Boomer Space


Diskuse ke článku : DEBUSTROL - Neuropatolog
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

DarthArt
05.09.2017 15:41

gotta to vystihl naprosto přesně

 

spajk
05.09.2017 11:26

Znám od nás z okolí (nebudu jmenovat) dva kytaristy. Oba dva skvele zvládají svůj nastroj, jsou to bezva kluci, poslouchají relativně vkusnou hudbu, z které by mohli pochytit mnohé (JP, IM apod), ale pak vylezou na podium a leze z nich rocková verze dechovky. Nikdy jsem to nepochopil.

 

gotta
05.09.2017 10:13

Je to jak říká sicky i spajk. Tady u nás na východě to bylo hlavně v ´90 těma bigbítama hodně nabité. Víkend co víkend mraky kapel, všechny v podstatě na jedno brdo, ale řešil to jen málo kdo. Šlo o zábavu, holky a chlast a tak to bylo v pořádku do doby než některé z těch kapel začaly mít ambice šířit svoje umění i mimo jasně daný prostor vesnických výletišť a kulturáků. Argema je zářný příklad... Tyhle zábavy navíc začaly postupem doby z různých důvodů dost upadat, až zmizely skoro úplně. I když ještě pořád jsou tady regiony, kde to frčí pořád a na Reflexy nebo něco podobného chodí třeba 500 lidí.

 

sicky
05.09.2017 09:13

spajk, Darthart : to poslouchají obyčejní (hudbu nesledující) lidi, tety z vesnice konzumující to, co jim natlačí Nova případně na rádio Impuls. Pro nás je to nepochopitelné, ale takových, kteří nemají rádi metal a jdou si v sobotu večer rádi zatrsat na odrhovačky, je mnoho :)
a takovej kytarista z Argemy si pak v sokolovně připadá jako superstar. Mnohem lepší pocit, než kdyby hrál v alternativní kapele v klubu, pro pět lidí:)

 

down
05.09.2017 06:54

Fotřík byl v tom pivovaru kdysi na exkurzi. Přivezl si dvě basy piva(10 a 12). Kvalita piva přesně odpovídala kvalitě toho songu :) Někde jsem snad četl, nebo slyšel, že ta písnička byla udělaná právě na zakázku toho pivovaru.

 

DarthArt
04.09.2017 21:26

spajk: Copak ty kapely, ty ještě chápu - sype to, hrajou to - ale co ti fanoušci? Mnohdy jsou úplně zfanatizovaní... chápu to u Laibach nebo Morbid Angel, ale u Filgase? Jak může někdo bejt fanatickej fanoušek třeba skladby "Šeptání do ticha", to mi vážně není jasný.... :):):)

 

spajk
04.09.2017 18:04

V devadesatkách jsem to nemohl vystát, Jarošovsky pivovar vyhrál asi 200 krát hitparádu Eso.
Dnes to se mnou ani nehne, tyhle kapely se vlastně ocitly tam, kde neměly být. Jejich misto je na parketech, kde se spíš pije a tancuje a hudba je jako kulisa.
Par recenzí na tyhle zábavovky jsem taky zaznamenal. Brutus, Argema, Premier, Bagr.
Nikdy nedostali víc jak tři hvězdy.
Dalo by se říct, že to byly predvoje dnešní revival manie. Taky hrali cover verze, ale aspon měli pár svých songů.
Vesměs šlo i o dobré muzikanty, kdoví proč nebo co je vedlo k tomu dělat takový škvár?

 

Stray
04.09.2017 17:52

No a mi si dnes můžeme oddychnout, že Argema, spolu s Citronem, Vitacitem a novým Kreysonem, patří už jen na Metal Forever a nebo případně do Sparku. :-)

 

DarthArt
04.09.2017 17:03

Jo a pak byla ještě dobrá recenze v B.Bangu na Argema-Pomaláče 2. Recenzent to napsal ve stylu "infernální kytary", "cirkulárková basa", "záhrobní chropot", "texty plné nihilismu, vnitřností a zmaru" atd. Nato se přihlásily fanynky, že si recenzent asi popletl desku, protože Argema není žádný death metal a že hraje písničky o lásce. Recenzent na to odpověděl, že tu recenzi takhle napsal schválně, protože hodnotit seriózně něco jako Pomaláče 2 považuje za úplný nesmysl :)

 

DarthArt
04.09.2017 16:59

Já pamatuju, jak vždycky po vydání dalšího alba Argemy (což bylo tak po půl roce) vyšla v Big Bangu! zdrcující recenze, která nastartovala slovní válku mezi redakcí a zfantatizovanými fanoušky Argemy. Pak se to ale na jižní Moravě nějak zvrhlo ve válku různých Argem a jejich "ultras" mezi sebou a ti se neustále obviňovali kdo koho zkopíroval, kdo se veze na čí slávě (tedy na slávě, kterou nikdy nikdo nezaznamenal:) a jestli je hlavní hrdina moravských tancovaček Jarek Filgas nebo Pepa Pavka. A těch Argem bylo neuvěřitelné množství - pravá Argema (tedy všech jejích 55 verzí), projekty Jarka Filgase ve stylu Argemy, Argemaniac aneb Vzpomínky na Argemu, duo Bobr a Motýl (jeden z nich byl právě ten Argemaniac) nebo ExArgema - Velká Morava (prý přelomové heavymetalové album na úrovni Radegasta, které kdyby nebylo zhaceno komunisty, by určitě bylo jedním z nejlepších alb čs. metalu). A to pochopitelně vynechávám Premier (kde se vystřídalo několik členů několika Argem) a všechny ty další převratné projekty...

 

Imothep
04.09.2017 16:03

Pamatuji si jednu celou recenzi ve Sparku temer na zpamet:

"Kapela Gladiator natocila desku s nazvem Cesta do Neba, za kterou se zcela jiste dostane do muzikantskeho pekla".

Konec, tecka, tusim to dostalo jednu hvezdu ..... v tomhle pripade mozna ale o hudebnim obsahu nepochybuji :o)

 

spajk
04.09.2017 12:36

Nebo Katapult je oblíbený terč pisálků viz "nebožtík" Rejžek v Melodii. Napsal něco takového:
Pouštím si nové album Katapult a zjišťuji, že je čas vynést koš.

 

wuxia04.09.2017 12:09

Připomněl bych recenzi jednoho mého kolegy z časopisu Rock and Pop na tehdy aktuální album Argemy, které se jmenovalo Jak z toho ven. Recenzi ocituju celou: Jak z toho ven? Jak 100 ho...

 

DarthArt
04.09.2017 12:07

Já už jich pár četl, většinou se týkaly skupin Argema, Premier, Reflexy apod :) Ale v tom Metališti nadávali na Monitor, že se na vnitřňák vysral a že to největší fans budou mít ochuzený :)

 

Stray
03.09.2017 23:55

Recenze, kde se na interpreta nadává, ještě neznám. Zajímavé. Co takhle posunout hranice? :-)

 

DarthArt
03.09.2017 21:41

Valič: Jo, to máš pravdu, u MH byly až ve druhé várce. V Metališti na to v recenzi nadávali.

 

Valič
03.09.2017 21:08

DarthArt:
Mě Chytrá past tehdy žlučí nehnula, protože jsem ji naštěstí celou neslyšel. Podle těch pár ukázek usuzuji, že jsem o nic nepřišel. Ta sběratelská hodnota je dost relativní. Věřím tomu, že nějaký jejich skalní fanoušek za ni opravdu dal pár tisíc, ale já bych podobnou desku nechtěl ani zadarmo. :-)

Co se týče těch vnitřňáků, mám dojem, že u mnoha alb tenkrát nebyly vůbec (Arakain, Törr, Kryptor). U debutu Master´s Hammer sice měl původně měl být u celého nákladu, ale do první várky, která šla do obchodů, se nakonec nedostal. Na zpracování vnitřňáku i obalu si stěžovali i Sebastian, kteří navíc nebyli spokojení ani se zvukem CD verze alba Sny o Marii. Měl jsem tenkrát originální kazetu a můžu potvrdit, že zněla o dost líp než kompaktní disk, který jsem si později v nějakém bazaru koupil. :-(

 

DarthArt
03.09.2017 20:11

Ona ta Chytrá past hudebně vlastně není tak špatná, ale chtělo by to angličtinu - tedy DOBROU angličtinu - protože takovej ten debustrolí přisprostlej slovník do toho absolutně nesedí. A nebylo to vydáno ve vhodnou dobu, za pět let by to možná bylo přijato jinak. No, hnulo nám to tehdy žlučí řádně, jenže to jsme byli ortodoxní netolerantní thrasheři :)

 

Donald03.09.2017 14:25

jojo tak to vše bylo ... :) ... před časem po válce, která mne sousedy z MB připomenula, jsem si to dával dohromady ... a jediná v podstatě zcela nesehnatelná věc, kterou jsem nesehnal, je CD Chytrá past ... v jednom okamžiku, už jsem si myslel že bude ... ale maník z inzerátu mi odpověděl, že jen co to vystavil, tak si pro to obratem někdo přijel z druhýho konce ČR a dal za to několik tisíc ... divný osud, divné desky :).. každopádně další super článek :)

 

down
03.09.2017 01:53

K těm trikům se připojím ...taky jsme jezdili do Maďar, chodili jsme do obchodu "Hanky Panky", tak nějak to znělo, už nevím přesně. Skoro od nádraží vedly na chodníku šlápoty až k tomu obchodu. Prodával tam hustý týpek. Měli tam parádní trika a pruhované kalhoty (tehdy hit). Taky jsem si tam u jednoho ševce nechal udělat kožené boty "koně" na míru, vyšlo mě to tehdy (cca 1987) na 2500 kčs :) ...ještě pořád je mám! Taky mi tehdy bylo asi 16.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist