Boomer Space


Diskuse ke článku : ROBERT PLANT - Carry Fire
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Hooya28.11.2017 22:39

Louža: Jenže tohle jsou Led Zeppelin, ne nějací agrárníci typu Sabaton, Hammerfall nebo Witchery. U těch není nenormální, když si člověk za 10 let řekne: "Bože, co jsem to poslouchal za hrůzy?!". Neumím si představit, že tohle jde říct o LZ, u Keeperů to ještě jakž takž dokážu pochopit, ale u LZ fakt ne.

Máš to tak i u PF? Jestli ano, ... tak mi to ani neříkej.

 

DarthArt
28.11.2017 21:59

Já Zeppeliny taky nikdy nemusel, ale naposlouchal jsem si jejich debut a má to neuvěřitelnou sílu.

 

Valič
28.11.2017 16:05

Louža: Mě by ale taky zajímalo, kde konkrétně u těch Led Zeppelin slyšíš ty nelogičnosti. Mě přijde třeba celkem nelogický ten výraz „disharmonický rytmus“.
„Víte, já nevím, školy nemám“, ale může být vůbec rytmus sám o sobě disharmonický?
Led Zeppelin jsem nikdy moc neposlouchal, líbily se mi od nich spíš některé jednotlivé skladby než celá alba, ale jejich genialitu bych se rozhodně neodvážil zpochybňovat. Můj obdiv jim patří už jen za to, že nahráli v roce 1970 viking metalovou skladbu dávno předtím, než ten žánr vůbec vznikl. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=RlNhD0oS5pk

We come from the land of the ice and snow,
from the midnight sun where the hot springs blow.
The hammer of the gods will drive our ships to new lands
to fight the horde, sing and cry. Valhalla, I am coming!

 

Stray
28.11.2017 15:47

Louža: Já věděl, že tohle tady má pro Tebe nějaký hlubší význam. Ještě by jsme potřebovali naprogramovat CD bazar, uzavřenou diskusi, sekci s videi a zhruba několik dalších věcí... dík. :-)

 

Louža
28.11.2017 15:19

Ale já si muziku náležitě užívám :-) Jeden z důvodů proč jsem přestal psát recenze bylo, abych se oprostil od tun balastu, který jsem musel naposlouchat, když jsem objevoval "nové skvělé" kapely, a kterým jsem si více než dekádu vyplachoval hlavu. Teď si mohu konečně náležitě užít hudbu, kterou pro mě objeví jiní specialisti, kteří snáší hudební nápor lépe než křehká konstituce mého vytříbeného, ale citlivého vkusu. Stačilo jim jen naprogramovat stránku.

Jinak s tím zbytnělým EGEM jsi mě fakt pobavil :-) Něco takového by slušný plachý kluk jako já fakt potřeboval. Leč nedaří se. Ne a ne zbytnět.

 

carcass
28.11.2017 14:39

Loužo, internet je v tomhle nemilosrdný, a to je dobře :-)

Ono to možná bude tím, že před těmi 13 léty jsi byl nadšený kluk s otevřenou a uvolněnou myslí, tak tě ta svěží muzika LZ logicky nadchla, za těch 13 let jsi do mysli nacpal spousty sraček, vytvořil si miliony konceptů, zbytnělo ti EGO a tvá ztuhlá, konceptuální mysl, podpořená zbytnělým EGEM už není schopna vstřebat nadčasovou svěžest LZ.
Co bych ti mohl doporučit? Zkus znovu objevit tu nadšenou mysl začátečníka, v níž ještě nejsou žádné koncepty a analýzy, pokud se ti ji povede objevit, tak si ten stav zkus udržovat, a nejen v muzice, ale ve všem co děláš - bude se ti mnohem lépe fungovat, no a i tu muziku si zase po létech pořádně užiješ.....hlavně si to musíš přiznat a pracovat s tím, a EGO musí trpět, jinak se nikam nepohneš :-)

 

Louža
28.11.2017 12:32

Internet je v tomhle velmi nemilosrdný. A nejsem evientně jediný kdo tyhle nedorazy mládí řeší :-) http://www.metalopolis.net/art_reviews.asp?id=8165 Nicméně dneska už si spíš vážím alb které jsem tenkrát měl rád a dneska si to poslechnu a nic bych neměnil. http://www.metalopolis.net/art_reviews.asp?id=2817 Musím přiznat, že ty LZ jsem narozdíl od BT od odbdobí kdy jsem je poslouchal už neslyšel. Po pravdě jsem už úplně zapomněl, že jsem je někdy cíleně poslouchal.

