Boomer Space


Diskuse ke článku : ALICE IN CHAINS - Alice In Chains
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

Alda
16.08.2019 12:57

A já věřím tomu, že níže zmíněné české trio by si své čtenáře určitě našlo, a ať se to moc nehrotí, stačilo by popsat třeba jenom prvních pět alb zmíněných skupin... u Olympicu prvních osm, prosím :-)

 

Stray
16.08.2019 12:41

Asi takhle, co se týče mě a psaní profilových článků a celých diskografií, prakticky jsem tu ohledně tématu HAIR METAL napsal všechno podstatnější, co s tou scénou souviselo v letech 1981-1993 (zhruba 56 profilů kapel, některé měly i víc dílů), chystám ještě někdy LYNCH MOB, NELSON, HOUSE OF LORDS a jeden souhrnný díl menších kapel. Ze seriálů putujících po jednotlivých položkách diskografie mám v merku LED ZEPPELIN, IRON MAIDEN, TYPE O NEGATIVE, to lepší z diskografie RUNNING WILD, ACCEPT, SAVATAGE, autorsky bych nakombinoval diskografii DREAM THEATER, celkově to spíš vidím u řady zasloužilých kapel, že si tu a tam napíšu nějakou recenzi na jednu, dvě, tři desky jejich diskografie, je jedno jestli jde o OBITUARY nebo PRETTY MAIDS. Nechci mluvit za ostatní, ale Darth, kterej jinak vůbec nesleduje nová alba, má v pořadí nějakej devadesátkovej crossover, pak KING DIAMOND a pak si prostě zas něco vybere, co to bude, je na něm. Já se jen modlím, aby to nebyl nějakej ten OLYMPIC, ARAKAIN nebo KABÁT, nechci radil, ale zrovna príma by byli ti BEATLES. :-) On má na to prostě ten studijní entuziasmus. Lima se snad někdy odváží k probrání své dalece nejoblíbenější kapely (PINK FLOYD) a třeba u pekárka tuším, že by jeho parketou mohla být právě diskografie DREAM THEATER, … nechci jako nějak radit, ááále bylo by to asi jako dobrý.:-) Co ještě dalšího - časem by mohli jít SOAD, DEFTONES ale i DEPECHE MODE nebo THE CURE. Kdyby se někdo hlásil na rekapitulaci alb třeba ANATHEMY, určitě bych mu v tom nebránil, ale musel by projít testem kvality.

 

Alda
16.08.2019 12:11

mini opravy:
Seriál o KING DIAMOND, paráda, jen tak dál a tuším, že až v tom DarthArt bude,
že k tomu přihodí i povídání o MERCYFUL FATE.

 

Alda
16.08.2019 12:08

SCORPIONS - ANO, určitě má cenu psát seriály na škorpíky a jim podobné!!!
Akorát oni nevydali poslední desku v roce 1984, ale v roce 2015, tz. že nahrávají desky "poplatné" době. Já doporučil desku, která by se mohla(měla)líbit..?..
a např. vydali v roce 1999 desku Eye II Eye... kdyby tam nezpíval Meine, tak člověk ani nepozná, že jsou to oni, tak je ta hudba "jiná"... ale u mě v pohodě, vývoj, jsou to Škorpíci, mládí, citová vazba atd. A nedá mi to, ALE Animal Magnetism není žádné jednoznačné zklamání, ale top deska a klasika!
A včera škoda Plzně, hráli fakt dobře!!!
Seriál o KING DIAMOND, paráda, jen tak dál a tuším, že až v tom DartaArt bude, že k tomu přichodí i MERCYFUL FATE.
Je fajn, kam jsme se dobrali od Alice in Chains :-)

 

Fenris 13
16.08.2019 10:46

Stray: Na KING DIAMOND se těším velice, je to pro mně jedna ze srdcovek - Abigail, Them, The Graveyard, Voodoo - jeden klenot za druhým. Pevně věřím, že soudruh Darth se k úkolu, svěřenému mu stranou, postaví zodpovědně a nezklame důvěru v něj vloženou :-)

 

Stray
16.08.2019 09:17

Fenris13: SAVATAGE bych si taky přál. :-) Může k tomu v horizontu tří let dojít, to ale pak dojde i na RUNNING WILD (alespoň tedy alba 1984-94), ti mě zde taky chybí. Teď jsem zatavenej, přál jsem si napsat v srpnu LYNCH MOB profil, nemám na to, musím to odložit o měsíc, přál jsem si 8 dílů LED ZEPPELIN, ke každé řadovce jeden článek, nejde to, nepřichází do úvahy, do normálu se dostanu tak za dva týdny a vydržím v něm jen díky tomu, když nezahájím psaní velkých projektů a budu si prostě celej podzim šolíchat recenzičky novinkových alb, což je dle mého nejodpočinkovější a nejjednodušší disciplína. Musím šetřit síly na 2020, což bude rok IRON MAIDEN. :-) A s nima asi dám pak ty ZEPELÍNY. Počítám od podzimu s Darthovým KING DIAMOND, seriál, kterej bych chtěl spustit na Halloween, jak jinak než stylově! Nevím jak je v tématu zběhlej a zainteresovanej (jakože jestli by radši nepsal diskografie po trase OLYMPIC, KABÁT, SYSTEM OF A DOWN :-) (mě to prostě přijde jako vtip) :-), což je odvozenina z vkusové trasy QUEEN-RAMMSTEIN :-), ale chci věřit že zběhlej je, protože mě na seriálu KING DIAMOND dost záleží.

 

Fenris 13
16.08.2019 07:51

Stray: Jasně že má cenu psát seriály jako byli Scorpions. Já bych si osobně dal i nějaké to stručné povídání o MSG, ale je mi jasné že na to nejsou kapacity ani čas. A když jsme u toho, další moje velké přání by byli SAVATAGE :-)

DarthArt: Pokud ti Stouni v originále nedělají radost, tak pokud se nepletu GRIP Inc. svého času nahráli fantastický cover Paint It Black, jejich verze se mi líbí ještě víc než ta od WASP.
Já od nich mám nejraději ranné sedmdesátky s těmi bluesovými a country vlivy - Beggar´s Banquet až Goat´s Head Soup (to vše díky zdejším fantastickým článkům pana domácího) a vůbec nemám rád Michaela Jacksona :-)

 

stefanos
15.08.2019 23:45

aspoň mějte radost, že má ten pes ufiklou nohu

 

Stray
15.08.2019 23:25

DarthArt: Na současnou "čtenářskou klientelu" vůbec nemůžu brát ohled, abych si zachoval příčetnost. :-) No bez prdele, je to prostě tak. Když si svůj příspěvek čtu s odstupem, přijde mě arogantní, ale psán s tím úmyslem nebyl, vznikl v rychlosti, v pětiminutovce mezi dopsáním reportu a rychlým sbalením se na fotbal. Jeho motorem byla touha po sdělení jak to cítím, ne potřeba někoho degradovat - QUEEN JSOU EIN KESSEL BUNTES, to je snad jasný, ne?:-) Víš co, naprosto chápu, že někdo nemá rád SCORPIONS, někdo kdo si k nim nevytvořil vztah když to byla nejbližší bratrská kapela k JUDAS PRIEST, ale zná je jen z těch hvízdalinek a balad. STOUNI - víš co si myslím, že to vůbec není kapela pro Tebe, jestliže tvrdíš, že nemáš rád Michaela Jacksona, tak párátko Jagger, velkej příznivec černošské hudby a rhytm n blues, navíc afektovanej, jakoby sexy mega pohyblivej bouráček, Tě určitě nebude naplňovat přízní. Ta kapela je velká, opravdu si své postavení zaslouží, což jsem zjistil zpětně, je to mega věc, hlavně z 90% kvůli hudbě z šedesátých a sedmdesátých let. Tip? Zkus album Sticky Fingers 71´, jestli to nepůjde, tak pak ještě výběr nej hitů Hot Rocks 64-71´ a když taky ne, tak na to ser. :-)

 

Konnie
15.08.2019 21:04

Vidím, že jste se hezky rozepsali :)
To DarthArt: Já zatím stihla poslechnout to Face The Heat, ale nějak to nešlo... Ten rozjezd byl slibný (Alien Nation), jako kdyby to ani nebyli oni, ale dál už sem to moc nedávala... snad ještě Under The Same Sun a taková trochu "soulová" Women, ta mě zaujala, ale jinak to mým buňkám fakt nějak nerezonuje.
To Stray: Nevím, jestli se mám do toho nějak pokládat, ale s těmi Stony versus Beatly to cítím úplně stejně. Ale je fakt, že sem asi ovlivněná tím, že mi muzika Beatles kdysi hodně pomohla z jedné krize a Stouny naopak zas tak neznám... Takže vlastně nic novýho. Howgh.

 

Stray
15.08.2019 20:21

Po fotbale odpovím.

 

DarthArt
15.08.2019 20:14

To ne - Alda mi to Humanity doporučil proto, že se mi líbilo Face The Heat, tedy proto, že typičtější alba SCORPIONS mi vaděj. Jinak bych to viděl, že minimálně čtenářská klientela, která má ráda ty Tvoje hair-profily, byla absolutně spokojená. Nebo spíš mnohem víc lidí.

Třeba u mne konkrétně - jak jsme recenzovali oba nahrávku, kde oball dělal stejnej umělec "Sehnsucht" a "Blackout". Natěšenej z recenze jsem si ty SCORPS pustil... a víc jak dvě písníčky nevydržel.

U STONES je to úplně jiný .... tak pořád v hloubu duše cejtím, že se jim jednou dostanu na kobylku. Ale u Meineho vím s jistotou, že ne.

Pravda je, že jak človvěk píše recenze a tím pádem většinu času tráví posloucháním toho nebo onoho alba, nemá moc čas pouštět si to, co má v plánu. Třeba ty STOUNI. Ale ať furt jen nekecám - řekni mi na první dobrou nějaký album od Stones, něco víc rockovýho, zrovna to tam hodím !!!

 

Stray
15.08.2019 16:01

Tak když už se tady drbou moje kapely, tak také něco přihodím. Nejprve téma BEATLES vs. ROLLING STONES, dlouho, fakt hodně dlouho byli pro mne lepší BEATLES a pořád ještě asi o něco jsou, jenže s těma STOUNAMA to není tak jednoduchý, na nich totiž v rámci 60´s, 70´s i 80´s a vlastně i 90´s slyším jednoznačnej vývoj, stylu, zvuku, příklonu k jiným stylům i dobové módě, oni nejsou kapelou, krterá zní od začátku do konce kariéry skoro stejně, tak jako je tomu třeba u MOTÖRHEAD nebo AC/DC, STOUNI sedmdesátek se třeba diametrálně liší od STOUNů z šedesátek atd. Víte co, já tam styčný body s BEATLES pozoruju jen na úplném počátku kariér obou kapel, BEATLES se už znatelně vyvíjeli v průběhu sixties, STOUNI se začali vyvíjet v druhé polovině sixties, ale ten vývoj ještě zesílil v následujících dekádách, u STOUNů nelze říct "znám (I Can´t Get No) Sadisfaction a další tři songy, tak tedy znám SOUNY", blbost, nasrat! Třeba období první poloviny sedmdesátých let mě u nich přijde docela rockově dobrodružné - není to experiment, je to esence rockerskosti pure blues.

Pak zde byly nějaký problémy se SCORPIONS. hele Humanity I neznám ani já, co je to za divný album, že ho ani tak profláklá kapela nedokáže dostat k lidem co v tom leží dnes a denně, to bude asi nějaká deska pro nefanoušky SCORPIONS. :-) Face The Heat, jo nejtvrdší to asi bude, pro fans SOUNDGARDEN a AEROSMITH možná ideální, ALE...přeci jen v rámci diskografie velký propadák. :-) Má vůbec cenu tady psát seriály na něco jak SCORPS? protože když napíšu recky na šest nej alb, tak se tu stejně doporučujou věci úplně mimo rámec těchhle nej alb? :-) Netvrdím, že mám SCORPS za nějaké velké bohy, mám od nich asi 9 alb na cd a jedno na vinylu, ale když bych se měl rozhodovat, co je lepší kapela, mezi nima a QUEEN, tak bych se fakt k výsledku asi nepropracoval, vlastně bych spíš dával větší šanci těm SCORPIONS. :-) QUEEN maj na můj vkus v osmdesátých letech značně odpadu (viz Hot Space, Works, Miracle). ScORPIONS nejsou pro mne žádná favorizovaná kapela, ale s QUEEN by to uhráli jako dneska Plzeň s těma Antverpama, hele tady na náměstí už hulákaj Belgičani, jeden mi mával před ksichtem s půllitrem když jsem šel ze škodovky, z tý naší zemitý strojírny!:-)

 

Alda
15.08.2019 14:28

Zkus, jsem zvědavý na Tvůj názor!
Jinak s Beatles a Rolling Stones to mám úplně stejně, ale mám rád Obituary i Entombed, Entombed možná i o trochu více, jsou rozmanitějsí a deska Morning Star (2001) je luxusní!
A mé uši jsou nastaveny tak, že nezvládnou Soundgarden, zkoušel jsem poslechnout po x letech "Superunknown", no a já fakt ne... ale 9 000 000 lidí/prodaných nosičů to vidí/slyší jinak.

 

DarthArt
15.08.2019 14:11

Tu Humanity Hour zkusím.

 

Alda
15.08.2019 14:07

SCORPIONS jsou super a Klaus Meine taky!
Face the Heat je jejich nejtvrdší album, zřejmě proto se líbí DarthArtovi, a za sebe můžu doporučit i desku Humanity Hour 1 - ta je taky dost odlišná od jejich obvyklé tvorby.
RHCHP-staré věci OK, U2 mě míjeli, míjí a míjet budou :-)

 

DarthArt
15.08.2019 14:05

Nebo ještě lepší příklad - miluju BEATLES, ale ROLLING STONES odzívám. Přitom bych je měl mít rád podobně...

 

DarthArt
15.08.2019 14:04

Vířit se musí, od toho je diskuse :)

K U2 a RHChP: stejně jako u těch Scorpions - jasně si uvědomuju obecnou hodnotu tý kapely, ale to co produkujou je mi natolik cizí, že je mi to nepříjemný poslouchat. Stejně jako třeba pro Carcasse depkoidní grunge. Člověk má zkrátka uši a to za nima nějak nastavený a danej souzvuk tam buď zapadne nebo ne. Proč mě baví poslouchat OBITUARY a nudí mě ENTOMBED? A proč mě nudí ROOT, i když jsou obecně hodně dobří? Je to logický nesmysl... a přesto to tak je.

 

Konnie
15.08.2019 13:02

"Face The Heat" neznám, díky za tip...

 

Konnie
15.08.2019 13:02

Děkuju!!

Teda tvrdila sem, že nebudu vířit, ale musím si rejpnout, prostě musím, sorry :-)
Redhoty rozhodně můžu, zrovna Venice queen mě úplně "povznáší", ale jejich novější věci neznám.
A U2 je pro mě kapitola sama pro sebe. V pubertě sem na nich ulítávala, myslím tím starý fláky (Boy, War, Rattle & Hum, Joshua Tree), ale pak si to u mně po... ty nový už snad jen ze sentimentu a že mi Bono přijde jako docela dobrej zpěvák :)

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist