Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Bluejamie65
30.08.2016 23:36

Dostali svolení a ten koncert proběhl poté, co byli různě obviňováni a šikanováni tzn. lidi dlouho na jejich koncert čekali a pak se jim to splnilo, navíc ti kdo tam přišli to chápali jako vítězství nad komunistickým cenzurním a kulturu hlídajícím aparátem. Dokážeš si představit, že byl celý národ naprosto sjednocen hudbou a texty? Dokážeš si představit že hodinu a půl desetitiísíce lidí slovo za slovem odzpívávají celé texty všech písní? To nezažila žádná kapela...

 

Stray
30.08.2016 23:10

Když nebudu počítat takovou tu klasiku jako DEEP PURPLE - Made In japan, KISS - Alive! a Alive II., IRON MAIDEN - Life After Death, MOTORHEAD - No Sleep Til´Hammersmith, tak mne asi víc baví živáky tvrdších kapel než těch melodických. Nějak se to celý rozblizává, jinak celkověn na živáky moc nejsem. Jo a kapela OMEGA to je noční můra, to je tip hudby, kterou si vůbec nedovedu představit, že bych měl ve sbírce. :-) To je esence hýkalství prvního řádu.

 

Bluejamie65
30.08.2016 21:32

Mám jen pár koncertů který poslouchám stejně jako řadovky: UFO - one night at Budokan, Queen - Live in Budapest, Omega - Kisstadion 79 a Dokken - Beast From the East...! Pak takyinstrumentální Scarry a v podstatě všechno, co je na tom dlouhém albu je skvělý, každý refrén sada perel:-)

 

spajk
28.08.2016 19:55

Dokken ani nevím proč, mě úplně míjeli. Jako věděl jsem o nich, ale nikdy jsem po jejich CD v bazaru nesáhl. Mám živé 2 LP Beast From The East, jen proto, že stálo asi 60,- Kč. Na základě tohoto profilu jsem pár desek objednal. V pátek přišla Back For The Atack, takže je v pořadníku.

 

rumcajs16.01.2016 17:22

Aha, o tom seriálovém profilu zde jsem nevěděl. Odpovědí na Tvou poslední otázku budiž "pravděpodobně ano". Na recku Blackstar se těším a jinak Ti tedy hodně zdraví a dej se brzy do pořádku.

 

Stray
16.01.2016 16:32

rumcajs: Absolutně nestíhám a jsem limitován i zdravotním stavem, proto jedu na nejnutnější minimum, Bowie by si vzpomínku zasloužil (osobně k jeho hudbě mám i větší vztah než k Lemmymu), ale protože tu mám už dvanáctidílný seriálový profil, nepovažuji rychlé sepisování nějakého rozlučkového cancu za věc, která by něco řešila. Recenze na novinku bude. Je možné uvěřit, že se něco děje (jakože někdy článek je a někdy ne) bez zjevného důvodu? :-)

 

rumcajs16.01.2016 14:52

Blackstar od Bowieho je geniální album. Čekal jsem, že k jeho úmrtí se na CD objeví alespoň nějaká jeho retrospektiva nebo článek podobný tomu, který jsi udělal pro Lemmyho. Proč tomu tak nebylo?

 

Stray
16.01.2016 14:14

Jinak bez obav budou i recenze novinek: už ted dost (několikrát denně) poslouchám nového Davida Bowieho, překvapivě s předstihem sehnatelné i ANTHRAX, kromě nich budou zde k nalezení v prvních dvou měsících roku 2016 ještě recky na nové řadovky od: MEGADETH, WITCHCRAFT, THE CULT, DIAMOND HEAD, AVANTASIA, DREAM THEATER, METAL CHURCH, BORKNAGAR a EXUMER, dneska večer bude další článek a sice po KISS, QUIET RIOT a DOKKEN přijde čas na TWISTED SISTER. DarthArt: K Tvému odporu ke glam-metalu, ohledně britské kapely TIGERTAILZ - jejich druhé album "Bezerk" z roku 1990 je dobré a opravdu zábavné, svého času jsem ho docela dost jel. :-)

 

DarthArt
16.01.2016 10:47

Stray: Souhlas, když je někde fotka, chci vidět fotku a ne miniaturní šmouhu a když je někde text, chci vidět text a ne milion bannerů na pračky a na sračky. U některých webů dostávám z toho blikání a skákání epileptický záchvat. Zvlášť pokud kromě těch bannerů nemá žádný obsah, kromě prázdnýho světáctví pánů redaktorů a uživatelů, co maj pocit, že jsou víc než samotný ty kapely :) Tady je to fanouškovský, což je u metalu jediný smysluplný řešení.

 

DarthArt
16.01.2016 10:42

Bluejamie: To je prostě otázka pohledu, já když vidím klip Tigertailz, tak si nemůžu nic jinýho než klepat na čelo. Ale zas chápu, že někoho to může oslovovat a klepat na čelo si může zase u Cannibal Corpse, který zas vyhovujou mně. PROSTĚ JE TO JENOM ROCK´N´ROLL A MÁ BAVIT A NE OPRUZOVAT NA UNIVERZITÁCH :) ALLES GUTE !

 

Bluejamie
15.01.2016 22:59

Hair metal je dehonestující výraz, který vymysleli a rozšířili novináři z toho důvodu, aby znevážžili koncertní dřinu, kterou odváděly kapely jako Dokken, Twisted Sister, cinderella a další... (parafráze výroku Steva Blaze z Lillian Axe v rozsáhlémm interview o tom, proč už se nikdy znovu neobjeví fenomén rockové hvězdy uveřejněném před lety na Metal sludge), tzn. není co neposlouchat a nesnášet k smrti...

 

Stray
15.01.2016 22:40

A víš co se mě na C.D. nejvíc líbí? Tedy myslím kromě toho, že zde není hudba, k jaké nemám žádný vztah. Taková ta velikost, přehlednost a rozložitost, a také že vykecávací složka nepřevládá nad články. A ještě to, že co má být velký a barevný, je velký a barevný, tedy obrázky, a co má být černo-bílý je černo-bílý, tedy texty a podkladová plocha, svým způsobem je ta jednoduchost nadčasová, je to jako přímočará šachová taktika, kdy jedeš na co nerychlejší mat a sereš na to, že ti školení taktici říkaj, že seš polo-primitiv. Sakra, právě jsem dokoukal na film "Sázka na nejistotu", tolik čůráků pohromadě se jen tak nevidí, spláchnout je plamenometem, košilky. God-damn, bastád!:-)) Christian Bale byl dobrej, jeden z mála.

 

DarthArt
15.01.2016 21:26

No tak zkusíme, uvidíme....

 

Stray
15.01.2016 21:21

"Děti noci, jaká to rajská hudba", doslova voda na můj mlýn, Darthe. Ale krom čtení to můžeš i poslouchat. :-)

 

DarthArt
15.01.2016 21:16

Hair metal k smrti nesnáším a Dokken si asi nikdy neposlechnu, ale přesto Strayovi velká poklona za tyhle texty, takové člověk snad nikde jinde nenajde, česky na tisíc procent ne. Z Crazy Diamond se stává nejlepší metalový web u nás (pravda, trochu tomu pomáhá totální úpadek těch ostatních). CD jednou bude všeobecně uznávanou metalovou encyklopedií. Se zájmem si vše přečtu.

 

Stray
15.01.2016 20:54

Díky za reakce, jenom bych poprosil o mírné zohlednění nižšího tempa zveřejňování, tento druh článků je ve srovnání s obyčejnou recenzí extrémně pracný a rovněž náročný na soustředění (ve smyslu pospojování všech dojmů z hudby ze všech období konkrétní kapely a posléze jejich dosazování do kontextu story).

 

Pekárek
15.01.2016 20:23

Souhlas, to se povedlo. Mě se zas hodně líbí ta pozdější alba. Levin je machr...

 

Imothep
14.01.2016 09:49

Vyborny profil! Z toho, co v clanku neni bych doporucil Georgeovo prvni solove album Sacred Groove a podle meho nazoru i vydareny zivak Dokken s R. Beachem za kytarou Live from the Sun(zvlast DVD), ktery byl zaroven labuti pisni pro J. Pilsona. Kapeku jsem nazivo videl tusim v roce 2002 nebo 2003 ve Vidni s J. Norumem a B. Sparksem a koncert to byl paradni.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist