Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

Martin
22.07.2019 19:54

lukáš:Není nářez jako nářez, nemůžeš srovnávat Hellowen a Slayer. I když obojí jsou (byli) jedni z nejlepších ale jedni ve speedu, druzí v thrashi proto se nedají srovnávat.

 

Meres
22.07.2019 19:37

Divine je super a Killing Fields je parádny úvod!! Práve ten pomalý natlakovaný úvod je to čo Slayer má mať. Tu sa Kerry skladateľsky fakt vyznamenal. Naopak Fictional Reality je jedna z najhorších skladieb na tom albume.

 

Pekárek
22.07.2019 14:40

Podepisuju a žeru i jeho okopčenou verzi na Cause For Conflict

 

Honza H.
22.07.2019 14:09

A mně se zase ten zdlouhavej úvod na Divine líbí! Na propracovaný a pozvolna se rozjíždějící úvody byli kucí vždycky specialisti. Navíc jde o hezký uvedení novýho bicmena a jeho schopností nabodobit Lombardo styl :)

 

Stray
22.07.2019 13:54

Reign In Blood je samozřejmě nezpochybnitelný klenot a jedno z prvních dvaceti alb, které jsem kdy v životě měl nahrané na kazetě. Dnes mám už asi 25let cédo, ale jistě koupím i vinyl!:-) Vlastně každá z prvních pěti řadovek je nenahraditelná. Divine Intervention beru jako polovičatý pokus o Reign In Blood, nelíbí se mi tam třeba ten zdlouhavý úvod, kdy se jakoby kapela přes proud nicneříkajících riffů rozjíždí prakticky k ničemu, a přitom první skladba na albu to by mělo být maso, naopak nejoblíbenější song - u mne jednoznačně Fictional Reality!!! Ta je doopravdy jako jediná na úrovni Reign.

 

lukáš
22.07.2019 12:14

213 je vynikající píseň . Mně osobně vadí už i Reign in blood .Angel of death, Raining blood super. Ale jako celek prostě bordel. Vyrostl jsem na Kreator - Pleasure to kill. Dnes ovšem jsou pro mě tyto desky unavující. Prostě nářez, jenom nářez. Pro mě je z těch nářezů schůdné třeba Helloween - Walls of jericho. Prostě rychlé, ale má to melodie. dnes je pro mě doba, kdy poslouchám desky abych nabral sílu. Proto miluju Blind Guardian. A i třeba z toho "thrashe " si pustím spíše Master of puppets, než nějakou desku od Slayer.

 

zdenos
22.07.2019 11:54

pro mě je Divine vyvrhelem diskografie :) Dittohead, Serenity, 213 jsou ale dobré skladby.

 

Pekárek
22.07.2019 11:25

Tak,tak, platí i pro pozdější dobu,ale Divine si ještě užívám.

 

Hooya
22.07.2019 10:04

By mě zajimalo, kdy jako Slayer v devadesatkach nahráli kvalitativně srovnatelnou desku s Low nebo The Gathering. :))

 

DarthArt
22.07.2019 00:06

Když já si myslím, že to nebylo tak, že by bylo potřeba přitvrdit na úkor zapamatovatelných melodií - myslím si, že SLAYER prostě už nebyli schopni ty melodie vymyslet, tak místo toho jenom řezali do kytar. OK, třeba "Undisputed Attitude" miluju, ale nezakrývejme si realitu.

 

Stray
21.07.2019 19:59

A kdo říká, že chci SLAYER co nejvíc zlej? :-) South a Seasons jsou vyjimečné desky, to další je pak jen nářez. Sorry, já fandím hudbě. :-)

 

sicky
21.07.2019 19:24

Desky po Divine Intervention jsou každopádně tvrdší, hutnější zvuk, agresivnější zpěv, podle mě je to ale v pořádku. Nebylo zbytí, doba si to žádala. Kdyby hráli pořád tak jako na South nebo Seasons, kde jsou některý věci až příliš měkký-melodický, už by v kontextu scény nemohli být ten zlej tvrdej Slayer. Muselo se zkrátka přitvrdit na úkor těch zapamatovatelných melodií.
btw, pro mě je třeba Christ Illusion jedno z jejich top alb a song Eyes Of Insane možná vůbec nejoblíbenější.
Jo a proti těm všem Death Angelům, Exodusům, Testamentům, a podobnejm seno a vidle legrajdám byli Slayer vždy o level výš, to je jasný :)

 

Stray
21.07.2019 16:56

J.Rose: O Bloodline vím, že je to nejmelodičtější song na desce, ale nenapadá mě ta melodie. Zkrátka a dobře, tu desku jsem si pustil tak pětkrát v životě a většinou už v průběhu nějaké z prostředních skladeb přestal sledovat. Kdyby God Hates Us All byla aktuální deskou SLAYER v době, kdy jsem začal poslouchat metal, tak by to nikdy nemohla být má oblíbená kapela (stejně jako DESTRUCTION po roce 1990 nebo RUNNING WILD po roce 1994, kdy do těch uvedených let jsem měl obě ty kapely ve své Top 5, což už hodně dávno neplatí). Měl jsem to štěstí, že můj první kontakt a tehdy aktuální materiál byl South Of Heaven.

 

J.Rose
21.07.2019 12:22

To Stray: Tak Bloodline na God Hates Us All, rozeznáš jistě taky ne? :-) Snad jediná skladba kde Tom předvádí něco jako zpěv. Výrazná melodická linka, vlezlý refrén, prostě rádiová hitovka na první dobrou :-)

 

DarthArt
19.07.2019 16:38

Podobně "krajní" deska je Tripod od Alice In CHains. Je to NEJdepresivnější, NEJvyfetovanější, NEJvíc psychicky v prdeli.

 

DarthArt
19.07.2019 16:36

Lukáš: V propadlišti nezmizely proto, že je natočily kapely, které se předtím proslavily mnohem lepším materiálem. Kdyby "Diabolus In Musica" a "Cause For Conflict" natočil nějakej Franta z Pelhřimova, každej řekne, že je to naprostej průměr a dá tomu dva body.

God Hates Us All - já mám rád desky, které někam jdou až do krajnosti, takže mě baví i tihle Slayer. Nejvíc řvou, jsou nejvíc nasraný, ten pocit tam je silnej, nejsilnější. Ale co se týká nápadů ... fakt mě kromě úvodní věci nenaskakuje jedinej motiv.

 

lukáš
19.07.2019 14:51

Koupil jsem si Diabolus in Musica a Kreator Cause for conflict. Poslechnul jsem si pár písní a založil jsem to. Rád bych se dozvěděl čím tyto desky nepropadli v propadlišti dějin ?? Ještě se chystám na God hates us all. Pamatuju jenom, že u této desky museli Slayer změnit obal. O hudbě vím prd.

 

Stray
19.07.2019 08:41

Já už se přestávám z paměti orientovat u alb jako Divine Intervention a Diabolus In Musica, kde si vybavím jen nějaké linky, o God Hates Us All můžu říct, že si nevzpomenu, krom Disciple, na ani jednu zpěvovou linku a všechno mě splývá do jednolitýho řevu. Naopak u alb jako Show No Mercy nebo Hell Awaits ti v pohodě svahilsky odzpívám texty skoro jakékoliv skladby. :-)

 

Avram
19.07.2019 08:23

Já u Slayer dokážu poznat písně a album až do Good Hate Us All. Jak na Divine Intervention, tak na Good Hate Us All je každá skladba originání a rozpoznatelná. V dalších albech už mám chaos, což ale může být i přecejenom mým trochu klesajícím zájem o hudbu.

 

lukáš
18.07.2019 18:45

To Zdenos :
V česku to dělal hlavně Spark ,tedy to zařazení - core, groove, power metal, atd.

Najednou přišla Pantara s Vulgarem a hned to byl power metal. Blind Guardian se samozřejmě zařadit dá. Ovšem hodně by tam bylo těch přídavných jmen.

Pokud by Slayer nenatočili tak kvalitní alba jako bylo těch prvních 6, tak by propadli v propadlišti hudby. Taková Metallica taky asi se musela se párkrát otočit, aby natočila Death magnetic. Co si budeme povídat -každej chtěl další album ve stylu prvních pěti alb. Pokud by Blind Guardian udělali alba typu Laodů, St. Anger, tak je hodím do koše. Od Metallicy miluju hlavně Ride th lightning.

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist