Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Hairspray
02.12.2016 21:12

Naprosto zbožňuju song Dreams Are Not Enough! :-) Ron Keel mě dokonce ovlivnil při koupi mé první elektroakustické kytary. Viděl jsem ho s ní na fotce a okamžitě jsem ji koupil. Jde o Dean Mako Glory (Dave Mustaine signature) s kterou v poslední době hodně hraje :-)

 

Stray
14.05.2016 15:28

Bluejamie65: Rozhodně v tom nejsme sami. Šílenství v tomto případě nevnímám jako hanlivou věc. :-) Ano, jsou žánrovky, nepříliš prosazené kapely spadající do koloritu původní vlny, které vypustily zajímavější alba než mnohé všeobecně známé legendy. A mezi ně FASTER PUSSYCAT, VAIN a třeba QUIREBOYS patří. Tyla DOGS D´AMOUR je rovněž kultovní partička, ale osobně mně nevzala, i když znám někoho, kdo na nich ujíždí. jejich síla údajně tkví ve velmi silné pouliční hospodské lyrice. :-)

 

Bluejamie65
14.05.2016 14:41

Ještě jeden docela zajímavý a užitečný poznatek. Začal jsem tvé recenze a profily používat jako poradní hlas mých dávných vnitřních bojů. Tzn. někdy mi dnes vrtá hlavou, proč některý alba v dětství (ale v podstatě i později) ve mně zarezonovala neuvěřitelně bláznivým způsobem (přehrávání Stray Cats na kazeťáku o přestávkách mezi vyučovacími hodinami navzdory téměř zákonitě přicházejícímu ataku vyučujícíh)a některá jiná žánrově i kvalitativně podobná mě nechala chladným - např jeden z takových typických soubojů Faster Pussycat proti Dogs D´amour nebo Tyla.

 

Bluejamie65
14.05.2016 14:26

both We are fools enough to make war for hairmetal On our brothers in arms. No myslel jsem tím sebe, ale podle odpovědi vidím, že v tom nejsem sám. Nedávno jsem se snažil formulovat to, že i u nepříliš známých skupin jako třeba FP, Vain, Bullet Boys.... může byť i jen na pár albech dojít díky jejich punkové živelnosti a nespoutanosti na jedné straně a lásce k tradičním americkým žánrům country, blues a tradičnímu rocku a rocknrollu vzniknout naprosto nečekaná a fantastická kombinace, která posluchače doslova uzemní a album vyhodí vysoko nad uznávanou špičku - Bon Jovi a přitom si média vlastně ani ničeho nevšimnou. Ale nepovedlo se mi to.

 

Stray
12.05.2016 20:05

Tím silencem myslis sebe nebo mne?:-) Faster Pussycat celkově považují za velmi pozoruhodný band té scény, jejich předností byla street rocková frackovitost. Byli dělníky stylu, který proslavili Guns n Roses. Jinak do nejbližší desítky patří i Tesla a Great White, ať se s čistým štítem můžeme přesunout do druhé půle osmdesatek.

 

bluejamie65
12.05.2016 19:52

nápady šílence: Už se těším, že odhalíš, v čem spočívá kouzlo Faster Pussycat. Proč se mi dvě alba, která od nich znám, zaryla pod kůži mnohem víc než Bon Jovi, nebo proč lyrické a melancholické Whipped působí zajímavě a lyrika v podání Sambory ne:-) Je sound megaúspěšných Guns´n´Roses adaptací soundu dnes u nás téměř neznámých L. A. Guns? Pro zvýšení požitku z poslechu Lizzy Borden velmi doporučuji velmi nehudební četbu: http://www.goodreads.com/book/show/165867.Lizzie -----:-)

 

Stray
08.05.2016 21:13

Nejbližší kapely LIZZY BORDEN, BON JOVI, EUROPE, CINDERELLA, POISON, FASTER PUSSYCAT, L.A.GUNS a BRITNY FOX. Začnu ale nejdřív za týden. Teď zas chvíli nějaká aktuální alba. Myslel jsem, že LIZZY BORDEN stihnu ještě tento víkend, ale nedalo se.

 

Bluejamie65
06.05.2016 22:32

no on je docela problém, když pouhý "řemeslně zdatný průměr" dokáže vyvolat naprosto nepříčetné nadšení - což se v mém případě potvrdilo u Keel dokonale. Taky to posunulo moje měřítka toho, co si o v Evropě neznámých představitelích amerického hardrocku myslet - co udělat s tím, že kapela, kterou téměř nikdo nezná a kterou ani víceméně nelze najít na žebříčcích, je dobrá tak, jak máloco z evropských vrstevníků???? A co když náhodou vydává zajímavá a v podstatě vyrovnaná alba???? Odpovím: to je potom na palici. Člověk lituje, že se nemůže dostat k celý diskografii a že LP může koupit v podstě jen náhodně.... atd.

 


 

 

 

 

TOPlist