Boomer Space


Diskuse ke článku : ALICE IN CHAINS - Dirt
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

Valič
05.10.2016 19:56

To Valič: podle mě v tom je určitý rozdíl - přirozené uvolnění endorfinů jako následek fyzických aktivit tě v naprosté většině případů neposunuje směrem k dysfunkcím činností mozku a schizofrenii. Umělé nárazové přivedení mozku do chemické nerovnováhy to ale způsobuje a většinou má už napoprvé nevratné devastující následky, které si však postižený není schopen uvědomit okamžitě

 

Stray
05.10.2016 19:04

Jak to tak tady čtu, napadáme mne jediné: Dávám lidem smysl zábavného trávení volného času! :-) To je ale hezké. :-) A carcassi: Myslíš, že Morrison, Joplinka a Hendrix byli imrvere nachcaný a zfetovaný? Dle mého neznamená, že když ten týpek občas bral, že v tom jel 24hodin denně, dle mého třeba Morrison byl v roce 1967 (v době prvních dvou alb)ještě vcelku při smyslech a trojku Waiting For The Sun stejně už měli v záloze sestavenou ze zbytků napsaných taky do roku 67´. Takže půlka tvorbu THE DOORS byla napsána určitě v dobrém stavu, navíc většinou tvořil Manzarek a ten byl za šprta.:-)

 

Valič
05.10.2016 18:26

Do toho sporu "sportovci versus smažky" se nechci moc zapojovat (mě osobně tyhle věci u kapel absolutně nezajímají; pokud ti muzikanti natočí kvalitní materiál, tak rozhodně neřeším, jestli předtím ve studiu šňupali koks kurvám z prdelí nebo skákali na trampolíně a kloktali přitom mrkvový džus), jen bych chtěl upozornit, že ten stav mysli, o kterém píše Carcass, je popsán v odborné literatuře a v angličtině se označuje celkem výstižným slangovým výrazem "runner´s high". Jde v podstatě o to, že při extrémní tělesné zátěži se v těle uvolňují ve větším množství látky jako fenylethylamin (stimulant), beta-endorfin (opioid) a anandamid (kanabinoid). Sportovci mají tím pádem k těm smažkám o dost blíž, než by se někomu mohlo zdát. :-)

 

spajk
05.10.2016 18:15

Taky nezapomínej, že před 40 lety byla trochu jiná společenská situace a drogy se tak striktně neodsuzovaly jako ted. A svým způsobem patřily k životu rockera. Navíc nejen tvrdé drogy ale různé prášky proti bolesti, paradoxně proti závislosti, proti depresím a kdo ví, co ještě se dá použít. Si najdi na netu na co umřel Weiland. To byla malá apatyka, co musel požít, dle krevních testů :-) Nechci tu smažiče obhajovat, ale není to jen tak černobílé, jak se zdá. Často je to spojeno s psychickou poruchou a podobně. Nebo si střel do žíly pervitin a zjistíš, že tvoje pocity z maratonu jsou proti tomu nicotné. To přece nemůžeš vědět, pokud si to nezkusil oboje. Je to složité. Ale představ si hudbu bez drog, to by tu nebylo nic. Jdu do vany.

 

carcass
05.10.2016 17:26

to Imothep - tak ti, chlape, nevím, kdo tu má problém se čtením......tak ještě jednou : "co by z těch "umělců" vylezlo, kdyby tvořili bez drog, kdyby dokázali svou mysl vyladit jiným způsobem než drogama". Kdyby Ozzy byl schopen svou mysl vyladit jinak než drogama, neznamená to samé, jako že tvoří bez drog .......navíc starý, prolezlý feťák už má asi i dost problém se podívat dovnitř své mysli a objevit v ní její jasnost, z které by mohl něco svěžího vytvořit, tam přes to už nejede vlak.......to jen tak na okraj. Prostě kdyby Morrisson, Hendrix, Joplin a jiné zkrachovalé existence tvořili bez drog, a ZÁROVEŇ BYLI SCHOPNI pracovat v jasném a vědomém stavu (což znamená i tvrdou práci s myslí), tak by jejich desky byly ještě mnohem lepší, než to, co z nich vylezlo na oblbovácích... ....ale v podstatě už se bavíme o nesmrtelnosti brouka, z mého pohledu mi na tom tvoření ve vědomém a jasném stavu nepřijde nic strašného, navíc mi to přijde jako jediná smysluplná volba, na druhé straně chápu, že slaboši a lenoši tohle nezvládnou a dají si raději prášek, tak to je, a tak to beru, a nijak to nehodnotím

 

Bluejamie65
05.10.2016 17:06

Celé je to dost složitá věc, kromě jiného také proto, že my nevíme, v jaké situaci jde jen o promo kecy, které dávají na odiv a zvýrazňují imidž rebela (jako když Jagger přišel příliš těsně před vystoupením a nestačili mu nalíčit strhanou tvář, tak mu aspon rozervali sako a kalhoty a zagrcali ho kečupem) a v jakém okamžiku a jaké míře se drogy stávají nedílnou součástí vnitřního světa těch lidí a jejich tvůrčího procesu. Jen málo kdo je schopnej přiznat pravdu...

 

spajk
05.10.2016 17:05

Bylo by zajímavé mít nějaký průzkum nebo statistiku. Řekl bych, že nebudu daleko od pravdy, když tipnu, že v 60, 70, 80 a 90 letech měla každá druhá kapela co dočinění s drogama. A to jim ještě hodně fandím. Spíš se kloním k číslu 80 - 90%. Navíc Ozzy nebyl moc dobrej příklad, vždyt ten opilec snad ani neumí noty a jak bylo správně podotknuto níže, snad všechny skladby napsal s někým. A kdoví jak to s jeho autorstvím bylo ve skutečnosti, vzpomente na jeho trapné přehrávání Daisleyho basových partů a všelijaké podobné lapálie. Lennon s McCartnym taky všechny skladby podepisovali společně, i když je napsali samostatně. Já přitom smažky a drogy přímo nenávidím, ale u hudebníků mi to překvapivě vůbec nevadí a je to ku prospěchu věci. Jinak by mi nezbývalo nic jiného než poslouchat hudbu židovského synka Chaima Witze, protože jak je známo, ten se nikdy neopil ani nezfetoval.

 

Bluejamie65
05.10.2016 16:54

Imothep: jo ale o Steve Clarka se ostatní starali aby byl funkční, takže s tím se to celé stává diskutabilní, protože v řadě momentů zpomaloval nebo dokonce znemožňoval "práci", U Osborna jde skoro vždy o dělené kredity, takže výsledek je tvůrčí souhra muzikantských individualit, tzn. tím padá horší kvalita Ozmossis na účet spíš té souhry, než na účet toho, že se málo odvařili. Je pak otázka, jestli pak lze takovou situaci použít jako argument pro srovnání alba s a alba bez.

 

Imothep
05.10.2016 16:29

carcass: No me prijde, ze ty spis nectes, co pisu. Dal jsem jasny priklad, co vypadlo ze strizliveho Ozzyho na konkretni desce a co z jeho vysmazene verze na deskach predeslych. Kvalita se bohuzel k tvoji smule kloni k tebou nenavidenym smazkam. Cili co jsem chtel rict je, ze proste a jednoduse nemas zcela pravdu. Kazdy se proste potrebuje dostat do "sveho" rozpolozeni, ve kterem se mu nejlepe tvori. Nekso si jde rozjasnit hlavu ubehnutim maratonu a jiny zase potrebuje nasmerovat mysl do jine dimenze pomoci odvaru z lisohlavek. Neexistuje zde univerzalni metoda.

 

Imothep
05.10.2016 16:25

Bluejamie65: Mam rad oboji verzi Def Leppard, ale je jasne, kam tim miris. Obdobi se zavislym Stevem Clarkem plodilo vic. Add Ozzy, ano jsou - podobne jako na predeslych deskach.

 

spajk
05.10.2016 15:53

Z interview pro Rolling Stones to vypadá, že i Mirkové Dušínové z Rush měli v sedmdesátkách svoje dny. Hned v 3.otázce...http://www.rollingstone.com/music/news/22-things-you-learn-hanging-out-with-rush-20150630

 

carcass
05.10.2016 15:07

Imothep - nic jsi nepochopil, takže ještě jednou "řekl bych, že nemáš pravdu, vůbec totiž netušíme, co by z těch "umělců" vylezlo, kdyby tvořili bez drog, kdyby dokázali svou mysl vyladit jiným způsobem než drogama" - to, že oni nejsou schopni svou mysl vyladit jiným způsobem, než přiblblým oblbovákem, a bez něj nejsou schopni nic slušného vytvořit, je jen a jen jejich lenost a nevědomost, rozhodně mají všichni navíc, než co z nich kdy vylezlo pod fetem, ale to už je skutečná práce, velmi tvrdá práce s myslí a ne jen její tupé instatnní oblbnutí.....třeba takoví Rush toho schopni jsou a dávají si do jedné kapsy celou tu feťáckou hudební kulturu s prstem v nose.STRAY - takový Geddy Lee vypadá jako etiopský maratonec a jaký to je charismatický rocker :-), v konečném pohledu ty rockové fetky vypadají mnohem hůře, než etiopští maratonci :-). Ale chápu, že současná popkultura tyhle instantní chemické figurky vytváří, nemám s tím problém, jen mě tihle hadroví panáci nebaví, naštěstí člověk má možnost výběru, takže je vše v pořádku, jen mně je lito toho jejich nevyužitého potenciálu, to je tak asi celé, co k tomu ještě můžu tak napsat.....

 

Stray
05.10.2016 14:27

Mám dojem, že asi nikdo z nás nechce poslouchat rockery co vypadaj jak Etiopský maratónci, ne? :-) Tahle hudba je totiž z poloviny o image a postojích, ti lidi něco reprezentují, určitou formu rebelie, a proto se to někomu vůbec líbí.

 

Bluejamie65
05.10.2016 14:18

To Imothep: a máš radši Def Leppard se Steve Clarkem nebo bez Steve Clarka, to je taky jeden pohled na tu věc. A ještě dotaz, nejsou náhodou autorství a další kredity na Ozmosis dělené?

 

Imothep
05.10.2016 13:44

carcass: viz muj priklad s Ozzym, hmatatelny/slysitelny dukaz misto iluzi. Takze ano, vime, jake to je tvorit cisty/zavisly v ramci jednoho interpreta a vysledek prave neni primoumerny.

 

carcass
05.10.2016 12:50

Imothep - řekl bych, že nemáš pravdu, vůbec totiž netušíme, co by z těch "umělců" vylezlo, kdyby tvořili bez drog, kdyby dokázali svou mysl vyladit jiným způsobem než drogama, drogy ti v mysli vytvoří jen zmatek, který ty, bez zkušeností s práci s myslí, považuješ za něco úžasného, zábavného a "hlubokého" a v tom stavu tedy tvoříš - vyjde z toho ale jen zcela logicky zmatečné tvoření, zatímco kdybys dokázal pracovat s myslí a nahlédnout tak do její skutečné podstaty, tak bys pak pracoval v její plné jasnosti - a to je pak úplně jiná liga, bez zmatku a za plného uvědomování si všeho, nevím jak to nějak srozumitelněji napsat, ale dokud to neprožiješ, tak to asi špatně chápeš, něco jako vysvětli někomu, kdo nikdy neochutnal med, jak ten med chutná - až si poprvé lízne, tak to bude vědět a bude to vědět už napořád, ale před tím to tvé vysvětlení pro něj bude jen prst ukzaující na měsíc, ne měsíc samotný..... To STRAY - no, ty muchomůrky můžeš klidně vidět, když je tam budeš chtít vidět :-), ale ono to je celé daleko zábavnější než zůstat u nějakých povrchních vjemů - šáhneš si totiž tak hluboko a daleko, že zjistiš, že žádné tvé JÁ neexistuje, že to je jen iluze a že existuje jen vědomí bez středu a hranic a v něm je možné naprosto vše, hlavně pak v tom na dřeň obnaženém vědomí objevíš tu jeho jasnost, kterou pak díky speciálním metodám si pak znovu dokážeš kdykoliv prožít - už bez toho extrémniho utrpení na trati :-) a to ti dá nekonečnou vnitřní svobodu a výrazně ti to zkvalitní tvůj život, ale to už je na jiný příběh :-)

 

Imothep
05.10.2016 09:34

carcass: add strizlivost a s tou spojena prima umera ve vztahu s kvalitou tvorby. Nemyslim si, ze to tak v umeni plati(a ted nemyslim jen muziku). Proste (I) diky pusobeni psychotropnich latek jsi schopen tvorit a prichazet na myslenky a zkouset postupy, ktere by te za normalnich okolnosti nenapadly nebo bys je ani nezkusil(netvrdim, ze po ubehnuti maratonu v hicu to nebude poedobne). Za vsechny me ted napada jeden pripad(ale bude jich mnohem vic, zvlast v 70tych letech). Ozzy Osbourne uvedl tusim po natoceni Ozzmosis, ze to byla prvni deska, kdy si neco pamatuje z nataceni(v jeho pripade spis alcohol nez drogy). Jakkoliv je ta deska kvalitni, tak ani omylem nedosahuje latky kterekoliv pred ni....

 

Stray
05.10.2016 07:03

A co se děje v mysli na 35.kilometru maratonu v třicetistupňovém vedru, kterej rubeš do tří hodin času? Vidíš kolem cesty aspoň metrový muchomůrky nebo něco na ten způsob? :-) Fakt mě to zajímá, protože jako rekreační občasný vyklusávač jsem nikdy neběžel delší trať než 12km a tempem hodně na pohodu. :-)

 

spajk
05.10.2016 00:18

Drogy taky nemám rád v osobním životě, dokonce ani alkohol nepiju, ale citim to přesně opačně než carcass. Ty nejlepší (rockový) věci vznikly právě na drogách.

 

carcass
05.10.2016 00:02

k těm drogám - takový můj osobní postřeh - kdyby ty vyfetlé trosky zjistily, co se děje v mysli někde na 35 kilometru maratónu, který rubeš ve 30 stupnovém hicu a vališ to na cílový čas kolem 3 hodin, tak by jim ty jejich pomatené chemické halucinace přišly jako zábava pro děcka ze školky :-), a konečně by se doopravdy i něco dozvěděly o své mysli. Dále si myslím, že kdyby ti rockeři na fetu dělali muziku bez drog, tak by ji udělali mnohem lepší, dá se to, jen to chce trénink a nebýt posera. Ale ono je mnohem snadnější být posera a používat chemickou berličku, než si to natvrdo odmakat, čímž to nijak nesoudím, jen říkám jak to je, vemte si jako příklad třeba takové Rush. Nejtrdší droga je jasnost mysli, to, co se s ní pak dá dělat ti žádná droga ani nepřiblíží - ta ti dává jen pomatenost a falešnou euforii, a výsledek pak podle toho i vypadá ....bohužel lidé touží být pomatení a falešně euforičtí - je to tak pohodlné a snadnéééé

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist