Boomer Space


Diskuse ke článku : FOO FIGHTERS - Concrete And Gold
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Stray
02.10.2017 19:09

A on se pop s přístupem dříče nějak vylučuje? Kde je psáno, že třeba Mike Portnoy je větší dříč a poctivec než Justin Timberlake? Pohledem rockera/ metly ano, ale je to pohled celkově správný? :-)

 

Kropis02.10.2017 18:38

Teda já čumím, že jsi tomu dal tolik. Po velmi nadějném singlu Run necítím nic než zklamání. Už předchozí Sonic Highways byla slabotka, ale tohle je 60% s odřenýma ušima. Ach jo, jako sere mě to, protože zrovna Grohla jsem měl za srdcaře. Ten jeho přístup, kdy obdivuje veřejně kdejakou legendární skupinu a vzdává jim hold coverováním na pódiu a teď vydá tohle. Jako vím, že mají ve FF rádi ABBU atd. ale Justin Timberlake??? Popový producent? Opravdu se mi začíná potvrzovat, že Taylor Hawkins je ten rozumnější a mnohem sympatičtější dříč. Na prachy serte to není vůbec rozhodující, tohle album asi nejslabší v celé diskografii a to je špatné.

 

Imothep
02.10.2017 15:01

Ze by to Grohlovi generovalo statisice dollaru za ty 3 nebo 4 skladby Nirvany, jichz je spoluautorem?? Tak to pak nechci vedet, kolik ma na uctu dedic po Kurtovi :DDDDD

 

prasezlesa
02.10.2017 13:49

Meres: 50 milionů. Grohl 280. A nezdá se mi, že by Grohl byl v Nirvaně výraznější osobnost a měl za ni víc peněz, Novoselic byl spolu s Kurtem zakladatel.

Subeer: Reaguješ na něco jinýho, než co já píšu.

 

Subeer02.10.2017 13:44

prasezlesa: A dělá Grohl snad něco proti jeho vlastní vůli k tomu aby ty peníze měl? Dělá ze sebe kokota pro bulvá? Háda se někde o každý USD? Mluví na prvním místě o penězích a pak o hudbě? Účinkuje jenom v projektech, které serou zlatá vejce? Nemá úctu k ostatním? Kolik má nasmlouváno kontraktů z brand značkama-hadry, brejle, křampy, nápoje? Vypadá jako reklamní panák?

Já mu ty melouny přeju do posledního centu, ten chlápek prostě jenom maká, dělá to dobře a umí z toho ty peníze dostat

 

Meres
02.10.2017 13:43

A koľko prachov má teda Novoselic?

 

Stray
02.10.2017 13:34

Taky si nemyslím, že Grohlovi příjmy stojí na Nirváně. Zvlášť teď, kdy peníze tečou jen dvěma hlavními cestami - skrz koncerty a skrz rádia. Povedenej singl obklopenej vatou je pro autora výnosnější než semknute vyrovnané LP bez slabin.

 

prasezlesa
02.10.2017 12:53

Dave78: Ne, nemáš pravdu s tou Nirvanou. Češi neumí na internetu hledat a ověřovat informace. Podívej se, kolik peněz má Novoselic. Odpověď na tvoje tvrzení, že Grohl má peníze hlavně z Nirvany.

 

Dave7802.10.2017 12:47

Nejde mi nereagovat :-). Tak předně Grohl si na valnou část dole zmiňovaných 280 mio dolarů přišel hlavně účinkováním v jedné kultovní grungeové kapele. Někde jsem četl, že např. legendární Nevermind mu stále vydělává i v dnešní době víc než jakékoliv nové album FF. Tudíž podle mě FF rozhodně nevybudoval proto, aby měl co do huby. Kdyby jen seděl doma na gauči, jeho minulost by mu dál generovala statisíce dolarů. Netvrdím, že jsem bůhvíjaký fanoušek FF (i když červnový koncert v Praze byl nečekaně silným zážitkem), ale rozhodně si nemyslím, že by Grohl tuto kapelu postavil jen za účelem zisku. Prostě je muzikant a showman, chce hrát pro plné sály, to chápu...

 

prasezlesa
02.10.2017 12:34

Stray: Já Grohlovi nevyčítám, jakou dělá hudbu. Jen podotýkám, že jde po penězích jak slepice po flusu a dokládám to čísly. A ani to mu nevytýkám. Je to jeho věc. Moje věc zase je, že si nepustím jeho kapelu, protože je to pro mě úplně prázdná hudba.

 

Stray
02.10.2017 11:47

Subeer: Jo? Já se naopak v Sickyho názorech vůbec nevyznám, protože dokáže občasně říkat, jak se mu už líbí jenom takovej ten pohodovej rock typu OFFSPRING, a pak má druhý a zcela opačný období, kdy chce poslouchat hardcore/ groovy partičky co jdou na dřeň.

Prasezlesa: Jseš v hodně věcech značně mimo, i ten největší alternativec pokud je profesionál a chce dělat v prvé řadě hudbu, to řemeslo dělá tak, aby to mělo určitej komerční efekt, otázka je jen v přístupu, jak velkou cílovou skupinu chce a má šanci oslovit, jaká cílová skupina mu stačí a zdali má na to jí rozšířit. I Muchow chce prachy, ale neumí psát hity, a tak se zaměřuje na hudbu pro film a různý soundtracky, každého parketa je někde jinde.

 

Subeer02.10.2017 11:31

prasezlesa: Ber to tak, že ty peníze mu necpce žádná charita nebo NGO nebo sociálka... to že má více než ostatní ve FF nebo já nevím kdo ještě, není jeho problém, ale jejich...on má jenom to, co si dokáže sám vydělat, těm ostatním nic nekrade...nevím, jak to mají rozdělěný ve FF při tvůrčí činnosti a odměnách, ale ty ostatní asi ve FF nikdo násilím nedrží a nevykořisťuje...nemyslím si, že by Grohl jezdil v Royce-Royce na úkor Taylora Hawkinse, který kvůli tomu musí jezdit hromadnou. Každý z nich má možnost volby buď s Grohlem nebo bez něj... Já nemám vůbec, že si jeden vydělá více než druhý, protože to jeho kvalitu života nijak nezaručí...podívej na toho mrtvýho boháče z Linkin Park

Sicky: Chápu tě...pochopit ty Grohla... s Probotem O2 nevyprodáš... je to lidová zábava..

 

sicky
02.10.2017 10:43

Mě Dave Grohl prostě zklamal. Jako fanoušek Nirvany a všech těch jeho koketování s se zajímavými rockovými personami (Motorhead, Qotsa, them Crooked vultures, Probot, atd.) jsem prostě nikdy nepochopil, proč se svojí vlastní kapelou točí čím dál horší, prvoplánově líbivý, popový sračky. Zkoušel jsem to poslouchat (asi tak do Echoes) ale prostě to nejde.Zlomil jsem hůl, tahle hudba je přesně esence toho, co na mainstreamu nesnáším :)

 

prasezlesa
02.10.2017 10:27

Subeer: Voloidní domněnka?

"je to dobře, že profesní uspěch jde v ruku v roce s komerčním"
No, jenomže Grohlovy peníze nejsou jenom o tomhle. Plno lidí ze známějších kapel má peněz znatelně méně. Totiž když srovnáš peníze, co mají jeho spoluhráči z FF, mají násobně méně. Takže je to takový typ muzikanta, co svoji slávu vytěží do mrtě a vypadají podle toho i procenta podílu v kapele.

 

Subeer02.10.2017 02:58

Musím tě zase pochválit Strayi, i když bych neměl tak často...:-). Úlpně přesně si vystihl podstatu téhle kapely a charakter novinkové kolekce... Foo Figthers mám hodně rád a tehle deska mě neuráží jako mě kdysi neurazila žádná přechozí, i když sem míval problémy s Wasting Light (moc mi neseděl ten přesycený Kiss efekt)... FF jsou rock dělaný pro masy a dělaný dobře... do Grohlovi palice nevidím, ale očividně si dělá, co chce, a co ho baví... a pokud by měl být tváří žánru, tak rozhodně nebudu vyvěšovat červený trenky na hrad... všechny ty peníze mu přeju..je to dobře, že profesní uspěch jde v ruku v roce s komerčním.. neznám umělce, který právě toto nechtěl...tohle je fakt naprosto voloidní domněka..

 

Meres
02.10.2017 01:35

Ja Daveovi verím, že muziku nerobí čisto pre prachy, aj keď ma jeho najnovšia várka pesničiek príliš nepotešila. Neviem ako vy, ale ani z "Wasting Light" som nebol pred šiestimi rokmi úplne odvarený, preto ma nasledujúca radovka "Sonic Highways" (2014) milo prekvapila. "Concrete and Gold" ma prekvapil jedine v tom, že je to spolu s "Echoes, Silence, Patience & Grace" (2007) to najhoršie čo pod značkou FF vyšlo.
A že je FF zbytočná kapela si nemyslím, pretože na prvých piatich albumoch sa urodilo značné množstvo fantastických peciek, ktoré by širokej poslucháčskej verejnosti určite chýbali :)

 

prasezlesa
02.10.2017 00:54

Obchodníkem bych ho klidně nazval. Podle stránek, které shromažďují data o tom, kolik mají známí lidé peněz, má Grohl 280 milionů dolarů. Když to člověk srovná třeba s Hommem, který jich má 10, musí ho nutně napadnout, jestli náhodou tu hudbu nedělá především pro zisk (což se nutně nevylučuje s tím, že ho to třeba i trošku baví).

 

Stray
02.10.2017 00:45

prasezlesa: tebe jsem tu vážně čekal jako prvního. Mě Grohl vždycky přišel docela zábavnej, i když postupem let se mě jeví taky spíš jako pragmatik (nechci to rovnou blbě nazvat "obchodník"). :-)

 

prasezlesa
02.10.2017 00:32

Pro mě jsou FF naprosto zbytečná kapela. Říkám si, jaká je škoda, že Grohl nezůstal po SFTD u QOTSA. Na druhou stranu, desku nabubnoval sice suprově, ale i tak mě ta jeho držka strašně moc sere (netuším proč, je mi děsně nesympatickej), takže to zas až taková škoda není.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist