Boomer Space


Diskuse ke článku : AMORPHIS - Under The Red Cloud
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

Stray
06.04.2017 12:21

Pro mne jedno z nej alb od Amorphis.

 

sicky
06.04.2017 11:33

tak toto je překvapivě naprosto úžasné album!

 

Valič
03.10.2015 07:16

Stray: Ještě k tomu hodnocení u recenzí, pro mě je důležitý obsah recenze a ta procenta považuji za celkem irelevantní. Chápu, že každý má jiný vkus a upřednostňuje jiné žánry a beru, že u Tebe je těch 70% ještě pořád hodně vysoké hodnocení. Měnit ho dodatečně je v pořádku, pokud to uděláš z vlastního rozhodnutí, ale dělat to pod nátlakem čtenářů je zbytečné. Já sám bych třeba teď hodnotil o něco níž poslední desky Autopsy a Paradise Lost, které jsou sice obě hodně povedené, ale kvalit jejich starých klasických desek tak úplně nedosahují. Někdy prostě člověk na to objektivní zhodnocení potřebuje víc času. Stejně tak asi nemá smysl nutit se do psaní recenzí na kapely z žánrů, které Ti nic neříkají. Já si tady raději přečtu dobře napsanou recenzi na CD kapely, která mě zase až tak moc nebere, ale ze které bude cítit, že Tě to bavilo psát, než recenzi na album nějakých svých oblíbenců, u které budu mít pocit, že jsi se do toho musel nutit (ono se to pak bohužel někdy projeví i na úrovni zpracování té recenze). Jinak se samozřejmě připojuji k lidem, kteří Tvoje stránky v poslední době chválili. Nebudu to nějak detailně rozepisovat, to už za mě ostatně udělal Myší chlap. To, že se mi Tvůj styl psaní líbí, je snad patrné už z toho, že Ti sem pořád lezu. :-)

 

Valič
02.10.2015 23:38

Stray: Já poslední Bloodbath a Vallenfyre taky ve sbírce zatím nemám, i když je mám samozřejmě na "seznamu". Poslední dva roky jsem většinu peněz, které jsem měl vyhrazené na nákup CD, rozfofroval v různých výprodejích (z novinek jsem si v poslední době koupil tuším jen Enslaved, Moonspell, A Forest of Stars, Cradle of Filth a Necrocockovu sólovku). Nejlepší nákup (v životě) jsem udělal začátkem roku v rušené prodejně Mystic Production v Brně (dříve Redblack, později Rock Extremum), kde rozprodávali skladové zásoby (většina CD byla za stovku). Taky jsem si teď koupil dost starších věcí od Century Media (Asphyx, Grave, Morgoth apod.), které nedávno koupili Sony Music. Tam se obávám, aby to za pár let nedopadlo jako s Noise Records, od kterých dnes už plno titulů nejde sehnat. :-(

 

feyer02.10.2015 23:35

Strayi, děkujeme za odpovědi i vysvětlení. Rád čtu tvé články, je opravdu vidět, že se vyznáš a víš o čem píšeš. Ale co se týče těch nových Amorphis, opravdu si myslím, že kdyby zpěvák negrowloval, tak by ta jejich hudba ztratila punc něčeho zajímavého. Vždyť znáš někoho kdo dokáže "přepínat" z growlingu do čistého vokálu? Já se přiznám, že ne. Ale hlavně - je to povedené CD a to fanouškovi udělá vždycky radost. Tak díky za vysvětlení. Máš naprostou pravdu, že září je po dlouhé době úrodný měsíc, což je radost, kvalitní muziky není nikdy dost. Díky za tvou práci tady na tvém webu. A díky za komunikaci a samozřejmě za promyšlené články. Jsi fajn. Díky moc.

 

Stray
02.10.2015 22:45

Osobně častokrát kupuji i céda, kterým zde dávám 70%. Pravidlem je to u těch měkčích žánrů, naopak KATAKLYSM si třeba nekoupím, i když ho oceňuji (ve snaze o "objektivitu" a jisté potlačení osobního fandovství) vyšší známkou než OPERATION MINDCRIME, u Tatea naopak koupi velmi zvažuji. Tak vidíte, co všechno pro vás dělám, poslouchám a zabývám se i třeba takovými KATAKLYSM, BLOODBATH nebo VALLENFYRE, které bych si nikdy nekoupil, to všechno je pro vás (copyright Láďa z Damiens) :-)) Jenom kvůli Vám, mým dlouholetým čtenářům! :-)) ?!S(+/L+?)I@/Z!@

 

Valič
02.10.2015 21:53

Stray: Mě právě ta recenze přišla hodně pozitivní a těch 70% mi k ní moc nesedělo, ale to je spíš můj problém. Já jsem zvyklý všem deskám, které se mi líbí, dávat minimálně 80% a 70% dávám většinou mírně nadprůměrným deskám, u kterých sice objektivně oceňuji určitou kvalitu, ale moc mě je nebaví poslouchat.

 

Stray
02.10.2015 20:18

Ale vždyť já tu desku považuji za povedenou, za jednu z jejich nejlepších, hodnocení jsem snížil z 80% na 70% v době zveřejnění, ale ne z důvodu domělé menší kvality alba AMORPHIS, jako spíš kvůli hodnocením alb okolo, která mě nepřijdou o tolik horší, takže návrat k 80% známce je jediná věc, co pro vás mohu udělat. Jinak září je letos pravděpodobně stěžejním měsícem, co se alb týče.

 

feyer02.10.2015 18:58

Strayi, opravdu by Amorphis bez toho growlingu nebyl Amorphis. A jejich letošní CD je naprosto dokonalá. Asi jsi už z těch poslechů všech desek až příliš kritický. Under The Red Cloud je vynikající album a jak vidím, tak žádný píšící fanoušek z tvými kritickými úsudky nesouhlasí, prostě nejspíš proto, že tentokrát si se opravdu sekl. Toto album je vynikající a stoprocentní. Smůla hochu.

 

Piha
02.10.2015 09:56

Jednoznačně 100% a kandidát na desku roku .....

 

Valič
01.10.2015 19:45

100% Z mého pohledu zatím jedna z nejlepších desek letošního roku a to jsem Amorphis nikdy moc neposlouchal. Bez toho growlingu by to určitě šlo taky, ale nemůžu říct, že by mi tam nějak vadil. Já sice Tales From The Thousand Lakes taky považuji za jednu z nejpřeceňovanějších metalových desek, ale úspěšnost podobných alb celkem chápu. Kapely jako Tiamat, The Gathering, Paradise Lost, Anathema nebo My Dying Bride tenkrát prostě přišli s něčím relativně novým a velkou část posluchačů, kteří tenkrát metal začínali poslouchat, jejich tvorba oslovila. Většina z těch kapel své první desky později překonala, ale ti jejich původní fanoušci dost často ten kvalitativní posun odmítají uznat a stále upřednostňují ty starší desky prostě proto, že na nich vyrůstali, vytvořili si k nim silný vztah a pravděpodobně s nimi mají spojené i různé nostalgické vzpomínky.

 

Stray
01.10.2015 17:54

A nebo je to třeba tím, že jsem takovou hudbu neměl nikdy v oblibě. Alespoň, že se pak AMORPHIS, stejně jako třeba PARADISE LOST, zlepšovali. Tak já do stejného chlívku nepochopitelně uznávaných děl řadím i "Gothic", "Wildhoney", "Serenades" nebo "Turn The Loose Swans".... a jiné. Prostě ty kapely se mi přiblížily až posléze. nebyl to prostě můj šálek, ničím mne tehdy ta nová metalová hudba neupoutávala, byl jsem zvyklí na své "Justice", "South OF Heaveny" a "Comy Of Souls". :-)

 

Meresz
01.10.2015 17:44

Tales from the Thousand Lakes je hrôza?! Tak to si snáď počúval iný album. Je to jednoznačne ich vrchol, ktorý už len ťažko niekedy prekonajú!

 


 

 

 

 

TOPlist