 

Imothep
28.11.2017 11:49

Hooya: To nebylo hezke od tebe toto.... :oD

.... ale nakonec co, je to 13 let, za tu dobu se muze vkus jedince zmenit klidne o 180 a za dalsich 10 let i zpet o 360 stupnu.
Kdyz to vemu za sebe, tak ted se tu hodne probira Helloween a navratove turne s Kiskem a Hansenem, vsichni srsi nadsenim a chvalou ... ja ne .... ja bych na to nesel(taky jsem nesel), ta hudba uz me nezajima, jde naprosto mimo me. Kdyz slysim ty priserny fistule a optimisticky melodie z Keepera, tak je mi na zvraceni. Proste uz to nemuzu pouslouchat(oba dily jsem pred mnoha lety nekomu venoval). A zaverem podotknu, ze kdyz jsem slysel poprve Future World v lete 87 nebo 88 na diskotece na pionyrskem tabore(kam to nekdo propasoval), tak jsem byl samozrejme jako ostatni u vytrzeni. Nasledne v porvni polovine 90tek jsem oba Keepery tocil nekolikrat tydne(ze zacatku mozna denne) ..... ale dneska uz proste ne ... zajedlo se mi to / prejedlo ..... a nebo uz jsem proste jinde.

 

DarthArt
28.11.2017 11:22

Louža: OM 88 - to zní hnědě!

 

Louža
28.11.2017 10:37

Kdo se vůbec ptal na jejich názor? Který je soryjako nikoho nezajímá a má jen za úkol očernit tady mě, Tomia Píbala a celou naši plzeňskou Mafru s nasazením různých podvartných hodnotících odposlechů a lživým tvrzením, že Tomio přejel okovaným nárazníkem svého BMW lebku kolembelhající důchodkyně na odbočce k teplárně. Co oni vědí o podpoře čtenářského referenda a zavedení přímého metalismu? S kým oni konzultují své články? S kým ti salóní recenzenti rozebírají své články a detailně pod drobnoheledem konzultují. Jediné na na co se zmůžou je účelová zahraniční propaganda v režiji dvoumetrového slováka co za každým slovem říká ty kokos, která má za úkol napadat náš holding agrometal, který vlastně vůbec není náš.

 

Louža
28.11.2017 10:21

Ale to jim nezabraňuje v lživé kampani proti mé osobě! Soryjako. Ale páni z místní redakce asi nemají nic na práci jen si číst v knize své vlastní zašlé slávy, kterou jsme jim se Strayem pomáhali vybudovat já pravdivým názorem a Stray 865 recenzemi od roku 2006. A vytahovat vykonstruované účelové hodotící kauzy, který jsou banální a vůbec nikoho nezajímaj a vlastně o ně vůbec nejde protože vina nebyla prokázána. Ale mě se tak snadno na hnízdo nedostanou. Mí přátelé z blázna mě nevydají!!

 

Stray
28.11.2017 10:08

Metalopolis už dávno není TOP. :-//

 

Louža
28.11.2017 09:54

To je součástí povolební kampaně pana Hovňouska z TOP Metalopolis jak mě očernit. Je to účelová kampaň, která nabourává svobodu slova. Všechno je vytržené z kontextu. A tohleto já vlastně vůbec nebudu komentovat.

 

Stray
28.11.2017 09:48

Je sladkej. :-)

 

Hooya28.11.2017 09:43

http://metalopolis.net/art_reviews.asp?id=1837 ehm dole... :))

 

Stray
28.11.2017 09:07

Zatím jsem to ani jednou neslyšel, včera jsem zkusil nové ALMANAC a taky se mě to moc nelíbí, není to ničím vybočující power metal. Do konce roku těch novinek už moc není - max.5 zahraničních+české resty za celý rok.

 

Louža
28.11.2017 09:01

O otevřenosti mysli a schopnosti vnímat hudbu si promluvíme pod recenzí na nové Operation Mindcrime. (Stray 60% - už není to OM 88).

 

Stray
28.11.2017 00:28

carcass: TLESK, TLESK. Loužův pedantský přístup k hudbě je otřesný. :-)

 

carcass
27.11.2017 23:26

nedá mi to, ale musím to napsat - hudba Led Zeppelin je určena především pro uvolněné, otevřené a široké mysli, taková mysl si tu pestrou hudbu LZ nádherně užije.....a platí to samozřejmě i naopak, pro sevřené, do sebe stáhnuté mysli plné konceptů to logicky musí být hrozný opruz...:-)

 

Imothep
27.11.2017 22:25

Louža: V pohode, ja si chtel jen udelat obrazek, jake prvky ti presne u LZ vadi. Jejich tvorba je pomerne hodne rozmanita(od rock and rollu a hard rocku pres blues az po predzvesti heavy metalu a zahrnuje i akusticke veci hranicici az s World Music, kteryzto pojem tusim vznikl az ve druhe polovine 80tych let), takze pokud mas averzi k uplne vsemu co udelali, tak o moc chytrejsi momentalne nejsem :o)

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist