Boomer Space


Diskuse ke článku : BLACK SABBATH - Never Say Die
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

DarthArt
09.12.2015 14:36

Stray: Já díky za recenze a za možnost si takhle polebedit v Sabbath. Že jsme tady v nejlepším prostředí a už dost dlouho na nejživějším metalovým webu (což jsem si potvrdil u recenze na Repentless, která byla u Tebe okamžitě a na dalších webech tak za měsíc), o tom není žádných pochyb! Taky na stránce s normálním designem, bez miliónu bannerů, blikátek, rámců, upozorňovaček a miniaturních písmenek, u kterejch musím hledat na počítači lupu, což mě vždycky spolehlivě nasere :)A taky jsem rád, že je to tady normální fanouškovskej web a ne rádoby katedra metalu FF UK.

 

Stray
09.12.2015 14:01

DarthArt: Díky za všechny tvé dnešní příspěvky, rád jsem si to přečetl. Stojíme vysoce nad tou rádoby elitářskou (prachsprostou) žvanírnou... :-))))

 

DarthArt
09.12.2015 13:23

Kdyby všechny skladby na albu byly jako Never Say Die, pak bych si ho nechal líbit! Jenže nejsou. Asi nemá smysl opakovat, že i na mě působí nuceně, unyle, jakoby kapela musela splnit závazek firmě a skladby psala se stejnou lhostejností, s jakou brigádníci v Tescu doplňujou do regálů kofoly. Pár skladeb není špatných, ale vlastně není žádný důvod, proč se nutit k jejich poslechu, snad jen proto, abych mohl říct "Ano, znám všechny desky Black Sabbath." Ani divnej obal s pilotama tryskáče nedává žádný smysl, takže si Never Say Die poslechnu příště zas tak za pět-deset let. Jedno ale přece jen musím ocenit - deska údajně vznikala tak, že přes den Tony Iommi psal skladby a po nocích se nahrávaly, protože navrátilec Ozzy odmítl zpívat už hotový písničky, který nebyly určeny pro něj. Takže pokud deska vznikla za TAKOVÝCHLE podmínek, pak je to vlastně geniální dílo!

 

prasezlesa30.07.2015 13:15

Vždyť Dio je z hlediska rozsahu mnohem lepší zpěvák než Ozzy, jak může někdo tvrdit, že je Ozzy lepší? Mně Ozzy připomíná Nelsona ze Simpsonů.

 

rumcajs30.07.2015 12:48

Vzhledem k úpravě hodnocení Forbidden zde snižuji na 60%. Přeci jen asi tuto desku považuji za nejméně povedenou, i když ne špatnou.

 

Valič
14.06.2015 22:17

Omlouvám se za tu chybu v názvu. Správně má být samozřejmě Heaven And Hell. V tom horku už se mi pomalu začíná vařit mozek a píšu blbosti. :-)

 

Valič
14.06.2015 20:39

Díky za objasnění. Ono je to opravdu dost subjektivní. Třeba já to beru tak, že Black Sabbath = Tony Iommi. Nejradši mám prvních šest alb, ale Heaven Or Hell, Mob Rules a Headless Cross považuji za stejně kvalitní, i když se na nich kapela od svého původního stylu dost odchýlila. Naopak comebacková 13 mě moc nebaví, ale zase ji nepovažuji za nějaký vyslovený propadák. Myslím, že Dio ani Tony Martin neměli naživo problém odzpívat skladby z klasického období, ale neumím si moc představit, jak by Ozzy odzpíval materiál z těch tří výše uvedených desek. Co se týče Gillana, jeho působení v kapele později on sám i členové B.S. označili za omyl. Zpěvák je to samozřejmě vynikající, ale k téhle kapele se absolutně nehodil.

 

Václav
14.06.2015 20:10

V kontextu tvorby "pravých" BS jsou ve srovnání s Ozzym slabí všichni jmenovaní. Gillana přirozeně řadím mezi špičku, ovšem Dia ad., tak to už je v rovině subjektivní.

 

Valič
14.06.2015 18:20

A těmi slabými zpěváky je míněn konkrétně kdo? Pokud nepočítám Seventh Star, což byla v podstatě Iommiho sólovka, tak na studiových albech kromě Ozzyho zpíval pouze Dio, Ian Gillan a Tony Martin Harford.

 

Václav
11.06.2015 19:07

Nejhorší jsou pouze a jedině všechna alba bez Ozzyho. To nakonec nejsou už ani alba BS, ale pouze jakýsi vedlejší projekt Iommiho, kde defilují jednou lepší, ale většinou slabí zpěváci, z nichž ovšem nikdo Ozzymu nesahá ani no kotníky! Obávámm se, že ani veličina, kterou bezesporu Mr. riffů Iommi je, nemá být ve tvorbě bez Ozzyho na co pyšný. BS se nám vrátili až v r. 2013. Za to jsem nekonečně vděčný, že si mne zubatá nevzala a dostal jsem znovu šanci, užít si užasnou hudbu legendy heavy metalu Black Sabbath, i když jeden článek mi tu chybí...

 

rumcajs06.06.2015 22:47

Ortodoxní fanda BS s Ozzym nejsem, to jsem uváděl už v diskuzi k Sabbath Bloody Sabbath. Mně se prostě pár věcí z NSD líbí.

 

Daveyy06.06.2015 21:22

To Runcajs: musíš být opravdu ortodoxní fanda když Never Say Day považuješ za hodna poslechu. Tak strašně unavenou nahrávku která se plouží bez cíle a bez náznaku zapamatovatelnosti a i samotní muzikanti věděli že to tam není... S ozzym už chemie nefungovala.

 

rumcajs06.06.2015 14:18

Podle mě si Never Say Die nezaslouží nálepku nepovedeného alba (stejně tak ani album Forbidden).Rozhodně není horší než TE a v některých skladbách tam je duch tradičních BS slyšet jasněji, než u desky předchozí.Za mě 70 %.

 


 

 

 

 

TOPlist