Boomer Space


Diskuse ke článku : SEPULTURA - Machine Messiah
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Stray
11.02.2020 19:10

Jasně že tu SEPULTURU poslechnu a napíšu, ale nejsem si jist, zda podle tvého gusta.

 

Stray
11.02.2020 19:09

Thrash patří mému teenagerskému věku, dávno. Na MP jsem se vypsal ze vzpomínek a dnes bych akorát zažíval chutě podobné žvýkání jetela. :-)

 

Meres
11.02.2020 19:07

Už nie si thrasher? 😔

 

Stray
11.02.2020 18:12

A mě se ta SEPULTURA poslouchat néchcé...

 

J.Rose
11.02.2020 15:13

No ta progresivní brutalita... Nejsem žádný hudební expert, ale z mého pohledu se to týká jen několika málo songů. Jinak mi to přijde, jako klasický nářez ve stylu: sloka, refrén, sloka, refrén,vyhrávka, sólo, 2x refrén (trochu v nadsázce samozřejmě).
Snad to nezní negativně, protože se mi nová Sepultura zatím fest líbí.

 

Alda
11.02.2020 14:32

sicky: mám ji od 3.2. ... pár poslechů za sebou... bohužel po nějaké době mám nutkavou potřebu to vypnout... a pustit si něco jiného... lepšího, hezčího :-) .. zkusím ji ještě dnes cestou z práce..

 

sicky
11.02.2020 14:27

Alda : no tak to by mě mohlo bavit :) Zkusím to teda

 

Alda
11.02.2020 14:23

..pan domácí bude mít co dělat, neb nová Sepultura je... ehm... no mi se nelíbí... progresivní brutalita... hmmm

 

sicky
11.02.2020 13:56

Já zrovna fanoušek "nové" Sepultury moc nejsem. Zkoušel jsem to mockrát, ale Derrickův zpěv mi prostě nesedí. Poslední, co jsem od nich jakž takž pobral byl Roorback, Nation a pak Alex, dál už nic. Kairos špatný, Mediator špatný, Messiah mi taky zrovna geniální nepřijde:) Anebo na tu kapelu už prostě nemám náladu a nevěřím, že by mohli ještě překvapit.

..každopádně ale předpokládám, že Sepulturu bude chtít napsat pan domácí, páč ten článek bude mít automaticky čtenost a je teda potřeba to napsat pořádně!! :)))

 

Pekárek
11.02.2020 11:35

Určitě o něm budeme minimálně přemýšlet:) Sickyho groovy agenda???:)

 

Mbody
10.02.2020 19:59

Teda Quadra je proteinova stereobomba do usi, stari pani vyucuju na hodine progresivnej brutality vo vsetkych jej aspektoch.Som zvedavy na verdikt :)

 

Kelly
01.02.2020 14:45

Simon: Soufly komentovat nebudu. Opravdu poctivě jsem několik dní poslouchal Mesiáše. Deska velmi povedená ALE ne s názvem Sepultura. Určitě tam střípky Sepultury díky Andreasovi probleskují ale pro to, aby to znělo jako Sepultura mu tam ten Max nebetyčně chybí. Jako v chemii - sleješ dvě látky a dojde k výbuchu. Samostatně ty látky k výbuchu nedonutíš i kdyby si do nich mlátil kladivem. Prostě s odchodem Maxe odešla část Sepultury a to už nejde nijak nahradit. Pod jiným názvem bych neměl asi s Mesiášem vůbec problém, takto ano.

 

Alda
30.01.2020 20:38

Já se plně ztotožňuji s názorem/názory Kellyho - Sepultura bez Maxe NENÍ Sepultura!
I když nejsem úplně na větvi z Morbid Visions a Schizoprenie, tak následující tři fošny jsou absolutní pecka, a i Roots je fajn... a pak už ne... a to jsem novou sestavu zkoušel...na základě tady toho počtení vyzkouším teda Mesiáše a už mám i Quadru, tak zkusím i novinku... !

 

Simon
29.01.2020 11:50

Kelly: Máš pravdu, bolo to úžasné obdobie keď nové kapely rástli ako huby po daždi, resp. boli len my sme ich objavovali a každý si našiel toho svojho jedinečného favorita a pre mňa to bola a zostala Sepultura a určite aj zostane navždy. Časy s Maxom boli nádherné a neopakovateľné ale vybral sa vlastnou cestou a ja to rešpektujem. Podľa mňa sa so Soulfly vybral cestou že to hrá na istotu ako AC/DC a možno by som prirovnal Kreator od Violent Revolution. Albumy dobré, priemerné, veľmi dobré ale veľké rozdiely medzi nimi nie sú... Keď však počúvam Sepulturu bez Maxa tak to platí síce rovnako "Albumy dobré, priemerné, veľmi dobré" avšak každý jeden je iný (zvuk, koncept, nápaditosť, spev...) a vždy sa k nim rád vraciam a dodnes sa mi nestalo, že som to vypol lebo ma to nebavilo, len som skladby ktoré boli možno slabšie vynechal... Avšak pri Machine Messiah to ide zaradom bez výnimky a preto ho radím medzi moje skvosty. Už som to písal v nejakej diskusii pred pár rokmi, ale ja si proste myslím že ducha Sepultury priniesol Andreas od Schizy a ten aj v nej zostal...to aj napriek tomu, že v časoch BTR som viac žral Maxa. Teraz to vidím takto...

 

Kelly
18.01.2020 20:16

V současné době udělá desku každá kapela, která si to umane. Doma na koleni s krabičkama, s PC, dokonalé nástroje, efekty. Posluchač kouká, čeká - a nic. Perfektní, sterilní - nikde emoce, srdce, radost, upřímnost. Jedni z tuctu. Ale když vyšlo Morbid Vision a pak Schizophrenia, kluci v děravých džínách ze slumu na předměstí Belo Horizonte, chudí jak kostelní myši, s vypůjčenou aparaturou a sestřelí celý metalový svět - to byl pro všechny svátek. A ta strašně dlouhá doba, než vyšlo Beneath The Remains, diskuze ve škole, jaké bude další album - to šíleně krásné čekání 2 roky a pak výbuch sopky, to nejde ani popsat. Ten náš hlad po těch pár kapelách, to objevování nových bandů, ježdění na burzy kazet do Krčského lesa, rozhánění policajtama.... Neberte to jako stížnost, ale hudebních překvapení oproti tunám nových kapel, je jako šafránu. Jdu si pustit Voivod - War And Pain.

 

Pekárek
18.01.2020 13:19

Někdo by třeba podepsal i tu Schízu;). Jinak pro mě podnětná diskuse. Znovu jsem si přečetl i tu recku. Do alba půjdu.

 

Meres
18.01.2020 13:03

Aha, som to nejak prehliadol :D

 

Stray
18.01.2020 12:44

Meres: promiň, ale - umíš číst?

 

Meres
18.01.2020 12:08

Schizophrenia lepšia než Justice a South?! :O

 

Stray
18.01.2020 00:16

Kelly: I když se snažím respektovat Derrickovu éru a mnohá novodobá alba SEPY označuji jako povedená, tak musím jedině potvrdit...TLESK TLESK :-), to zjevení co způsobili na scéně nahrávkou Schizophrenia je neopakovatelné, to nedostihl ani trojblok MASTODON Leviathan-Mountain-Skye, nikdo nevěděl jak ta kapela vypadá, ale v metal-groundu to vřelo, následovníci Reign in Blood objeveni, říkal jsem si Brazilci a představoval jsem si nějaký negerský holohlavý stokilový vzpěrače jak do toho tvrdě buší, hovno, sympo-týpci dlouhý hára, hubený, prostě thrash jak tenkrát kapely v Německu a USA, Beneath the Remains bylo zjevení, dalece nejlepší thrashová deska své doby, z mého pohledu lepší než Justice a South. nebylo pochyb, pak už se to ale stalo spíš trendem a byť desky měly větší profesionalitu....ten attack proti konformitě a pohodlí zmizel.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist