Boomer Space


Diskuse ke článku : Nemám žádnej problém
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

spajk
14.09.2017 11:29

Ale jděte. V šestnácti jsme na ní stáli na intru frontu. Šla z ruky do ruky.
Předloni jsem na ní narazil v knize a hned si jí pořídil. Jenom proto, že jsem "vyrostl" na ní nebudu plivat. To není můj styl.

 

wuxia
14.09.2017 08:13

Carcass: Pozor, výraz "oslavná filipika" je tak trochu protimluv, filipika nemá za cíl někoho oslavovat, spíš naopak. Nicméně Pelc a jeho spisek je typické pubertální čtení. Když je člověku nějakých ...náct a mlátí s ním vzdor, možná se v té partě loserů nějakým způsobem najde. Ale jinak je to z literárního hlediska dost podprůměr, místy i šmíra. Takové ublížené emo-underground tlachání o tom, jak jsme všichni v prdeli a libujeme si v tom.

 

Stray
13.09.2017 23:59

TLESK TLESK

 

carcass
13.09.2017 22:47

A bude hůř od Placáka jsem četl na vojně, v tom mém tehdejším psychickém rozpoložení mi to chvíli i dávalo smysl, později jsem ale pochopil, že to je jen výpověď o zoufale slabých lidech, kteří tim nihilismem jen maskují svou totální prázdnotu a vyčpělost.....jsou to jen takové tragické figurky, které se vyskytují v každé době, děsivé je, že se z těch zoufalců mohou stát "celebrity" a jejich nihilismus někdo může považovat za "vzdor"........viz. causa český underground - z té kupy sraček jediný Mejla Hlavsa měl úroveň, zbytek byli nýmandi, z kterých si zase jiní nýmandi uchcávali a jiní nýmandi o nich psali oslavné filipiky, přičemž nebylo absolutně o čem psát, celé to je jen jedna velká chyba v Matrixu

 

Bluejamie65
11.09.2017 20:35

Jsem na tom podobně a děkuju bohu, že jsem tam byl ještě déle než ty. Od prvního sněhu jsem každý víkend a každou volnou či sváteční minutu prožíval na sjezdových lyžích. A z hlediska času a historie to byl jedinej krátkej okamžik v dějinách, ve kterým to bylo možný prožít s takovým maximalismem a s takovým maximem času stráveného přímo na svahu s jakým jsem to prožil já:-)

 

Stray
11.09.2017 20:13

Přesně. Já v tom režimu žil do čtrnácti, a z té perspektivy jsem neměl nejmenší nedostatek, čehokoliv - myslím základní potřeby jako co na sebe, co jíst, nějaký ty knížky, hračky, koníčky, fotbalovej míč :-), byli jsme vychováváni ke skromnosti a nenáročnosti (což byla dřív ctnost a dnes z toho dělaj problém), maximálně jsme se tak s vrstevníma někde poprali během hokeje na betoně s míčkem, kterýmu se dnes říká hokejbal, páč ten nás hrálo o víkendech od září do dubna na panelákovým place několik desítek, rozdělených do týmů naší fiktivní NHL :-), ale že by mě někdo terorizoval politikou to ne. S rodičema byl jima taky od začátku nastavenej vztah, že jsme se vlastně o tomhle nebavili, vlastně zpětně zjišťuju, že jsme se nebavili skoro o ničem :-), měl jsem se hlavně dobře učit a nezlobit :-), dřív to asi tak bylo, že dítě musí jenom poslouchat, tak netuším jak to bylo mezi dospěláky, ke mně nic neproniklo.

 

Bluejamie65
11.09.2017 19:41

Jinak je jasný, že jsme se oba sunuli úplně opačným směrem, než Olin. Ale jak už jsem napsal, mně nevadí ta kniha, naopak je to vypovídající svědectví. Mně vadí spíš ty absurdní soudy.

 

Bluejamie65
11.09.2017 19:39

Jo já to myslel z druhý strany, když ses k nomádství rozhodl tehdy, tak ti umrzla noha jen když jsi byl úplně blbej a chcípnul jsi na autobusový zastávce za vesnicí kvůli předávkování nebo zadušený zvratkama z přepití. Čili byla to otázka vnitřního rozhodnutí, nebyla to otázka nouze nebo dokonce nevyhnutelnosti.

 

Stray
11.09.2017 19:29

Tak o tom, že bych se přirozeně přesunul k hudbě, knihám a sportu, namísto (jak píšeš) nomádského driftu, by mne s rozhodnutím výrazně pomohlo okolí a jeho vůle, jenž by posléze výrazně ovlivnilo mou soutěživou a vymezující se vůli - být víc než ta banda sraček, na to nepotřebuji socialismus, to by se stalo v jakékoliv době. :-)

 

Bluejamie65
11.09.2017 19:15

Kniha mi nevadí, je to svědectví o svobodě VOLBY za totáče - někdo si mohl vybrat nomádský drift, souložení, a chlast a někdo hudbu, knihy a sport.. Spíš je zvláštní její hodnocení i velmi uctívanými lidmi - jeden příklad za všechny: "Je to umělecky zvládnutá výpověď o životě nepoměrně těžším, než si kdy dovedli představit všichni Kerouakové, Ginsbergové, Borroughsové a Bukowští..." S tím mám daleko větší potíž, protože dnes z toho plyne, že i absolutní legendy byly schopny oživovat prefabrikovaný nesmysl s vědomím, že jen málokdo je schopen ho opravdově prozkoumat a ověřit, či vyvrátit.

 

Stray
11.09.2017 18:39

Knihu "A bude hůř" a její hrdiny z celého srdce nesnáším. :-)

 

Bluejamie65
11.09.2017 17:45

to carcass: miluju svět v takový podobě, jak ho popisuješ, akorát mi připadá, že je to svět z doby, která už uplynula. Je to podobný, jako když jsem četl Pelcovo A bude hůř. I když jsem se tenkrát taky zlobil na řadu věcí, pořád jsem si vybíral, kam jdu... dneska ten pocit nemám.

 

Stray
06.09.2017 10:21

Tuhle jsem se bavil v hospodě s týpkem, kluk ve stejném věku, kterého znám přes dvacet let z fotbalu, ale těch dvacet let jsem ho neviděl - hrál i v německu fotbal, je to odchovanec Viktorky, řemeslník co dělal elektrický rozvody v mnoha budovách (i hospodách) tady v centru), takovej bodrej týpek co rád zakalí, no a ten mne v sobotu šokoval větou: "Já jsem vždycky nesvůj, když přijdu v Plzni do hospody a nikoho z obsluhy tam neznám.", protože on vyžaduje úplně přesnej opak co já, jelikož já si vždycky oddychnu, když někde nikoho neznám. :-)

 

Stray
06.09.2017 10:14

carcass: Ale já problém nemám, pamatuju dobu kdy jsem byl čistá strana papíru :-) nyní procházím lesem jiných lidí, lidí s plným pytlem problémů jaké nemám ani náhodou, a snažím se nezranit, vyžaduji autonomii - taktika vedená stylem - žádoucí je mít co nejméně kontaktů, strategická cesta labyrintem, kličkovaná, dejte mi pokoj ZMRDI.... :-)Kdy mám přijít na další sezení?

 

carcass
06.09.2017 09:49

stray- druzí jsou jen tvým zrcadlem, tudíž to co ty v nich vidíš, je jen tvá vlastní projekce.........když si plně uvědomíš, že ti druzí se jen nemusí chovat podle tvých představ a nějakých tvých měřítek, tak ti výrazně ubude problémů....:-)

 

Louža
06.09.2017 09:41

Imothep : teoreticky by mohlo fungovat něco rytmickýho, ale musí se najít správný tempo. Zjistil jsem, že když jdu třeba běhat a pustím si něco rychlýho, mám podvědomou tendenci zrychlovat a pak se unavím mnohem dřív bez toho abych dal svůj obvyklý výkon. Takže ne. Pro mě hudba tímhle způsobem nefunguje. Ale třeba to čtení v MHD mi nevadí. To už jsem se naučil filtrovat. V práci sedím v open space, takže to bych nic neudělal, kdyby mě tohle rušilo.

 

Stray
06.09.2017 09:40

carcass: Víš v čem je rozdíl ve vnímání okolí mezi námi dvěma? Že si opravdu myslím (jsem o tom 100% přesvědčen), že většina lidí nějaký problém MÁ. :-)

 

carcass
06.09.2017 09:31

a proč bys vlastně měl mít nějaký problém? Většina lidí nemá žádný problém, je to normální stav, jde spíše o to, že jdou vidět jen ti, kteří nějaký problém mají....tak měj s nimi soucit, a snaž se jim třeba nějak pomoct...

 

zdenos05.09.2017 21:00

to Bluejamie65: máš pravdu, ale vykonal jsem zatím jen ,,malý okruh'. Je mi 23 let :)

 

Bluejamie65
05.09.2017 20:57

To Zdendos: a vykonal jsi velký okruh života, začal jsi na nelegálních burzách a nemravným kopírováním kazet a skončil nemravným stahováním nelegálních kopií:-))))

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist