Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

DarthArt
22.11.2020 19:36

Je to fakt, že v tom Polsku je rezistence proti církvi úplně přirozená věc. Jenže tam je to spíš politická strana. Hodně agresivní politická strana. Na druhou stranu právě v tom Polsku lidé od církve masově odpadají - přesněji řečeno, mladší ročníky už nenavazují na své rodiče. Mám pocit, že to tam odpadlo v nějakém obrovském poměru jako 80 % ke 20 % nebo takhle nějak. Není se co divit, člověk si přečte o těch protipotratových věcech a všechno je jasné.

 

Hivris
22.11.2020 19:13

Vystupovat v dnešní době proti křesťanským církvím mi přijde hodně zbytečný, ale na druhou stranu žijeme v zemi, kde se do nás náboženství nehustí. Myslím, že třeba v Polsku nebo v některých zemích v USA je to trochu jinak. Jen si vezměte, kolik lidí tam popírá evoluci a věří jen v kreacionismus. To pak může leckoho nasrat:).
Víra v Boha je osobní věc, a když někdo potřebuje chodit denně do kostela, aby se ve svojí víře utvrzoval, tak ať si tam chodí. Dokud mě nebude nutit, abych tam chodil taky, je to v pořádku. Jinak mám ale kostely moc rád, jen je ke svojí víře nepotřebuju:).

 

Hellraiser
22.11.2020 19:10

DarthArt: souhlasím s tebou

 

DarthArt
22.11.2020 18:29

Ale je pravda, že znám poměrně hodně lidí, kteří jsou členové nějaké křesťanské církve a většinou jsou to úplně normální, moderní lidi, žádný svíčkový báby. Proto nechápu takovou tu umanutnost proti čemukoli církevnímu - třeba u takovýho Bruna z Hynos je evidentní, že o tom vůbec nic neví a je zajatej v nějakých svých předpotopních představách. Já jsem se pracovně setkal už s několika farářema a všichni to byli strašně fajn lidi.

 

DarthArt
22.11.2020 18:17

Já se považuju za panteistu - harmonii nacházím v přírodě, tam ze mě padaj starosti, deprese, cítím tam vyrovnanost a mír v duši. Kdybych měl odpovědět jedním slovem, jestli věřím v Boha, tak odpověď je Ano, i když to to určitě není takový to pánbíčkaření, jaký si člověk představí na první dobrou.

 

Hellraiser
22.11.2020 17:03

Dokončíme myšlenku: náboženské poselství ani z jedné kapely neberu vážně.

 

Hellraiser
22.11.2020 17:02

Stejně jako DarthArt, tak i já vystřelím do svých řad. Opravdu nemám rád metalisty, kteří hází řepou při každý písničce i když je to sračka a vzývají jedině satana a že jedinej správnéj metal je death/black atd....(mě ani tzv. "Blití" nic neříká)
Já jsem pokřtěný katolík, v kostele sem nebyl ani nepamatuju, nemodlím se ale věřím že nějaká vyšší moc existuje (myslím Boha, ne satana).
Jsem metalista, ale nemám rád na sobě dlouhý vlasy, nejradši jsem "na vojáka", nechodím v černých hadrech. Jsem klasický metalista, vyznavač kapel 70/80, ve skříni mám džínovou vestu s nášivkami. Ale mám rád tmavě modrou barvu i černou nebo vojenský hadry.
I když poslouchám satanisty (king diamond, Ghost) tak poslouchám i Stryper, ale poselství ani jedné z kapel

 

Bluejamie65
18.05.2016 16:48

tohle jsem opravdu nevěděl:https://www.youtube.com/watch?v=cXBy4iVIuys

 

Stray
24.01.2016 17:47

carcass: dík, určitě zajímavej příspěvek. Jen jeden mylný detail poupravím - Henry Rollins je a (dle mého) byl snad vždy pravičák.

 

carcass24.01.2016 16:11

zajímavá kapela, sice jsem se s ní minul, ale zpětně před nimi musím smeknout - vyjet s tímhle konceptem, na to museli mít koule. Jak už psali kluci pode mnou, ta trapná klišé v metalu jsou hrozné sračky, chápu muzikanty - ti z toho mají kšeft, dávají davu přesně to, co po nich chce, a doufám, že většina z nich z toho má srandu, ale u fans, to je těžká magořina, je to stejná banda volů, jako jsou islámští magoři - bez špetky nadhledu, humoru a sebereflexe. Osobně mi v muzice hodně vadí politika, zvláště ty všechny levicové sračky a rádobysociální témata, na kterých si dobře vydělávající muzikanti dělají kariéry (Ministry atd.), věřím to fakt málokomu - Henry Rollinsovi, Dead Kennedys a prvním historickým pankáčům, ale určitě ne mladým cápkům ve stylovém oblečení........no, ať se do toho zbytečně nezamotám - sice každé zboží má svého kupce, ale některé zboží a někteří kupci jsou dost velká kupa sraček, uznávám každou hudbu, která má nějaké pozitivní vliv na svého posluchače, ta má smysl, zbytek je bezcenný balast....

 

DarthArt
23.01.2016 15:27

Jasně, já spíš chtěl vyjádřit to, že se svým postojem to Stryper na metalové scéně neměli moc jednoduchý. Rozhodně těžší než nějací rádoby satanisti, co předhazujou davu to, co chce, ale tvářej se jako nějací hrdinové a rebelové. Jinak poslouchat evangelia v rockový muzice taky vůbec nemusím, naštěstí v anglině nikdy nebudu tak dobrej, aby mě to tahalo za uši :)No a když už jsme u toho - mě zase vytáčí to neuvěřitelný antikřesťanský klišé v tvrdším metalu. Ano, pár kapel tím žije, tak proč ne, ale moh´ bych vidlema přehazovat tuny rádoby kritiků křesťanství, kteří to dělaj jen proto, že se to tak v rámci stylu má. A navíc se tvářej, jak ten jejich undergroundovej metal je proti stádovitosti a jakou že to má filozofickou hodnotu. Přitom opakujou jen naučený řeči - stejně jako modelky, stejně jako fotbalisti, stejně jako diskaři, stejně jako hair-metalisti, stejně jako gothici, stejně jako hácéčkaři, stejně jako pankáči. Všichni stejní burani, jen se každej cejtí jako ten vyvolenej. No nic, to jsem si jen tak pokecal sám pro sebe. Berte to s nadsázkou :)

 

rumcajs23.01.2016 15:00

...Mortification, Ethereal Scourge :-). Poslední jmenovaní hráli mmch. fakt dost dobře. Každá hudba si své fanoušky najde. Já věřím, že zmiňované kapely hrají dobře, ale to křesťanství mi tam prostě vadí. Jen pro úplnost, sám pracuju v křesťanské organizaci a s většinou věcí nemám problém, ani mí kolegové se mnou ne. Ale když poslouchám hudbu, tak si prostě i od toho chci odpočinout. Nicméně v jedné z mých nejoblíbenějších písní od Europe se zpívá " I Hope that God Exists" a tato fráze se mi dost zaryla do hlavy. Myslím, že přese všechno asi všichni tak trochu doufáme. Dost filosofie.

 

DarthArt
23.01.2016 14:53

Bluejamie65: Je fakt, že u nás metalista zná z křesťanských kapel tak maximálně australské Mortification a to, že Ralph Santola z Obituary a dnes z Deicide (!) je taky křesťan. Mimochodem, teď jsem dočetl knížku o Metallice a popisuje se tam scéna v LA a SF, mimo jiné koncerty Stryper. Myslím, že si kluci kvůli textům užili své a zrovna jejich postoj považuju spíš za obdivuhodný - postavit se mase tupých vylitých metalistů, jejichž horizont končí u mlácení řepou a slova "satan", to zas taková slast asi nebyla. Budu trochu střílet do vlastních řad, ale zrovna v metalové komunitě je blbů, co jsou schopni se akorát vysrat, nachlastat a být "hrdi, že poslouchaj jedinej styl", bohužel víc než dost. Ale to je asi v každé subkultuře.

 

Bluejamie65
23.01.2016 13:52

Tady asi je třeba říct, že naše nepřivyknutí a nechuť k tomu, že hudba může mít i pozitivní či křesťanskou náplň textů, pramení nejenom z toho, že jsme ten nejateističtější národ Evropy. Až nepřeberně rozsáhlou scénu white metalových a CCM kapel tu prostě neznáme, a tak nám připadá jako velmi ojedinělá a přitom nezvyklá ta všudypřítomná náboženská textová nálož. Jde ovšem o okruh hudby který existuje již velmi dlouhou dobu stranou zájmu major labels a který má svá vlastní rádia, svá vydavatelství, své festivaly a další koncertní příležitosti, také své vlastní věrné publikum.... takže snadno může vzniknout situace, kdy se apriori odříkáme opravdu velmi velmi chutných hudebních pochoutek - např. Whitecross, Petra, Idle cure, Zaffiro...

 

rumcajs23.01.2016 12:36

Hudebně a pěvecky mimořádně obdařená kapela, ale prostě je odmítám poslouchat. Mám s nimi stejný problém jako se současným frontmanem "Citronu". Evangelizace prostě do metalu nepatří. Nikomu neberu víru a když se lehce promítne do textů, skousnu to. Ale neskousnu, pokud se z ní stane hlavní textová náplň.

 


 

 

 

 

TOPlist