Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Meres
31.08.2019 17:30

Mňa to baví veľmi. Tento album je minimálne za 85%. Špičková práca a navyše s výborným zvukom.

 

Zetro
31.08.2019 12:21

Na zaciatku ma to vcelku bavilo aj ked uz tam boli velmi slabe skladby,neskor ma to prestavalo bavit a ukazalo sa ,ze sablona uspechu je scela jasne daná!
65%

 

Bluejamie65
25.08.2016 15:13

No já jsem to myslel spíš povzbudivě, jako že i ve východní části Evropy existují či existovaly kapely, který aspoň určitý době vydaly dobrý věci, kterých si ale v podstatě nikdo nevšiml a přitom určitě důvodem nebylo to, že by neobstály svou kvalitou

 

Stray
25.08.2016 04:32

To je hodně depresivní a ne pro pobavení.

 

spajk
24.08.2016 18:31

Já jen krátce k D.A.D. Byla to celkem absurdní situace, když si je Kabáti pozvali jako předkapelu. 20 let je okatě vykrádaj a pak si českej fanoušek na koncertě řekne: "Ty vole, vždyť hrajou jak Kabáti, ale nemaj na ně" To jen tak pro pobavení....

 

Bluejamie65
21.07.2016 21:46

To Carcass, rozumím ti a věřil bych ti, kdyby se ta přezíravost týkala jen a jen českých kapel, jenže ono se to dá vztahnout v podstatě na všechny post socialistické země a v tom rozměru už to prostě jen statisticky není možný... :-)

 

carcass
21.07.2016 18:32

asi půjdu proti proudu, ale mně se ta deska líbí - má to odpich, dobře se to poslouchá, hity nejsou zase až tak vlezlé, má to i koule, v rámci žánru bych tomu dal nějakých 80% - prostě se mi to pocitově líbí a intelektuálně se v tom nehrabu a ani to s níčím neporovnávám, dívám se na to bez konceptů, je to pro mně skvělá hudba k navození příjemné atmosféry.K té české scéně, chlapi, neblázněte, co si myslíte, že by mělo šanci prorazit na Západě - každá průměrná britská rocková kapela je mnohem lepší než kterákoliv naše Top kapela, oni to prostě mají, my to máme v nejlepším případě jen vydřené, nehovoře o tom, že tady máme stejně jen kopírky......potenciál na proražení na evropskou scénu měli kdysi Mišík a Pražský Výběr - těm to zatrhl bolševik, po revoluci mně žádná kapela nenapadá.....britská scéna je někde úplně jinde a ta americká, ta je mimo naše chápání....:-)

 

Stray
15.07.2016 07:51

Bluejamie75: I kdybychom se neshodli, vadilo by to snad? Já myslím že ne. Západní povýšenost, no ber to tak, že každej kdo má v sobě zakořeněný nepodložený předsudky, se svým způsobem ochuzuje, což se na něm v budoucnu nějak projeví. My sice nejsme tak bohatá země jako Británie, nemůžeme tolik machrovat a o druhých rozhodovat, ale to z nás ještě nedělá nějaký břídili, kulturně (teď myslím na proudy vycházející z historie) a vzdělanostně jsme na tom minimálně stejně dobře jako Britové, navíc čeština, jako nositelka duševního bohatství a povahy národa, to je prostě prog-metal mezi jazyky, vymazlenost! :-)Akorát si to prostě neuvědomujeme. Mě je naprosto u prdele, kdo kde venku prorazí, jakoby na tom v době jutuberů záleželo. Dneska se všude rozpíná odpad a je dosazován na roveň umění, odmítat ho není předsudek, naopak je dobré mít filtr. Odmítat kulturní brak není předsudek, odmítat něco proto, že je to české, je totální zhovadilost. Třeba na koncertě BLACK SABBATH jsem si uvědomil, že vůbec není třeba tyhle svoje stránky nějak propagovat, propasírovávat mezi lidi prostřednictvím facebookové propagace nebo něco na ten způsob, což jsem vlastně ani nikdy nedělal, vždyť množství vlastně vůbec nic neznamená. Padesát let fungování Crazy Diamonda něco podobného neovlivní. :-)

 

Bluejamie65
14.07.2016 20:13

To Stray: opět se docela shodneme, akorát, že mě ta "západní" povýšenost dost sere. Platí zde totiž taky jeden dost divný axiom, který k tomu přispívá: "Díky převaze jedno a dvojslabičných slov i sebehloupější anglický text dobře zní." Na druhou stranu jsem fandil a ani na žánru ani na smyslu mi nezáleželo,např. když Doga začala vydávat u Warnera, nebo když se o táborských Sunshine psalo v několika sousedních státech, případně když 13. století mělo klip v polské hitparádě a "milion" pozvánek na koncerty... Ono to ale ještě mnohem silněji působí v literatuře, pro většinu světa jsme nepřeložitelní:-)

 

Valič
14.07.2016 11:39

Stray: Já jsem to nikdy moc nerozlišoval, pro mě to byla víceméně jedna kapela (podobně jako třeba Hellhammer/Celtic Frost/Triptykon nebo Carnivore/Type O Negative). Rozdíl byl pouze v tom, že Mercyful Fate měli o dost blíž ke klasickému heavy metalu a texty jejich desek netvořily ucelený hororový příběh (nějaké příběhy tam sice byly, ale vždy pouze v rámci jednotlivých skladeb). Já jsem se o nich taky dověděl až později, ale to bylo dané spíš tehdejší špatnou dostupností informací (předpokládám, že i zahraniční časopisy se tenkrát soustředily na v té době aktuální Kingovy sólovky), nicméně si vzpomínám, že fanzin Metaliště tenkrát vydal speciál, kde byly překlady textů z desek Kinga Diamonda i Mercyful Fate. Význam prvních dvou řadovek pro vývoj metalu bych určitě nezlehčoval, četl jsem desítky rozhovorů, kde uznávaní muzikanti z nejrůznějších metalových subžánrů uváděli, že je dost výrazně ovlivnily. Mimochodem, Denner a Shermann teď vydali hodně povedenou desku Masters of Evil. Nebude recenze? https://www.youtube.com/watch?v=KdFlFM-OObw

 

Stray
14.07.2016 09:46

Já si nemyslím, že je v čechách nějaká chyba, POKUD JDE TEDY O TEN PRůLOM VEN, anglo-americkej svět to má prostě tak obšancnutý, že o něco z Čech prostě není zájem, ať by to bylo sebelepší, v kvalitě to nevězí. Jasně, je tady taky úplně jinej hudební vkus, takový to šmrncovní rockerství: jakože -> frajerství + chytlavost + jednoduchost = a přesto kvalita, to tu moc nejede, buď jsou tu intoši (minorita) a nebo balíci (většina), aby něco uspělo, musí to trochu smrdět putykou a hnojem, ale třeba co se týče textové složky některé české hudby, tak si dokonce myslím, že jde o špičku i ve světovém měřítku. A vůbec mě je úplně jedno, že o českou hudbu venku není zájem, podle mě to není naše blbost. :-)

 

Bluejamie65
14.07.2016 09:31

a to vlastně nepočítám Faerské ostrovy

 

Bluejamie65
14.07.2016 09:31

To Stray:Jasně, myslel jsem těma Mercyful Fate i Diamonda a na D. A. D. jsem zapomněl, ale jich je myslím jen pět milionu!!! A sázejí jeden hlas za druhým, sakra v čem to je, na druhou stranu, kde je v Čechách chyba:-(

 

Stray
14.07.2016 08:35

Crust: Máš ve většině postřehů pravdu. Z mého pohledu jsou VOLBEAT, za jiných okolností než těch které nastaly po nové desce, vcelku příjemně poslouchatelná kapela. Jenže letos bylo vše dohnáno do stavu, kdy už v tom necítím ten skladatelskej zápal, ale jenom touhu sestavit něco, co si bude kde kdo hulákat. Prostě novinka je oproti několika předchozím deskám obyčejná.

 

Stray
14.07.2016 08:15

Co se týče Dánů a jejich vývozních artklů, spíš bych napsal KING DIAMOND, PRETTY MAIDS, D.A.D., ARTILLERY, VOLBEAT...no a ten Tramp holt tedy taky, i když je přes dvacet let ze hry. Diamonda místo MERCYFUL FATE, protože stav scény v roce 1989 kdy jsem začal fušovat do metalu byl takovej, že jsem asi dva roky už poslouchal alba KING DIAMOND a ani jednou jsem neslyšel o kapele nazvané MERCYFUL FATE, natož že by to byla legenda srovnatelná s ACCEPT...

 

Bluejamie65
14.07.2016 07:30

No to by mě docela zajímalo, jak je možný, že země, která má o tolik míň obyvatel než my, má tolik světově známých metalových chrapláků vokalistů - vlastně jen namátkou - Mercyful Fate, Mike Tramp, Pretty Maids, Push a Martie Peters Group...

 

Crust13.07.2016 20:52

V podstatě souhlasim se vším, co tu zaznělo, v recenzi i v diskusi. Je to jednoduchý, je to ideální pro nic neřešící kelímkový "kabáťáky" do kotle (ten popis tohodle posluchačskýho segmentu se povedl). Dřív byli Volbeat tvrdší i variabilnější. Battleship Chains je hrozná odrhovačka. NICMÉNĚ - když si člověk vezme, co všechno křižuje světový stadióny, myslím že je dobře, že existuje moderní rockově metalová kapela, co umí vysypat z rukávu tucet chytlavých písniček, udělat to inteligentně a s grácií a opatřit to průrazným zvukem a skvělými sóly. Zkrátka něco jako Metallica 1996 - 2001. Ta má sice milion thrashových nástupců, ale ve svý současný agónii v téhle mainstreamové poloze nástupce nemá (A7X i Nickelback jsou o hovně). Teda teď už má. Volbeat.

 

Valič
11.07.2016 19:07

70% S recenzí do jisté míry souhlasím, ale řekl bych, že podobný hudební „vývoj“ se po předchozích dvou albech dal očekávat.

 

Bluejamie65
09.07.2016 23:15

Jo tak jsem to cítil taky tak, pro Devo bylo taky důležitý to že hrajou a že to míchají jinak než ostatní, na jaký se dostali instrumentální nebo vůbec smysluplný level je až tak nezajímalo.

 

Stray
09.07.2016 20:03

Mě se na VOLBEAT líbilo právě to kloubení rockové melodiky s akustickými nástroji, oni ale od začátku jsou zábavovou kapelou :-), u které stačí dvě desky a znáš prakticky všechno.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist