Boomer Space


Diskuse ke článku : MASTER´S HAMMER - Formulae
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

wuxia
23.07.2016 20:45

Posloucháno nocí i dnem, originál mezi ostatní již zařazen. Je to opravdu lepší než Vagus, i když i ten se mi líbí hodně. Tohle je ale možná vůbec nejlepší "comebacková" deska MH.

 

Stray
19.07.2016 11:45

Posloucham dva dny v kuse během zahradní a lesní práce a musím říct, ze to Vaguse už přerostlo. Ze začátku se to nezdálo, ale ta deska je sakra bez slabin. Best songs: Den nicoty, Shy Gecko, Biologicke hodiny, Všem jebne, Rural dobro, Ukolébavka. Nejslabší: jen Podburka.

 

DarthArt
12.07.2016 19:35

Stray: Jinak Okultistovi bych ještě šanci dal, je to dobrá nahrávka, ale Šlágry jsou naprostá pí..vina.

 

DarthArt
12.07.2016 19:34

Já jsem slyšel prima fámu, že prý Šlágry byla pomsta kapely vydavateli, který je nutit vydat novou desku :)

 

Stray
12.07.2016 14:55

Jak jsem řekl, na Jilemnického okultistu se teprve chystám, Ritual byl bomba, ale v současnosti nejradši poslouchám ty nové věci.

 

Valič
12.07.2016 00:54

Tak to mnohé vysvětluje. :-) Ve srovnání s tím demem má ta oficiální verze nesrovnatelně lepší zvuk a navíc místo těch dvou instrumentálek obsahuje čtyři další zpívané skladby, takže ten příběh ve výsledku dává o trochu větší smysl. Ta verze, co vyšla v zahraničí má sice názvy skladeb v angličtině, ale ve skutečnosti se jedná o stejnou česky zpívanou verzi, která u nás vyšla v malém nákladu na CD. Když jsem to slyšel poprvé, taky jsem měl z těch textů dost rozpačitý pocit, ale s odstupem času se mi ta deska líbí možná i víc než debut. V podstatě už u tohoto alba bylo cítit, že se kapela nebere moc vážně, což potvrdil i text skladby Hlava modernistova ze Šlágrů, který by se klidně mohl objevit na některé z těch novějších řadovek.

 

Stray
12.07.2016 00:15

Co se týče Okultisty, tak vím, že prostě nebyl k sehnání a poslouchal jsem to z nějaké jakože originální kazety, ale působilo to jako nějaká demo kazeta, to album tady úplně nějak prošumělo, ani nevím zdali vyšlo či ne u nás, jen vím, že v té době příliš humbuku nevzbudilo...nezajímal jsem se o to, protože oproti Ritual se mě ty songy, se strašně dlouhými názvy a ještě delšími texty, moc nelíbily. Ale někdy si na to čas udělám...P.S. Podle tvých odkazů jsem slyšel to demo, ano, to je ta kazeta, bylo to zklamání.

 

Valič
11.07.2016 23:44

Stray: Já první dvě řadovky taky už moc neposlouchám. Proč taky, když je znám v podstatě zpaměti. :-) Ze Šlágrů se mi líbí pouze Hlava modernistova a Indiánská píseň hrůzy, zbytek je pro mě dost nezajímavý úlet, který měl asi spíš vyjít jako Frantova sólovka nebo vedlejší projekt. U novější tvorby se mi líbí hlavně texty, ale zase si nemyslím, že je geniální úplně všechno, pod čím je podepsaný František Štorm (viz třeba níže zmíněný Mortal Cabinet). Po hudební stránce se mi nejvíc líbí Konve (všechny skladby) a z větší části Vagus Vetus (jen je škoda, že desku nenahrál živý bubeník), u Mantras a Formulae je to tak napůl. Co se týče Jilemnického okultisty, jsi si jistý, že jsi opravdu slyšel regulérní album (v zahraničí vyšlo tenkrát u Osmose, u nás ho kapela vydala vlastním nákladem pouze 1000 kusů) a ne tu stejnojmennou demokazetu, která se prodávala i v běžných kamenných obchodech? Pro srovnání: http://www.metal-archives.com/albums/Master%27s_Hammer/Jilemnick%C3%BD_okultista/6696 http://www.metal-archives.com/albums/Master%27s_Hammer/Jilemnick%C3%BD_okultista/6697

 

Stray
11.07.2016 22:46

Tak vítě co? Já si mnohem radši poslechnu ty novější desky, konkrétně poslední dvě. MASTER´S HAMMER jsem objevil v době debutu Ritual a ta hudba mne v rámci tvrdýho metalu bavila, i když image Franty Štorma v tom klipu mě přišla směšná, prostě desku jsem si oblíbil mnohem víc než debuty TÖRRu a ROOTu a to jsem ty dvě kapely (na rozdíl od MH) znal ještě před debutem. Bral jsem MH jako kapelu, co se snaží hrát tu obskurnost, co snad hrají někde ve skandinávii jenom BATHORY, tento druh black metalu v 1991 prakticky mimo UG neexistoval, BATHORY hráli něco a MH zněli podobně, nevěděl jsem, že se z toho brzy vyvine celej žánr se stovkama kapel. Dlouho jsem čekal na Okultistu a pořád nepřicházel, až jednou mě to přines kámoš na kazetě, chvíli jsme se sice smáli srandovně dlouhým názvům skladeb jako "Ten dvanácterák zmizel v houští", ale když jsem to pak poslouchal, vůbec mne to nezaujalo, absolutně jsem se do toho příběhu nezainteresoval, tu desku jsem snad od té doby ani jednou neslyšel, stejně jako Šlágry a Mantras. Dlouhodobě pro mne MASTER´S HAMMER začali fungoval a bavit mne až od Konví, za nejlepší desku považuji "Vagus Vetus", protože je to muzika od srdce a ze života :-) a je mi úplně jedno, co je to za styl a zdali ta kapela pro někoho znamená jakousi legendu, pro mne je poslouchatelnější současnost.

 

Valič
11.07.2016 20:28

Tak ve srovnání s Mortal Cabinet je tohle po všech stránkách nesrovnatelně lepší, ale ke genialitě Ritual, Jilemnický okultista nebo Vracejte konve na místo to má taky daleko. Originál jsem si koupil hlavně kvůli úžasnému bookletu, který patří k nejlepším, jaké jsem kdy viděl.

 

gotta
11.07.2016 19:20

dám tomu ještě šanci...po asi čtyrech posleších mě strašně sere ten směr ala Mortal Cabinet. Ale je fakt, že žádná deska po reunionu se mi zpočátku nelíbila a nakonec jsem si ochotně pořídil originálku.

 

Valič
11.07.2016 19:03

80% Texty a grafika minimálně za devadesát, hudba maximálně za sedmdesát. Ze začátku se mi album po hudební stránce moc nelíbilo, ale už si začínám zvykat. :-) K textům bych jen dodal, že skladby DMT a Aya (a možná i některé další) byly ovlivněny současným Frantovým zájmem o přírodní halucinogeny: https://cs.wikipedia.org/wiki/Ayahuasca

 

darineus
11.07.2016 09:47

Ten "exotický" nástroj se jmenuje dobro ... unikl ti další Frantův slovní humor. Místo koupání v rybníku je někdy lepší si udělat výzkum :-)

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist