Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

prasezlesa
09.03.2023 11:18

Včera jsem chtěl dát další šanci Testament a pustil jsem si pár jejich alb po roce 2000. Technicky parádní. Ale nechápu, co ta hudba někomu říká. Je to úplně nudné a tuctové. Ano, nejsou tam vyloženě nějaké kiksy nebo tak, proto chápu to hodnocení 8/10 na většině webů. Ale neslyším důvod, proč si to pouštět znovu.

 

Kelly
08.03.2023 20:47

https://youtu.be/GXJifYl_byU

 

prasezlesa
08.03.2023 14:22

Jinak nové Megadeth moc naposlouchané nemám, protože nemám rád Mustaina a irituje mě, ale co si pamatuju, tak u Megadeth je vždycky takový mix, že všechny nástroje jsou krásně čitelné. To je fajn. Ale mám asi spíš rád, když je basa dole a pořádně kope.

 

prasezlesa
08.03.2023 11:56

Kropis: To už asi zabrušujeme hodně do subjektivní oblasti a toho, že každý má jiné uši, aparaturu atd. Mně se zvuk Hardwired a novinky líbí. Vyloženě kope do uší.

 

Kropis
08.03.2023 11:48

Prasezlesa: Plný a skvělý zvuk bicích? Už od hardwired? To považuji za vtipnou prupovídku, nebo mi snad odchází hifi a všechny další reproduktury. Vezmu si lux eterna - totálně přebuzený zvuk, kopák má zvuk psacího stroje. V rámci mixu jsou kompletně přepálené atd. To už bych fakt řekl, že třeba zvuk nových Megadeth je skvělý v rámci současnosti.

 

prasezlesa
08.03.2023 10:57

Co je na té novince pozitivní, je přinejmenším to, že má úžasný zvuk. Už na Hardwired měly bicí a basa skvělý, plný zvuk. A tady to jen pokračuje. Fidelman prostě umí.

 

Alda
08.03.2023 09:07

PODEPISUJI V PLNÉM ROZSAHU!

 

Pekárek
07.03.2023 20:55

Jsou to staří pardálové, chtějme (když už) jen maximum toho, co je adekvátní od nich vůbec chtít. Lars a James jsou Metla, jejich absence nepřipadá v úvahu. Těžko si dokážu představit i náhradu ukvákaného Hammetta. Přes hejty na Metallum se zdá, že nové album by mohlo být oním maximem možného a bude se dát poslouchat. Kdo chce víc, ať se vrátí ke starým deskám, nebo obrátí jinam.

 

prasezlesa
07.03.2023 19:04

No ono se taky často zapomíná, že Lars Ulrich je dost významný člen z pohledu aranžmá songů a čuchu na to, co funguje. To je vidět prakticky v jakémkoliv jejich making of videu.
My se tady můžeme poplácávat po zádech a psát si o tom, jak je Metallica špatná a třeba Testament super. Ale nic to nemění na tom, že to je jen nějaké subjektivní hodnocení, zatímco z pohledu prodejů alb, návštěvnosti koncertů, streamů na Spotify apod. jsou Testament oproti Metallice nanejvýš tak zábavová kapela ze čtvrté cenové, na kterou se postupem času prakticky úplně zapomene. Metallica bude asi nesmrtelná.

 

Kelly
07.03.2023 14:34

Larsovi nikdy nešlo držet zcela základní rytmus ale brejky má nezaměnitelné a pozná ho každý. A to se stalo součástí a poznávacím znamením Metallicy. Bez něj by to nebyla Metallica. O tom se píše i v jejich obšírné biografii.

 

prasezlesa
07.03.2023 05:08

Ulrichova hra uz k Metallice patri. Prinejmensim na albech me nijak neurazi. Rytmicky tu kapelu tahne fenomenalni Trujillo.

 

Smolik
06.03.2023 19:00

Možná by tedy mohl Ulrich pomáhat komponovat a nějaký bubeník by to mohl nabouchat, protože ta jeho hra je šílená. Když se třeba podívám, jakým způsobem nakopnul Trivium Alex Bent, někdo by se nad tím měl zamyslet.

 

Stray
06.03.2023 18:26

Jak by třeba řekl kdosi - Jestliže Hetfield vdechl klasickým skladbám METALLICY život, pak Burton je opatřil kouzlem.

Mám se u toho výroku tvářit nějak chytřejc?:-)))

 

prasezlesa
06.03.2023 17:53

Máš pravdu. Bez dvojice Hetfield/Ulrich by samozřejmě nebyla Metallica vůbec, to by byla zcela jiná kapela. Burton je doplňoval a rozvíjel jejich hudbu ještě někam o kousek dál. Takhle bych to asi řekl. Je strašná škoda, že předčasně umřel. Takových úmrtí mladých talentů je v hudbě překvapivě mnoho.

 

Stray
06.03.2023 14:34

Zas až tak moc nesouhlasím. Možná ale v něčem trochu jiném, než tě okamžitě napadne. Ne že by Cliff Burton nebyl nositelem té, jak ty říkáš, "páté" esence, každopádně jeho skon kapelu citelně oslabil, dle mého to co schází je však spíše Burtonova souhra s celým tím organismem, a hlavně s Hetfieldem. Protože i frontman představoval vždy velkou devízu - výrazovou, skladatelskou. Stejně jako METLA bez Burtona byla už navždy o něco slabší, dost pravděpodobně by byl i Burton bez METLY. Když si prohlídneš autorské kredity z vrcholných alb Ride/Master, převažují samosebou jména Hetfield/Ulrich, u celé řady věcí je však Hetfiel/Ulrich/Burton nebo Hetfield/Ulrich/Burton/Hammett, což dává za pravdu hlavně verzi, že esenci té pravé velké METALLICY dělala zejména souhra těchto lidí, kdyby vypadl místo Burtona Hetfield byla by devastace DNA kapely ještě zjevnější.

 

prasezlesa
06.03.2023 14:11

Hetfield samozřejmě je riffový génius, o tom žádná. Ale jinak už je ta kapela slabá. Trujilla beru jako sice člena kapela, nicméně moc se neliší od běžných "hired guns". Kreativně skoro nepřispívá. Hammett měl na Hardwired vymyšlených několik set riffů, ale ztratil telefon... Hahaha. Ulrich je spíš strategická mastermind v pozadí, ne hudební prorok.

 

prasezlesa
06.03.2023 13:58

Skoro každá velká kapela má jednoho člena, který je tím, kdo jí dodává jakousi pátou esenci, cosi nehmatatelného, čím ji odlišuje od ostatních kapel. U Metallicy to byl jednoznačně Cliff Burton. Bez něj už ta kapela nikdy nebyla jako předtím.
Někdo by mohl argumentovat black albem, ale ne... To album je z velké části nuda a vata. I z Load/Reload by se dalo udělat lepší album, kdyby se stříhalo. Na Mastera a Ride se to nechytá ani omylem.

 

Stray
06.03.2023 13:47

Přesně, OVERKILL, FLOTSAM, TESTAMENT. I ve vyšším věku lze dělat tvrdou hudbu se ctí. U METALLICY to fakt dře, působí to na mne celý, jakože je to tak tak slepený, a když odněkud zafouká, tak se to rozpadne. Jasně Larsův beat budí velké rozpaky, skladby obsahují nápady, které se daj nazvat určitými "větnými úseky" nebo "jedním skvělým riffem, roztaženým do celé délky skladby"...určité fragmenty budí pookřání, mohou se zalíbit, ale všichni cítí, že to prostě není dobrý, že té kapely zas kus ubyl.:-) Lux Aeterna byla METLA ohlodaná na kost, jen punk-metalový prazáklad z toho, na čem se snažila kdysi stavět, ale co dříve pentlila do košatější podoby, Screaming Suicide je takřka úplná haluz, kde fakt nacházím snad jen mikro-částice někdejšího génia, no a If Darkness Had a Son mne nadchl ten nosný riff, který se přerušovaně táhne právě skoro celou délkou té skladby, ten riff je právě jednou z mála miniatur, za kterými stopy staré METLY poznám, ale ...song beztak budí dojem natahovaného čehosi, víc tam slyším Hetfieldovu úpěnlivou snahu o to, dostat do zpěvu co největší možný prožitek, fakt si myslím, že má co do činění s jeho jízdou na antidepresivech, a taky že ta kapela doluje a lepí nápady jak se dá, když už to své "Temptation", coby odpad s jamů ve filmu Some Kind of Monster, znovu vyhrabávaj a reaktivují zde, bum čvacht rytmus však vše jen podtrhuje.

 

prasezlesa
06.03.2023 13:45

Flotsam & Jetsam jsou taková pidikapela, že jsou nějak pod moji rozlišovací schopnost. Bez urážky. Gojira je možná relativně velká ve smyslu, že už ji poslouchá docela dost lidí, ale já tam moc nějaké charisma nevidím/neslyším... Taková béčko Mastodon zkřížených se Sepulturou, přijde mi.

 

Smolik
06.03.2023 13:31

To asi nebude jen o věku, Flotsam and Jetsam nejsou mladíci a poslední album je super, Testament také drží laťku vysoko, když zůstaneme u jmen příbuzných Metallice. Mladých kapel je hromada dobrých, ale těžko se někdo stane tak velkou kapelou, to je jasné. Třeba Gojira tam ale nakukuje.

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist