originálku" "Best Of Scorpions" s hitama ze sedmdesátek :)

Mimmochodem, teď jsem se do Jelení Góry, kam jsme na polský kazety jezdili, jel kouknout znovu, a je to moc pěkný město. Spousta památek, teď už i opravenejch, panorama Krkonoš, fakt dobrý. Tenkrát nás to samozřejmě ale vůbec nesralo a jenom jsme fanaticky obíhali tržiště a musicshopy a padaly z nás skřeky typu "ty vole, čum, tady maj všechny Metalliky"... "ty pičo, starý Kreator" ... že pak ta kazeta třeba vůbec nehrála, to je druhá věc. Ani jsme nic nežrali, nic nás nezajímalo, jenom kazety, kazety, kazety. A pak doma povýšený pohledy na ostatní, co tam nebyli :)

 

Alda
23.08.2019 15:16

Stray: cca 15 minut jsem sepisoval reakci, bohužel někde zmizela (mou chybou) a vzhledem k tomu, že v 16:00 mám sraz na čepovaném Radegastu 10% a ještě k tomu z tanku a přesnost je výsadou králu, tak pisnu večer.

 

Stray
23.08.2019 11:25

Alda: Jasně, napravím, budu se snažit to poslechnout brzy. Otázka je, jakou stranu myslíš tou vaší? Mě tohle přijde absurdní, protože Darth, kterej ti to pochválil, by si nikdy žádné cd SCORPIONS ani náznakem nezauvažoval koupit, a já, kterej nešetří na lecjaké jejich dílo kritikou, mám od nich tak 80% alb na originálech. kdo vnímá tu kapelu kladněji?

 

Alda
23.08.2019 11:06

Mě totiž VÁŽNĚ zajímá Tvůj názor na tu desku, a jsem zvědavý, jestli se přikloníš na naši stranu - já + DarthArt - nebo bude Tvůj názor a pocit výrazně jiný.
A samozřejmě jít do poslechu s čistou hlavou a bez předsudků.
A šest dní bez pivánka :-)) je vážně dlouhá doba, obvzlášť teď v létě!

 

Stray
23.08.2019 10:54

Ale já si to poslechnu, ale mám toho moc, teď jsem si třeba zas naobjednal asi 5 CD od Glenna Hughese (77´,94´,95´,96´,99´), do zítra ještě musím nakoukat další Video Reactor a chci jít ještě po šesti dnech na pivo, takovou pauzu už jsem neměl 20 let. :-)

 

Alda
23.08.2019 10:19

Jsem mile překvapen a potěšen tím, co jis napsal, a "že vážně dobrý", mám radost.
Bylo by fajn, kdyby tohle četl i Stray, a třeba si to zkusil poslechnout...?
A Škorpíky jsme řešili kupodivu v diskuzi k Alice in Chains :-)

 

DarthArt
23.08.2019 09:56

Jojo, už jsem odpovídal, ale nemohl jsem najít správnou diskusi, tak jsem to dal do obecný. Znělo to takhle:

SCORPIONS - už nevím, kde jsme to řešili, tak píšu do obecný: díky za tip na "Humanity Hour I", trefilo se mi to do vkusu, skutečně nějaký styčný plochy s "Face The Heat" a takhle s tvrdším soundem mi SCORPS sednou daleko víc. Nebudu to poslouchat asi každej den, ale vážně dobrý. Jen bych vynechal ty ultratěžký kytary v asi třech skladbách (začátcích), ale to je detail.

Taky jsem si poslechl "Taken By Force" (znal jsem ze dřív "Steamrock Fever") a taky dobrý. Jen mě tam sraly nějaký Meineho fistule, ale to mám u SCORPIONS evidentně smůlu. Jinak zajímavá deska, poměrně rozmanitá, každá skladba trochu jiná nálada, bezva. Jsem zvědav na další.

 

Alda
23.08.2019 08:43

BATHORY jsou samozřejmě skvělí, a já se zeptám "úplně mimo":
Už někdo z Vás zkusil okoštovat ten SCORPIONS - Humanity Hour 2007 ??? :-)

 

Konnie
21.08.2019 21:23

:)) Tak mě napadá, že ses teda asi tehdy moc nevyspal, když si musel celou noc lyžovat ;)

 

DarthArt
21.08.2019 17:04

No já si myslím! Asi by se pak zdálo o výletu na běžkách, kdy je to k autobusu ještě hrozně daleko, už je skoro tma, padá déšť se sněhem a fičí a fičí a fičí. Mokrý boty, v jediný horský chatě po cestě nápis "Dnes zavřeno - svatba" a před sebou strašný kilometry :)

Na Twilight tu Stray psal i recenzi:

http://www.crazydiamond.cz/bathory_twilight_of_the_gods_recenze/1476

 

Konnie
21.08.2019 15:32

Darth: Ty Bathory sem poslechla a musím říct, že vůbec nejsou špatný .-) Jen bych se pak trochu bála, co by se mi zdálo :-)

 

Konnie
20.08.2019 12:46

Darth: Vidím, že chápeš, co sem tím chtěla říct... Není, co dodat. Howgh.

 

DarthArt
20.08.2019 12:31

Takováhle emoce, to je asi nejvíc, co člověk od muziky může dostat. Díky za její zprostředkování. Já jsem podobný stav zažíval u poslechu "Twilight Of The Gods" od BATHORY. Taky skoro šamanská záležitost, i když jiného druhu, dával jsem si ji do sluchátek v posteli potmě těsně před usnutím - a v podstatě celou hrací dobu jsem ji vnímal už z polospánku, odkudsi zdaleka, až mě poslední skladba "Hammerheart", která je výrazově jiná, na pár minut vrátila zase do bdělosti. Pak vypnout a okamžitě usnout. Zajímavý zážitek !!

 

Konnie
20.08.2019 11:27

Darth: Díky, Darthe, je fajn podívat se na oblíbenou desku očima někoho jiného a pod jiným (faktickým ne emocionálním) úhlem a dát si tak líp věci do souvislostí…

Poslouchala sem ji, v určité době, pořád dokola, až si nakonec duše řekla Dost, stačilo… tak byla odložena. Ale když sem narazila na recenze o AIC a dozvěděla se, že se chystá další právě o Above, řekla sem si, proč to znovu nezkusit a… stala se zvláštní věc, objevila sem tam jiné, doteď skryté polohy, které sem asi neměla potřebu tenkrát vnímat. Vstoupila sem do stejné, ale vlastně už jiné řeky a nechala se unášet. A on byl zrovna (ach, ty náhody) minulý týden úplněk. Tak sem fascinovaně zírala z balkonu na tu křištálově zářící kouli, v uších Laynův hlas (tedy nejen) a začaly se dít Věci… Od řeky se najednou začala valit oblaka neuvěřitelné mlhy, která rozdělila prostor jakoby do jednotlivých kulis: mlha, stromy, mlha, stromy, mlha… celé to působilo jak z nějakého démonického či fantasy filmu. A do toho ten Layne… ufff, to nešlo nevěřit mu každý ten tón či slovo, tu bolest a touhu vymanit se z toho, aspoň na chvíli utéct, zapomenout… nebojte, neskočila sem, jak konečně dokazuje i těch pár řádků. Naopak, dostavilo se jakési “prozření”, katarze a poté pocit sounáležitosti… s celým světem .-) Možná pod vlivem té Stil away… holt, muzika JE magie (i M. Manson to tvrdí .-))
Prostě docela dobrej ÚLET doslova a do písmene (a nemyslím, že by ta dvojka bílého v krvi na to měla nějaký zásadní vliv .-))

R.I.P. Layne Stanley…

A tím bych se mohla dostat opět k tématu: má autor právo valit na své posluchače (čtenáře, diváky…) svoje depky a různé nepříjemné niterné pochody? Dle mého názoru - má, ale je na publiku, jestli se rozhodne to konzumovat a co si z toho vezme, ale to už sem nepatří, to už trochu jinde jsme, je to jiná “vesnice” :-)

P.S. Sonic Evolution sem neznala, tak teď hltám .-) A Chris mě opět těší, i když působí hodně unaveně… Jen ten duet “I’m Above” mě teda tahal za uši, to sem fakt, fakt nedala… holt to není tak jednoduchá písnička, jak se na první poslech zdá.

Ještě 1x díky za porozšíření obzorů .-)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist