Boomer Space


Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

Meres
27.10.2020 21:27

A všimol som si veľkú faktografickú chybu pri Ram It Down. Dave Holland neodišiel hneď po nahrávaní, ale riadne absolvoval turné k tomuto albumu. Akurát väčšina bicích partov na albume je automat. Nevie sa, kde hraje skutočne on. Opraviť!

 

Hellraiser
25.10.2020 21:48

Meres: taky plánují koupi týhle knihy, ale počkám až ji někdo přeloží do češtiny, sice jsem v angličtině kategorie pokročilý a s překladačem by to šlo taky dobře, ale je to spíš o lenosti :)

 

Meres
25.10.2020 19:57

Tak nedávno som si aj ja zakúpil Downingovu knihu a nedávno ju dočítal. Nuž čo sa dá povedať, keď som sa každý večer po práci tešil ako si prečítam pár strán miesto toho aby som zapínal Playstation, tak to asi hovorí za všetko :) Vynikajúce čítanie, človek sa dozvie veľa zaujímavostí z pozadia kapely - niečo už načrtol Kropis v predošlých príspevkoch - pre fanúšika určite povinnosť. K.K. na mňa vždy pôsobil nesmierne sympatickým dojmom a podobný pocit mám aj z jeho literárneho diela. Určite by sa toho mohol chopiť nejaký český, alebo slovenský vydavateľ a vydať to na našich trhoch, lebo by to bola škoda odignorovať :)

 

Prowler80
10.09.2020 11:36

Stray: Kdež, marnost nad marnost, v lese ani veverka. Lze nabídnouti toliko odkaz substituční:


https://www.ireport.cz/10580-steven-tyler-prosnupal-jsem-porsche-letadlo-i-svuj-dum

 

stefanos
10.09.2020 01:53

Turbo je jedno z mojích nejoblíbenějších JP a občas ve 4 ráno úplně nejoblíbenější, málokterá deska dokáže takhle ke konci gradovat.
...
Jo, Kozáková a potom Leo s Terezou Pergnerovou.

 

Stray
09.09.2020 13:36

https://www.csfd.cz/tvurce/28790-katerina-kozakova-bilkova/

To bych tak tipl, že je o čtyři roky starší. Já ten pořad, kde byl její rozhovor s Tylerem, tenkrát viděl. On se tam tak producíroval po Praze, někde v centru vylez na balkón (myslím někde na Vaclaváku) a mával nějakým lidem. Není někde odkaz?:-)

 

Prowler80
09.09.2020 12:54

Naprosto souhlasím, moc příjemná a sympatická holka. Tyler jí dal svůj klobouk.

 

Stray
09.09.2020 05:19

Zadal jsem si její jméno do googlu a musím říct, že tuhle holku si v hudebních pořadech tv ranných devadesátek pamatuju. Myslím, že se na to perfektně hodila.

 

Prowler80
08.09.2020 22:57

Nedávno jsem viděl Kateřinu Kozákovou - Bílkovou, co tam s nima dělala rozhovor, málem jsem jí nepoznal. Jo, skvělej koncert.

 

DarthArt
08.09.2020 22:24

A jen tak mimochodem - AEROSMITH na Rošičáku po "Get A Grip" byl nejlepší koncert, jaký jsem ve svém životě viděl !! Krystalická esence rokenrolové volnosti, bezstarostná jízda a manifest svobody krátce po převratu !!!

 

DarthArt
08.09.2020 20:41

Kropis: Já v anglině bohužel nejsem dost dobrej na čtení knížky. Respektive by to dalo strašný práce, slovník v ruce a tak.

Teď jsem znovu dal "Ram It Down" a ten remaster to trochu srovnal, takže to nekope tak strašně jako dřív, ale stejně je to deska tak na jeden poslech za dva roky.

KK mi přišel vždycky sympatickej, takovej gentleman. A mimochodem, když ho tehdy nahradil Ritchie Faulkner, nevěděl jsem, že KK odešel a divil se, že Downing vypadá tak mladě :) On je fakt jak jeho syn. V podstatě geniální generační výměna.

 

DarthArt
08.09.2020 20:37

Vždyť jsem se tam hned opravil - tři alba, tím míněno "Vacation" až "Grip". Mainstreamový úspěch věcí kolem "Toys In The Attic" jsem možná podcenil, ok, uznávám, i když samozřejmě dobře vím, jak moc byli populární. Jen jsem to viděl na převážně rockové publikum. A bacha, já AEROSMITH poslouchám v celým rozmezí "Aerosmith" až "Nine Lives". Od toho alba s benzínovou pumpou už mě to nezajímá, ale dřív rozhodně jo.

Možná si nerozumíme v termínech - pod pojmem "mainstream" já beru takovou tu ovlivnitelnou masu, která přelétá podle toho, co jede v ESU nebo na Evropě 2. To znamená od METALLIKY jedině "Nothing Else Matters", od NIRVANY jedině "Helou, helou" a tak podobně. Už si rozumíme?

 

Kropis
08.09.2020 20:15

Jojo kniha je zatím pouze v angličtině, ale zrovna u KK si myslím, že je otázka času než to vyjde v českém nákladu. Mimochodem v září vychází autobiografie Halforda a také nová Mustainova kniha o době kolem Rust In Peace. No je toho mraky, nestíhám to číst, jen kupuju. Už mám u postele skoro metr vysokou hromadu. Rex Brown, Sting, Eric Clapton, Ace Frehley, Tony Iommi, druhá kniha Paula Stanleyho, třetí kniha Gene Simmonse, Flea, Ozzy a určitě jsme na další zapomněl :D
JInak já to nesoudím, jen prodávám, jak jsem přečetl, jak to vidí KK. Já osobně mám Turbo hodně rád a bral bych to i jako dvojalbum, zatímco Ram It Down vůbec a některé songy mě vyložené iritují. Mimochodem strašně mě překvapilo, že jsem před Painkillerem a zatím žádná kontroveze, KK vůbec nekritizuje kolegy z kapely, na nikoho z Judas nehází špínu, tak jsem zvědav, jak to bude dál.

 

spajk
08.09.2020 20:02

Nechci být zbytečně jedovatý, ale fanoušci No Doubt nebo Waltari, potažmo black metalu by se neměli pouštět do analýz alb od Aerosmith :-)

Za mě Turbo i Ram It Down jsou výborná alba. Doba si žádala lehké podřazení a příklon k Vágnerům. Jde to přece vysledovat i u jiných dobových souborů.

 

Stray
08.09.2020 19:44

V případě Aerosmith jednoho alba? Dej si obklad, vždyť Permanent Vacation 87 i Pump 89 jsou ještě větší trháky než pak Get a Grip. MTV jela Love is an Elevator od rána do večera. Toys in the Attic i Rocks jsou mnohonásobně platinové desky sedmdesátých let a nová etapa od 1985 stála a padala na pompeznich singlech.

 

DarthArt
08.09.2020 19:29

OK, u AERO asi u tří alb.

 

DarthArt
08.09.2020 19:28

Jo, ještě otázka - ta knížka je jenom anglicky?

 

DarthArt
08.09.2020 19:27

Kropis: Díky za velmi zajímavou analýzu. Akorát si nejsem jist, jestli by účast na Top Gun nebo lepší propagace "Turbo" mohla JUDAS PRIEST pomoc do mainstreamu. Podle mě ne - na to byli moc tvrdí, moc metaloví, oni prostě neměli ten rádiovej potenciál jako třeba BON JOVI. I třeba ta obří sláva AEROSMITH na MTV byla záležitostí dvou-tři ploužáků a jednoho alba.

 

Meres
08.09.2020 11:33

Ja si snáď tu knihu zoženiem. Dobrá upútavka Kropis 🙂
To nepovolenie Reckless do Top Gunu je nevysveliteľný prešľap a ktovie, kde by boli Judas keby túto chybu mohli opraviť...

 

Kropis
08.09.2020 11:02

DarthArt: Já už vím proč. Už jsem se v rámci K.K. autobiografie prokousal k Ram It Down a ta deska je taková protože: Turbo mělo být původně dvojalbum Twin Turbos, proto je ta deska produkčně rozhádáná, jelikož něco bylo složené už před dvěma lety. Singl Johnny B Goode byl zvolen jako singl z důvody podpory nějakého filmu, který totálně propadl. Měla to být nálepka za nepovolení použití songu Reckless do Top Gun. Tam to bohužel Judas prosrali, protože Top Gun se stal mega hit a společně s pouižitím jejich songu mohla jejich sláva ještě značně povyrůst. KK tam píše celkově o tom, že dodnes vůbec nechápe, proč mělo Turbo tak nízké prodeje a že manegement totálně selhal, protože tohle měla být jejich brána k totálnímu průniku do mainstreamu.
Výsledek je ten, že po Ram It Down byl KK totálně zhnusen a už nikdy nechtěl složit píseň se slovem Love. To jen takové útržky z autobiografie. Jinak extrémně povedené, ale strašně povrchní (jakože je krátká a jde se pouze po povrchu). Další ze zajímavostí je, že v době Defendeders of Faith srazil KK dost vážně taxík. A nebo, že živák Priest... Live je KK nejhorší vzpomínka na živé vystoupení, jelikož mu kytarový technik špatně opravil struny během koncertu a když se kolem ochomejtal Halford, tak mu jedna vystřelila přímo do oka a tak s bolestí a zkrvaneným okem musel přežít zbytek koncertu, který pak vyšel jako originální záznam :D Že to není poznat zdůvodňuje KK tak, že za to roky už znal všechny songy tak dokonale, že nemusel koukat na kytaru.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist