Boomer Space


Diskuse ke článku : AVANTASIA - Ghostlights
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

JudasP04.07.2016 08:04

Recenze slušná, ve většině věcí souhlasím, ale zaráží mě, jak často je tam tlačeno považování Tobiho za génia. To se fakt děje? Já ho beru jako hodně aktivního autora, sype z rukávu spousty melodií a textů, a musím přiznat, že je to prostě chytrá hlava. Ale genius vážně ne, to jsou třeba AC/DC. Jo, a zpěvák Magnum je Bob Catley, ne Rick.

 

zdenos17.02.2016 17:16

kvalitní recka, hlavně poslední část:)

 

Stray
16.02.2016 19:32

BLACK SABBATH, TY SEGALL, GIRLSCHOOL, TEXTURES, ANTHRAX. Na poslech nových DREAM THEATER zatím nemám trpělivost ani chuť, a ty další dvě kapely (navrhované čtenářem s nickem carcass) mne nezaujaly.

 

Araxes09.02.2016 18:07

Naozaj neviem či ten Sammet ma tak podchytene média alebo čo lebo všade kde sa pozriem a to dokonca na serióznych zahraničných stránkach je písané že to je veľký návrat k Metalovej opere. Pritom snáď každý počuje že vôbec nejde o metalovu operu. Napríklad ta Let The Storm Descent Upon You čo ma 12 minút a je to údajne pesnička presne v štýle metalovej opery je čistý Rock a refrén ma v štýle Catleyho Magnumu čiže také AOR pompéznejšie ale určite to neni metalová opera zato že v par pasažiach je použitá tvrdšia gitara. A celkovo napríklad absentujú rýchle bicie poriadny dvojkopak. Aby to niekto nepochopil tak že ja zato že to neni Metalova opera znevažujem album to nie. Len ma proste šokuje ako to môže mat takú veľkú propagandu v štýle ďalšia metalová opera.Hold Nemcom to s propagandov vždy išlo :D

 

Stray
06.02.2016 14:19

carcass: Díky za tipy, obhlídl jsem to a určitě něco z toho bude, i když neříkám, že všechno.

 

carcass
06.02.2016 12:36

k těm připravovaným recenzím by nebylo špatné doplnit i názory na aktuální desky Ten Commandos, Ty Segall, All Them Witches a třeba Girlschool. Díky.

 

Stray
05.02.2016 20:33

novinkové recenze ve výhledu a bez pořadí: BORKNAGAR, THE PROSTITUTES, THE CULT, LYNCH MOB (2015), PRONG, DREAM THEATER (pouze možná, jde o kukaččí mládě v hnízdě C.D.), TEXTURES (druhé kukaččí mládě), LOST SOCIETY, dál pak s jistotou od března ANTHRAX, METAL CHURCH, SPIRITUAL BEGGARS, IGGY POP, NECRONOMICON, LITA FORD, DEFTONES, DIAMOND HEAD, BLACK SABBATH (EP), DEATH ANGEL a DESTRUCTION.

 

Stray
03.02.2016 11:35

To je ten moment, kdy naprosto banální věta (na kterou by šlo odpovědět: "A proč by to jako nemělo mít cenu?") vyvolá doslova mega-absurdní tarantinovskou situaci. :-)

 

Patrik
03.02.2016 11:27

rumcajs: Snažíš se být nekofliktní výrazem "že do prdele Ti nelezu, jako někteří jiní"? Méně je někdy více, chlape. Uvolni se.

 

Stray
02.02.2016 18:51

Já jsem to ale vůbec nemyslel tak, že mě tvoje příspěvky vadí nebo abys nic nepsal. Je v pořádku, že píšeš, ale já tomu co a proč, někdy prostě moc nerozumím. Ale tak, jestli má být návštěvnost stránek odvozená pouze od servilního chování k čtenáři, pak by bylo asi nejlepší hospodu zavřít. O jakém lezení do prdele to mluvíš? Kdyby mě šlo o lezení do prdele, tak rozhodně nezakládám tyhle nový stránky.

 

rumcajs02.02.2016 18:42

To, že je to Tvůj web a o obsahu rozhoduješ Ty, samozřejmě vím a maximálně to respektuji. Nicméně dáváš prostor k diskuzi a tak jsem myslel, že je to svobodná půda jak pro kritické připomínky, tak pro občas nechtěně nepříjemné dotazy. Více, viz níže, omylem jsem to odentroval.

 

rumcajs02.02.2016 18:39

Hm, to mě mrzí. Snažím se být objektivní a nekonfliktní, což se evidentně nedaří. Můj dotaz na Avantasii byl čistě řečnického rázu a spíš jsem chtěl vědět, jestli je opravdu někdo, kdo tuhle hudbu ještě dnes poslouchám, protože já ji nikdy moc nepochopil. Nikoho za to neodsuzuju, jen mě to udivuje, toť vše. Je pravda, že do prdele Ti nelezu, jako někteří jiní a nepřitakávám, a nepoukazuji na to, jak máme shodné názory a vkus. To, že je to tvůj web a o tom, co píšeš rozhoduješ jen tTy, samozřejmě vím a maximálně Jako jeden z mála jsem také některé diskutující rovněž upozorňoval (tvé hodnocení koncertu Edguy), že je to tvůj web a máš právo napsat, co chceš.Jsem rád, že máš dost čtenářů na to, abys jich mohl pár ztratit. Ať se Ti daří, poroučím se.

 

Stray
02.02.2016 15:53

rumcajs: No tak web je pořád ještě můj, takže o tom, co má smysl recenzovat a co ne, rozhoduju pořád ještě já, tedy metalový posluchač, co má všechna alba AVANTASIE na originále. :-) Já nevím, ale máš vcelku zvláštní dar, kterého jsem si za ty měsíce (možná roky) všiml, protože C.D. jsou zatím stále stránky, kam ještě rýpalové prakticky nechodí. Ten dar tkví v tom, že každej druhej tvůj příspěvek mě (byť nechtěně) mírně nadzvedne, jakože si po jeho přečtení řeknu - "co to zase plácá?" sorry, ale včera jsem délkou recenzičky na EXUMER dal jasně na srozuměnou, o čem tady má smysl psát a o čem moc ne, tento recenzenstký maxi-singlík:-) byl tak pouhou jednohubkou před materiálem věnovaným AVANTASII, pro mne stále uskupení, u kterého má diskutovat stále ještě smysl, ať si o jejich hudbě budeš myslet cokoliv.

 

rumcajs02.02.2016 14:36

Strayi, má vůbec ještě smysl recenzovat Avantasii?

 

Louža
02.02.2016 10:36

Já to nepopsatelné co chybí dokážu popsat docela dobře. Chybí originalita. Tobias dokáže složit fajn skladby, kolikrát třeba i perfektně na míru svým hostům. Tuhle Meat Loaf, tejhle Alice Cooper, támhle si střihne škorpíky, Džona Ošklivu...a ukončí to Magnum. I když do toho dává i svůj skladatelský vklad, který svým způsobem jednotí celý ten cirkus na kolečkách, nic to nemění na faktu, že je to celé kopírka i když místy dosahuje kvality těch nejlepších věcí, které jeho hosté sami vyprodukovali (viz. ten Alice) ve svém zlatém věku a už je v podobné formě asi neuslyšíme. Proto bude Avantasia i přes veškerý ansábl a orchestraci vždycky jen konzumní nadnárodní zábavovkou. Produkt klučiny co si plní své dětské sny a nikdy ne vážně branou kapelou. I tak je to ale pěkná a precizně odvedená práce.

 


 

 

 

 

TOPlist