Boomer Space


Diskuse ke článku : RUNNING WILD - Rapid Foray
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4 5 6 7 8 9

 

Bluejamie65
01.09.2016 17:09

Míša je nedotknutelný už od 13 let!Ten se ve městě ani ve světě neztratí(l). Taky je zajímavý že mnozí Švédové jsou schopní americký sound skoro autenticky napodobit. A taky začínám rozumět Strayově hrůze z palmiček a holek co cvičí aerobic.

 

spajk
01.09.2016 17:04

Ano v ruském e-shopu se nechá sehnat kopie CD (ape) ve verzi: Mania - Changing Times / Wizzard Of The Lost Kingdom (EP).

 

spajk
01.09.2016 16:58

Stormwitch někdy okolo 1992 běželi v televizi. Nějakej živák, pamatuju si to zcela přesně, byla jich plná televize. Nevím, no. S kámošema jsme v tu dobu jeli Guns, Alice Coopera, Ozzyho, Pettyho a Stormwitch jsme se spíš smáli. Dokonce jsme jednomu týpkovi říkali Stormwitch :-). Byl trochu lehčí na mysli ale jinak dobrák. Jak už to bývá. Pořád přemýšlím, co mi na německým hard rocku vadí nejvíce. Krom již zmíněné pochodovosti asi nejvíc vnímám jistou prkennost a neohrabanost v jejich snaze zakomponovat do písniček bluesové vlivy, které pochopitelně angloameričtí hudebníci mají zažité od mala. Pak nemám rád přehnanou epičnost. Epičnost spojená s pochodovostí, to je zlo největší! Coververze Sweet Home Alabama od Bonfire (už nevím před jakou kapelou) bylo to nejhorší, co jsem v životě slyšel :-).Přitom i já vyrostl na Keeperech, ale americká scéna mě táhla o mnoho víc. Abych jen nahaněl, i němci mají dobré rockové desky, třeba Eat the Heat je dokonalá, první UDO = klasika, Lenny Wolf s kapelama, Míše Schenker v období s McAuleym, Zed Yago (haha) nebo Kingdom aka Domain a jejich nepřekonatelné první 2 desky než se dali na power metal. V dnešní době se situace o mnoho zlepšila a je těžké (někdy) rozpoznat germánskou tlupu od angloamerické viz Soul Doctor, New Roses apod.

 

Valič
01.09.2016 16:42

Stray: Neřekl bych, že byli až tak příšerní, ale dnes už bych si je nepustil. Tenkrát jsem měl na kazetě pouze Livin´ In Hysteria a moc mě to nebralo (na mě to bylo až moc uhlazené a líbivé). Ten obal jsem dnes viděl poprvé v životě a málem jsem si natrhl bránici. :-)

 

Bluejamie65
01.09.2016 16:41

To Stray: Trefuješ to přesně i když já bych to řekl trochu jinými slovy, v pozadí Heavens Gate jeden německý ultramelodický Wagner opravdu je. Problém je, že je můj osobní hrdina v podstatě jediný člověk od něhož mám u některá alba několikrát, protože mě zajímají verze. Rusové Manii poslouchají a mají k ní i odkaz na flac

 

Valič
01.09.2016 16:33

Ta Mania půjde sehnat asi dost těžko. Žádná oficiální reedice od roku 1989 nevyšla. Existují pouze dva bootlegy - starší řecký a novější ruský: https://www.discogs.com/Mania-Changing-Times/release/6924727

 

Bluejamie65
01.09.2016 16:33

To Louža - promiň trochu jsem generalizoval, ale rozumím ti, taky jsou věci, který z Německa nemůžu...

 

Stray
01.09.2016 16:32

MANII samozřejmě už nemám, měl jsem to v roce 1989-90 na kazetě, neposlouchám, jen když si to najdu na youtube jednou za pět let, ti HEAVEN´S GATE jsou příšerní, u nich tam slyším zapasovaný AOR (je to něco, co ten jejich metal dělá ještě víc zastaralej, rockově zaprděnej) a estetiku přelomu 70/80´s, strašní Vágneři, to neuznávám. :-)

 

Bluejamie65
01.09.2016 16:31

"To je solidní peklo, tomu jsem nikdy nehověl" jenže já myslím, že to peklo je spíš lifestyleový atak časopisů, rádií, televizí, stylistů, režiserů klipů... usilujících přiživit se na hudbě a prodávat spolu s ní i vše,co je kolem ní. Je možný, že to díky formativní činnosti médií dostalo i do hlav méně odolných muzikantů, ale nemusí to znamenat, že hudba je špatná, i když je ti ze všeho okolo blujno... taky je pak ještě horší, že v evropských a postkomunistických zemích se ta forma prodeje gumiček na palmičky, spoďárů a trikotů na aerobik přijímala jako "reál", se kterým ses zřejmě setkal i ty (a ze kterého dodnes oprávněnně šílíš).

 

Louža
01.09.2016 16:25

Bluejamie65 : Ale já mám německý metal rád, líbí se mi Blindi, staří Helloween, Avantasi, nebo třeba i soudobí Accept. I s tím Runningem bych si svého času asi potykal, kdybych se k němu dostal dřív. Ale Kapely jako Sinner, Primal Fear to už fakt nějak nemůžu.

 

Valič
01.09.2016 16:23

Stray: Nic proti leopardům, ale na rozvaleného fialového draka, který labužnicky bafá z dýmky, nic nemá: https://www.youtube.com/watch?v=o2yrqdl-osc

 

Bluejamie65
01.09.2016 16:21

To Valič: Stormwitch je jasná totáčová tutovka, doplatili na to, že malor labels se nezajímaly o východní trh. Kdyby byli Stormwitch vydáváni na území postkomunistických zemí za normální ceny tak si prodloužili kariéru aspoň o deset let a major labels by se taky pořádně napakovaly... Heavens gate je nádherná melodika spolupracující s jedním z mých životních idolů. Alba od 88 až po 99 jso melodická extáze, sice zřejmě nedocenění ale o to milejší Warlock, jsme řešili už vícekráte s tím, která ženská zpívá a která ne (Doro Jo).To Stray: když já obaly neřeším a když se mi nelíbí nebo když chybí texty, tak si knížku do cd dodělám sám (ale máš pravdu, že třeba u Wildside jsem obal obrátil naruby, abych se na to nemusel dívat, na druhou stranu Eddie VanHalen si je jako neznámá uch vybral a nahrával s nima a Eddie rozhodně vkus má) http://www.heavyharmonies.com/cgi-bin/glamcd.cgi?BandNum=400&CDName=Under+the+Influence ještě otázka posloucháš tu Manii nebo ti zmizela?

 

Bluejamie65
01.09.2016 16:07

Ono se to tu díky RW spíš spíduje, Veto, Sinner, Scanner... jsem přilepil já jako otázku na antigermánskou pochodovou averzi u Louži

 

Stray
01.09.2016 16:07

No tak jo i ne, ... mám své vzpomínky, určité polo-zapomenuté kapely a těch se trochu držím, ale že bych přehazoval vidlema 80´s obskurnosti, to zas ne. Ona ta tehdejší estetika kýčovitě kreslených obalů s červeně namalovanými rtíky a nehtíky na dívčích ručkách, do toho na stole sklenka vína, v pozadí Cadillac zářící do noci a proč tam nefrnknout ještě procházejícího leoparda? To je solidní peklo, tomu jsem nikdy nehověl.:-) Jinak STORMWITCH mám pět prvních alb z 80´s a WARLOCK také vše na CD.

 

Valič
01.09.2016 16:02

Když už tu vytahujete i tak obskurní spolky jako Mania nebo Veto, tak bych čekal, že tu někdo alespoň zmíní kapely Stormwitch, Warlock, Iron Angel, Grave Digger nebo Heavens Gate, kteří tenkrát byly přece jen o něco známější.

 

Bluejamie65
01.09.2016 15:36

Tak každopádně je jasný, že teď přesně chápeš proč se hrabu v šílenostech typu McQueen Street, Cats In Boots, Kiss of Gypsy, Childs Play...

 

Stray
01.09.2016 15:22

Tak je objektivně jasný, že MANIA není nic moc, vlastně je to jedna z mnoha německých kapel, které se podařilo vydat ne úplně špatný metalový debut. První dvě alba CHROMING ROSE jsou rozhodně lahůdka, to je úplně jiná liga, té kapely je ohromná škoda, měla nadžánrovou kvalitu a ve své době byla na úrovni BLIND GUARDIAN a HELLOWEEN, v jistých záblescích i výše.

 

Bluejamie65
01.09.2016 15:17

to Stray: ad Mania - to je ta situace, kdy jsi byl jako náctiletý zasažen helloweenskym optimismem a protože se ti to stalo v nácti, tak je to na celý život. V důsledku toho budeš přijímat za dobře poslouchatelné i ty desky, které odpovídají tehdejšímu standardu, i když pro vývoj žánru celkově zas až takový význam neměly. Já tomu říkám vrtat se v tom do šířky:-) Já jsem na úroveň Helloween a Runnig Wild stavěl i první dvě desky Chroming Rose, ale pak jsem bědoval, co se s nima stalo. Je to zvláštní, oni se chtěli vymanit ze stigmatu německé pochodující kapely promakanou melodikou (bohužel ale zacílenou na jiné publikum) a já je proklínal, proč to dělají...

 

Bluejamie65
01.09.2016 15:05

To Stray:Death or Glory + Changin times zřejmě stejný vydavatel a shodný jeden z producentů. Já nejsem tak nekompromisní vůči německému nebo pruskému metalu, tak taky RW postupně kupuju, ale zatím poslouchám ta nejstarší alba většinou ze smažky.Jinak jsem včera objednal několikrát Alice Coopera po 89 - 107 Kč,

 

Stray
01.09.2016 14:50

Kdybych na tohle někde narazil, tak okamžitě kupuju. https://www.youtube.com/watch?v=ZiyqecCmDDI

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9

 

 

 

 

TOPlist