Boomer Space


Diskuse ke článku : DEBUSTROL - Neuropatolog
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

DarthArt
02.09.2017 21:50

Ještě taková perlička - na obalu "Patologa" je uveden autor vnitřního obalu, žádný vnitřňák ale v desce není. Prý se jeho předloha ztratila v tiskárně :)

 

sicky
02.09.2017 15:14

ale já nekecám, fakt jsem tam jezdil, nejdřív s jedním starším kámošem a pak asi 2x sám . A jo, bylo mi cca 16, vzpomínám, jak jsem tehdy kupoval horké novinky- trika Sodom Better Off Dead a Incubus Beyond the unknown, což je rok 90. Taky se tomu teď divím:)

 

Stray
02.09.2017 13:43

Sicky: To, že bys v patnácti letech sednul na vlak a jel na otočku do Budapešti koupit trika, je, tak jak Tě dnes znám, vlastně to poslední, co bych do Tebe tipoval. Fakt. :-)

 

sicky
02.09.2017 12:51

Á, metalistova vzpomínání na staré časy part.99 :-) Jasný, Metaliště, Gung Ho, koncerty na Barče, burzy ve Slováči, první koncerty Debustrolu a Krabatoru:)jj, naše mládí
Já mám k té době ale ještě jednu super vzpomínku, a sice jak jsem jezdil do Budapešti pro metalové trička :-) Bylo to někdy kolem 89-90 ,to se tady ještě žádný takový věci neprodávaly. V maďarsku to ale bylo, tak jsem jednou za čas vždy sedl v Holešovicích na Balt orient Express a kolem 10h jsem byl v Pešti na Nyugati p.u. Oběhl metalový obchody, jeden se jmenoval Bunkr, tuším, nakoupil cca 15 - 20 trik (většina už na objednávku) a V 15 h zase Balt Orientem nazpět. a přes hranice kvůli celníkům jsme ty trička musel mít všechny oblečený na sobě :)

 

DarthArt
01.09.2017 21:07

Super, byly to bezvadný časy. Já třeba tehdy četl fanzin Metal Broom, který vydával Martin Brzobohatý alias Shindy. Taky měl na skladě překlady textů a podobný dobový relikvie. Vida, kam to od psacího stroje a xeroxu dotáhl...

 

wuxia
01.09.2017 19:46

Stray: Ja to taky kupoval, pamatuju si na ten casak moc dobre.

 

Stray
01.09.2017 19:16

Já kupoval v 1990 metalový fanzin Metal Maniac, kterej sice byl ve stáncích PNS, ale šlo v podstatě o nadšencema dělanej asi osmi stranej metalovej č/b plátek, kde byly pouze přeložené rozhovory s velkými kapelami tehdejší světové, především THRASH scény, ve své době to pro mne mělo obrovbskou hodnotu, číst rozhovory s Chuckem Billym v době Souls of Black, Garym Holtem těsně po Impact is Imminent, nebo Mille Petrozzou v době Coma of Souls. Dělali to nějací dva týpci z Chodova u karlových Varů podepisující se tam jako Víťa a O.L.D.a :-) Jako ale bylo to fakt dobrý!!!, osm stran přeložených rozhovorů z metal hammerů a Rockhardů, do toho nějaká ta černobílá fotka KREATOR, OVERKILL, SEPULTURY, ofocená horní část měsíční tabulky nových alb z MH a RH, pamatujete na to někdo? Mám ty čísla ještě doma, snad krom jednoho, který sem někde ztratil nebo mě ho někdo ukradl, nevim. Jo a v každým čísle byly jenom asi čtyři kapely (např. třeba PESTILENCE, HOLY MOSES, SODOM, DARK ANGEL) a stálo 3 koruny! :-)

 

DarthArt
01.09.2017 17:35

Valič: Tu masku jsem v té době měl už i já, prodávala se někde na Karlově mostě :) Každopádně spojení Roberta Englunda s S.O.D. z New Yorku mi přijde tak nějak víc logické než s Debustrolem z Mladé Boleslavi :):) Zkusím to ale ještě někde pozjistit...

wuxia: Mám to úplně stejně. První čísla Metaliště jsem taky neviděl, první jsem viděl tuším 5 nebo 6. Mám ale takovej dojem, že před Metalištěm kluci dělali ještě nějakej jinej fanzin, nebo nějaký první pokusy.

 

Valič
01.09.2017 17:23

Čert ví, jak to bylo. S Robertem Englundem se kdysi fotili členové S.O.D., takže to asi není úplně nereálné. Nevzpomínám si ale, že bych někdy viděl nějakou fotku Debustrolu, na které by byl ten herec bez masky. Tenkrát by to asi stejně nikoho o pravosti moc nepřesvědčilo, protože většina lidí neměla tušení, jak ten Englund ve skutečnosti vypadá. :-)

 

wuxia
01.09.2017 16:24

DarthArt: Metaliště uchovávám jako artefakt, mám skoro všechna, chybí jen prvních pár čísel. Nostalgie opravdu jako býk.

 

DarthArt
01.09.2017 16:02

wuxia: Metaliště, Darkness Actual a podobně teď hodně pročítám a je to nostalgie jako Brno.

Valič: No tehdy se fakt říkalo, že to byl Robert Englund, když jsem se ale teď letmo díval po internetu, nezjistil jsem nic. Ani Kolins v biografii Debustrolu to nevysvětluje, jen že se v klipu objevil jejich maskot FK a že turné neslo název "Freddie Krueger On Tour".

 

Valič
01.09.2017 12:41

90% K recenzi opět není co dodat. Jen by mě zajímalo, jestli představitel Freddyho Kruegera tenkrát kapelu opravdu kontaktoval a osobně se s ní setkal. Psalo se o tom i v nějakých časopisech, ale nevím, jestli se nejednalo pouze o nějakou mystifikaci a jestli je ten maník, co s nimi šaškuje v tom videoklipu, opravdu Robert Englund (pod tou maskou může být v podstatě kdokoliv).

https://www.youtube.com/watch?v=GyFVBkyM-D0

 

wuxia
01.09.2017 08:42

Velmi dobře a výstižně shrnuto a sepsáno. Vyznání smrti byl opravdu kult, moc dobře si pamatuju, jak jsem se cítil polichocen, když si mě na jedné zábavě u nás na venkově vyhlídli dva celkem známí metloši, trochu si mě proklepli, zjistili, že "jsem hoden" a druhej den proběhla výměna kazet. Jeden z nich mi pučil právě Debustrol :). Neuropatologa jsem si pak samozřejmě koupil a kladl na gramofon s náležitou úctou. Jo, byly to časy Pavla Kutnara a jeho Metaliště, Hanzlíkova Gung-Ho a dalších radostí.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist