Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Subeer
15.08.2018 11:53

Jakákoliv deska od VOIVOD je kvalita, Negatron a Phobos, zváště vymazlený opusy, a hudebně velmi odvážný. Opravdu nejlepší příklady zhudebněné psychedelie a ty nože, co do vás řežou z repráků jsou pěkně ostrý.

 

Stray
15.08.2018 10:25

Pokud sis přečetl článek, pak nestíhání nevadí. :)

 

Vatutin
15.08.2018 10:14

nějak nestíhám číst :) ... ale na nové voivod se max těším a s forrestem jsem je kdysi viděl v dávno zavřeném Bunkru v Praze a bylo to hodně OK .. celé to období vnímám jako hodně OK a kupodivu jsem se trochu nemohl dostat do desek po návratu Snaka, o depresivním období po úmrtí Piggyho ani nemluvě ... každý pokus u mne tehdá končil sentimentem a nedával jsem to ... neříkám, že nyní je to vše zapomenuto, ale je to jiné a k celé discografii přistupuji v pohodě a s nadhledem :) ... za což jsem moc rád neboť voivod poslouchám v podstatě celej život a i v období bez metalu (Pink Floyd DM Sisters Joy Division, Cure, Fields .. atd.) jsem se k nim vracíval a podobných kapel nebylo moc ... dost možná death, voivod, paradise lost a slayer .. :)

 

Valič
15.08.2018 00:12

Mě se ten Negatron tenkrát taky celkem líbil, ale určitou roli v tom sehrálo i to, že v polovině 90. let moc metalových desek, které by mě nějak výrazněji zaujaly, moc nevycházelo. Jak se říká: "Jednooký je mezi slepci králem." :-)

 

Pekárek
14.08.2018 23:58

Negatron i Phobos jsou super desky. Chtěli přitvrdit a opravdu přitvrdili:). Krutý vokál Erica a masivní zvuk, to se mi tenkrát fakt líbilo, ačkoliv jsem byl odkojen především Angel Rat a Outer Limits. Starší alba jsem do šprtal až po poslechu AngelRat

 

Valič
14.08.2018 23:34

Negatron opravdu není úplně špatná deska, ale ten zpěvák se ke kapele podle mě moc nehodil, i když tehdejší hudební tisk na to měl jiný názor. Z těch dvou desek, které nazpíval, se mi o trochu víc líbí Phobos a obě dvě bych asi hodnotil výš než ty následující tři z let 2003 - 2009. Je ale pravda, že od Voivod mám nejvíc naposlouchaných prvních sedm alb a pak až ten Target Earth. Hodně nedoceněné mi přijde album Angel Rat, po kterém kapelu plno lidí odepsalo.

 

Stray
14.08.2018 23:22

Negatron je dobrá deska. Ale určitě ne nejlepší ani typická pro kapelu jako VOIVOD. Může být vůbec typická deska, kterou jako jednu ze dvou v celé dlouhé diskografii Kanaďanů nazpíval jiný zpěvák než ten jejich typický? Ani omylem, Negatron se svezl na úspěchu MACHINE HEAD, PANTERA, SEPULTURA scény zdrsnělejším riffovitým a jakoby nasraným vyzněním, ale ta nejlepší alba jsou opravdu o něco starší.

 

Valič
14.08.2018 23:17

V Big Bengu pěli ódy na kdejakou píčovinu (dámy prominou). :-)

 

DarthArt
14.08.2018 23:10

Valič: Máš pravdu, já je znám jen okrajově /(což je asi velká chyba). Jen si vzpomínám, jak v Big Bengu a pod pěli ódu právě na Negatron.

A dost řečí, jdu si rozšířit obzory!

 

Valič
14.08.2018 23:07

DarthArt: Co se týče těch Voivod, za vrcholné období většina jejich fanoušků samozřejmě považuje trilogii Killing Technology, Dimension Hatröss a Nothingface, což byla jejich nejprogresivnější, nejoriginálnější a asi i nejlepší alba. Následující desky Angel Rat a The Outer Limits jsou sice melodičtější a rockovější, ale taktéž výborné. Období Negatron a Phobos je pro kapelu dost netypické, i když má taky něco do sebe. Následující tři řadovky mě moc nebavily, ale je pravda, že jsem se ani nijak zvlášť nesnažil do nich proniknout. Target Earth bylo opět vynikající, stejně jako minialbum Post Society, takže se na novinku celkem těším. :-)

 

DarthArt
14.08.2018 22:53

Morava podle mě začíná až pár kilometrů od Brna, do tý doby je to Vysočina, což je natolik svébytnej kraj, že bych ho necpal ani do Čech ani na Moravu. Že jsi na Vysočině, poznáš okamžitě, i kdyby Tě vysadili ve tři ráno se zavázanýma očima z auta. A navíc je to obrovský území - někde od Čáslavi po Brno, od Chrudimi skoro na rakouský hranice. Vysočina je prostě Vysočina - a chutná to moc dobře!

 

Valič
14.08.2018 22:46

Vsadím se, že nejvíc metalistů rozplakali v roce 2011 Morbid Angel:

https://www.youtube.com/watch?v=g-uw_Mm16jA

 

Stray
14.08.2018 22:43

Telč je pro mne Vysočina, tedy Morava. I když Brňáci furt brečí, že Jihlava je víc s Prahou. :-) Vím to, na TESTAMENT jsem se na Veveří zakecal v hospodě, to já rád takhle "na blind". Utne to až situace, kdy dostanu regulérně v neznámém městě přes držku.:-)

 

zdenos
14.08.2018 22:25

no ROOT jsou rozhodně dojemnější (co se týče skladeb Kargeras až Black seal) než ti debíci.

Pro mě je víno výjimka. Sice ted žiju v Brně, ale pocházím od Telče a Dačic, což jsou dneska administrativně jižní Čechy, ČB :) Ceduli Vysočina mám ale za kopcem.

 

Stray
14.08.2018 22:22

ROOT a rozplakat? Asi v jiném smyslu než mě. Máte to na té jižní Moravě jinak. :-)

 

zdenos
14.08.2018 22:13

poznámka k mému příspěvku - píši lehce podnapilý z vína :) DEBUSTROL a ARAKAIN jsou emocionální záležitost, stejně jako třeba ROOT :) nejde jinak. Taková kapela, kde člověk zná příběh i lidi osobně, dokáže rozplakat víc než GOJIRA nebo PARKWAY DRIVE:))

opravdu jsou BEHE živě jen šolíchání?:) Já viděl jen jejich set z roku 2016, tam hráli album Satanist + Conquer all + Chant. Letoší set byl teda slabší?

 

Stray
14.08.2018 21:58

BEHEMOTH je kapela s nejlepší vizuální stránkou svých show, člověk podvědomě čeká masakr a oni pak přijdou a pod všema silackyma pozama jenom takovy solichani.
Současní ARAKAIN a DEBUSTROl - e-e!

 

zdenos
14.08.2018 21:38

s tím příspěvkem Straye o odškrtnutých kapelách musím více-méně souhlasit. Taky mám pár vysněných, pár kvalitních, pár oblíbenců, pár povinností. Vesměs se to i shoduje s tím, co vypsal Stray, je tam i ten důraz na klasiky thrash-metalu. :) Kapela typu Protector nebo Nuclear Assault mě těžko přesvědčí, od toho mám prostě jiný thrash-stálice, viz ten SODOM, DESTRUCTION, KREATOR, MEGADETH, EXODUS, TESTAMENT, DEBUSTROL, ARAKAIN apod. :)))

Z extrémního metalu mám velkou radost, že jsem měl možnost vidět: NILE, KATAKLYSM, SEPTICFLESH, DARK FUNERAL, DECAPITATED, BEHEMOTH, SATYRICON, EMPEROR MAYHEM + pár dalších již menších jmen.

Někdy ovšem platí i to, že za méně peněz hodně muziky!

 

Stray
14.08.2018 21:26

VOIVOD jsem viděl třikrát v poslední dekádě, vždy na větších akcích, nikdy ne malý klub. Jedna z čelních dvaceti jistot Brutal Assaultem reprezentované scény. Stále plně funkční kapela, na kterou lze zajít vždy a člověk neprohloupí, stejně tak SATYRICON, ENSLAVED, PRONG, OVERKILL, KREATOR, TESTAMENT, ANTHRAX, OPETH, GOJIRA, SOILWORK, AT THE GATES a v případě když se jim povede koncert, tak i MASTODON, ARCH ENEMY, OBITUARY, SODOM a CARCASS. Včera jsem si to sepsal: spolu s velikány METALLICA, MEGADETH, SLAYER a norskými EMPEROR (kteří fungují/ nefungují) to je komplet výčet kapel tvrdších než Hard N Heavy, na kterej jsem schopen i poněkolikáté stále jít. U takových těch PROTECTOR, MESSIAH, NOCTURNUS, ONSLAUGHT, HIRAX, PESTILENCE si díky Brutalu člověk akorát odškrtne kolonku, není třeba více!

 

DarthArt
14.08.2018 21:20

Pekárek: Negatron, to bylo asi jejich vrcholný období, ne? Výbornej ohlas, svoboda devadesátek, i koncertně asi nejnabušenější doba. A navíc si ještě člověk každou zahraniční kapelu užíval, nebyla to rutina.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist