Boomer Space


Diskuse ke článku : SLAYER - Divine Intervention
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

J.Rose
09.05.2020 09:59

Vždyť později nahráli ještě třeba "Diabolus in Musica" a to byl rozhodně krok, jiným a celkem odvážným směrem.

 

josef
08.05.2020 22:13

Meres: Právě že nenapsal zatím si stojím.

 

Meres
08.05.2020 21:53

Tak to je pekná sračka čo si teraz napísal 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

 

josef
08.05.2020 21:42

Tímto albem Slayer skočili do třetí ligy k buranské kapely typu Sodom. Mohli se dál vyvíjet neříkám smeřem k metallice, ale ne krok zpátky.

 

Stray
09.12.2015 09:34

Mě se líbí, jak je na těchto stránkách taková ta diskusní spokojenost a pohoda. :-)

 

rumcajs08.12.2015 20:12

To jo, ale v porovnání se třeba zmíněnýma Judas Priest, kteří v té době prakticky neexistovali, na tom byli pořád dobře. Jeden koncert v ČR přeci není vypovídající. Navíc už prodejní čísla Pure Instinct byla jinde, než u Face the Heat. A srovnávat to s dobou Crazy World fakt není fér, to byla ještě zlatá doba a navíc měli megahit Wind of Change, který, jakkoli je to kolovrátek, se stal symbolem politických změn celého světa. Nezpochybňuji, že šlo o ústup, ten se dotkl všech kapel - mmch. na jiném webu za největší kapelu, která vyklízela místa nejvyšší, zmiňovali zas Deff Leppard - ale rozhodně se nejednalo o ústup drtivý. Drtivý byl právě pro kapely jako Judas nebo Europe, snad i pro ty Leppardy. Ale tam zas byla o dost jinde předcházející prodejní čísla, oproti Škorpíkům hráli vyšší ligu.

 

Stray
08.12.2015 17:56

U SCORPIONS tak usuzuji podle toho, že v roce 1993 se konal první a na dlouho dobu poslední koncert v ČR, konkrétně v Ostravě, o kterém se ještě dlouho mluvilo jako o největším návštěvním fiasku, přišla zhruba tisícovka do ČEZ Arény ve Vítkovicích. Druhak ta deska "Face The Heat" se prostě nehrála. Oproti "Crazy World" to byl komerční sešup a nějaké "Pure Instict" to nikdy nevytrhlo, prostě SCORPIONS byli do roku 1990 kapela v absolutní špičce popularity, myslím že byli u nás výš než JUDAS PRIEST, to se vůbec s nějakýma EUROPE nedá srovnat, a pak najednou drtivej ústup.

 

rumcajs08.12.2015 15:59

Mám za to, že pokud výrazněji klesl zájem o kapelu, bylo to spíše materiálem, který přitvrdil. Vem si, že Pure Instinct a balada You and I byly ve své době populární jak prase a valily se ze všech médií a tržišť s kazetami jak tsunami. Podle mě si Scorpions v rámci možností (s ohledem na změnu vkusu fanoušků) svou popularitu udrželi. Vždyť byly kapely, které šly do kopru úplně, nebo na spoustu let. Zde bych třeba vypíchl Europe, které grunge vlna semlela na 13 let. To Škorpíci jeli dál, jen ze stadionů přešli do hal, zatímcoo některé kapely přímo do klubů.

 

Valič
08.12.2015 13:47

Stray: Mě přijdou ty kapely zábavné obě dvě, ale každá jiným způsobem (v rámci death metalu mi Autopsy určitě přijdou zábavnější než třeba Origin, Necrophagist nebo Gorguts, ten jejich styl mi vždy připadal spíš jako takový hodně drsný bigbít s chorobným zvukem a morbidními texty). Objektivně porovnávat kvalitu jejich hudby asi nemá smysl, každá z nich se pohybuje úplně jinde a zaměřuje se na jinou skupinu posluchačů. Z hlediska komerční úspěšnosti samozřejmě jasně vedou Scorpions, neumím si představit, že by v televizi nebo komerčních rádiích pouštěly skladby s názvy jako Battery Acid Enema, Torn From The Womb nebo Necrocannibalistic Vomitorium a plakát Chrise Reiferta si náctileté holky asi nad postel taky věšet nebudou. :-)

 

Stray
08.12.2015 12:25

Valič: A jsou lepší SCORPIONS nebo AUTOPSY? Pro mě jako pro příznivce zábavné hudby je to jasná volba. :-)

 

Valič
08.12.2015 12:15

Stray: Album Savage Amusement jsem si nějakým omylem koupil na kazetě už koncem 80. let a kupodivu se mi i celkem líbilo. Kapelu jsem si nicméně zařadil do rockového mainstreamu, proti kterému sice nic nemám, ale na druhou stranu podobnou hudbu aktivně nevyhledávám a doma bych si ji asi dobrovolně nepustil. Celou diskografii kapely jsem si prošel až teprve letos a některé desky mě dost příjemně překvapily (zejména ty z let 1977 až 1984). Možná, že si je za dalších 25 let pustím ještě jednou. :-)

 

Stray
08.12.2015 08:35

Skvělá deska https://www.youtube.com/watch?v=GqzL3u41p0A , refrén u Don´t Stop At The Top vyloženě vybízí ke skandování a k ležernímu pohazování levým ramenem. :-)

 

DarthArt
06.12.2015 17:38

Ještě mě zaujalo, jak říkal Stray, že Scorpions asi nejvíc postihla vlna grunge. Už jsme o tom mluvili... Řekl bych, že ten odliv zájmu ve spojení s grunge se týkal hlavně kapel, který byly v tý době na vlně zájmu a tudíž se s nima vezla i taková ta masa posluchačů, co se přelévá podle momentální módy (bez ohledu, jestli je ta kapela dobrá, komerční nebo cokoli jinýho). Prostě řekněme, že 40 procent je opravdu fanoušků a 60 těch, co zejtra přejdou na to, co bude jinýho v televizi (führer-princip MTV tehdy fungoval dokonale). Napadá mě třeba Marilyn Manson, když jsem byl tehdy na jeho prvním koncertě v Praze, pod pódiem byl snad jen každej pátej rocker, jinak holky ze žurnálu, kluci z fitka a bravíčkářská drobotina.

 

Stray
06.12.2015 16:55

DarthArt: Ano, "Steamrock Fever" je skvělá vypalovačka, otvírák desky "Taken By Force" 78´. rumcajs: Jinak "Face The Heat" 93´ jsem nemyslel, že je kvalitativní až tak velký ústup z pozic jako spíš ústup, co se týče zájmu veřejnosti o SCORPIONS. Ta deska totálně propadla, zatímco "Savage Amusement" 88´vyšla, když byli po desce "Love At First Sting" 84´ a dvouletém celosvětovém turné (živák "World Wide Live" 86´) na vrcholu popularity.

 

DarthArt
06.12.2015 16:30

Jo, ještě znám hitovku Steamrock Fever, ta se mi moc líbila!

 

DarthArt
06.12.2015 16:27

Díky, díky, přes Vánoce se do těch tipů trochu ponořím.

 

Stray
06.12.2015 09:41

Stray nepovažuje, Stray to ví. Zatímco v roce 1988 vyprodávali SCORPS fotbalové stadióny, tak v roce 1993 po nich přestal být hlad. Jaksi úplně vyšli z módy. Možná jde o kapelu, na kterou vlna grunge měla největší následky. Savage Amusement je na rozdíl od Face The Heat velmi úspěšná deska. No a za druhé Stray je prostě popař, je plno dlouhověkých kapel, u kterých spíš uznávám jemnější věci než nějaké zemité práce. :-)

 

rumcajs06.12.2015 01:25

Je pro mě zvláštní číst Strayův názor na alba Savage Amusement a Face the Heat. Obecně vnímané je to totiž tak, že úpadek se projevuje už u Savage Amusement, což je asi nejpopovější album kapely a právě u Face the Heat se opět kapele daří pozvednout řízně hardrockový až heavy metalový prapor se ctí vzhůru. Takto to vidím i já, na Face the Heat je nepřeslechnutelný návrat k tvrdšímu zvuku i skladbám a tak mě udivuje, že jej zrovna Stray považuje za počátek úpadku. K tomu zjevně dochází až na albu následujícím. Savage Amusement mám docela rád, ale proti Face the Heat jej mám za slabší čajíček.

 

Stray
06.12.2015 00:25

Mám o SCORPIONS přehled. Od začátků po rok 1990 výborná kapela, potom už moc ne. Maj několik zásadních období, sedmdesátky - alba jako "In Trance", "Virgin Killer", "Taken By Force", které skvěle shrnuje i "japonskej" dvojalbovej živák, jsou ve znamení poctivého zemitého hardrocku, kterému však nechybí ani typické melodie, jsou poznamenány hrou kytarového dua Rudolf Schenker/ Uli Roth. V roce 1979 vychází jedno z jejich nejúspěšnějších alb "Lovedrive", které k stávajícímu přidává na hitovosti a u kytary Rotha střídá na jeden rok Michael Schenker, tedy bratrská dvojice u kytar, od roku 1980 nastává tzv. desetileté pop-metalové nebo také stadiónové období zahájené deskou "Animal Magnetism", ale i nástupem druhého kytaristy Mathiase Jabse vedle Rudolfa Schenkera, Jabs vydržel v kapele dodnes. To období je nejúspěšnější etapou a charakterizují ho hymnické songy hodně koketující s metalovou pompézní produkcí (Dieter Dierks) - nejslavnější alba nesou názvy "Blackout" 82, !!!"Love At First Sting" 84 (definitivně nejlepší deska SCORPS)!!! a "Crazy World" 90, ale ani "Savage Amusement" 88 není zlá, počínaje albem "Face The Heat" 93 začíná úpadek, jenž se mírňoučce kapele daří přemáhat až v posledních letech. Kytarista Rudolf Schenker a zpěvák Klaus Maine jsou jediný dva hudebníci působící u SCORPIONS od začátku.

 

DarthArt
05.12.2015 22:50

Jinak, Strayi, když jsem zmiňoval ty Scorpions... máš o nich přehled? Nebylo by špatný nějaký povídání o nich, já v nich mám hrozný bordel a chtěl bych se zorientovat hlavně v jejich sedmdesátých letech a raných osmdesátkách. Zatím je moje nejoblíbenější skladba od nich Alien Nation, ta je naprosto smrtící. Původně jsem si Face the Heat koupil nějakou náhodou na "polský originálce" a před pár lety ho měli asi za stovku na CD, takže nebylo co řešit.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist