Boomer Space


Diskuse ke článku : RAGE - The Devil Strikes Again
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3

 

Valič
11.07.2016 19:06

80% Moc nechápu nízká hodnocení na některých zahraničních stránkách. Deska se mi celkem líbí. Možná je to i tím, že starší tvorbu kapely moc neznám (mám dojem, že první čtyři řadovky jsem snad ani neslyšel) a nemám tedy tendenci ji s novinkou srovnávat.

 

wuxia
04.07.2016 15:22

to Bluejamie65 - "Začínám si s mírnými obavami představovat, kde teda asi ten sourozenec hraje..... ". Jo, kdybys jen věděl :)

 

Bluejamie65
29.06.2016 19:48

to Louža+Stray+Zdendos+Imhotep: se Streets/rock opera to je jednoduchý(pro mě), když je něco studený, tak je to studený. Sice nevím, jak to Rage dělají, ale u Unity je to přímo extrémní, ono to hřeje a ještě pak mám i většinou celovečerní psychický dozvuk tzn. optimistický pocit:-) s tím hudebním zvukem je to u mě tak, že jak jsem postupně v osmdesátých letech a pak i později omrkával a oposluchovával ostatní spíďárny(ale já nejsem takovej gurmán), tak některý z dnešního pohledu znějí chudě, ale tehdy mi to tak nepřipadalo, zřejmě to bylo tím, že jsem ještě pozdější zvukový možnosti neznal a neměl zmlsaný uši... vemte Helloween - Walls of Jericho, Labyrint - No limits, Hammerfall - Glory to brave, Chroming Rose - Louis XIV... S vyjímkou toho Labyrintu to všechno dodnes s láskou poslouchám, ale zvukově se to až tak úplně nevyrovná tomu, co přišlo později. Začínám si s mírnými obavami představovat, kde teda asi ten sourozenec hraje.....

 

zdenos29.06.2016 19:26

ad zvuk- s tím je to vždy o subjektivním pocitu, ještě víc než o číslech a dynamice. Viz zdejší recenze na Testament - Practise (zda zvuk dobrý nebo mizerný)

 

zdenos29.06.2016 19:23

hehe, jo recka je tu fajn a lidi se na Rage chytaj:) Zvuk z 90s mam rad, mě celkově nevadí i debilní zvuk pokud jsou opravdu silný skladby. Hááájr than the sky!

 

Stray
29.06.2016 16:38

Louža: Ááá, pán je gurmán?! :-)zdenos: Dík za zajímavej příspěvek, ale "ta žádost o recenzi na MP, u těch potvor smrdutých, modrých, v bahně se povalujících a zároveň moře hnisu vypouštějících, ta tam být opravdu nemusela." :-) Sorry, poslouchám novej Master´s Hammer, tak text přizpůsobuji Frantovu dramatickému přednesu.

 

Louža
29.06.2016 16:18

Trošku mě zaráží že se tu všichni odkazují na devadesátkový období kapely, ale nikdo nezmiňuje naprosto votřesnej zvuk těch desek. End of All days bych si třeba taky rád poslechl, ale přes ten navejškovanej bordel to nejde. To samý Trapped, Missing Link. V podstatě první normálně znějící deskou Rage je až XIII a pak už je to celkem v poho. Proto mám rád i novinku. Je toce objektivně slabší než Black In Mind, ale dá se poslouchat i dneska, což předchůdce moc ne.

 

zdenos29.06.2016 15:50

Rage se stali jednou z mojich nejoblíbenějších heavy/power skupin poměrně nedávno (což je taky daný celkově mým věkem). Moje nejoblíbenější desky jsou teda celkem jinde, asi nejradši mám End of all days z roku 96, kterou právě považuju za desku, kde Peavy zpívá úplně nejlíp a jeho hlas je tam fantastickej, mě se naopak ten jeho táhlej chlapáckej projev líbí, a líbí se mi na většině desek. Riffovačky a nátěry z alb Missing link a Black in mind se mi samozdřejmě taky moc líbí - daleko víc než Trapped a první desky. Miluju skladby jako Sent by the devil, Nevermore nebo Alive but dead :)) Moji favoriti a nejoblíbenější cd jsou prostě End of all days a XIII. Hodně vysoko si cením i Unity, která mi ale zase přijde slabší (méně vyrovnaná) než Strings to a web (2010) - tu mám z těch jejich novějších symfo- desek nejradši.Novinka zní moc fajn, blízko má právě k Black in mind, ale ten hlas už je tu horší, i oproti minulým deskám

 

Imothep
29.06.2016 09:41

Stray: ale vubec ne, ja to beru stylem bavi / nebavi. Jak jinak bych mohl mit rad na jedne strane DWD a na strane druhe treba prvni desky Motley Crue? :)Ad ZachaRY na DWD: to je osemetne, poslechni si to poradne, to ze nekdo nevriska celou desku jeste nutne neznamena, ze zpiva nizko. Podle me tam prave predvadi sirokou paletu hlasovych poloh a v jeho hlase tak krasne slysis tu hloubku vyrazu(to se proste u jeceni dela tezko). Netvrdim, ze je to tak vzdy dobre, ale k materialu to sedi, takze za me vic nez spokojenost.

 

Louža
29.06.2016 09:39

"Kdybys věděl v jaký kapele hraje můj sourozenec, tak bys hodně brzdil." :-))) :-D :-D Vtip týdne.

 

Stray
29.06.2016 09:30

Louža, Imothep: Vy jste oba úplně jinde, to s Bluejamiem si rozumím, protože nás baví na hudbě lehkost, excentrismus a samozřejmost toku proudu nápadů, ne nějaká symfonická obtěžkanost! :-) Mě totiž skladby na Dead Winter Dead přijdou jako nesourodé slepence z prstu vytahané a taky mě štve, že Zachary zpívá nízko / hluboko, což je pro mne vždy blbě. Jinak původně jsem mu sem napsal na jeho větu: "My musíme být sourozenci" odpověď: "Kdybys věděl v jaký kapele hraje můj sourozenec, tak bys hodně brzdil." :-))) A pak jsem to odmázl, protože bychom se dostali na hodně nebezpečný území, ale celkově mě to dost rozesmálo při jeho zarputilé kritice formování vkusu mladých.

 

Louža
29.06.2016 09:08

Imothep : jasný Dead Winter Dead snad ani není deska Savatage jak je dobrá :-) Spíš mi to připomíná Transiberian Orchestru, dělal to s nimi stejný producent. Ad Rage tam je první jednoznačně vše symfonické a XIII, Ghost, první půlka Speak, a líbilo se mi i Strings + nesymfo Welcome, který je melodicky naprosto unikátní. Lingua až na konec,to je moc škrobené.

 

Imothep
29.06.2016 08:51

No vida, i kdyz se spolecne v lecsem shodujeme, tak u vybranych veci to mam jinak. Pominu ted Rage, posledni desku jsem zatim neslysel.Ale co se tyce treba zminenych Savatage, tak s naskokem peknych par kilaku mam jejich Dead Winter Dead, kdde se podle me skvelym a vkusnym zpusobem podarilo skloubit symfoniku a okazalost s poctivym hard rockem. Je to pro me rozhodne povedenejsi rockova opera nez Streets, ktere jsou takto avizovane.Az hodne za DWD jsou ostatni alba.

 

Bluejamie65
28.06.2016 22:07

Ad Streets/rock opera, chlape my musíme být sourozenci...

 

Stray
28.06.2016 20:32

Soundchaser má u mne číslo 11. :-), Lingua Mortis moc nemusím - moc symfonické, moc vážné, málo hitových písní, P.S. Zkus Reflections In A Shadows (1990) - to je s trochou nadsázky nejvíce hair-metalově rozcáplé a já tuto polohu u metalových kapel miluju (zpěvy afektované s typickými výjeky, kytary hvízdací, atd. však víš)...:-) třeba i díky tomu řadím alba Gutter Ballet, Hall Of the Mountain King a Edge Of Thorns od SAVATAGE vysoko nad zbytek diskografie té kapely. Streets/ A Rock opera? - brzdí to ta vážnost a jakoby uměleckost. :-)

 

Bluejamie65
28.06.2016 19:52

Docela se trefujem:-) i když je nemám naposlouchané úplně všechny, co říkáte na Lingua Mortis (je taky uvnitř intervalu Secrets in the Weird World-Unity:-) a proč Soundchaser už ne? Já ze všeho nejvíc poslouchám trojici Ghosts, Mising Link a Unity, ale časem určitě přidám i další, v jejich případě jsem se zavázal k origošům.

 

Stray
28.06.2016 19:35

Nejlepší desky RAGE dle autora recenze, zhruba, a podle pořadí: 1.Trapped, 2.XIII., 3.Ghosts, 4.Reflections Of A Shadow, 5.Unity, 6.Welcome To The Otherside, 7.Secret In The Weird World, 8.Black In Mind, 9.Perfect Man, 10.The Missing Link.

 

Bluejamie65
28.06.2016 18:16

I kdybych byl na někoho sebevíc na... a zatratil ho, je to ošidné, neb nikdy nevíš kdy a kolikrát vstane z popela, jak už při vzpomínce na Unity avizoval Louža, asi to bude dobré album, tzn. domácí úkol...

 

Piha
28.06.2016 11:41

Album se mě líbí daleko víc než Victorovo nové uskupení Almanac a jeho letošní deska.Super zářez jen tak dál 80%.

 

Louža
28.06.2016 10:23

Příjemný překvápko, které člověk nečekal. Covery na desce jsou bohužel pořád ještě tím lepším a Rage samotní měli v minulosti i lepší desky. Ale pořád je to vyvážená porce hudby, která tyje z nářezovější minulosti, ale nepopírá křečovitě přítomnost. Peavy mi nijak výrazně nevadí. Je ho hlas sedí a snaží se s ním přes omezený rozsah i pracovat, takže proč ne? Tím jak jsem čekal průser se to nakonec pěkně vyšvihlo. Poctivá deska. Poctivý metal.

 

1 2 3

 

 

 

 

TOPlist