Boomer Space


Diskuse ke článku : RUNNING WILD - Rapid Foray
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5 6 7 8 9

 

Bluejamie65
01.09.2016 21:42

A ještě přidám několik lásek, kde sepětí hudby a českého textu pro mě vyvážilo to, o čem píše carcass (ale on v podstatě chirurgicky přesně popsal i moje pocity)Traxleři - Milá sedmi loupežníků, Synkopy - Křídlení i Válka je vůl, Progres - Dialog, třetí kniha džunglí, Prokop+ MěstoR i Kolej, Mišík ETC 2+3, Olympic 4, z legend především Miki Volek (jediná osoba u níž je mi angličtina i čeština jedno) a taky Hrr na ně:-)... no a pak jsou tu takový "netradiční" věci - Železná neděle (jen smažka), Trezor, Brix, Macbeth, Sára, Coda, Ayerdal, Krlesh, Kern, General Lee, Rowdies, Abraxas, Rimortis...

 

Stray
01.09.2016 21:32

Valic: Na "modré" časy s nostalgií nevzpominam. Nechybí mi ty lidi, chybí mi čtenost.

 

stray
01.09.2016 21:29

V pořádku. Žijeme dál. :-)

 

Bluejamie65
01.09.2016 21:25

JO v rychlosti jsem to spočítal mám asi 70 českých cd... (lp nepočítám, už jsou schovaný na zimu), taky jsem si už dávno uvědomil, že mě vlastně anglický text u český kapely může od cd odehnat - a ruší mě, když to je namíchaný (třeba Scelet, dokonce i Rimortis). Já se v podstatě nikdy negativně nevymezuju proti něčí práci, zvlášť v ne v Čechách. Ale vadí mi ta síla s jakou je provedeno překódování nebo předefinování vědomí smrtícím lifestylem, které začíná u dětí a zasáhne pak celou společnost tzn. vidím děti, kterým se všem líbí rap a který nadšeně opakujou ty strašný sprosťárny agnlicky a stupidity česky, mám kamarády, kteří horují pro Nirvánu a dokonce kamarády muzikanty, kteří nejen horovali.... Jinak ale zatím určitě není kulturní akce proti který bych šel otevřeně protestovat, snad s vyjímkou jedné která se konala po řadu let uprostřed prázdnin pod mými okny a to je sjezd dechovek. Naštěstí se ale po řadě let přesunul jinam. Když už bych ale musel uvést konkrétní rockový příklad, tak mě udivila představa nejsledovanějšího českého klipu poslední doby Heavenhell, nicméně mě to nijak nedere, protože to jen prošlo kolem a je mi to volný

 

Valič
01.09.2016 21:02

Stray: Taky ti to tu dnes připomíná staré časy v "modrém skanzenu"? Já už jen čekám, kdy sem vlítne Ricardinho a vynadá nám všem do kokotů. :-)

 

spajk
01.09.2016 21:01

U nás se taky dělala slušná muzika, ale musíš vzít lopatu a proházet se k ní přes ty všechny televizní popový hovna. I když to většinou byly angloamerický vlivy přefiltrovaný přes českýho muzikanta s naprosto odlišným hudebním cítěním a tradicím. O to víc potěší originální česká muzika. Máme takovou vůbec?

 

Stray
01.09.2016 20:59

Kocour se jen tak nevrátí, je na Blue Effectu v Zachs pubu.

 

Valič
01.09.2016 20:55

Třeba u death metalu je mi to celkem jedno, tam mám často i problém rozeznat v jakém jazyku ten text je. Celkem by mě zajímalo, jestli se ti zpěváci, kteří používají ty obzvlášť extrémní "výlevkové" vokály vůbec učí ty texty, které mají vytištěné v bookletech. :-)

 

carcass
01.09.2016 20:46

stihl jsem si mezitím zaběhat, tak se teď znovu vložím do debaty než kocour dorazí z hospody a zarazí nám to tady :-) česká muzika - žádná česká kapela není tak kvalitní, aby mohla nějak konkurovat anglosaskému průměru, proto mně anglický zpěv u českých kapel těžce odrazuje, takže u českých kapel vyloženě oceňuju češtinu, čímž vzniká určité vzájemné sepětí, české kapely zpívající anglicky házím do koše, nicméně české kapely poslouchám zcela minimálně, z aktuálních kapel oceňuju tak maximálně brněnskou INSANII a hranickou SSOGE, ze starých kapel jsem schopen si poslechnout tak maximálně dávnou tvorbu Stromboli, Progresu, Skoumala a Mišíka, jo, teď mně napadlo, že jediná česká kapela, kde mi angličtina vyloženě seděla byl Hrabošův Našrot, tu kapelu jsem měl rád, protože měla svůj nezaměnitelný styl a Hraboš je fajn týpek :-)

 

Valič
01.09.2016 20:40

Spajk: Já mám z těch starých desek nejraději Kuře v hodinkách od Flamenga, Svitanie a Svět Hledačů od M. Efektu a první dvě desky Stromboli. Pražský výběr, Framus Five, Progres 2 a Synkopy byli taky celkem v pohodě.

 

Valič
01.09.2016 20:30

Bluejamie65: Já jsem u starých českých metalových kapel preferoval spíš české texty, ovšem pouze za předpokladu, že nebyly úplně debilní (což bohužel dost často byly).

 

spajk
01.09.2016 20:23

Bluejamie: Jaké kapely máš na mysli? Těch deset větších kapel co jsme tu za komára měli? Já českou muziku do 35 let opovrhoval. Víš, jak je to v Pelíškách s tou krabičkou od sirek....tak něco podobnýho. Když jsem provozoval gramec skupoval jsem hodně české hudby a kupuju do ted i na cd. Plus doplnuju starý resty typu Progres 2, Futurum (ty jsem musel potupně stáhnout neb 2 CD už je sold out, ale mám vinyly), Framus Five (https://www.youtube.com/watch?v=FI764t4I5sk), ASPM, Bluesberry, Mišíka, Katapult (ano i ty) atd atd atd. V současnosti u mě z českých vede Roman Dragoun s božskými Princovými texty, takže za mě by měla česká kapela zpívat česky. Jednoznačně.

 

Valič
01.09.2016 20:22

Spajk: Já jsem v mobilu našel Atrocity - Okkult, Falkenbach - Asa, Ketzer - Endzeit Metropolis, Lemming Project - Hate And Despise, Mantar - Death By Burning, Morgoth - Ungod, Sulphur Aeon - Gateway To The Antisphere, Slaughterday - Laws Of The Occult, Sodom - Decision Day a The Vision Bleak - Carpathia, ale jindy tam těch německých kapel mívám víc. V těch extrémnějších žánrech ty věci, které na Němcích kritizuješ, většinou zase až tak moc nevadí.

 

Stray
01.09.2016 20:21

Bluejamie: A jaká uskupeni a události ti tedy nejvíc vadí na naší scéně? By mne zajímalo.

 

spajk
01.09.2016 20:06

Valič: Pokud jdeš z metalu na Skynyrdy, navrhuju začít jejich nejtvrdší deskou Edge of Forever nebo něco novějšího a teprve potom skočit do sedmdesátkových alb. Btw koncert v Plzni byl velkokapacitní :-) Já žeru i první bratrskou kolaboraci Van Zant - Brother to Brother___https://www.youtube.com/watch?v=TTxlhjNl1iQ___

 

Bluejamie65
01.09.2016 20:06

to Spajk: :-)

 

Bluejamie65
01.09.2016 20:04

To Valič: to je myslím tím, jestli je scéna silná nebo ne. S naším počtem obyvatel a s lifestylovým atakem jaký na nás je veden je obtížné, aby se mohly plynule odehrávat změny tak, jako se odehrávají v zemích, kde muzikantů i fanoušků je podstatně víc. Proto mi grunge tak leží v žaludku, protože mám pocit jako by našemu rocku a metalu dal ránu, ze který jsme se nikdy nevzpamatovali.

 

Bluejamie65
01.09.2016 19:59

Ad "staré zlaté časy" ještě by mě zajímalo, jestli jste brali češtinu u kapel jako přednost nebo mínus. V tom Rusku naprostá většina těch kapel celou dobu zpívá rusky. Gorky Park nebo Avtograf, kteří to porušili, pocítili od publika nelibost.

 

Valič
01.09.2016 19:56

Bluejamie65: Je zajímavé, že ze zahraničních kapel, které jsem poslouchal před skoro 30 lety, jich většina pořád ještě hraje (i když z původní sestavy jsou tam třeba jen jeden nebo dva lidi) a vydává relativně kvalitní desky, zatímco staré české kapely, jejichž novější tvorba za něco stojí, se dají spočítat na prstech jedné ruky. Ten odkaz na Arkonu jsem sem dal spíš z recese, ale jejich desky znám a celkem se mi i líbí, nicméně styl, který hrají, jinak moc nevyhledávám. Viděl jsem i nějaké jejich koncertní záznamy a ty byly taky celkem v pohodě.

 

spajk
01.09.2016 19:55

Tak schválně jsem projel přehrávač, kolik v něm mám germánských alb: MSG - Save Yourself, Kingdom - Lost in the City, Kingdom Come - Too, Moon Doc - Get Mooned, The New Roses - Dead Mans Voice, Electric Sun - Fire Wind a dvoje Helloween.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9

 

 

 

 

TOPlist