Boomer Space


Diskuse ke článku : GHOST - Meliora
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Stray
16.04.2018 20:52

Tak pilotní singl "Rats" náležící k čtvrté na červen chystané řadovce se mě líbí, ale během sledování klipu jsem si uvědomil, co mě na té kapele vždycky sralo, ne ten Mikulᚠu mikrofonu, ani jeho hlas, ani jeho nová vizuelní podoba, mě děsně serou ty jednotný masky jeho spoluhráčů. Jinak ten song je příjemnej retro horrorovej pop metálek. Reminiscence na metalové osmdesátky, jaké ve skutečnosti nikdy nebyly!!! :-) "Thriller" dánského horror metalu.

 

Stray
18.02.2016 01:07

Jo, slyšel jsem a beru to jako průser, protože to akorát podtrhuje tezi o tom, že si oceněnění předávaj navzájem fríkulíni a lidi se známostma.

 

Zetro
17.02.2016 23:58

Tak nám kucí prej vyhráli Grammy :)

 

Valič
29.10.2015 11:41

Stray: Novinka od Shining se mi zatím líbí o dost víc (90%) než přechozí řadovka One One One (70%), která se mi zdála dost nevýrazná.

 

Stray
29.10.2015 10:35

Norské SHINING jsem schopen prověřit.:-) V roce 2014 na Brutale se mi líbili.

 

Valič
29.10.2015 08:32

Stray: Těm Mortal Cabinet jsem zkusil dát ještě jednu šanci, ale tentokrát už se mi to nelíbilo vůbec. Snažil jsem se na té desce najít aspoň něco pozitivního, ale jak se říká "kde nic není...". :-( Tak snad příště. Pro zajímavost jsem se díval na komentáře lidí na jejich stránkách a ti byli převážně spokojení, takže v tomhle směru je to asi v pořádku (předpokládám, že jim na ten projekt přispěli asi spíše fanoušci Řezníka a Vanessy, posluchači M.H. by se v těch komentářích určitě neptali, kdo vytvořil obal a jestli jsou některé texty opravdu ovlivněné H. P. Lovecraftem). Novinky Grave a Satan jsou celkem v pohodě, nicméně obě kapely už určitě natočily i lepší alba. Vychází plno zajímavějších desek, na která by se dala napsat recenze. Napadají mě třeba Avatarium, Kauan, Dog Fashion Disco, Caligula´s Horse, Sadist, Ouroboros nebo norští Shining, i když většina z nich by se na tyto stránky asi moc nehodila.

 

Stray
28.10.2015 13:56

Do konce týdne dva koncertní reporty a jeden rozhovor, prostě volím na pár dní oddech od recenzí alb, ta řada započatá koncem srpna je fakt dlouhá a nepřetržitá, nicméně ve skladu na příští týdny už teď připraveny čtyři recenze novinek: KYLESA, THE DEAD WEATHER, KILLING JOKE a UGLY KID JOE. V rozpracu dvojka od THE WINERY DOGS, u nových alb MORTAL CABINET, GRAVE a SATAN se ještě rozhodnu co s tím, zdali vůbec něco.

 

Valič
15.10.2015 12:13

Stray: Tak ten Eben byl opravdu zmíněný jako "špatnej" vtip, Henycha jsem uvedl kvůli tomu, že se na desce Tanec svatýho Víta pokoušel o něco podobného jako teď Mortal Cabinet, Big Boss kdysi zmiňoval, že má rád Ministry a na svou sólovku Q7 zařadil i jednu skladbu v podobném stylu, takže teoreticky by účast na podobném projektu odmítnout nemusel. Morbivod prvky industrialu a elektronické hudby v některých svých projektech občas používá a Necrocock má z těch uvedených lidí k hudbě MC asi nejblíž i co se týče image a textů. To, že někteří z nich už dnes moc lidí nezajímají, je možné, já českou scénu posledních deset let moc nesleduju (metalovou ani jinou) a o žádné současné české "nemetalové" osobnosti, která by se do podobného projektu hodila, nevím. Jestli mᚠtipy na nějaké zajímavé kontroverzní české interprety (z jakéhokoliv žánru), tak si rád rozšířím obzory. Co se týče těch textů, taky jsem měl místy pocit, že tam Franta pravděpodobně použil nějaké méně povedené texty původně určené pro Master´s Hammer, jiné texty mi přijdou úplně o ničem a v podstatě se do konceptu toho alba vůbec nehodí. Já tu desku beru jako ne moc povedený začátek projektu, který by se v budoucnu snad mohl někam posunout a možná přijít i s něčím zajímavým. Je ale taky možné, že zůstane jen u tohoto alba, a každý z členů si půjde svou cestou a bude se soustředit spíš na to, co mu jde nejlíp.

 

Stray
15.10.2015 10:08

Mě MC zklamalo ve všech ohledech. Přijde mi, že se silné stránky těch tří pánů vzájemnou spoluprací spíš vynulovávají. Songy působí jako kdyby si je vytvořil nějakej pokojovej pubescent na kompu, texty - není tam moc vtipných obratů, prostě šeď. A tebou navrhované osobnosti: to může fakt napsat jenom metla. :-)Eben by se s nima nezdržoval, lidi jako Henych už asi dvacet let fakt nikoho nezajímaj. To by byl hodně špatnej vtip.

 

Valič
15.10.2015 08:51

Stray: Já bych ten projekt zatím tak úplně nezatracoval. Ta deska úplně špatná není (60%) a cítím tam určitý potenciál, který ani zdaleka nebyl využit. Nicméně by to chtělo, aby příště pánové přišli se silnějším a vyrovnanějším materiálem. Mohlo by být zajímavé, kdyby si přizvali jako hosty i další "grázly z hudební scény". Případně by z toho projektu mohli v budoucnu udělat příležitostné volné sdružení "odporných lidí" (v sestavě by se mohli časem objevit třeba Vlasta Henych, Big Boss, Morbivod, Marek Eben nebo Necrocock). :-)

 

Stray
14.10.2015 23:07

V rozhovorových výhledech mám Řezníka i toho "třetího čerta" z Vanessy, ale MORTAL CABINET nebude hlavním těžištěm obou těchto článků.

 

Valič
13.10.2015 16:57

Stray: Od těch Mortal Cabinet jsem už po poslechu prvních ukázek nic moc nečekal a taky jsem ve výsledku nic moc nedostal (takže album v podstatě splnilo moje očekávání). :-) Pravda, pár šlágrů jsem si tam našel (Černý myslivec, Crowley, Orgie Iluminátů), ale po všem tom humbuku a řečech o tom, jak to bude strašně kontroverzní a šokující, mi ta deska přijde dost nevýrazná. Některé texty jsou místy celkem zábavné (myslím, že není moc těžké uhodnout, kdo z těch tří pánů je jejich autorem), některé pasáže nezní špatně, ale je tam plno skladeb, které mě nebavily vůbec (Menší zlo, Nenávidím svůj job, Boží stáda, Pojd´ a ignoruj to). Na celém tom projektu mi zatím přijdou nejzábavnější ty články na stránkách jisté nejmenované komerční televize ve stylu "Tři z nejodpornějších grázlů hudební scény se spojili ve společném hnusu. Je šokující a znepokojující, kolik fanoušků tihle odporní lidé mají." :-)

 

Stray
13.10.2015 06:46

maratón recenzí - podzim 2015 - pokračuje: MY DYING BRIDE, GRAVEYARD, ACT OF DEFIANCE, KYLESA, SAXON, THE DEAD WEATHER, THE WINERY DOGS, CLUTCH, EXTREME, CHRIS CORNELL, UGLY KID JOE a MEGADETH. Pravděpodobně nebudu psát: MORTAL CABINET (protože je to slaboučký: 30%) a LAMB OF GOD (protože mě ta kapela nikdy nebavila a dost bych se do toho nutil).

 

Kropis
19.09.2015 19:14

Annihilator pecka ještě čekám na příchozí vinyl, ale za dlouhé roky návrat k 90. Parádička, je to něco mezi Set the World on Fire a King Of the Kill. Winery Dogs tam očekávám 80 % a víc, Kotzen letos zatím vedle nešáhnul. Na Cornella jsem sám zvědavý, ještě jsem se k tomu nedostal, ale pro mě to byl vždycky takový slabý odvar Kotzena.

 

endyamon11.09.2015 12:07

Stray: je to jedno :) Mna to zaujimalo len z toho dovodu, ze jeho hlas sa mi hodi k tvorbe Ghost, toz vymena spevaka by ma nepotesila.Btw, minimalne na debute som imho pocul ozveny Mercyful Fate postupov, neprekvapilo by ma, kebyze by vietor fukal z tejto strany (Sharlee, alebo Sherman napr.)

 

Valič
11.09.2015 11:36

Údajně by to mohl být Tobias Forge z Repugnant, ale nepředpokládám, že by to v nejbližší době někdo oficiálně potvrdil nebo vyvrátil. Jisté je pouze to, že pro Ghost píše hudbu a texty pod pseudonymem A Ghoul Writer. http://www.metal-archives.com/artists/Mary_Goore/389169

 

Stray
11.09.2015 11:17

Dík...ale není to u těchto "schovávajících se lidí" vlastně jedno? :-)

 

endyamon11.09.2015 10:52

Papa Emeritus III:An ongoing gag is his propensity for slightly altering his pseudonym every several years, with the band claiming each Papa Emeritus is a different vocalist and that the previous ones had deceased. From 2008 to 2012 he was known as Papa Emeritus. Then from 2012 to 2015 a "II" was added to the end of his name. Currently, he is known as Papa Emeritus III.Tolko k vymene spevaka :)

 

Valič
28.08.2015 21:28

Já bych dal asi taky 60% s tím, že u mne se jedná o velmi nízké hodnocení. Deska rozhodně není špatná, ale nic se mnou nedělá. Předchozí dvě řadovky sice nepovažuji za bůhvíjaká veledíla, ale stále mě je baví poslouchat. U novinky jsem se ke třetímu poslechu už musel vyloženě nutit, ta jejich současná poloha mě prostě vůbec neoslovuje. Jinak si nemyslím, že by jejich hudba byla nějak zvl᚝ divná nebo že by je poslouchali hlavně "intoši" a milovníci různých podivností. Naopak jsem se často setkal s tím, že se podobní lidé (kupříkladu fanoušci kapel typu Ulver, DHG nebo Kayo Dot) o Ghost vyjadřují s neskrývaným pohrdáním. Když si odmyslím tu ujetou image (která mi ovšem nepřijde o moc "divnější" než třeba image Kinga Diamonda nebo Alice Coopera), zůstane mi celkem dobře poslouchatelná nenáročná muzika s trochu zvláštní atmosférou, která na mě někdy působí a jindy ne (třeba v případě většiny skladeb z novinky).

 

Zetro
28.08.2015 15:14

Tuto kapelu sa mi vedome darilo obchadzat a vyhybat sa jej,snad som mal dojem,ze je to obchodny tah firmy,mozno ta ich prezentacia,neviem,ale nakoniec som neodolal a minulu dosku som si pustil a div sa svete nic sa mi nestalo a vcelku to nebolo zle.Novy titul sa mi vylozene paci,produkcia je naozaj trosku zjemnela :), a spevik neuraza a je mi prijatelnejsi akoby tam mal niekto nezmyselne hulakat.Takze u mna 70%.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist