Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

DarthArt
11.06.2018 18:10

Hm, máme různé chutě - já osobně zas ty minipivovary moc nemusím a chutnají mi spíš ty velkopiva právě typu Radegast. Z těch minipivovarů je mi dost často blbě, i když jsou chuťově dobrý.

Valič: Toho Mládka jsem neznal :) On ale asi inspirační zdroj pro Mládka i Pařízkovce bude v té slavné lidovce "Rožnovské hodiny smutně bijú"

https://www.youtube.com/watch?v=IQ6nfaK-GlA

carcass: Jo, mám pocit, že odboji na Valašsku se věnuje i pár spolků vojenské historie a že to teď mapují hodně podrobně. Já sám jsem byl jen na Ploštině, ještě chci zajet minimálně do Prlova, ale z Jizerských hor to mám trochu z ruky ;) Za každý tip na prozkoumání budu rád...

 

Stray
10.06.2018 20:45

Tu trasu z Rožnova, kolem sochy Cyrila a Metoděje přes sochu Radegasta až do Pusteven jsem jednou šel, stejně tak jsem vystoupal na Lysou horu, nepřipadal jsem si, že bych ty kopce chtěl dokonce vybíhat a to jsem měl "více síly a méně hmoty", dneska už jen rozháním žilní trombózu, nezbývá než se stát "ehm, jakýmsi samizdatovým metalovým pisálkem na plný úvazek", od běhání tu jsou jiný svalnatí padesátiletí experti. :-)

 

Vatutin
10.06.2018 18:25

:) fajn článek ... Radhošt, tamní horský hotel a celkově Beskydy jsou mou oblíbenou lokalitou. Teta měla v Prostřední Bečvě chalupu, tak dvakrát do roka jsme tam z Liberecka vyráželi. V rámci CZ metalu, v průniku historický význam / kvalita / popularita, nemá Radegast konkurenci.

 

carcass
10.06.2018 18:19

občas tam běhám, ale jen zřídka, bo je tam hodně turistů, mám to raději jinde. Co se týče toho piva, tak Radegast je jen průmyslová močka, dobré pivo je např. v Rožnově, tam je kousek od skanzenu nádherný místní minipivovar a fakt to tam umí. Mimochodem v Beskydech je těch dobrých minipivovarů jako hub po dešti....:-)

Co se mně týče, tak pohanská tématika jde těžce mimo mně, přijde mi to dost infantilní, ale co už....:-), v Beskydech je pro mně nejzajímavější partyzánská historie, se tam za války děly fakt velké věci......

 

Valič
10.06.2018 13:05

Opět velmi zajímavý článek. Jen bych doplnil, že rožnovské hodiny už opěvovala dávno před Citronem jiná česká kultovní kapela:

https://www.youtube.com/watch?v=IzovxQpxl1M

 

Roman
10.06.2018 09:21

Děkuji za pěknou exkurzi. Ten kraj dobře znám, na Ostravsku jsem strávil čtvrt století. Mám ale jiný problém:
Mám k dispozici 1 lístek na koncert Judas Priest + Megadeth v Plzni a nemohu se z náhlých zdravotních důvodů zúčastnit. Je to lístek k sezení, původně za 1590 Kč. Jsem ochoten jít s cenou přiměřeně níž. Případnému zájemci zašlu předem náhled lístku v pdf. Možnost předání buď osobně v Pardubicích nebo poštou na dobírku službou EMS. Děkuji za pozornost. Roman

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist