Boomer Space


Diskuse ke článku : TITANIC - Metal Celebration
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

DarthArt
02.03.2018 20:18

"nevím, jestli se to zdálo i vám, ale OPUSácké kazety se mi zdály nějak velmi dobře vyrobené(utáhnutý pásek a ty kolečka, prostě to šlo tvrdě), tak se mi pak stávalo, že konec kazet už můj stařičký kazeťák nezvládal a bylo to takové utahané:-)"

Jo, taky se mi to stalo, mám pocit, že takhle zatvrdlý byly československý kazety Emgeton (říkalo se jim taky šmirgl-papír :) A čs. vydavatelství předpokládám nahrávalo na domácí kazety...

 

DarthArt
01.03.2018 23:31

Valič: No, ono za těch třicet pauzy si člověk do kebule musel uložit spoustu důležitějších věci, než jsou riffy Titanicu :)

Riffy á la raná Metallica - jo, to celkem sedí!

 

DarthArt
01.03.2018 23:30

Megoš: Já měl na mysli ty pirátský (Takt Music a podobně). Licenční Metal Mind byly pochopitelně naprosto v pořádku... ale zas ty pirátský byly za 30, kdežto origoše za 150 :)

Jedna věc ale u těch šméčkovejch byla zajímavá... téměř vždycky tam bylo prohozený pořadí skladeb. Třeba u Coma Of Souls byla titulka přehozena až na začátek druhé strany... a ono to sedělo dokonce líp než na originálu :):):)

 

Valič
01.03.2018 22:06

DarthArt: Tak jsem to po těch letech zkusil a poslouchat se to celkem dá. Překvapilo mě, že se na albu nachází celkem dost thrash metalových riffů připomínajícich první alba Metallicy. Já jsem měl ten Titanic v paměti uložený jako čistě heavy metalovou kapelu. Evidentně už se na tu paměť teď moc spoléhat nemůžu. :-)

 

stefanos01.03.2018 20:11

U těhle starých šrotů se mi líbí to zaujetí pro věc.

 

Megoš
01.03.2018 20:09

Darthart: Tak tady se musím Poláků zastat, do Cieszyna jsem chodil celkem pravidelně a nestalo se mi, že by mi ty kazety nehrály, ale samozřejmě že můžeš mít jinou zkušenost.
Jinak jsem byl taky student, peněz bylo málo, koncerty, první pivo, muzika- to všechno něco stálo. Takže třeba na Sepulturu v Havířově jsem šel na tlačenku a vyšlo to, nebo ofocený lístek na Cannibaly, další Sepultura v Ostravě a opět zadarmo. No a kazety jsme si taky různě půjčovali a kopírovali. Jó fajn doba...

 

DarthArt
01.03.2018 19:40

Norr: Sehnatelnost byla jedna stránka věci (u nás to docela šlo, minimálně monitorský věci byly k dostání všechny), druhá věc ale byly peníze. Jako studentík jsem kapesný musel těžce počítat a zajít si jen tak pro kazetu za 70 (o cédéčku za 119 jsem ani neuvažoval, ani jsem neměl přehrávač :), to každý den nešlo. Takže samozřejmě - deset kámošů mělo deset různých originálek, a zbytek si to nahrál na sonky, tédékáčka, basfky nebo luxusní maxellky. Chromky! A pochopitelně černobílej xerox obal, později i barevnej.

 

DarthArt
01.03.2018 19:38

Megoš: Horší byly polské "originálky", ty občas nebyly vůbec nahrané :)

 

Stray
01.03.2018 17:46

Navíc originálky u těch kazet hrály vždy hůř než kopie z cédeček nahrané na HF Sony 90. Nesnášim kazety originálky!

 

Valič
01.03.2018 17:42

Ty kazety byly problematické tak nějak všeobecně. Naprosto nechápu, že jsou v poslední době zase relativně populární. Ten návrat vinylů jsem ještě schopen pochopit, ale co v dnešní době s tímhle šrotem? :-)

 

Megoš
01.03.2018 17:20

Toto byla jedna z mých prvních originálních kazet, které jsem vlastnil. Myslím, že se to hodně povedlo, sice s postupem času, když jsem se dostal k tvrdším věcem, tak se to stalo neposlouchatelné (=měkké).
K té kazetě mám takovou úsměvnou story: nevím, jestli se to zdálo i vám, ale OPUSácké kazety se mi zdály nějak velmi dobře vyrobené(utáhnutý pásek a ty kolečka, prostě to šlo tvrdě), tak se mi pak stávalo, že konec kazet už můj stařičký kazeťák nezvládal a bylo to takové utahané:-)

 

Norr
01.03.2018 09:19

U nás v pohraničí to nebylo z kraje 90´nijak snadné sehnat nové nahrávky a tak probíhali diskuze na téma nových desek nějak takto: Hele kámo, vyšel novej Kryptor, máš to doma? Hele nemám, ale asi ho dostanu za dva měsíce k narozeninám.. Fakt, to je bomba, tak hned řekni, okamžitě zajdu a musím to slyšet ještě ten den, co to dostaneš. Jasan vole, dones prázdnou kazetu, rovnou Ti to nahraju....

 

Norr
01.03.2018 09:14

Jako mít doma originál kazetu Ultrametalu a LP Kryptoru a k tomu nabídku rodičů, že si teda mám napsat Ježíškovi o nějakou tu hudbu, abych nedostal jen samé knížky, to byla výzva! Seznam byl dlouhý a objevila se tam snad všechna ta jména kapel a desek, co tu už padla a já je buď měl nahrané na kazetě, nebo ještě neslyšel bo to bylo čerstvě vydané tj. třeba Debustrol - Neuropatolog, Masters Hammer -
Rituál, Arakain - Schizofrenie, Kryptor - Time 4 Crime atd. Asi měsíc před Vánoci, jsem našel u rodičů ve skříni jen tak ledabyle zabalené v igelitce pár těchle skvostů a málem se radostí pokálel. Nemohl jsem s pravdou ven, že už to vím a tak jsem jen v tichosti zbytek měsíce trpěl a nemohl se dočkat. Nejlepší Vánoce mého života!!!!

 

DarthArt
28.02.2018 18:47

Norr: A vzpomínka na metalistovo doupě a air guitar je hodně dobrá! Já jsem tuhle techniku samozřejmě ovládal taky:)

 

DarthArt
28.02.2018 18:46

Ono to tehdy všechno jelo strašně rychle - já byl v roce 89 vyřízenej z Titanicu, o půl roku pozdějc byl Titanic v zapomnění a repráky ovládal Thrash The Trash, a hned za dalšího půl roku i Arakain šel stranou (i když jen trochu) a vládl Ultrametal. Vlastně období jednoho jediného roku a takovejhle trojí veletoč. Samozřejmě pak člověk poslouchal tak nějak všechno dohromady (i když ten Titanic jsem odložil hned s nástupem thrashe), ale je zajímavý, jak v těch letech 90-91-92 vycházely tuny kapel, jedna za druhou, snad každej měsíc nějaká zajímavá deska.

A to vůbec nemluvím o zahraniční produkci, která se na nás sypala ze všech stran neuvěřitelným způsobem. A navíc jaká! Aktuálky tehdy byly Beneath The Remains, Seasons In The Abyss, Metallica 91, Coma Of Souls, Spiritual Healing, Altars Of Madness, Cause Of Death, Fear Of The Dark... tohle se nikdy nevrátí!

 

Stray
28.02.2018 15:25

Tak třeba já vůbec nikdy neposlouchal ROOT (zvlášť v té době těsně Porevoluční) a naopak první deska TITANICU byla jedna z mých prvních nahrávek.

 

Norr
28.02.2018 15:20

Super, jak to měl každý jinak. Pro mě bylo začátkem 90´ hudebně z české scény zásadní něco zcela jiného, uctíval jsem zejména první desky Debustrolu, Masters Hammer, Kryptor, Arakain a Root. Titanic se ke mě taky dostal. Měli jsme na vesnici jednoho staršího metalistu a při jedné návštěvě jeho svatyně, kterou měl doma na půdě a kde to byl samej plakát Iron Maiden, Venom a Metallica, vše z německej časáků, takže jsme čuměli jak trubky, do toho "obrovskej" přehrávač zvanej dvojče, plus gramo a kam nás párkrát vzal, aby smrkáčům ukázal, jak žije pravej metalista, nám pustil desku Titanicu, jež samozřejmě nedal z ruky a my se mohli jen dívat. Pamatuju jak dneska, to jeho představení s air guitar a řev refrénu "Sváteční, hey, heavy metal". Jenže my tenkrát už měli to svoje "Tak jsem antikrist A seru na vás Pane sedíš na svým trůnu Věřící maj absolutní smůlu" a tak si pak říkali, ty vole, takovej dědek starej, vždyť mu je už snad dvacet dva let a takhle tady jančí na nějaký měkký Titanic. Jasně, časem jsem i já dal Titanicu šanci, považuji je za jednu z důležitých kapel a sem tam si to pustím i dneska, ovšem tu zásadnost měli v té době jiní kunčafti. Ty vole, se směju když to tady takhle píšu ;o)


 

DarthArt
27.02.2018 07:31

vALIČ: Já to měl úplně stejně, slyšel jsem ho snad po čtvrt století. Jsem zvědav, jestli Tě to zaujme po letech stejně jako mě. Dej tady pak vědět.

 

Valič
26.02.2018 22:51

Album jsem měl tenkrát samozřejmě taky na vinylu, ale od začátku 90. let už jsem ho pak neslyšel snad ani jednou. Tahle nadšená recenze mě ale přesvědčila, že bych se k němu mohl ještě aspoň jednou vrátit (aspoň z nostalgie). :-)

 

zdenos26.02.2018 14:43

na Anděla se těším moc :) ,,s archou, ztracenooou'!

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist