Boomer Space


Diskuse ke článku : MASTODON - Emperor Of Sand
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Zetro
22.11.2020 12:46

Dlho som si tento album odkladal ,ze si ho nejak rozanalizujem
Nadherny emocno,atmosfericky album.Som velkym obdivovatelom Mastodon hlavne obdobia Blood Mountain a Opusu Crack the Skye.
Na Emperor of Sand som rad ,ze sa trosku vratili k podobnej atmosfere a skladatelskej praci.Album treba poriadne vstrebat a ono Vas to odmeni a vtiahne priamo do deja.
Naozaj vyborny 90%

 

prasezlesa
03.06.2017 14:47

To mně se na nich právě líbí, že jsou tak na půli cesty mezi obyčejným člověkem a rockovými hvězdami. Řekl bych, že právě to jim umožňuje se natolik soustředit na hudbu a produkovat takovéto nahrávky.Každopádně souhlas, že fungují jako tým - někdy tak rok nebo víc zpátky vyšel článek, podle kterého Brent Hinds v nějakém rozhovoru řekl, že další album Mastodon bude dvojalbum - že prý jedno z alb napsal on sám (a moc to podle toho, co říkal, nevypadalo zrovna na metal) a druhé zbytek kapely. No, docela jsem se tehdy zděsil a jsem rád, že to dopadlo, jak to dopadlo a že si sólovku vydá asi sám.Jinak ještě připomínka k těm koncertům - ty stojí imho vcelku za prd. Každopádně to je dáno tím, že ono se asi jde dost špatně zároveň hrát komplikované a rychlé melodie a do toho zpívat. Zatímco ve studiu si můžou zvukové stopy nahrát odděleně... Každopádně jsem rád, že kvůli koncertnům nenahrávají jednodušší písničky, aby se jim pak lépe hrály. Existují kapely, které s tímto při skládání písní na alba kalkulují.

 

Stray
03.06.2017 14:17

Jaký menim stanoviska? Mastodon posloucham a kupuju od roku 2006, i hodnoceni jejich alb bylo vždy nadprůměrné. Jen nemám pocit, ze by z jejich řad vzešel někdo jako Angus Young, James Hetfield nebo Bruce Dickinson. Na to jsou ti kluci vlastně docela obyčejní. Jde jim to jako týmu, ale individuálně by značku spíš poškodili.

 

prasezlesa
03.06.2017 13:54

Ale prd provokace. Jen mě fascinuje, jak měníš stanoviska. A Metalopolis čtu minimálně, takže bych se za čtenáře zrovna nepovažoval...

 

Stray
28.05.2017 22:28

Prasezlesa: Laciné provokace od podobného mizery (anonymni ctenarske krovi Metalopolis) mne dávno nerozhodi.

 

prasezlesa
28.05.2017 18:14

Ale ale, nahrávka desetiletí? Hele, kdo to ještě nedávno měl na Mastodon kecy, jak je to skupina bez silných osobností atd.? :-)

 

Subeer03.05.2017 19:04

100% beze slov... na tomhle albu, je opět, vše co mám na hudbě rád...nadšen opravdu, zvovu, nadšen... važení..naprostý maskr... I fell into a pit of liesI tried to dig around the other side, and much to my surprise I was to blame for all the rain...všem těch burničkám, co si každý ráno snaží přemalovat ten svůj ksicht na nějaký ten doporučený obličej...

 

Meres
19.04.2017 16:40

Mastodon som si nepustil už veľmi dlho a minulý album som aj vynechal, ale túto novinku som si pustil a baví, takže dobrá práca. Viaceré momenty, ako sóličko v Roots Remain či refrén Word to the Wise sú super.

 

Valič
08.04.2017 13:42

Já se soucitem a empatií žádný problém nemám, což je asi trochu zvláštní u člověka, který vyrůstal na kapelách s texty typu "I taste your blood as it showers from my blade.", "None have ever won my game, crucified them all in flames." nebo "If you can´t eat it or fuck it, then kill it!" :-)

 

Stray
08.04.2017 12:51

Píšu zas z mobilu, tak se nediv těm blbym tvarům některých slov. Vždy se to samo nějak přepíše.

 

Stray
08.04.2017 12:49

Mě ten singl Time for Bedlam moc nevzal. V pondělí to už budu poslouchat. Nechá se překvapit. Kropis chystá Kotzena, wuxia Hypnos a já pokukuju po poslechu několika věcí okurkove sezóny: Place Vendome, Danko Jones, Quiet Riot, i když bych nejradši ještě měsíc poslouchal ten nové Mastodon.

 

Subeer08.04.2017 11:23

Zatím se fakt mazlím, nevím, co z toho bude, ale láska na první pohled určitě ne. Čekal jsem větší odvaz, ale zklamaný nejsem to jako ne...

 

Stray
08.04.2017 10:48

Subeer: A jak se ti ty nový DP líbí?

 

Subeer08.04.2017 10:45

Strayi, moc nechtĕj abych se rozepsal.. :-), ale zrovna se tak nějak mazlím s novou deskou DEEP PURPLE.

 

Stray
08.04.2017 10:30

To je samej soucit a empatie, poslouchá tady sakra ještě vůbec někdo heavy metal?!:-)))

 

Subeer08.04.2017 09:00

Carcass: vždyť já se pořád snažím, akorát už jsem opatrnější, nechci říci moudřejší, a samozřejmě nikoho nevojebávám, to je naprostý základ. "To čeho se na nás dopustili ostatní, tak s tím už se nějak vyrovnáme, horší se to čeho jsme se dopustili sami na sobě".

 

carcass
08.04.2017 07:20

Subeer - tam jde o to, že rozvinutí soucitu bez moudrosti je k ničemu, tyhle dva faktory musí být v rovnováze - na jedné straně jsi totálně svobodný a zároveň s tebou nikdo nevyjebe. Ruzné typy moudrosti získáš transformací svých rušivých emocí právě na ty moudrosti když makáš na tom rozbíjení ega a zároveň ti tam u toho naskočí i ten opravdový soucit, který zároveň chrání před tebou ostatní, abys s nima ty nevyjebával, když jsi v mnoha směrech o parník dále než oni, jelikož už nejsi ovládaný těmi rušivými emocemi a vidíš tak všechno mnohem jasněji ...:-)

 

Subeer08.04.2017 06:53

Stray: Jdi si poslouchat “Two Step Behind” je jedno y nejoriginálnějších “jdi do pyči” jaký jsem za poslední dobu slyšel..dlouho jyřík přemýšlel, co tím chtěl básník říci....ale fakt dobrý.. specielně v diskuzi, která pořád v hudbě řeší nějakou originální fatamorgánu.. my kdysi říkávali, tak hele holky a mašiny jo... Spajk: polož si otázku proč očekáváš od MASTODON kariéru podobnou RUSH.. a pokud si dokážeš uspokojivě odpovědět, tak ti bude možné lépe..pomohu ti.. porovnej např. RUSH 80 – new wave desky.. a potom SIMPLE MINDS, kde je ta originalita RUSH ? .. není, je tam to nadšení... Poslechni si riff z nejprofláklejší skladby MASTODON “Blood And Thunder” a potom od IN FLAMES “Drifter”, skladba vyšla 2 roky před.. “Leviathan”... ”Emperor Of Sand”, která poprvé významně používá elektroniku, je bez emocí deska za nějakých 8 bodů..ale to nadšení, které se nedá změřit ani vědecky vysvětlit a dokázat z ní dělá 10, stejně jako z mnoha desek RUSH, včetně té poslední. Carcass: Já si také dlouho myslel, že potlačení Ega za účelem projevení soucitu je věc šlechetná, a opravdu mi to šlo bez velkého přemáhání, jenomže se v spoustě případů ukázalo, že tento tvůj soucit bere hodně lidí jako tvojí slabost a začíná s tebou pěkně vyjebávat... takže jak říká Stray, nechme je dělat prdel z formely ne z tebe.. Pokud oni chtějí tvojí empatii, tak by měli být vždy připravení s tou svojí..potom to jde... jenomže v dnešní světě virtuálních hrdinů, rychlokvašených celebrit z řidičů taxíků, pseudo odborníků na všechno možné.. to je čím dál tím těžší a tobě se také lépe žije bez tága v prdeli.

 

Stray
08.04.2017 06:39

carcass: Vezmu si z Tebe příklad a budu k problematickým momentům přistupovat tak, jako bych byl z plastelíny, tedy stylem - vše je pomíjivé. :-))) Spajk: Kolik desek jako Crack the Skye ta která kapela za kariéru udělá? Dle mého je dost kapel rádo, když se jim povede jedna. :-)

 

carcass
08.04.2017 00:17

stray- v tom případě je to v cajku :-)Zdenos - nasralo tě to, že ses podíval na sebe do zrcadla....

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist