Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5

 

stefanos09.01.2017 13:11

A to grunge :) takový Iggy Pop - skladba To Belong = totální grunge, jenže: produkt nebyl zabalen do 2O+letého mastného flaneláče (nevošklivce pro děvčata, Melvins TAD atd.) nebo Stiltskin ´94, barva hlasu, paráda. Naopak, Pearl Jam ne - klobouky, hipíko-písničkářská image, on tam vypráví, ale neříká: seru na všechno, tahněte. Hudba parádní, podle mě ne grunge. Já se omlouvám, játo neumím napsat

 

zdenos09.01.2017 09:55

videa by byly super! v takové formě jako jsou popsány v Tvém příspěvku, to bych bral, a určitě nejsem sám :) revoluce! :))

 

Bluejamie65
06.01.2017 20:36

To Louža: Souhlasím s tebou - ti tabulkově "úplně normální" jich mají většinou úplně nejvíc a jsou úplně nejvíc ujetí. - jen jsem trochu optimističtější, ti co zdánlivě vše stíhají a s životem+prací+rodinou+stresem si umějí radit nejlépe, jsou nejvíc ujetí, protože jsou narůstající dehumanizací životního prostředí nejvíc zničení, tzn. je to trend, který je možné i obrátit:-)

 

Stray
06.01.2017 18:46

Louža: Není to špatně. Neboj, nepochybuji o své činnosti, naopak už obhlížím kameru a pídím se po někom, kdo by mě naučil stříhat a celkově vytvářet zajímavý videa (i se znělkou a vsuvkami písniček či obalů alb). :-) Ale když spajk tvrdil, že mám sebevědomí na rozdávání, tak jsem mu chtěl ukázat, že jsem ten první, kdo o sobě pochybuje a klade si otázky, ve skutečnosti je ta míra sebevědomí a nejistoty ale únosně vyvážená, řekl bych v mezích. Bereš MP jako mou osobní katastrofu? :-) Já docela jo a přitom stačilo jen málo, tedy na začátku si říct - tyhle lidi mě sice nějak extrémně nevaděj, ale že by mě bůhvíjak vyhovovali, to taky nemůžu říct - a v klídku odejít/nepokračovat. P.S. neodpověděl jsem dřív - koukal jsem na Koukalovou. :-)

 

Louža
06.01.2017 12:18

Stray : A to je špatně? Každý občas potřebuje svůj vesmír do kterého unikne z všední reality. Úplně normální člověk neexistuje. Každý má svoje problémy a ti tabulkově "úplně normální" jich mají většinou úplně nejvíc a jsou úplně nejvíc ujetí. Přijde mi že napřít se konstruktivním směrem a psát o tom co máš rád je mnohem užitečnější, než si vyhradit čas o přemýšlení o druhých. Což by the way vždycky skončilo totální katastrofou pro obě strany, když si něco takového začal dělat :-) Viz. MP. Druhý stejně nevymyslíš. Ovlivníš tak maximálně jen sebe a svůj výstup. Opravdu nevím kdo fundovanější by měl o hudbě psát. Neznám nikoho kdo jí tak miluje, aby si nakoupil stovku CD ročně a dokázal jí fundovaně a v maximální míře objektivně kritickým okem zhodnotit i v kvalitativním a historickém kontextu.

 

Stray
06.01.2017 11:27

Bluejamie: Napadlo mne, že ti asi nabídnu pozici osobního psychologického kouče. :-) Spajk: Ber to prostě tak, že tohle co na těchto stránkách pár let vytvářím, by asi nemohl s podobným zápalem dělat úplně normální člověk, takovej, kterej hledí se spokojeností na současný společenský život a stav svého okolí, a protože to tam venku nevidím v úplně růžových barvách, tak jsem to prostředí zaměnil za tohle.

 

Bluejamie65
05.01.2017 20:04

Ale s pár vyjímkami potvrzujícími pravidlo to za stávajících podmínek to každého dostihne:-)

 

Bluejamie65
05.01.2017 19:55

Pro lidi, kteří nejsou za vodou a kteří se musí běžným způsobem starat o obživu, je to, co nazýváš vyhořelostí všeobjímající princip, takže není podstatné, že máš pocit, že nikoho druhého neznáš, naopak - trpí tím vlastně všichni nebo to zákonitě čeká všechny, ať už si to uvědomují nebo ne. Jsou věci, kterými můžeš oddálit okamžik, kdy si to přiznáš - tvůrčí úspěch, děti, sportovní aktivita...

