Boomer Space


Diskuse ke článku : MASTER´S HAMMER - Formulae
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Stray
20.02.2018 09:50

"...na párty v Goe DJ Krokodil" :-) Jsem uprostřed studia.

 

wuxia
16.02.2018 07:53

Valič: Jasně, já vím, že to už hodně vytěžený téma, jen mi to tak blesklo hlavou včera ráno při hřmotu Fascinatora.

 

Valič
15.02.2018 16:15

Wuxia: Další koncepční album od Master´s Hammer by určitě ocenilo víc lidí, ale neumím si představit profláklejší námět než právě čarodějnické procesy. Kromě metalových kapel tuto tématiku už v roce 1970 zpracovali třeba Van Der Graaf Generator ve skladbě White Hammer z výborného alba The Least We Can Do Is Wave To Each Other.

https://www.youtube.com/watch?v=t-6QXVFcczw

 

Stray
15.02.2018 11:15

"Když plíží se úlisně k tobě, zachovej stoický klid, je jednou nohou v hrobě, psychoparasit! Zvedni ruce a roztáhni prsty, ze kterých šlehají plameny síly, namiř je na cíl a pohni ústy, sleduj, jak červi se usmažili!" No není to geniální?! :-)

 

Stray
15.02.2018 10:47

To je pravda. Právě proto beru to co dělá Franta za vyšší stupeň tvrdě-metalového umění než je hudba partiček technicky zdatnějších avšak smrtelně vážných. Novodobé MASTER´S HAMMER považuji za úkaz přesahující chápání běžného brutalassaultího odběratele. :-)

 

Valič
15.02.2018 10:36

Stray: Jenže ono asi není zase až tak jednoduché chrlit podobné texty jak na běžícím pásu, a to ani při Štormově nesporné genialitě. Jak se říká: „Dělat srandu není žádná legrace.“ :-)

 

Stray
15.02.2018 09:13

To sice není nikde psané, ALE k čemu je dneska podobně tvrdá hudba bez nadsázky a vtipu? :-) Na to abych navážno poslouchal njáký deathmetály s na pódiu doširoka rozkročenými lídry, třímajícími basu, s rozevlátou hřívou a pusou roztaženou do nekompromisního "O", tak na to už jsem asi fakt starej. To co dneska dělá Franta, má dle mého jediné smysl.

 

Valič
15.02.2018 09:01

Stray: Včera večer jsem si to pustil znovu a ta druhá půlka alba se mi opravdu zdá o trochu slabší než ta první. Ty skladby ale po hudební stránce vyloženě špatné nejsou a nikde přece není napsané, že Franta Štorm teď musí psát výhradně vtipné texty. :-)

 

Stray
15.02.2018 08:29

Procesy s čarodějnicemi - to je přesně to pravé koncepční téma, kde by Franta zúročil svůj dramatický a textově-scénáristický potenciál. Už slyším ty věty plné dramatických odsouzení a nazývání... :-)

 

wuxia
15.02.2018 08:24

Již jsem taky vyňal ze schránky Fascinatora. Probírám se tím, bude to chtít vícero poslechů, ale už se mi některé choré linky zarývají do mozku.

Mimochodem mě napadla taková věc: strašně rád bych od Master´s Hammer slyšel zase jednou ryze koncepční dílo - zpracování čarodějných procesů. Jasně, nic originálního, ale ve Františkově zpracování by to určitě dostalo grády. Franta by zpíval part pana Bobliga, Necrocock by si mohl střihnout pomocníka Ignáce a ty čarodějnice :)

 

Stray
14.02.2018 20:31

Mě se líbí prvních sedm skladeb z novinky, ty další mě přijdou jako takovej dojezd. Zejména skladby s jednoslovnými názvy: Fascinator, Psychoparasit, Linkola a Kdokodil, jsou na novince parádní, to jsem se fakt prostřednictvím textů neskutečně bavil.

 

Valič
14.02.2018 20:04

Já bych s hodnocením ještě počkal, slyšel jsem to zatím jednou a navíc za ne zrovna optimálních podmínek. Texty se mi zdály minimálně stejně dobré jako ty z předchozích alb, ale podrobněji jsem je nestudoval. Po hudební a zvukové stránce mi album vyhovuje, mě spíš moc nesedlo to předchozí (tím nechci říct, že by bylo špatné).

 

Stray
14.02.2018 18:51

Včera byla u mne v kaslíku také zásilka od paní Štormové, tak jsem hned poslechl a první dojem je, že Fascinator je dle mého slabší deska než Formulae. Je divočejší, ale nemá ten muzikální a textovej rozmach. :-)

 

Valič
14.02.2018 17:44

Novinka zní zatím dost slibně, na rozdíl od Formualae mě chytla hned na první poslech. Dost mě překvapilo, že Franta Štorm dal celé album na Youtube, ale asi už zná své fanoušky a ví, že většina z nich si ho stejně koupí (už jen kvůli naprosto úžasnému obalu). :-)

https://www.youtube.com/watch?v=0_AsSmJOmc4&t=230s

 

wuxia
13.02.2018 07:58

Jasně, mluvíš mi z duše. Přitom Stormovy texty, to je prostě skvost, originál každým coulem. A rozhodně nemám pocit, jak jsem se dočtl jinde, že by se MH na ponávratových deskách točili v kruhu. Stačí porovnat Mantras a Formulae, je tam evidentní vývoj, větší odvaha, sebejistota. Ano, dává to perfektní smysl.

 

Stray
12.02.2018 21:29

Velká pravda, wuxio.Také jsem si toho všiml. Nejhloupěji se jeví nářky všech těch prog-tech-metalistů, kterým nikdy moc nezáleželo na textech, natož pak českých. :-) A přitom minimálně tři nové desky: Konve, Vagus, Formulae, jsou prostě vynikající. Takže i kdyby ta novinka byla trochu ředěná, furt návrat dává smysl.

 

wuxia
12.02.2018 20:48

Mimochodem mě docela facinuje jedna věc, totiž jak najednou začínají lidi držkovat, že je "přemastershammerováno". Že ta kapela po reunionu trpí nadprodukcí, že ty nový desky a koncerty vlastně nejsou nic moc, že je to všechno drahý a podobně. Krucitýrkn, tak když to po Šlágrech Franta a spol. zabalili, všichni brečeli, jaká je to strašná škoda a co by bylo, kdyby... Teď to kdyby je, Master´s Hammer jsou zase funkční kapela, vydávají pravidelně desky, který mimochodem pořád vykazujou ten Františkův úžasnej smysl pro humor a (sebe)ironii a zase je to blbě. Zase se najdou fňukalové, kteří nadávají, že se neměli vracet, že měli zůstat tím "trve kvltem" z období Ritualu a Okultisty. Fascinuje mě, jak se prostě někdo nedokáže přenést přes své fetiše, nedokáže se srovnat s tím, že se ten kterej muzikant nechová podle jeho představ a že si prostě dělá, co sám uzná v danou chvíli za nejvhodnější. To jen tak na okraj, na Fascinatora se, jak už jsem napsal, moc těším, pochopitelně si pořídím originál a první poslech si dopřeju s bookletem v ruce.

 

wuxia
11.02.2018 19:01

Na novinku uz se moc tesim.

 

Stray
11.02.2018 16:19

"Přeživší co chvíli, palubu poblijí..." :-)))) Franta Štorm 2018.

 

Valič
06.04.2017 13:19

Stray: Rozhodně to není hudba pro každého, ale stejně jako v případě Necrococka samotného se jedná o "originál každým coulem". Opravdu mě nenapadá nic z naší ani zahraniční scény k čemu bych jeho desky přirovnal. Jen bych ještě upozornil, že pokud si chce někdo obstarat originální nosiče, je to momentálně možné pravděpodobně pouze přes e-mail na stránkách www.necrocockworld.com (zmíněný debut Kaviar Kavalier už bohužel nejde sehnat vůbec). Mistr už na nějakou distribuci v posledních letech vyloženě kašle a v nějakém rozhovoru nedávno dokonce říkal něco v tom smyslu, že mu to tak vyhovuje a nemá zájem o to, aby se k jeho překrásné hudbě dostalo kdejaké hovado. :-)

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist