Boomer Space


Diskuse ke článku : MEGADETH - Dystopia
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

Stray
03.02.2016 22:31

Mě se z obalů MEGADETH líbí nejvíc Peace Sells, But Who´s Buying?, potom samozřejmě Youthanasia, Rust In Peace, Dystopia a Countdown To Extinction, obal novinky vážně považuji za naprostej skvost, špatnej není ani So Far, So Good...So What!, zbytek se mi nelíbí a to že vůbec. Vcelku nechápu, kdo mohl Mustainea dotlačit k tak hnusným obalům, jako mají desky Endgame, 13, Super Collider nebo také Cryptic Writings a Risk.

 

stefanos03.02.2016 22:27

Mě ani nepřipadá, že by měli nějaký extra skvělý obaly, ale líbí se mi obal Youthanasia, Rude Awakening, TH1RT3EN, Super Collider a původní verze Risk (a stejně Metallica má obaly lepší :)

 

DarthArt
03.02.2016 21:49

Jinak obaly mám nejradši takhle: 1. Rust in Peace, 2. Youthanasia, 3. Peace Sells, 4. Countdown, 5. So Far, 6. System Has Failed, 6. Dystopia - POTUD VÝBORNÝ. Pak Killing is my Business, Cryptic Writings, další na jedno brdo. Nejhorší - World Needs a Hero. SUMÁRNĚ: V RÁMCI STYLU MĚLI MEGADETH VŽDYCKY HODNĚ DOBRÝ OBALY, TYPICKÝ "METALOVÝ KÝČ" NENÍ TAK HROZNÝ JAKO U JINÝCH KAPEL :)

 

DarthArt
03.02.2016 21:44

Za mne po seznamovacím poslechu: vypadá to velmi dobře, úvodní song je bomba, další jsou ještě rozostřený, ale thrashuje a sóluje to fantasticky. Nevím, jestli songy budou tak silné jako třeba u Countdown, ale celkově hodně dobrá věc, těším se na naposlouchávání a poznávání desky. Musím přiznat, že jsem Mega přestal intenzivně poslouchat po Cryptic (která se mi docela líbila, ale byla skutečně "podivná" a její oblíbenost vidím spíš jako dojezd slávy Mega z období So Far-Youthanasia a že přece jen byla asi nejlepší mezi "experimentálními" alby metalových veličin v té době), z dalších desek jsem slyšel jen jednou World Needs a System Has a nic mě nemotivovalo poslouchat je znovu. Tak teď asi přišel čas doplnit si učivo. Jinak mám za to, že Mega jsou na tom z velké 4 opravdu asi nejlíp (nemůžu posoudit Anthrax, kromě Sound of White Noise mě nikdy nebavili a spíš jsem se musel do poslechu nutit) - Slayer jedou prachsprostou rutinu a jsou ultra za zenitem, o Metallice se ani nebavím - tam není co hodnotit. Takže Mega - spokojenost a jsem rád, že to zrzounovi vyšlo.

 

cliffburtonhungry02.02.2016 18:55

Pro mě jednoznačně za 100 !!! Konečně starý dobrý Megadeth, každým dalším poslechem jsem spokojenější. Má to štávu,energii,sílu,neskutečně to kope do zadku.Což jsem u posledních čtyř alb postrádal.Prvních 8 alb absolutní klenoty,pak ještě The System Has Failed. Naprosto geniální album. Z Velké Čtyřky jsou nyní na vrcholu!!! Slayer tolik nepřesvědčil,na Metallicu si musíme počkat a Anthrax se svým For All King jsou v těsném závěsu(taky vynikající album)

 

stefanos31.01.2016 07:10

Je to druhý nejlepší album od Youthanasia, po The System Has Failed :) Jinak ano, ke konci je slabší, ale Foreign Policy se mi líbí.

 

Subeer31.01.2016 04:20

Strayi, vždyť trošku znáš rýpavýho Subeera. Všechno v pohodě, žádný pózy v tvém psaní, narozdíl od iných. Mě osobně smetlo jenom pár hairy desek. Nemám nic proti tomu, že to někdo žere více, vždyť o tom by to mělo být. Jinak se těším na nový CULT, dle mě, to bude smetanová temnota.

 

Stray
30.01.2016 23:17

Subeer: Doufám, že tebou nazývané "Sverige-hairy-pózisty" alespoň píšu nepozérsky. :-) Zetro: U Davea neví nikdo dne ani hodiny, za rok může být všechno jinak. Meresz: Oproti většině metlošů jsem právě "Super Collider" (stejně jako Subeer) vždy považoval za zdařilejší desku, než všechno vydané mezi "Risk" a "Super Collider". Stále za 70%.

 

Meresz
30.01.2016 19:09

Stray: "Cryptic Writings" je naozaj zlepenec rôznych druhov skladieb o rôznej kvalite (skôr nekvalite), ale taký epitaf si najslávnejšia zostava rozhodne nezaslúžila. "Risk" pred týmto dielom rozhodne vedie. A tvoj názor na "Super Collider" sa nezmenil časom k lepšiemu? :)

 

Zetro
30.01.2016 14:56

Som rad,ze som sa dockal od MegaDaveho album,ktory je a bude respektovany snad v celej metalovej obci.Nejak som mu stale veril,ze to este da,ale obcas si nechaval naozaj na cas.Mozno trolinku recyklat a mozno by to chcelo lepsi zvuk zivsich bicich ale nastastie zbierka sladieb je tentokrat dost vyrovnana.Zatial silnych 85%!

 

Subeer30.01.2016 11:08

“Dystopia”, tak za mě, zatím velmi dobrý, lepší než předchůdce, kterému jsem dal 8, ale ani teď bych s hodnocením neklesal. Takže novinka určitě za 9. Album pořád roste, skladby odhalují své skryté půvaby. Dokonce bych řekl, že je celá 13-ti členná Ltd. rozpiska nejen rozmanitá, chytlavá, ale i vzácně vyrovnána. Pokud jsem si původně myslel, že tam jsou nějaký vatový skladby, tak teď už ne, sežral jsem je jako vatu cukrovou. Skladba “Fear” je parádní na závěr-námrd par excelence, totální pocta “punku”, ze kterého thrash vyklíčil. Oba nováčci odvádějí, to co je potřeba. Výborné kytarové nápady, opět hlavní devíza souboru. Skvělá podpora rytmu skladeb, tak jak se od Adlera očekává. Ellefson opět na své ztracené pozici. A texty konečně o něčem. Strayovu střídmost jsem schopen pochopit, on si to nadšení šetří na ty svý Sverige hairy-pózisty :-). Nicméně pro mě se Mustaine opět prokázal průkazkou generálplukovníka thrashového průmyslu.

 

Stray
29.01.2016 21:31

Meresz: Dystopia je úplně jiný typ alba než Cryptic Writings. Novinka drží mnohem víc pohromadě, má jednolitej ráz, to mají metalisté rádi :-), kdežto Cryptic Writings je slepencem a nejrůznorodějším albem MEGADETH, obě však mám na shodné úrovni, protože kromě Trust a Secret Place považuji za skvělé skladby i Almost Honest, Disintegrators a I´ll Get Even. Na novince není srovnatelně dobrých skladeb víc než pět (spíš čtyři). Co mě naopak zaráží, je podceňování So Far, So Good...So What! novodobějšími fanoušky, vždyť ta kapela od Youthanasie nenahrála nic, co by tuhle bombu z 1988 překonalo. Cryptic Writings mám, jak výš než Risk, tak výš než všechno po něm, MEGADETH poslouchám jak šly roky: přesně od alba So Far, So Good... So What! a ta linka devadesátými lety se prostě od Countdown To Extinction pořádně mírně svažuje dolu, no a s World Needs Hero, to už je rovnou pád do hoven pekelných. :-) Díky za příspěvky.

 

Meresz
29.01.2016 16:31

Ja "Cryptic Writings" za kvalitný album nepovažujem a zaráža ma jeho sústavné preceňovanie. Veď tam okrem "Trust" a "Secret Place" nie je žiadna poriadna pesnička, iba samé podivnosti, u ktorých nechápem ako sa na album Megadeth mohli dostať (Sin, Use the Man, FFF,...). To už "Risk" sa im podaril podstatne viac. Dystopia samo sebou takisto.

 

Kropis29.01.2016 16:22

S hodnocením souhlasím, ale recenze jako taková mi přijde na Straye trochu úzkoprsá. Asi je myšlenkami momentálně někde jinde (v pozitivním slova smyslu a s ohledem na aktuálně vycházející profily). V první řadě rozhodně nesouhlasím, že instrumentálka je pouhá výplň a že Lying In The State postrádá nápady... Emperor je chytlavá píseň, doplnil bych s úžasným sólem. Dobře, potud to jsou pouze moje názory a já desku vidím za silných 80 %, třeba se časem přehoupne v 90%, kdo ví. Mě osobně mrzí chybějící zmíňka o bonusových písních. Tak aspoň do diskuze. "Look Whos Talking" a "Last Dying Wish" se měly stoprocentně objevit v základní verzi! První zmíněná obsahuje jeden z nejlepších Daveových textů. Aktuální, kousavé a typicky Mustainovské :) "Foreign Policy bych dal šmahem do prdele a pokud cover, tak nahradit za "Melt The Ice Away". Skvěle odzpíváno. A japonský bonus "Me Hate You" je klasická provokace zbytku světa. Song se opět povedl na výbornou.

 

rumcajs29.01.2016 15:41

Tady souhlas. Vidím to na podobě kvalitní album jako Cryptic Writings. 80%.

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist