Boomer Space


Diskuse ke článku : MEGADETH - Dystopia
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2 3 4

 

DarthArt
13.02.2016 18:29

S recenzemi a diskusemi je to těžký. Buď si člověk chce udělat základní představu, jestli to či ono album je dobrý, a když bude mít řekněme pozitivní názor většina diskutujících, vezme to už jako fakt. Nebo si chce potvrdit vlastní názor, že když se mu nějaká deska nelíbí, že to tak bude cítit i většina ostatních. A nebo bude chtít být vždycky proti davu. A nebo bude chtít být s davem, a pokyvovat na to, co říká ta většina. Ale vždycky se může stát, že jeho cítění bude naprosto proti většině, až nebude chápat, že je to možné. Já třeba teď naposlouchávám Hypnos - Rabble Manifesto, a považuju ho za naprosto skvělou desku, zlou, nihilistickou, temnou, až zvrhlou (v pozitivním slova smyslu). A v recenzích a na diskusi je to přesně naopak - nuda, šeď, vyčpělost, póza. Já to nedovedu pochopit, ale prostě je to tak. Ještě jsem si taky všiml, že když na jednom webu je recenze dobrá, diskuse k ní se v podstatě shoduje. A jinde je špatná a diskutující by kapelu prokleli. Taky zajímavý fenomén. Asi to funguje stejně, že když na jednom bulváru velebí Zemana, tak jsou tam "všichni" čtenáři jeho příznivci. A když ho na druhým považujou za satana, "všichni" čtenáři jsou koniášové. Asi to bude tak, že se lidi podvědomě stahujou k tomu zdroji, který je jim bližší a kde se můžou v diskusi dosyta vyřádit. Řečeno slovy klasika (téměř) - člověk nepotřebuje předávat informace, člověk se potřebuje vykecat!

 

Patrik
12.02.2016 09:33

Já čtu recenze jenom tady. Ale Megadeth je srdcovka, tak jsem kouknul na víc webů, jak to tam viděj. Vím, že do diskusí nejenom pod recenze desek píšou většinou frustráti, který jen hledaj viníka za svůj posranej život. Ale stejně mě to nepřestává udivovat.Díky čtení recenzí tady jsem třeba objevil poklad jménem Monte Pittman. :-)

 

Louža
12.02.2016 09:31

Kropis : Mě se líbí kultura. Ale ne představa alternativy. MP už je podle mě někde úplně jinde než CD, který je dnes už asi mainstreamovější s přesahem. MP dnes jde na můj vkus už hodně do okraje scény. Ad diskuse. Připadá mi, že je lepší mít čtenost pár stovek lidí pro které chceš psát kulturní diskusi s nimi, než tisíce přiblblíků, kteří ti budou spamovat fóra nějakejma plkama. Původně jsem sem nechtěl diskuse z tohoto důvodu vůbec dávat, ale člověk míní a Stray mění :-). Nakonec jsem rád, že tu jsou hlavně kvůli jejich úrovni. Docela se z nich často i něco zajímavého dozvím.

 

Kropis11.02.2016 18:55

Líbí se mi představa Crazy Diamond jako alternativa k Metalopolis :) Chápu, že s rostoucím počtem čtenářů poroste i četnost debilních komentářů, ale zatím se mi kultura zde velmi líbí!

 

Stray
11.02.2016 17:42

Patrik: Možná budu sám proti sobě, ale já to tak prostě mám -> Nejlepší je recenze vůbec nečíst! :-) Konkrétně tam si přečtu Rudiho, protože je to kámoš a z mého pohledu zajímavej člověk a taky poslouchá hudbu, která se mírně kříží s tím, co sám považuju za hudbu pro normální lidi, možná ještě nějakou recenzi okolo, ale celkově to na internetu (pokud nepočítám svoje články) odhaduji tak na deset přečtených recenzí za rok. :-)A to že někdo něco plácá na adresu MEGADETH mě vůbec nevzrušuje, ta kapela nejsou žádný alternative nýmandi a chodili na ně tisíce lidí už před třiceti lety.

 

Patrik
11.02.2016 14:25

Zabrousil jsem na recenzi Dystopie i na Metalopolis a musím říct, že dost pochybuju o dvou věcech. Za prvý, že metalisti jsou nejtolerantnější lidi a za druhý, že diskutéři na Metalopolisu jsou lidi při smyslech. Jsou to Megadeth. Všichni ty muzikanti jsou špičkama ve svým oboru, uznávaný i profíkama. Sejdou se, vymejšlej, skládaj, nahrávaj bůh ví jak dlouho, daj do toho všechno co v nich je, jdou se svojí kůží na trh. Trh, kterej je obzvlášť v dnešní době drsnej. Pak si to nějakej mamlas stáhne v mp3 kvalitě a vymrskne ortel: "Rutina". Nebo "Treba krmit ludi tym, co chcu pocut." Já nevím, že se tady spousta lidí musí pořád proti něčemu kvalitnímu vymezovat tímhle dětinským a křiváckým způsobem.

 

Louža
05.02.2016 12:35

Mareš : já jsem si ale myslel, že se mi budou líbit. Párkrát jsem si je pustil, ale v průběhu času jsem tak nějak zjistil, že vlastně není moc důvod si pouštět něco víc než první tři alba. Tam je všechno. Stejně tak jsem dospěl výhradně k poslechu Loadu a Reloadu v případě Metallicy. Nějaký Justice už bych si dneska nepustil... není důvod.

 

DarthArt
04.02.2016 21:19

Meresz: A detaily, detaily :)

 

Meresz
04.02.2016 20:28

Tak to si Louža zabil, mať rád prvé tri albumy, ale mať kúpených aj ďalších 12 ktoré rád nemáš, tak to sa len tak nevidí :D A odkedy je pán ochľasta Alexi Laiho zaujímavý človek? Kiko je muž na svojom mieste.P.S. - Mustainova kniha je skvelá, všetky tie historky ma bavili čítať. Mohol uviesť koľko štetiek sa mu podarilo vyklátiť za celú kariéru :D

 

sicky
04.02.2016 18:43

Hudba je fajn, snazi se. Vadi mi ale ten nezpev. Mustaine ma hlas v haji a diky tomu je to neposlouchatelne, skoda. S jeho starym hlasem by to byl trhak

 

DarthArt
04.02.2016 18:42

Monografie Mustainea je fakt skvělá, hlavně se tam Dave neprezentuje jako nadčlověk a nadcharakter, ale otevřeně říká, že se občas choval jako dobytek. Stran CD Megadeth - kdysi jsem si desky s Friedmanem koupil všechny, včetně dvojalba Youthanasia/Hidden Tresasures. Pak jsem měl nějaký nehudební období a desky střelil a po letech, když jsem si je pořídil znovu, omylem jsem se nechal napálit na remastery. Hrůza. Cédéčka mám doma, ale poslouchat se nedaj a tak musím pouštět "full alba" na YouTube. To jsem dopadl!

 

Louža
04.02.2016 14:59

Kropis : no, nelíbily. Vlastně se mi nelíbil ani Friedman. Pitrelli už vůbec ne i když v Savatage jsem ho měl rád, Droverové jsou takoví nemastní neslaní... V podstatě jedinej kytarista kterýho jsem měl v Megáčích rád a mám stále i od jinud je Chris Poland. Celkem by mě zajímalo co by se stalo kdyby se Mustiane na ty předskokany vyflák a hrál si to všechno sám. Beztak tam i s nima sóluje celkem dost. Kiko je fakt zoufalství, to už si tam rovnou mohl vzít Lucu Turilliho, nebo toho japončíka z Dragonforce. Podle mě si Mustaine vybírá z Ačkový druhý ligy. Zajímaví lidi jako je Alexi Laiho mu tam bohužel hrát nepůjdou protože sami mají dost svého. Na to jsou i Megadeth moc malí a Mustine moc velkej kretén.

 

Kropis04.02.2016 14:16

Konečně se trochu rozjíždí diskuze k MEGADETH. Prej srandovně pidlikací sólovku, ještě řekni, že Broderickovy vysoce technicky náročné nudy na Endgame se ti líbily více. Kiko je pro mě od Pitrelliho (který je skvělý, ale v Megadeth to prostě neklaplo)to nejlepší, co Davea potkalo. Já jsem hlavně rád, že po více než deseti letech se zbavil morové nákazy jménem bratři Droverové. A autobiografie je skvělá, však už se chystá pokračování. Když odbočím, tak daleko více mě fascinovala autobiografie Scotta Iana, po přečtení knihy, jsem měl pocit, že Scott je ten největší správňák, charakter, kámoš a ve všem byl nevinně. Přitom o něm každý říká, jaký je to kripl, žid a pokrytec :))

 

Louža
04.02.2016 13:46

Tak já nikde netvrdil, že jsem to kupoval hned když to vyšlo :-) Začal jsem někdy v roce 99 s Riskem (mám ještě původní neremasterovanou edici) a bral už rovnou ty reedice, ale tak nějak jsem s tou kapelou skončil po jejím roce 88. Tam to bylo vono. Pak už to šlo do háje. Ad. obal : Cítím, ale k relativně barevný hudbě Megadeth mi tohle nesedí. Zvlášť k tomuhle albu, který má takovou srandově speedově pidlikací sólovou kytaru. Radši bych tradiční kreslenej obal v původním stylu. Jediný co se mi fakt líbí je to blejskavý logo. Ne nějakej problém, ale hodně problémů :-) Doporučuju k přečtení tu jeho monografii, fakt perfektně napsaný...jeden z nej memoárů co jsem četl.

 

Stray
04.02.2016 13:32

Loužo, opět perlíš. :-) "S Megadeth jsem skončil po So Far, pak už jsem si jejich desky jen kupoval ale neposlouchal..." :-))) Hláška století. Kolik ti bylo v době vydání "So far"? Šest? Nebo míň? Že má "Dystopia" stejnej název jako nějaká deska sedláků z Basínu, pardon z ICED EARTH, to mě vůbec nepohoršuje, stejně ta druhá kapela zajímá jen pár videl z Modrý Vopice. Co se týká Mustainea, je to tak, všechny indície vedou k tvrzení, že ten chlapec má nějakej problém. Obal "Dystopie", byť je digitální a Vic se k nám znovu jakoby otáčí zády, je prostě náramnej, ty z něho necítíš ten post-modernistickej chlad? :-)

 

Louža
04.02.2016 13:13

DarthArt : Jo to je bez diskuse. Rozhodně souhlasím, že z velký čtyřky si drží Magadeth pořád svojí úroveň nejlépe. To s čím přijde Metallica po deseti letech bude asi o dost horší...

 

DarthArt
04.02.2016 13:02

Díky bohu aspoň za to dobrý řemeslo. Hodně klasických kapel dělá dneska špatný řemeslo.

 

Louža
04.02.2016 11:48

Nemáme. Já nemám rád Youthanasii. S Megadeth jsem skončil po So Far, pak už jsem si jejich desky jen kupoval ale neposlouchal, což dělám z piety dodnes. Nej obal jasně Peace Sells a i nej album. Obal Dysotpie se mi nelíbí. Ani název. Takhle měli pojmenovaný album Iced Earth pár let zpátky. Obal je klasickej digitální žblet, sice promakanej, ale chudej na emoce. A je dost v duchu aktuálního obalu Dreamů. Před časem jsem se bavil se Strayem a on měl velmi dobrej postřeh co se obalů týče. "Všimni si", říkal, "že od určitý doby je na obalu Megadeth pořád někdo zády. Ústřední postava zády. Mustaine se prostě otáčí zády k fanouškům!". Což je velmi dobrý postřeh. Myslel jsem že to Coliderem skončilo, ale ne...sere na nás jak na placatej kámen. Dělá pořád nadprůměrný desky, tahle je možná ještě o maličko lepší, ale je to furt "jen" rutina a řemeslo. Byť dobrý.

 

Kropis04.02.2016 08:22

Dystopia má skvělý obal. Naposledy se mi takto líbil obal k System has failed, který má dobrou koncepci. Nejhorší je asi Super collider. Desku mám rád, ale obal je šílenost a na vinylu ještě horší. S těma obalama to není tak jednoduché, Cryptic měl mít původně jiný obal, který by se podle mě líbil všem daleko více. World měl zase v evropě obal cenzurovaný... Nikdy jsem vcelku nepochopil kritiku obalu UA, hezká malůvka. U mě ale jasně vede Youthanasia. No a pokud má někdo tendence zase vytahovat Metallicu, tak obaly jsou strašný. Líbí se mi (rozuměj lehce nadprůměr) MoP a Ajfa, vše ostatní je hrůza. Death Magnetic??? Špatný vtip jako celá deska...

 

stefanos03.02.2016 22:47

Tak aspoň tu Youthanasii mají všichni rádi. Stejně je hezký, jaký jsou ty vkusy rozličný. Samozřejmě když je dobrá hudba, ať to má třeba obal jako Anděl na útěku.

 

1 2 3 4

 

 

 

 

TOPlist