Boomer Space


Diskuse ke článku : SEPULTURA - Machine Messiah
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Kelly
17.01.2020 23:54

Sorry jako, Sepultura bez Maxe NENÍ Sepultura. Kdo zažil dobu jejich prvních dvou fošen ví, co s námi ta hudba v té době dělala. A každý další jejich zářez byl zjevením pro všechny zúčastněné - jak kapely, tak fanoušky. Podobně nenapodobitlení, jako Vouvod. Měli se po odchodu Maxe přejmenovat. HOWGH!

 

Widl
17.01.2020 13:24

Já to mám se Sepulturou trochu rozpolcený. Miluju starý desky do Arise a pak zase tvorbu od The Mediator výše. Ostatní desky mě nebaví :) U mě je hlavní výhrou pro Sepulturu mladý Casagrande, který dokáže velice barvitě uhrát všechno co si Kisser vymyslí. Bicí jsou úderný a přitom hodně groovy, hravý. MM see povedla a baví mě dodnes. Jsem zvědav na novinku.

 

zdenos
16.01.2020 14:12

simon- ano, je to dobrá deska, mě v roce 2017 mile překvapila. Na novinku jsem zvědavý, ukázka je taková kombinace -thrash-core-apocalyptica styl :)

 

Simon
13.01.2020 13:27

Pre mňa výnimočný a skvelý album stále a možno čím ďalej tým viac aj po tak dlhej dobe od vydania. Zaraďujem ho k mojim najobľúbenejším Schizophrenia, BTR a Arise. Tieto klasiky milujem a sú jediné od Sepultury, ktoré nemajú ani jednu slabú skladbu, to znamená že ma bavia od začiatku do konca bez výnimky a možno aj v tomto poradí ako sú. Machine Messiah (vrátane výborných dvoch bonusov) môžem jednoznačne zaradiť na rovnakú úroveň ako tieto skvosty. Celý album má skvelý zvuk a atmosféru, výborné riffy, dokonalé frázovanie, primeraná agresivita, no proste paráda. Už sa neviem dočkať čo nám prinesie Quadra.

 

zdenos16.03.2018 12:31

subeer: tak tak, je dobrá, a hlavně trvanlivá. Má takový pozitivnější, vzdušnější zvuk, a to mi sedí. Jen ať nahrávají i dál takováhle alba

 

Subeer16.03.2018 10:00

Znovu tu opakuji. Výborná deska, která těší moje uši a neustále okrývá nová a nová zakoutí. Tomuto říkám metalový progres. Navíc ta nádnerná limitka s pořád zajímavým (mám i ty předchozích reporty) DVD making of...můj šálek metalového čaje.

 

TomB/Alias Rezi
26.02.2017 14:35

Já miloval taktéž starou Sepulturu,kterou jsem objevil na sklonku 80.tých let a patřím ke generaci,která vyrůstala na albech jako Schizophrenia a nebo Beneath The Remains(pro mě osobně s albem Seasons In The Abyss od Slayer a Coma Of Souls od Kreator nejzásadnější album v trashové historii-zdůrazňuju pro mne osobně).Arise,Chaos A.D. a Roots rozcupovaly pak všechno co stálo těmhle brazilcům v cestě a co by se dalo nazvat "konkurence".Paradoxně po odchodu Maxe Cavalery ze Sepultury, jsem tuhle kapelu začal vnímat jinak,vůbec jsem neměl problém sžít se s faktem,že charekteristickej vokál je pryč,prostě jsem to vzal na vědomí s tím,že se hudební cítění zbylé trojice s novým zpěvákem určitě změní.Takže jsem k poslechu nových alb přistupoval se zvědavostí,jak se kapela naučí korigovat tu změnu na postu hlavního vokalisty.Z tohodle úhlu pak album Against zpětně považuju za super záležitost!Následující Nation bylo vynikající,z alb pomaxovské éry určitě nejlepší zvuk/produkce.Roorback mě nakonec moc neoslovilo,Dante XXI vynikající deska,A-Lex taktéž výborná deska,Kairos u mě zapadlo,Mediator jsem slyšel asi dvakrát,nijak jsem se do toho nedostal.Machine Messiah už nějakou dobu poslouchám a výborná deska!A teď k Soulfly...Kromě prvních dvou alb,z čistý zvědavosti a byť nepostrádaly kvalitu jsem se poslechu další tvorby Maxe Cavalery vzdal...Nebavilo?Nezaujalo?Nesedlo?Netuším...Takže pořád raději poslouchám Sepulturu.Její progres a nápaditost nijak extra neuvadaly,ba právě naopak.Dovolím si dokonce vyslovit lehce kacířskou tezi,že odchod Maxe Cavalery byl možná pro zástupy fanoušků šokujícím krokem,paradoxně pro samotnou Sepulturu však nakonec pravděpodobně zásahem z nebes.Tvůrčí entuziasmus a talent tak vytryskl i z jinejch pramenů,nepodléhajících dominantnímu vlivu mozku Maxe Cavalery.Z toho důvodu tady pořád máme tvůrčí Sepulturu i když v mnoha ohledech jinou,samozřejmě.Ale mě pořád tak nějak baví víc,než Soulfly...

 

Subeer26.01.2017 07:31

No to jsem rád, že už víš kdo je Gavin Harrison... zkus jít dál, neboj se toho..stojí to za to.. není to na první signální, není to přímo tvoje trojka Asahi, ale stojí to za to..veř mi..

 

zdenos25.01.2017 18:45

ad Dante - výbornej náklep, a vlastně i celkem variabilní, vrstevnatý dílko. 80%

 

Stray
25.01.2017 14:11

KREATOR, SEPULTURA, SOILWORK, ABORTED - GODS OF VIOLENCE TOUR 2017: buď 16.února - Vídeň, Gasometer, nebo 18.února - Berlín, Columbiahalle, kdo by měl zájem odvézt Straye na jednu z akcí jako medvěda :-) a pak zase zpátky, a nechat si proplatit poměrnou část nákladů za dopravu, ozvěte se prosím vás s předstihem do mailu. :-) Kdo je to Gawin Harrison jsem se musel podívat do googlu, Subi. :-)

 

Subeer25.01.2017 12:26

Pokud bych byl, tak bych nakolp cherdku a nach Berlin bych s tebou určitě vyrazil..romantika po nové D8, novýma tunelama..mostovím..KREATOR, SEPULTURA, tutovky SOILWORK se zvědavosti, ABORTED bývali na živo přesvědčivý... Pokud tě to nebude mrzet a chceš is rozšířit obzor, tak si sjeď vlakem na Smíchov do eFka, kde budou 27.1.2017 PINEAPPLE THIEF, ty teď docela ždímám..a na živo s by nemuseli být špatní..mají sebou Gavina Harrisona na bubnech, už jenom kvůli němu..

 

Stray
25.01.2017 10:57

Subeer: Ano, na SEPULTUŘE je skvělé to permanentní hledačství, posun - někdy větší, jindy po krůčcích. Ty opomíjené věci okolo roku 2000 si doplním a vůbec, nejel by někdo z čtenářstva na čtyřkoncert - KREATOR, SEPULTURA, SOILWORK a ABORTED teď v únoru 2017??? Turné ke GODS OF VIOLENCE!!! :-) Pro mne Mnichov 3.února padá, páč mám noční šichtu, rozhoduji se tedy mezi termínem 16.února 2017, čtvrtek, Vídeň, Gasometer a 18.února, sobota, Berlín, Columbiahalle, potřeboval bych být dovezen tam a zase zpátky do Čech jako medvěd!!! :-) Teď to nemyslím na Tebe, Subi, ale na někoho z Evropy. :-)))

 

Subeer25.01.2017 10:15

S "Dante XXI" naprostá spokojenost, akorát mám problém ho nějak stručně vyspecifikovat.., pokud je "Against" rozmanitý thrash s world music, dle mě, duchem se přibližující aktuální novince..ano "Nation" načíchlé nu-metalem, "Roorback" moderní thrash, který není tupě agresivní.., "Dante XXI"je potom tvůrčí krok, který musel přijít, před odvážně hravým A-Lexem..takový jeho neotesanější starší der Bruder. "Beneath The Remains" a všechna klasiká alba předtím samozřejmě ok, ale mě se právě na téhle kapele dlouhodobě libí, že se právě moc neváže na tuhle svojí úspěšnou klasiku...a právě tak nevázaně přistupuji ke každému jejich albu..zkus ještě ty první 3 desky s Greenem, které byly, dle mě, hodně zaházeny mediální špínou a mají hodně hodně slušných momentů, které jsou zajímavé i z dnešní perspektivy.

 

Stray
25.01.2017 09:35

Subeer: Já ty starší alba už dlouho neposlouchal, třeba první tři s Greenem vůbec nemám, ale pamatuji si, že Against a Roorback mne tedy nebavily, u Nation tam aspoň byla srozumitelná ta nu-metalová stavba. Co si třeba myslíš o Dante...ve srovnání s těma třema prvníma? Já Against bral jako totál průser, jednou poslech a konec, prostě až tak moc jsem měl rád model Beneath The Remains, že tohle bylo už přes čáru. :-)

 

Subeer25.01.2017 08:23

Tak jsem si z hecu a cvičně projel všechna alba, některá i vícekrát, s Greenem u mikrofonu, a mohu říci, že všechna pěkně vyzrála a charisma jim časem jenom narostlo. Např. jsem si nemyslel, že mě "Against" bude bavit úplně stejně jako skoro před 20 lety, ty Kodo vložky jsou pořád neustále svěží stejně jako např. hravost konceptu A-Lex nebo specifická agresivita Roorback.. Každé album trošku jiné, ale u každého je slyśet, že je děláno s gurmánskou duší, nikoliv vyplivnuto z výdejního drive tru okénka profláklého fastfoodu.

 

zdenos18.01.2017 15:49

to si myslím že je rozumné rozhodnutí :)

 

Stray
18.01.2017 13:22

Dodatečně zvyšuji na rozumných 80%. :-)

 

sicky
17.01.2017 12:49

ale jo, hudba je fajn. škoda jen, že tam není jinej zpěvák

 

Stray
16.01.2017 22:16

Sedá si to, bude to dobrá deska, ostatně jako celá pozdní SEPULTURA. Myslím že hodně nedoceněná kapela v poslední cca dekádě.

 

Valič
16.01.2017 19:14

80% Novější tvorba kapely už mě sice moc neoslovuje, ale zase nemůžu říct, že by ty desky byly špatné. Novinka mě zatím kupodivu celkem baví.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist