Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Stray
08.11.2020 10:36

Určitě do toho jdi. jedinou nevýhodu v tom kompletu vidím v tom, že tam chybí ta poslední a nejlepší předrozpadová deska - Two Steps From The Move (1984), páč ta vyšla už u majors, pod CBS.

 

spajk
08.11.2020 10:27

Ale vypadá to krásně a je to hodně levný. Ty jo, já si to snad koupím pod strom :-) Nic od nich nemám krom Street Poetry.

 

Stray
08.11.2020 08:22

spajk: Mám vše. Back To Mystery City dokonce i vinyl.

 

spajk
08.11.2020 01:37

Posledních 20 kousků. Co Strayi? https://cleorecs.com/store/shop/hanoi-rocks-strange-boys-box-6-lp-box/

 

Stray
21.08.2016 14:38

Nejbližší kapelou hair-metalového seriálu budou GREAT WHITE, trochu jsem přes noc zapracoval. Jejich příběh půjde ven v druhé polovině příštího týdne.

 

spajk
21.08.2016 00:25

Pozn: Vinyly Lords Of The New Church vyšly v září 2015 v reedici viz odkaz http://www.drasticplasticonline.com/search.asp?keyword=lords+of+the+new+church&search= Jinak starý Hanoi Rocks to jsou teda pálky....

 

DarthArt
26.01.2016 23:13

Jo, a taky se chtěl jeden prát, když zaslechl, že poslouchám metal (v jeho terminologii "metálek") a zároveň Depeche Mode. Bacha, nebyl to rok 1987, ale 2007 :)

 

DarthArt
26.01.2016 23:09

Bluejamie65: To máš těžký. Vždycky budou lidi, kteří budou chtít poznat co nejvíc muziky, a pak takoví, kteří zastydnou v sedmnácti letech a do konce života budou vzývat ty svoje božstva. U nás ve městě žije chlápek, kterej poslouchá celej život jenom Kiss, a vykládá, že je to nejtvrdší kapela na světě. Co s ním naděláš? A právě Sex Pistols je pro primitivní přístup k muzice (zde punku) ideální prostředek. A nakonec se stejně choděj všichni vypíjet na lokální diskotéku, kde seděj u škopku a nadávaj, že ten chlap za pultem nepustí Kiss/Pistole/jánevímco, ale na koncert nikdy nepůjdou, protože mimo prdelákov byli naposledy s pionýrem na školním výletě. Ale zase jsou světáci, to jo... mně jeden takovej zakázal nosit tričko Manowar, protože jsem si dovolil poslouchat i "dysko" (míněni Prodigy) a nemám právo nosit triko klasiků :)

 

Stray
26.01.2016 23:08

Osobně mám k punku taky hodně schizofrenní vztah. Nemám rád lidi, co maj ze všeho nejradši punk, tyto úplně nesnáším a přitom se mi spousta kapel líbí, i když spíše těch amerických z New Yorku sedmdesátých let, tedy spíš ten garáž rock, co punku předcházel. Mám rád MC5, The Stooges, Television, Patti Smith, Dead Boys, Ramones, new York Dolls, Heartbreakers, z Evropy Hanoi Rocks, z UK minulosti - Buzzcocks, The Clash, The Damned, ze Skandinávie okolo roku 2000: The Hives, Backyard Babies, Turbonegro, Gluecifer, Millencolin, Refused,...co nemám rád jsou ty tvrdší a politicky angažovaný punky, kapely jako Discharge, The Exploited a jiný, který inspirovaly třeba i Slayer, pak nemám rád ten veselej sporty punk z devadesátek a kalifornskou punkovou scénu. Prostě jsou druhy punku, které nesnáším, a pak jsou kapely, které jsou skvělé.

 

Bluejamie65
26.01.2016 22:48

Darth Art - no právě,úplně přesně tak to vidím taky - a kdybys měl možnost se zeptat Clashovců i Stranglers, co je anglický punk - ukázali by v těch sedmdesátých letech tohle: https://www.youtube.com/watch?v=aBBfVBqQif8 - teda bez BY oni to opravdu označovali za základní zdroj punkové muziky ve svých biografiích - konkrétně hlavně teda způsob hry kytaristy Wilco Johnsona, kterej se chtěli naučit, ale nikdy se jim to ani napodobit nepovedlo. Tzn. novináři věděli, kde punk je a věděli i o násobně lepších tzn. výrazně trvanlivějších kapelách a přesto společně s EMI tlačili kupředu tu svatou anglickou trojici... jsem teď kvůli tý historický zvrácenosti v takový divný nepohodě říkám všem, že nesnáším punk a přitom miluju RAMONES, Wilco Johnsona, Hanoi Rock i Backyard Babies (a řadu dalšich především severských míchačů punku a rock´n´rollu)

 

DarthArt
26.01.2016 22:18

Bluejamie65: Mně osobně přijdou Sex Pistols jako manažerská bublina, umělej produkt, kterej popírá všechno, čeho je věrozvěstem. Pár dobrejch skladeb z toho vzešlo, ale celkově šaškárna a výstřel do tmy. A Sid Vicious není žádná legenda, ale kriminálník, kterej se použil jako reklamní tahák v době, kdy nebyl k mání žádnej jinej "sympaťák z mokrý čtvrti".

 

Bluejamie65
26.01.2016 21:31

DartArt+Stray---- napadlo vás někdy, že při během času poučeném pohledu jsou Hanoi Rocks jedním z živých důkazp toho, že novináři se se svou politicko-kulturní revolucí v závěru sedmdesátých let totálně sekli-spletli v tom, kdo je opravdovým představitelem punku? Novináři ve shodě s EMI vsadili na anglickou svatou trojici - Sex Pistols, Clash, Stranglers..., ovšem kdybyste se dívali na to, kdo hrál punk univerzálně i hudebně zajímavý natolik, aby obstál při mnohonásobně opakovaném až celoživotním koncertování, tak při uplatnění takového kritéria ani jedna z těch tří kapel neobstála? A přitom byla celá řada kandidátů na takovou roli, kteří po světě hráli naprosto fantasticky třeba - Ramones, Hanoi Rocks, Wilco Johnson... Mě by třeba vysloveně rozčilovalo, kdyby mi někdo (jak se to tehdy díky novinám v Americe dělo) tlačil Sex Pistols místo Ramones. Na druhou stranu u nás tehdy žádný takový spory vlastně neexistovaly:-).

 

DarthArt
21.01.2016 10:50

Člověče, to je příjemná muzika, tihle Hanoi Rocks. Nebýt článku, asi bych si je nikdy neposlechl, ale musím uznat, že teď poslouchám Two Step From The Move a je to moc dobrý. Koukám, že i hair-rock může být kvalitní, a nemusí to být takový nepříjemný ječení jako Tigertailz:) Dík za tip.

 

rumcajs18.01.2016 23:39

Osobně mám za sto i první dvě desky, ale v případě téhle legendy je to asi jedno, prostě kult jak prase. A i když mám Mötley Crüe rád, měli Neilovi tenkrát rozšlapat držku. Z hudby Hanoi Rocks přímo čiší autentická rokenrolová nespoutanost a živočišnost silně řízlá punkem. Kam se hrabou takoví Guns´n´ Roses.

 


 

 

 

 

TOPlist