 

Stray
05.01.2017 19:44

Jediný co si stačím uvědomovat je fakt, že mě tenhle stav nevyhovuje :-), protože jde o prohlubující se dobrovolnou izolaci, a protože si se vší silou dokážu ještě nalézt zájmy a koníčky, už nemám čas přemýšlet o druhých (druhé co to maj stejně neznám), já mám tedy ve svém okolí samé ženáče s dětma, s kterýma udržujeme pravidelné pivní sedánky, takže tihle kluci, dlouhodobí (tím myslím že je znám skoro dvacet let) kámoši, vrstevníci, mají svých starostí dost a řeší se jednou za dva týdny úplně jiné záležitosti.:-) Ale na to, že jde o jakýsi druh vyhořelosti, tak nemůžu říct, že bych se nemohoucně válel :-), max. tak s knihou v ruce, ty jsem dal jen v prosinci hned tři za sebou.

 

Bluejamie65
05.01.2017 19:29

To Stray: Nevím jestli si to uvědomuješ, ale rozhodně nejsi sám...

 

Bluejamie65
05.01.2017 19:20

To Stray: já vím, že tvoje zaměstnání je v tomhle směru víceméně individuální, ale jde o to, že všichni jsme v prostředí, kde se boj o žvanec(někdy aby ta sebevražednost netloukla do kebulí nazýváno jako soutěž) stává vlastně jednou z hlavních charakteristik většiny času a existence každého jednotlivce - a to je jeden z těch nejsilnějších přikrmovačů tebou popisovaného dlouhodobého psychického stavu (který změnit je samozřejmě mnohem těžší než kdyby šlo jen o pocit nebo náladu)

 

Stray
05.01.2017 12:00

Pokud máš čas, můžeš mě prosím tě osvětlit do mailu fungování toho, co zde nazýváš Donate, já se objevím zhruba za tři hodinky a docela by mne tedy odpoledne zajímalo, pod kterýho osla mám ten kýbl tedy umístit, díky. :-)Taky jde o to, čemu říkáš úspěch? Tři stovky čtenářů je pro jednotlivce málo? Nemyslím si. Vždyť ta selekce zdali sem někdo chodí nebo ne, je mnohem přísnější, páč záleží jen na tom, zdali se čtenář vkusově trefí do stylu jednoho píšícího člověka a tuhle selekci jinde absolvovat nemusí. jak říkám, reklamy mají možná vliv na to, že budu mít více financí na obhospodaření projektu, ale nezaručí, že si zvednu návštěvnost. Po pravdě, není to priorita.

 

spajk
05.01.2017 11:51

Ano, myslel jsem umístění bannerů, ale v rozumné míře, aby to tu nebylo jak na diskotéce:-) Vybrat banner na zboží/výrobek/web který máš rád nebo ho používáš resp čteš. Ale jak to funguje v praxi, zda existuje nějaká databáze, kde firmy nabízejí bannery nebo musíš danou firmu oslovovat, to netuším. Určitě se tě ale každý bude ptát, jakou máš návštěvnost. Pak tu jsou lidi jako já, co používají Adblock, ale tady jsem ochoten si ho vypnout :-) Existuje i tlačítko Donate aneb každá koruna dobrá :-) Chápu tvojí situaci, že si na vše sám a přijít po směně z práce domů, psát a existovat, není jednoduchý. Natož se pak ještě někde nabízet a reklamovat. Jen mi přijde, že tenhle web je hrubě nedoceněný a zasloužil by si větší úspěch.

 

Stray
05.01.2017 10:17

spajk: Mohl bys mi sem uvést příklad, jak sis to představoval s tou reklamou ("plácnout jednu dvě reklamy na něco, co máš rád"), nějak vůbec nerozumím jak to myslíš, jestli jakoby já bych si měl připlatit a nějaký svůj výtvor někam přes sociální sítě tlačit (totální blbost, která se vůbec nevyplatí)a nebo zda-li bych se měl poobhlédnout po firmách, kterým bych tu vyhradil prostor pro nějaké bannery za určitý obnos, co bych za to získal (to už mě přijde smysluplnější, i když jsem na tohle hrozně línej).:-)Jasně, co se týče stažení nákladů na stránky a na jejich vývoj a obnovu je něco podobného dobré, vždyť jen ten panýlek Music records mne zajišťuje 20% slevy na veškerý nákup, tak si to spočítej, když ušetříš 40,-Kč z každého nákupu CD v jejich prodejně, když těch CDs je za rok zhruba stovka. To jsou v podstatě ty čtyřtisícové náklady. Jasně, můžu se začít snažit, najít si sem nějaký další firmy a nahodit pár bannerů, budu mít možná na grafika, co ty stránky zušlechtí, to vše je v pořádku, ale otázky zvyšování návštěvnosti se něco podobného nedotkne, vždyť není komu a kam to zvyšovat, chodí sem zhruba 340 návštev (tj. zhruba 260-280 IP adres) denně a jestliže maji jiný stránky dvakrát nebo třikrát tolik, tak je to způsobeno tím, že jim to počítá každej jednotlivej vstup i třeba totožného člověka jako jednu návštěvu, příklad: když někdo vleze dvacetkrát za den třeba na Metal Forever, tak maj hned dvacet návštěv, tohle u mne JE i NENÍ, stejná IP adresa se totiž znovu přičte zhruba až za hodinu a půl, ale v té hodině a půl sem dotyčný může přijít kolikrát chce a nic se nepřičte, navíc ke mně se prostě mockrát za den nikdo moc nevrací, je tu prostě jeden článek (někdy ani ne) a tím to hasne, taky to poctivě sleduji a vím, kolik adres sem zhruba chodí víckrát než jednou, takže i vím, že z výsledného počtu denních návštev odečtu zhruba jen šedesát a dostanu počet lidí, to vše už mám statisticky prozkoumaný, denně mě sem chodí určitě přes 250 lidí, otázka zda-li je to málo nebo dost mne nezajímá, chodí ten, kdo má zájem číst.

 

Stray
04.01.2017 21:48

Bluejamie: Je skvělý, že mě to dokážeš psychologicky odůvodnit. Boj o posty, už ne kolegové ale soupeři.:-) Momentálně jsem v práci, kde je vše jasně daný a tohle jde mimo mne, ale někdy v budoucnu se to může celé změnit a tak nejpalčivější otázka této nastalé situace ve společnosti u mne zní: Jak to s podobnými blby, těch ještě 23 let co mi chybí do důchodu, vydržím?

 

Bluejamie65
04.01.2017 21:24

Ad sjíždění se v Alpách - po Krkonoších se mi tam nestýskalo jen když jsem tam byl poprvé, někdy v roce 95.

 

Bluejamie65
04.01.2017 21:19

To Stray: no to co popisuješ v žádným případě není tvoje individuální zvláštnost nebo snad dokonce chyba, proces atomizace společnosti a dehumanizace vztahů objektivně probíhá v celé tzv. svobodné západní společnosti, ty nejpregnantnější projevy vidíš v tom, že v podstatě nikdo už nemá kolegy pouze konkurenty v boji o lepší post, v podstatě nikdo už nemá normální přátele, jen skrz facebook....atd. atd. tak právě to je jeden z objektivních procesů, který bych nikomu nedoporučoval vnímat jako osobní chybu, to je jen cesta do pekla, či přesněji do ještě horšího psychického rozpoložení. Ony sice zůstávají cesty, jak z toho ven či jak se tomu vyhnout, ale nejsou úplně univerzální - tedy uplatnitelný kdykoliv a kýmkoliv. A ještě ad psaní - pomáhá soustředit se a realizovat své pocity a prožívání v prostoru, který si autor staví sám, takže je to určitý způsob, jak uniknout konfliktům a dosáhnout pocitu vnitřního naplnění, ale vždycky je to naplnění jen části potřeb, takže taky neřeší úplně vše...

 

Stray
04.01.2017 21:13

Komplikovaná osobnost? :-) Řekněme, že nebudu z nejjednodušších, přiznávám. Myslím, že mě nemá rádo několik desítek lidí (tím nemyslím dvě desítky, ale třeba sedm desítek) :-)a třetina z nich mne ani pořádně nezná a nic jsem jim neudělal (já jsem vlastně kromě vyřčených slov nikomu nikdy nic špatného neudělal, na to že jsem asi třikrát v životě dostal přes držku, musím říct, že funguju s čistým štítem), třetině jsem prostě někdy něco nelichotivého řekl nebo si z těch lidí dělal prdel a poslední třetina je Metalopolis. :-)Za chvíli si zde tedy dovolím sám sebe charakterizovat, vydrž a čti dál. Elitářství? Hele, znáš někoho, kdo by něco dělal se vší vervou, věnoval tomu všechno své nadšení a jistou míru talentu a i když průběžně slýchá, že to dělá dobře, že by necítil alespoň trochu hrdosti? Já myslím, že určitá pýcha tam trochu musí být, ať se činnost týká čehokoliv. Pokud to neovlivňuje vyznění a neprosakuje do textů, je to ok. Nejsem žádnej Robejšek, ale ber to tak, že si prostě chci držet určitej odstup. Teď za chvíli ho ale na moment odhodím. Tedy k charakteristice. Když ke mně přijdeš někde na koncertě, tak jako to kdysi udělal v Brně na koncertě ANTHRAX čtenář zvaný gotta, tak s tebou v pohodě pokecám, zasmějeme se, dáme pivko a budu prostě fajn týpek, ale ve větším kolektivu mezi neznámými lidmi nejsem ve své kůži. Dám příklad, a budu hodně upřímnej, tak pokud se vám to nebude líbit, klidně už sem nechoďte, je to prostě takhle: začíná fesťák , všichni staví stany, stolečky, rozbalují masíčko, otvíraj piváky a smějí se, já stavím vedle nich, ty lidi neznám, a zatímco se všichni baví a radují, já coby stanový soused prohodím jen pár zdvořilostních vět a jdu do prdele. Není to tím, že bych si snad myslel, že jsem něco víc, ale prostě nedokážu se někdy zas až tak dobře cítit v prostředí lidí, necítím uvolněnost, ale spíš depresi, což mne jaksi po dlouhá léta ovlivňuje celej život, protože o plno zážitků se připravuji, v dětství jsem si myslel, že je to normál, ale čím je člověk starší, tím víc to sílí a nutí to člověka se pořád podvědomě víc a víc vyhraňovat, takže jestliže trávím dekádu z volného popracovního času u psaní hudebních recenzí a ztrácím tím šanci na trochu jinej život, je to vlivem toho, že jsem si to ve svém podvědomí zvolil, je to pro mně to nejednodušší, to co nejmíň bolí (Cože bolí? JE TO SUPER A BAVÍ MĚ TO JAKO SVINĚ, JAKO NIC JINÝHO, KURVA), kdyby mně míň bolelo chlastání s partou lidí a sjíždění Alp na lyžích, tak to prostě dělám, chápeš? :-) Hele, já bych tyhle stránky bral posunout, ale to bych se zas o tom musel s někým bavit a zdolávat určitý překážky, dojednávat cosi, možná i znovu někomu něco dokazovat... třeba to někdy udělám, ale v podstatě na tyhle strategický věci zatím nenalézám sílu a entuziasmus.

 

spajk
04.01.2017 16:56

To tě taky šlechtí! Na druhou stranu, cítím z tvých vět trochu náznak elitářství. Sebevědomí máš taky na rozdávání, jak se zdá. Kdyby si chtěl, tak z těhle stránek uděláš top na cz web scéně, protože, málo platný, kvalita tam je!Trochu mi připomínáš Stradlina, když už ho pereme vedle:-) Vím, že dělám špičkový obsah, ojedinělý v cz, ale dělám to pro sebe a svých 200 návštěv/den. Zřejmě budeš dost komplikovaná osoba :-) Trochu promo, plácnout jednu, dvě reklamy na něco, co máš rád a nemáš s tím osobní problém a minimálně ti ubude starost o 4 tisíce. Se podívej na YouTube, tak kdejakej 19 letej nýmand si slušně přivydělává. Nebud tak skromnej, Strayi!

 

Stray
04.01.2017 15:58

spajk + bluejamie: Předně chci říct, že mě zajímaj výhradně mé stránky a byť jsem schopnej se nad prací "konkurence" pousmát (ne že bych si myslel jak jsem dobrej, ale slovo konkurence se mi nelíbí hlavně díky smyslu těchto stránek, které s nikým absolutně nesoutěží a nechtějí soutěžit, ale naopak vypracovávají osobitou podobu psaního na jistý druh hudby), po pravdě proti nim nic nemám. U každejch stránek je to tak, že se jeden článek povede dobře, druhej zas méně, tak to prostě chodí a pro mě za mě, ať si každej píše jak uzná za vhodné. Ale abych nebyl zas úplně korektní (brrr.... korektní-hrozné....svědilo by mne za krkem, jako bych se týden nemyl), tak zde přiznávám, že se mi styl psaní jistých lidí prostě nikdy líbit nebude, zvlášť pak obsahové uspořádání článků dělané podle jedné šablony, kde není místo pro vtip či uvolněnou odbočku napůl směr osobitý svět kůry mozkové příslušného jedince a napůl nějaká občerstvující zprávička ohledně posuzovaného objektu.:-) Necharismatické a laciné, sorry ale tak to vidím. Ale jestli něco daní autoři určitě nedělají, pak určitě neplatí 4tisíce za stránky (na osobu) a zřejmě ani nepotřebují kupovat céda (což tedy dělám rád) v rozsahu šedesát až sto kusů ročně (z toho tak čtyřicet z daného ročníku).

 

1 2 3 4 5

 

 

 

 

TOPlist