Boomer Space


Diskuse ke článku : KREYSON - Anděl na útěku
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5

 

lukáš
07.05.2018 13:52

DarthArt:

Ale musíš uznat že Playboy je přesně ten typ písně, který ti utkví v hlavě až je ti z toho blbě.

Škoda že tady Stray nenapsal nic o Elixíru života a zákonu džungle. I tam jsou taky kvalitní písně. Samozřejmě i těch blbých. Mě osobně se Elixír života líbí. Ano , je tam i sračkoidno u Nech si zdát například. Ale poté co Láďa řekl že to věnoval svým dětem , tak na tu píseň dívám jinak. Dlouho jsem se nemohl přenést přes některé písně, ale opět čas ukázal že i tato deska má své kouzlo. Z rozhovorů jsem se dozvěděl, že ty akustické nápady do písní vložil slavný kytarista Petr Henych. Když mám depku a sere mě celej svět, tak někdy každej člověk potřebuje obejmutí. Třeba i muzikou a zapomenout na tu dnešní zrychlenou dobu. Celej Elixír života je pro mě taková ukolébavka, třeba i s nějakou blbou písní. A Zákon džungle má i hity jako Tam či Kriminál.

Křižáci - album ke kterému jsem si dlouho hledal cestu. Není tak prvoplánově hitová jako Anděl , ale nechci se rouhat vydrží v hlavě déle. Na youtubu je klip k Písni PLáč bezmocných, tedy anglická verze Cries a v klipu můžete vidět události , které se staly 11. září. Naprosto fenomenální věc. Slučitelnost těchto dvou věcí dělá z Cries , možná nejlepší píseň Kreysonu. A taky Křížáci mají nekrásnější intro ze metalovejch českých kapel. a takhle můžu mluvit dál.

Anděl na útěku- Láďa tyto písně skládal zajímavým způsobem - šel do lesa a až přišla můza, tak si to zaznamenal na - diktafon ??

 

Stray
07.05.2018 13:52

Lukáš: Mě děkovat nemusís, tu recenzi psal DarthArt. Křižáci v plánu nebyli, ale zkusim ho přemluvit, jestli to nezkusi, navíc se ho budu snažit namotivovat, že když mi slíbí, ze to napíše, do dvou týdnů si sem vystrihnu recku na Zlatého chlapce.

DarthArt: Playboy je odrhovacka, většina skladeb je mnohem lepších. Dal bys Křižáky? :-)

 

Avram
07.05.2018 13:28

Dokázal sebe prodat ve Vitacitu natolik, že po něm sáhl Citron. V Citronu tu svou hvězdnost vyšvihl tak, že když si udělal Kreyson, lidi to brali nějak automaticky a úplně zapomněli, že nějaký Citron existuje. O Kreysonu je napsáno dost v článku. Dokázal neuvěřitelně prodat i Damiens, kde si hráli s bráchou na Lunetiky. Promo návratů Kreysonu a Citronu sice slouží k pobavení a parodování mase metalových fanoušků, jenže... ...tu pozornost, kterou to mělo mít, si to získalo. Jo, v tom klukovi něco bude. Ten by přes sebe prodal i Skákal pes přes oves a nechci vidět, jakou slávu bude zažívat v 70 letech na Šlágru.

 

DarthArt
07.05.2018 13:16

lukáš: Úplně stejně jako Ty jsem přemýšlel o vlivu Jardy Bartoně na ty písničky. Pode vším je podepsanej Křížek, ale já tam toho Bartoně tuším, věci na Andělu jsou přesně jeho rukopis.

 

DarthArt
07.05.2018 13:12

Já taky díky.

Jak manažer mi přijde schopnej, protože to co dělá, dokáže prodat a nacpat úplně všude - což je pro většinu jeho dobových souputníků dneska jen zbožné přání. Manažerem nemyslím jen toho, kterej obvolává kulturáky a televize, ale právě Křížka jako středobod Křížkovskýho vesmíru, kterej to celý diriguje - svolává sestavu, sežene si jako producenta slavnýho kytaristu, pak o tom všude mluví, dává kontroverzní rozhovory, kde otevře dveře, tam ho znaj, je veleknězem vlastního kultu apod. apod. apod.

Zlatej chlapec - pravda je, že je to taková ta Amerika, ale mě popěvky typu "plejboj, plejboj" úplně děsí :) Ale evidentně to neděsilo těch sto tisíc lidí, co si tu desku koupilo...

 

lukáš
07.05.2018 13:05

To Stray :
Co se týče skladatelského potenciálu Křížka , tak pro mě vrchol je asi ještě Zlatej chlapec. Kdyby tato deska vyšla dnes byl by to stejný hit jako v době kdy album vyšlo. Nikde jsem se z rozhovorů nedočetl na kolika písní na Andělu a Zlatým chlapci se spolupodílel Jarda Bartoň. Přijde mi že Křížek se chtěl podepsat pod všemi písněmi. Křižáci byla dobrá deska. Opět i po 30 let nenudí. Jen v písních už není tolik melodických linek. I se mi líbí Dlouhá míle. A když srovnám Křižáky a Návrat krále, tak je tam krásně poznat , že pokud došly nápady tak se nemůže udělat z kterékoliv hudby kvalitní materiál. A toho je na Návratu krále pramálo.Mám doma nahrávku Kreysonu živě z doby Anděla a jako bonbonek se hrály takové skvělé pecky od Vitacitu Drakula a Iluze. Iluze zpívaná anglicky. A KLíč k mé duši se podle mě taky povedl. Dnes možná málokdoví že bicí nahrál na tuto desku Doxa z Arakainu. Tak snad ještě budou retro recenze třeba na Křížáky a Elixír života. Těším se na tvůj názor. Bard77- Lukáš

To all :
Též se těším na Vaše názory. Musím Straye pochválit za tyto retro recenze.

 

lukáš
07.05.2018 12:49

Výborná recenze !! Pro mě je Anděl na útěku nejlepší metalovou deskou , která spatřila světlo světa v československu . Metal s prvky popu, hlavně v překrásných melodií. Vzdálená je hit číslo jedna, líbí se mi i verze od Zdeňka Izera. Krásný úvod desky v podobě písně Kreyson. Jen málokterá kapela má a měla lepší ůvod desky. Co píseň to hit. I po skoro 30 letech deska nenudí a stále si tam člověk může najít nové a nové nápady.

 

Dave78
07.05.2018 12:44

...nejlepší ČESKÁ metalová deska všech dob:-)

 

Dave78
07.05.2018 12:43

Co dodat? Pro mě bez debat nejlepší metalová deska všech dob! Pravda, Láďa je kapitola sama pro sebe, dost se od té doby změnil, a to nejen pěvecky a skladatelsky:-). Jinak opět skvěle napsaná recenze, díky za ni moc. Jsem asi divnej, ale mě se docela líbí nejen Křižáci, ale s odstupem času i Elixír života a Zákon džungle. Anděl na útěku je ale jen jeden, nostalgie jak prase...

 

Stray
07.05.2018 12:05

Nerad zahajuji diskusi, ale když se nikdo nemá k výkopu...

Skvělá recenze, kde bych měl akorát dvě poznámky ve prospěch veřejného pléna.:-)

Zlatej chlapec je silná deska. Hitova a ve stylu americtejsiho pojetí Hrad N Heavy. Pro mě je to lepší matro než Křižáci. Jednoznačně.

A za druhé. Smál jsem se, když jsem se v recenzi dočetl, že Láďa je schopnej manažer. :-)

 

1 2 3 4 5

 

 

 

 

TOPlist