Boomer Space


Diskuse ke článku : RAMMSTEIN - Rosenrot
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

/PKR/
04.10.2023 13:35

Se SODOM jsem to měl donedávna stejně, stačily klasiky... ovšem na popud kolegy se příležitostně prokousavam diskografii směrem k přítomnosti a takový Get what... a Till Death... jsou fakt pěkný desky !! Z toho moderního však vládne M-16, tam snad není žádná výplň 8) (za mě srovnatelno i s klasickou érou kapely ?)

 

Tomáš
30.09.2023 12:28

Prince jsem taky nikdy nepobral. Purple Rain je sice legenda, prodalo se toho na miliony, ale vůbec mě to neoslovilo. V podstatě mám rád jen "Darling Nikki", a i k tomu jsem se dostal, přes cover od Foo Fighters

 

Alda
30.09.2023 10:52

Stray: SODOM - tak to máš VŠE podstatné, včetně Tapping the Vein! To nemám ani já. V pondělí si jedu pro CODE RED, když ta deska vyšla, tak mě to moc nebralo, ted mi přijde super! Titulka je bez chyby. A taky si přivezu Mortal Way of Live 1988...
https://www.youtube.com/watch?v=grEG9LWIRAI

 

Stray
30.09.2023 10:20

Alda: U SODOM mám vše z klasik 1985-1992, pak až Epitome Of Torture a Decision Day, nic víc nepotřebuju, ten nedomrlej beznadstavbovej metal z let 1993-2013, to je přesně to, co nepotřebuju. Takže se stavem sbírky jsem spokojen, nechci se ničeho zbavit ani cokoliv shánět, za 35 let panuje v rámci sledování této kapely vyladěnost...:-)

Tomáš: Tak nakonec kromě Prince a Eloy se mi líbí všechno. Peter Gabriel - Up je monstrózně ozvučený album, má to styl hustých před-mileniálních produkcí DM-Ultra, Bowie - Outside, NIN - Fragile. Debut Florence+The Machine famózní, už jsem slyšel třikrát. price budu muset v bazaru s něčím čenžnout.

 

Alda
29.09.2023 21:17

Hvízd... hvízd... hvízd - kdyby jsi nějaký SODOM pouštěl, dej echo. Z Tebou jmenovaných stojí za kompletaci (pro mě) pouze D.M. :-)

 

Tomáš
29.09.2023 21:04

Já před pár lety koupil od jednoho maníka obrovskou sbírku CD. žili v Anglii, a terazky čekali mimčo, malý byt, už na to moc neměli čas (teda tvrdil, že většina CD byla od jeho manželky) a že prý má asi 200 cd. Poslal mi i hrubý seznam, já chtěl tak polovinu z nich. On že to prodá jen jako celek. Ok, tak mi ještě slevil, nakonec když jsem to spočítal, bylo tam asi 350cd, spousta speciálních edicí, raritek, amerických věcí, co se v EU snad ani neprodávají.

Long story short - bylo tam asi 15cd Bowie. Dal jsem tomu šanci, ale není to moje kafe. Všechno co jsem nechtěl jsem posouval dál za 50Kč, samozřejmě Bowie byl pryč za den. Jo a stejně jsem vydělal víc, než za kolik jsem koupil celou sbírku. To byl kšeft století, to se povede jednou za život.

 

Stray
29.09.2023 20:37

Jsem v klidu, řekl jsem si, že se ze zdejšího dění uplynulých dní prostě nebudu vzrušovat.:-) hvízd...hvízd...hvízd...holt asi nejsme webem šprtů :-)

Abych se přiznal, po kompletaci RAMMSTEIN (mám 3) ani SODOM (mám 8 cd) netoužím. Tu provádím u interpretů jako BLACK SABBATH, DAVID BOWIE, DEPECHE MODE, RUSH, DEEP PURPLE, THE DOORS nebo LED ZEPPELIN. tedy u věcí, které jsou o čtyři třídy výše.

 

Alda
29.09.2023 20:23

Strayi, plís, v klidu. Víš jak to je - jenom blbec nemění názory :-)
Myslím, že RAMMSTEIN si musím zkompletovat, stejně jako SODOM, ale SODOM jde dost ztěžka!

 

Stray
29.09.2023 20:14

Znal jsem jen název. Když jsem si to jel na hotelu z youtube, tak jsem se musel druhej den pro to cedo do toho krámu vrátit, páč za 5 Euro jsem to tam prostě nemohl nechat.:-) Zatím nejlepší věc!

 

Tomáš
29.09.2023 20:10

Ty jsi neznal Florence? Ona je fakt moc zajímavá. Osobně mám nejradši třetí album How big, how blue, how beautiful, přijde mi nejvíc civilní, kytarová a melodická

 

Stray
29.09.2023 19:27

Rosenrot mám originál, stejně jako dvě alba, která mu předcházela. Pokud čerpáš z nějaké mé MP minirecenze roku 2005, je to asi jako třicátníkovi předhazovat, že v sedmé třídě na základní škole měl trojku z biologie, proplouvá kolem mne (mnohdy opakovaně) tolik hudby, že pevně daný názor je zkrátka pojem diskutabilní. Každý den si na něco z hudby utvářím názor, měním jej, někdy nepatrně, jindy víc. Je hudba, kterou jsem v patnácti nemusel a dnes mi přijde skvělá, a naopak. RAMMSTEIN neřadím mezi své favority, mám tři originály cd z celé jejich diskografie, což stačí tak na třetí až čtvrtou stovku kapel v pomyslném historickémn žebříčku. Vývoj Rosenrot je u mne dán tím, že po Mutter a Reise Reise deska působila méně melodicky a více tvrdě, bezprostředně po vydání sem z ní byl spíš zklamán, pokud se to dá říct o kapele, kterou sleduju po očku (tzn. nemám ve sbírce ani půlku jejich prací a ty co mám si stejně moc nepouštím), časem jsem to album více docenil, je to klasická moderní, zvukově silná práce Němců, jasně že bych pod 70% nešel.

Zrovna jsem se vrátil po týdnu ze služebky z Německa, kde jsem si na blind koupil 7 cd, ve slevách - logicky! :-) První tři už jsem slyšel a zatím to vidím takhle.

FLORENCE + THE MACHINE - Lungs (naprosto skvělá britská pop-rocková věc, skvělej ženskej hlas, fenomenální)
ELOY - Ocean (Němci co si hrajou na PINK FLOYD), občas pohádková atmoška, ale jinak mě to moc nebere, hrůzná angličtina, svým způsobem kdysi asi inspirovali naše PROGRES 2, s dalšími poslechy se rozhodnu zdali prodám či vyměním)
PRINCE - Purple Rain (vzteklý ratlík ve své nejkomerčnější hodince, skoro vůbec mě to nebaví, uvidíme s dalšími poslechy)

jdu na:
IRON BUTTERFLY - In-A-Gadda-da_Vida (1969)
BLIND FAITH - Blind Faith (1969) ...Clapton+Ginger Baker, těším se.
PETER GABRIEL - Up (2002)
PORCUPINE TREE - C/C (2022)

 

Alda
28.09.2023 20:49

Skvělá deska! A suprovní recenze, DarthArt si s ní evidentně pohrál - a opravdu zasloužených 90%! RAMMSTEIN je hodně dobrá VELKÁ kapela. Stray dal 5,5/10, a já dávám 90%/100%, jak jsem už psal :-) Diskuze taky príma.
https://www.youtube.com/watch?v=f4ZU7YkVnx0

 

Demonick
14.02.2019 10:53

Nemôžem si pomôcť, ale u mna najmenej hraný Rammstein, z ktorého prakticky počúvam iba singlovky. Skúsim mu ale ešte dať šancu. Takto je to u mna horkoťažko 7/10

 

Stray
10.02.2019 18:19

Saha: Dík, skvělý. To potěší.

 

Saha
10.02.2019 17:59

K tomu, proč sem lidi choděj - protože z těch článků je cítit hluboké nadšení, znalost, to pravé fandovství - aspoń podle mě. Já od Scorpions znám akorát Wind Of Changes a Queeny znám jen z rádia, který deset let neposlouchám - a přesto jsem tyhe články poctivě přečetl a možná si to i poslechnu...

A ještě k Rammstein - po Rosenrotu jsem je přestal poslouchat a pak jsem na nějaký akci slyšel Raubtier - Det Finns Bara Krig - a regulérně jsem si říkal, že ti nový R jsou hoodně dobří :)

 

Valič
10.02.2019 14:27

Vatutin: Ten původní gothic rock samozřejmě vycházel hlavně z post-punku a netvrdím, že byl nějak výrazně ovlivněn kapelami typu Pink Floyd. V některých případech to tak ale trochu být mohlo. Třeba Michael Gira ze Swans, kteří měli v letech 1987 až 1995 ke gothic rocku relativně blízko, zmínil v nějakém starším rozhovoru, že ho dost ovlivnilo níže zmíněné album Ummagumma, Dead Can Dance zase mezi svými vzory uváděli Gentle Giant a jestli se nepletu, tak některá z méně známých gothic rockových kapel (na název si teď nevzpomenu) zařadila na jedno ze svých alb cover verzi od King Crimson. Chtěl jsem jen říct, že ty žánry si nemusí být zase až tak vzdálené a že případně mohou oslovit i stejný typ posluchačů. Ten Tiamat je pouze jednou z kapel, u kterých se dají vysledovat prvky gothic rocku i vlivy těch progresivnějších skupin ze 70. let. V rámci gothic, doom i avantgardního metalu by se podobných příkladů určitě dalo najít plno.

 

DarthArt
10.02.2019 13:47

Vatutin: Třináctka chystá něco nového? Já až teď s odstupem slyšel "Intacto" a je to teda pěkná slabota...

 

Stray
10.02.2019 13:09

Vatutin: Když máš poslechový plán na jaro YOUNG GODS, FILIP TOPOL, KAFKA BAND, LAMB, DEAD CAN DANCE, XIII.STOLETÍ, tak se vůbec divím, jak tě vůbec můžou uspokojovat tyhle stránky? Nemysli si, nejsi sám, u koho mě to zaráží. Vždyť já opravdu nemám s tímhle nic společnýho, tak co Vás tady sakra láká? není to tak, že bych Tě od webu odrazoval, to vůbec, ale zajímalo by mě, jak člověk, co se chystá na poslech výše uvedeného, vidí ty devízy tohoto webu. nemysli si, že mě to neteší, třeba takovej čtenář Carcass, to je pro mne naprosté vyznamenání, že sem někdo takovej chodí, protože to je týpek, kterej nemá prej doma ani televizi a neplýtvá svým časem na nic zbytečného a hloupého. :-) Co se týče SCORPIONS, tak je to z těch velkých kapel osmdesátých let právě ta kapela, která pocítila odliv fanoušků úplně nejvíc, prostě jednoho dne si pískáte Wind Of change a za týden najednou nemáte žádný fanoušky, jste starý, odvařený, mimo módy, nejste v kurzu! Tohle SCORPIONS v devadesátkách velice pocítili, velice.

 

Vatutin
10.02.2019 12:59

Jen rychlý koment, Burzum nedělejte. Scooter a Rammstein rozhodně patří k sobě :):) Sztrašidelný Pussy Scooter remix se již ve speciálu pozvolna přibližuje :) Prostě chlapci mají dost smysl pro dělání si srandy sami ze sebe a i to mne na nich baví. Prostě kdo hledá u Rammstein "industriální metalovou temnotu", tak je hodně vedle, ta kapela má fakt nejblíže k Depeche mode. Např. nedávno jsem si koupil Some great reward 12 singles box a když doma votočím na People are people volume right, tak ... je to Rammspein vzor 1984 :) Speciál Scorpions potěšil, byť v discografi mám obrovské mezery, nejvíc jsem prožíval období Tokyo tapes, kdy jsem si origošku koupil u Balatónu a pak kapelu sledoval, nicméně tak tomu již několik desítek let není a ani nebude pač do tohohle vlaku již nenaskočím. Na další týdny mám ediční plán 02/2019 Young gods 03/2019 Kafka band, Filip Topol 3CD, 4/2019 Lamb, Blind Guardian remasters 5/2019 XIII Století 6/2019 Dead can dance koncert. A tak mne speciál zaujal. Gothic rock, Floydi atd. .. to nebylo z mé strany o hledání podobnosti. Gothic rock vzešel z punku a styl jako takový nevnímám jako temný, spíše svobodný, introvertní, nebo melancholický (i když to slovo je zavádějící) a tou dobou již Floydi jeli pecky ve Watersovkách a za sebou měli pecky v Barrettovkách. Obě tato období mám moc rád a je možné, že odrazy pak najdeme i v gothic rocku, souhlasím zejména s Fields na Elizium. Ale já chtěl říci, že u Rammstein mám raději právě tu nenátěrovou podobu.

 

Valič
10.02.2019 00:27

DarthArt: Projít si diskografii Scorpions mi přijde několikanásobně smysluplnější než ztrácet čas s těmi Burzum. Upřímně řečeno, cokoliv je smysluplnější než poslouchat Burzum. :-)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist