Boomer Space


Diskuse ke článku : ASPHYX - Incoming Death
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Stray
03.09.2017 18:17

SADUS jsem už prodal Valičovi, ale to byly pro změnu původní vydání, auauaú, já totiž tyhle kapely, který se zas až tolik nevyprofilovaly (tak jako třeba se to povedlo SEPULTUŘE) a zní všechny skoro stejně - tím pádem mimo teritorium thrash/deathu končej, nemám moc rád.:-)

 

Pekárek
03.09.2017 17:57

Sorry,i ty Demolition mám právě také v reedici,takže nic. Já teda mám ten jejich zběsilý thrash dost rád. Stejně jako třeba Sadus. Díky za nabídku, všechno ostatní mám

 

Stray
03.09.2017 16:23

Pekárek: Všechno na co se ptáš jsou zrovna reedice z roku 2008 vydané Century Media, pokud budeš mít zájem pošlu ti to, DEMOLITION HAMMER bez problémů, ty jsem si koupil asi před dvěma lety jako druhořadou kapelu a překvapení se nekonalo, nebaví mě, a ty DARK ANGEL, prodám jedině dohromady všechny, zrovna ten nejslavnější kousek z toho nevyndám, to už sem jednoho typa odmítl, všichni chtěj jen Darkness descends, a přitom je to ten největší chlív. :-) Tak se rozhodni, chceš aspoň ty DEMOLITION HAMMER? :-)

 

Pekarek03.09.2017 15:41

Mě by zajímali ty Demmolition Hammer a Darkness descent, pokud jsou to první vydání, mám jenom reedice.

 

Valič
02.09.2017 19:59

Je pravda, že některá alba mám ve sbírce dvakrát, ale vždy se jedná o odlišné verze. Kdysi jsem si koupil třeba re-edici debutního alba Carnivore, protože se mi nelíbil zvuk u té původní verze s tím, že ten "first press" pak prodám nebo někomu dám, ale když jsem zjistil, že se jedná o dost velkou raritu, tak jsem si nechal ty verze obě. Spíš mě mrzí, že jsem si tenkrát nekoupil i re-edici Retaliation, která už dnes nejde sehnat. Taky jsem přemýšlel, že bych si časem pořídil ty nejnovější verze některých alb Death (Spiritual Healing, Human, Individual Thought Patterns) a Celtic Frost (teď jsem si koupil pouze Vanity / Nemesis, které jsem dosud neměl vůbec). Se zvukem těch starších re-edicí totiž moc spokojený nejsem.

 

spajk
02.09.2017 19:46

He he, jen houšť AOR fanatiků, zatím jsme tu v hodně malé menšině. Je to tu samá agrese a metal. Chtělo by to nějaký AOR Pride :-)

 

Stray
02.09.2017 19:19

Valic: No já to sem psal taky kvůli tobě, a nekoupis něco i když to už máš? Ne? Kdo, to je vlastně blbej nápad. Sorry.:-)

 

Valič
02.09.2017 18:26

Stray: To by mě zajímalo, jestli si někdo z těch místních AOR fanatiků něco z toho koupí. :-) Já všechny uvedené desky od ASPHYX, GRAVE, UNLEASHED, NAPALM DEATH a DEMOLITION HAMMER samozřejmě mám. Od DARK ANGEL mám sice jen kultovní Darkness Descends, ale ty následující dvě desky mě nijak zvlášť nezaujaly, stejně jako většina diskografie AT THE GATES (jediné album, které bych si od nich byl ochotný koupit, je vynikající Slaughter Of The Soul). GOREFEST - Chapter 13 jsem kdysi na CD měl (kupoval jsem ho jako novinku za víc než pět stovek, nevím u koho to vyšlo, ale bylo výrazně dražší než většina novinek od podobných kapel) a moc mě nebavilo, tak jsem ho prodal, dokud bylo ještě relativně aktuální. Momentálně mám od nich pouze 2CD False / Erase a to mi zatím ke štěstí stačí. :-) Soul Survivor a ty dvě comebackové desky jsou taky celkem v pohodě, ale na Chapter 13 mi dost vadí ta jejich snaha znít jako v té době populární rockové kapely (v nějakém rozhovoru dokonce zmiňovali, že pracovní název jedné ze skladeb zněl "Nirvana", k tomu asi není co dodávat). :-)

 

Stray
02.09.2017 16:10

ČISTKA: Mám tady doma řadu thrash/death metal cd´s ve fungl novém stavu (poslechnuto dvakrát), které neposlouchám a docela bych je prodal, vše plošně kus za 240,-Kč, seznam zde -> ASPHYX - The Rack, ASPHYX - Lasto One On Earth, AT THE GATES - With Fear I Kiss The Burning Darkness, DEMOLITION HAMMER - Tortured Existence, DEMOLITION HAMMER - Epidemic Of Violence, DARK ANGEL - Darkness Descends, DARK ANGEL - Leave Scars, DARK ANGEL - Time Is Not Heal, GOREFEST - Chapter 13, GRAVE - You´ll Never See, NAPALM DEATH - Utopia Banished, UNLEASHED - Shadows in the Deep.

 

Norr
10.10.2016 14:38

Valič: USURPRESS znám z jejich debutu. V 90´bych si rval koule, dneska jsem už dost naposlouchanej, ale přesto hodně příjemná muzika. Novinku jsem neslyšel, budu muset napravit. Takový deathový bahínko. Asi ne pro každého, každopádně za hřích to stojí....

 

wuxia07.10.2016 20:59

Dobrá, tak jo :)

 

Stray
07.10.2016 19:49

Ten dokument jsem právě neviděl, nebylo kde nebo spíš nevěděl jsem předem kam, na cestu do Prahy jsem neměl čas. Ale věřím že byl super, ten novej Cave prostě není můj druh hudby, i když tomu neupírám jisté (objektivně chápané) umělecké kouzlo. Ten TESTAMENT ber, pokud na to máš fakt chuť, dík. Já už jsem se recenzí všech těch Testamentů napsal až až a k čemu to bylo? :-)

 

wuxia07.10.2016 19:37

Jasně, do zelí ti s Metallicou nepolezu, Testament bych dal docela rád, jestli ne, domluvíme se na něčem jiném :). Stejně Metalliku budu nejspíš psát do svého "domovského" působiště, čili žáden problém. Cave... Viděls ten dokument? S ním ta hudba dostává ještě další rozměr. Rozhodně nejsem žádnej hysterickej fanatik, svůj vztah ke Caveovi můžu jen těžko definovat jednou, dvěma větama. Bylo by to na dlouhou debatu. Každopádně ani po několika posleších jsem tam nenašel nic, co by zážitek rušilo. Plus ještě nutné připočítat rozpoložení, v němž jsem viděl dokument a poslouchal desku. Zkrátka si to nějak ideálně sedlo. Těch pět hvězd mi v tomhle případě připadalo adekvátních.

 

Stray
07.10.2016 18:49

wuxia: Koneckonců proč vlastně ne!? :-) Hele pokud ty dvě desky nebudou výrazně lepší než poslední alba těch kapel, tak nevidím problém. :-) Nechme to zatím otevřené, domluvíme se případně hned po vydání. Na druhou stranu nechci nic nutit a dělat někomu plán. :-) Osobně si myslím, že Metlu bych asi napsal vtipněji a vcelku se na ní třesu, takže reálnější je ten Testament. P.S. Toho Cavea v poslední RandA jsi vcelku přecenil, nebo ne? :-)

 

wuxia
07.10.2016 18:22

Stray: Já bych si docela dal Testament a Metlu :)

 

Valič
07.10.2016 16:55

Když jsem teď procházel ty sestavy Asphyx, tak mě celkem příjemně překvapilo, že Bob Bagchus sice z kapely odešel, ale stále je aktivním členem stylově spřízněných Soulburn ( https://www.youtube.com/watch?v=rOJwm3q5wSw ), kterým má navíc vyjít 18. listopadu novinka Earthless Pagan Spirit.

 

Stray
07.10.2016 16:15

Valič: Tohle jsem nevěděl, myslel jsem, že Van Drunen založil ASPHYX jako svůj truc podnik po vyhození z PESTILENCE a hned vydal debut "The Rack". wuxia: Ve výhledu mám novinky od ALTER BRIDGE, DARKTHRONE, KANSAS, TYKETTO, TESTAMENT, MESHUGGAH, METALLICA, KORN a PRETTY MAIDS. Ale o něčem už vím jistě, že to nedám - nové MARILLION! :-)

 

Valič
07.10.2016 16:07

Norr: A tohle znáš? https://www.youtube.com/watch?v=SF03vIvNVDc

 

wuxia
07.10.2016 15:45

Stray: O něčem popřemejšlím, ale Meshuggah asi fakt nedám, to jde nějak mimo mě :)

 

Valič
07.10.2016 15:30

Stray: Recenze je samozřejmě v pořádku. Jednalo se pouze o malé upřesnění. Čtenáři, kteří s historií kapely nejsou příliš obeznámeni, by z formulace "Martin se svými ASPHYX" mohli nabýt dojmu, že se jedná o kapelu, kterou založil po svém odchodu z PESTILENCE (ve skutečnosti byly obě založeny zhruba ve stejné době - PESTILENCE v roce 1986, ASPHYX o rok později). Já jsem si ty informace o původní sestavě musel taky dohledat. Z hlavy jsem věděl pouze to, že ASPHYX před Martinovým příchodem už nějakou dobu fungovali v jiné sestavě a natočili nějaká dema a to "nulté" album". Ono je taky dost sporné, co se dá u kapely považovat za "původní sestavu", jestli tu, která natočila první demo, první singl nebo debutní album, případně nějakou partu kluků, která začala zkoušet u někoho v garáži a která s pozdější ustálenou sestavou, která pak začala natáčet desky a hrát koncerty, nemá prakticky nic společného.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist