Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Lidunka17.09.2017 14:49

Ahoj,
mně se těžce popisují pocity z hudby na klávesnici. Chápu, že pak je těžký, aby to pochopil někdo jiný. Já o hudbě raději s někým pokecám a nejraději jí poslouchám :).
Holt to musí sednout a lahodit a když to tak není, nebudu se nutit jen proto, že je to můj favorit. Každopádně naživo jsou QOTSA perfektní, o tom není pochyb. Když jsem je naživo slyšela hrát 15 let starý skladby, který hráli se stejným entuziasmem jak kdyby to byla novinka z posledního alba, byla jsem nadšená.
No nic, za mě vše.
Krásnou neděli, já si jdu užívat Interpol, který mi tu duní z gramce.

 

prasezlesa
17.09.2017 10:45

"přijde mi, že se nechali tak moc inspirovat někým jiným, že ztrácí sami sebe, nevím jak to popsat.."
Netuším, jak tohle pochopit. Vždyť jsou to QOTSA jako vyšití. Je to v podstatě taková kombinace Era Vulgaris a Like Clockwork + samozřejmě okořeněná novými ingrediencemi.
Já jsem třeba nikdy nepřišel na chuť Them Crooked Vultures, protože tam toho půlka zněla jako Led Zeppelin, písniček podobných QOTSA tam na můj vkus bylo málo a ještě mi to přišlo jako výškrabky, které by se na album QOTSA nejspíš nedostaly. Ale tohle album jsou QOTSA ve skvělé formě. A naživo zní skladby možná ještě líp.

https://www.youtube.com/watch?v=ZgPhQ8V146s

 

Lidunka17.09.2017 10:19

Ahoj,
docela závidím všem, kteří se do alba zaposlouchali. Já to holt nechám chvíli u ledu a uvidíme časem.
S tím fakáčem má George recht, člověk by neměl předpokládat,očekávat, škatulkovat a už vůbec ne u takovýho magora, jako je Homme.
Mně na tom nějak vadí ten plochý zvuk a nemůžu si pomoct, ale přijde mi, že se nechali tak moc inspirovat někým jiným, že ztrácí sami sebe, nevím jak to popsat..
Každopádně, jsem minule zapomněla napsat, že článek o Villains mě moc zaujal. Je to pěkně napsaný.
Za mě k albu asi vše a když to shrnu, tak si snad QOTSA z pouště na pláž odskočili jen pro tentokrát.
Za sebe doufám v další Desert sessions, ale to je asi sci-fi.

 

George13.09.2017 13:46

prasezlesa: Naprostej souhlas. Mám to úplně stejně. A tohle album mě zatím baví čím dál tím víc.
U QOTSA mám rád to, že pokaždý něco čekám, abych následně dostal velkej fakáč od Joshe, nasral jsem se a po pár dalších posleších konečně pochopil to, že mě ten zrzoun zase dostal. Klasika... A to jsem si po prvním protočení Villains říkal, že už je to tentokrát fakt moc :)

 

prasezlesa
12.09.2017 12:45

Já mám taková alba, co plno lidí docení až na několikátý poslech, rád. Ne že bych si nějak liboval v tom, že poslouchám něco, co ne každý pochopí. Nesouhlasím ale ani s tvrzením, že se to pak lidem líbí čistě proto, že si na to zvykli.

Takováto alba vnímám jako opak alb, která jsou sice na první pohled krásně chytlavá, ale je to dáno mimo jiné i tím, že jsou příliš jednoduchá, a tudíž jsou sice na první poslech super, ale po opakovaných posleších začnou srát. Já to tak aspoň mám.

 

Valič
12.09.2017 11:49

Norr, Prasezlesa: Někdy to určitě ještě zkusím, ale momentálně už na to vážně náladu nemám.

 

Norr
12.09.2017 11:23

Jo a první poslechy stály za hovno a byl jsem zklamanej. Asi to fakt chtělo čas a jinou náladu, abych se k nim dostal.

 

Norr
12.09.2017 11:21

Album baví a roste. Za mě po delší době album QOTSE co se mi usadilo v hlavě.

 

prasezlesa
12.09.2017 11:06

Tož se nezabývej, to je jednoduché. Nelíbí-neposlouchám a házím pryč nebo ukládám do paměti, že mám zkusit někdy později. Zrovna tohle mi ale, na rozdíl třeba od Era Vulgaris, přijde jako album, které víc poslechů nevyžaduje. Takže nemá smysl se tím trápit, pokud to někomu nesedí. Mně album sedlo a jsem za ně rád, další Like Clockwork bych nechtěl (nic proti němu, ale byla by nuda, kdyby jen zopakovali, co předvedli pár let zpátky).

 

Valič
11.09.2017 21:17

Prasezlesa: To zase nemusíš brát úplně doslova. Třeba zrovna tobě docela věřím, že se ti ta deska líbí. Já jsem jí dal původně 80% s tím, že jsem z ní měl dost rozpačitý pocit a čekal jsem, že další poslechy ten původní dojem zlepší, což se zatím nestalo. Momentálně bych to viděl spíš na slabších 70% a přiznám se, že už nemám moc chuť se tou deskou dál zabývat.

 

prasezlesa
11.09.2017 21:02

Valič: Zajímavý názor. Mně se deska líbí. A proto píšu, že se mi líbí. Ne proto, že bych neměl koule na to říct, že stojí za prd. Protože čistě a jednoduše za prd nestojí.

1) Dle mého názoru obstojí i v rámci ostatních desek kapely.
2) Při srovnání s ostatní mainstreamovou produkcí mi deska připadá jako rocková špička (s nemainstreamovou produkcí nesrovnávám, protože ta za srovnání většinou ani nestojí).

 

Valič
11.09.2017 20:58

Paradoxní na tom je, že slečna Lidunka má z nás všech jediná koule na to, aby otevřeně řekla, že ta deska stojí za prd. :-)

 

zdenos10.09.2017 20:13

to určitě jo :)

 

Bluejamie65
10.09.2017 17:55

to Zdenos a tak je to správný

 

zdenos09.09.2017 23:20

sexuální náboj má příspěvek sám o sobě :)) další + pro CD, je tu baba

 

Lidunka09.09.2017 22:44

QOTSA mě provázejí více než dekádu a nikdy jsem jejich alba neporovnávala, neřešila, co je lepší, nebo horší oproti jinému albu, prostě jsem si je vždycky jen užívala. Mám oblíbené věci, některé vůbec (třeba sick sick sick mi nikdy k srdci nepřirostla), to proč je mám tak ráda, je právě ten hutný zvuk plný kalifornského písku a nadhledu, který vždy měli, apolitická hudba s neskutečně sexuálním nábojem.
No a teď k Villains, jsem jen zklamaná. Nějak tam neslyším téměř nic, co mám na těhle géniech tak ráda. Třeba to chce čas, třeba ne. Co já vim. Přijde mi to rychle ušité. Při poslechu bych ani neřekla, že jsou to oni, jediné co mi z toho vyčnívá je Hommieho kytara a občas basa. Dám tomu ještě šanci, jen jsem po těch jejich "trailerech" čekala holt něco úplně jinýho.
Nekamenujte mě, je to jen můj zcela osobní názor.

 

Prasezlesa
08.09.2017 23:45

George: Souhlas. Bavi me vic nez Like Clockwork.

 

George08.09.2017 13:00

Musím říci, že Queens to opět dokázali. Po prvních dvou až třech posleších jsem byl spíše zklamaný, ale po dalších dvou týdnech můžu s jistotou prohlásit, že se mi Villains líbí ještě o něco víc než minulé album. Asi i proto, že moje top album byla a je Era Vulgaris. I to hodně říká o tom, že tahle kapela prostě oslovuje posluchače napříč žánry a každý si tam najde to svoje. The Evil Has Landed je pro mě naopak jeden z nejlepších kousků alba už jenom kvůli úvodnímu riffu jako od Led Zeppelin. Za mě 90 procent.

 

prasezlesa
07.09.2017 13:56

Zajímavé je, že mně se tohle album líbí mnohem víc než třeba Rated R. To moc rád nemám, přijde mi takové pubertální, nedospělé... Už jenom "text" prvního songu mluví za vše. Najdu na tom albu pár songů, co mám rád, ale jako celek ho nemusím slyšet. To samé debut - z toho oželím prakticky všechny písničky (ale tak to mám skoro u všech kapel - nevybavím si debut, který by mě oslovil). Zlomilo se to pro mě na Songs for the Deaf - to považuju za úžasné album a jakékoliv následující album (včetně Songs for the Deaf) je pro mě rocková špička.

 

Petr Budaj07.09.2017 01:57

Já jsem zatím - a mám to už týdny na disku - slyšel první (nejspíš ukradený) verze, abych to shrnul - hudebně pro mě naprosto o ničem. Nesleduju tuhle kapelu ale minulý album bylo hodně silný.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist