Boomer Space


Diskuse ke článku : BLACK SABBATH - Seventh Star
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 

1 2

 

DarthArt
09.12.2015 15:10

Dlouhá léta jsem žil v domnění, že Seventh Star je taková zbytečná vodička střižená v měkčím hard rockovým/soft metalovým rytmu, ale s překvapením jde o velmi slušnou nahrávku s řadou dobrých písniček. A ani mi nevadí, že Seventh Star vyšla pod hlavičkou Black Sabbath, i když to ve své době byla celkem aféra. Spokojen!

 

rumcajs23.07.2015 23:31

Gillen byl PAN zpěvák.

 

Stray
21.07.2015 20:05

Rarita: https://www.youtube.com/watch?v=n6-KB3BoqZs - alias Gillen vynikající, Iommi absolutní pán! :-)

 

Zetro
18.07.2015 10:34

70%

 

Stray
14.07.2015 16:21

Mě docela štve, že deska "Fused" (a i ta předchozí placka ze spolupráce Iommi/ Hughes) nevyšla pod značkou BLACK SABBATH, protože by měli novo-Sabati také parádní desku v nultých letech, srát na nadutou americkou manýru Osbourneové, která tvrdí, že BLACK SABBATH bez Ozzyho nejsou regulérní.

 

Kropis
14.07.2015 15:27

Všechno je to na 99 % pravda, potvrzená jak ze strany Hughese i Iommiho. Tady je aspoň vidět kdo a jak to s kým myslí upřímně. Viz všemožné comebacky a slučování neslučitelných lidí. Iommi a Hughes si to vyjasnili v klidu mezi sebou a dostali jsme parádní sólovky! S tou rvačkou je to také pravda, ale do spojitosti s tímto bych to nedával. Ostatně hned poté dostal přiděleného zmiňovaného bodyguarda, protože se do toho Hughes dostal nevinně. Klasika, některé konzervy nejsou schopny přijmout člověka, který vzhledově nezapadal do BS. Docela paradox, viz třeba zde Strayem přiložená fotka, tam Hughes vypadá snad nejmetalověji v životě :) Na rozdíl od toho truemanowaristy nalevo :)

 

Imothep
14.07.2015 13:21

Kropis: Diky za zajijmavustku, na ktere mozna neco bude. Slysel jsem i o verzi, ze se s nekym popral pred prvnim koncertem a ten mu nalomil nejakou kost, v dusledku cehoz nemohl poradne zpivat.

 

Kropis
14.07.2015 12:42

Když už se v tom tak babráme, tak bych rád doplnil pár faktů ohledně Hughese. Ten byl v době působení v BS čistý krom alkoholu, přestal radikálně fetovat, což mělo za následek pozorovatelné nabrání na váze. Od začátku turné mu to nezpívalo, nezvládal svoje party ani Diovy a Ozzyho, což by normálně v klidu zvládl, protože Ozzy je vcelku monotónní zpěvák (jeho slova). Každým koncertem to bylo horší a horší, což vedlo Iommiho k celkem hnusnému vyhazovu. Hughesovi předal letenku bodyguard se slovy, že už za něj mají náhradu. Iommi už mu pak ani neotevřel dveře na hotelu nebo nebral telefon. Holt ani nejlepší kámoš si nemůže být v hudebním byznyse ničím jistý. No Hughes se po návratu od doktora dozvěděl, že má zlomenou kost, která mu tlačí do hlasivek (nebo tak něco) a 3 měsíce nesměl/ ani nemohl mluvit. V autobiografii píše, že to bylo jeho nejhorší období v životě a ne celou proceduru s BS vzpomíná velmi nerad, což se nedivím, když nevěděl, jestli bude ještě někdy v životě zpívat.

 

Imothep
14.07.2015 10:29

Jak pise Rumcajs, kdyz si poslechnete Rayovu verzi Eternal Idol, tak chte nechte musite slysest, ze se jedna o cokoliv jineho jen ne o "nezkuseneho novacka, jenz nejevil o nataceni zajem" a podobny kecy, ktere se zrejme objevuji v oficialnich prohlasenich kolem jeho vyhazovu a kterymi pak pisalci radi konci recenze Seventh Star, resp nacinaji uvod k Eternal Idol :o). Vokalni linky jsou totozne = Tony Martin je "jen" prezpival(no disrespect, je to jeden z mych nejoblibenejsich zpevaku vubec), navic jsou to typove hodne podobni zpevaci, at uz rozsahem, technikou nebo barvou hlasu.

 

rumcajs14.07.2015 09:40

Lehce se vetřu:-). Mně se obal k Born Again taky líbí, jednu dobu (a vlastně stále) jsem toužil po tričku s motivem. Rád bych se vyjádřil k tomu Gillenovi (Ray). Mám k dispozici "jeho" verzi The Eternal Idol i záznam koncertu s ním a musím říct, že je škoda, že nebyl na studiovkách využit a je tak přehlížený. Desky s Martinem mám rád, ale Gillen měl v sobě ještě navíc charisma. Osobně si myslím, že i pro BS samotné měla jeho éra určitý, ne nepodstatný, význam. Jednak je jeho jméno docela zmiňována i v materiálech o kapele, jednak si myslím, že Martina vybrali právě kvůli hlasové podobnosti s Gillenem. Jako umělce je jistě Ray Gillena škoda, jaký byl talent, nám ukazuje hlavně na albech Badlands, která osobně moc naposlouchaná nemám, jejich styl mě dříve moc neoslovoval, ale chystám se na to.

 

Valič
13.07.2015 23:23

Stray: To je možné, ale zase minulý týden jsem tu nebyl vůbec. Jinak tě asi s tím svým počtem návštěv zklamu, ale mám takový blbý zlozvyk, že když třeba s někým něco projednávám po Skypu, bezmyšlenkovitě proklikávám odkazy v oblíbených položkách. Samozřejmě, když sem napíšu nějaký komentář, tak se průběžně dívám, jestli na to někdo reagoval. Je ale pravda, že z těch odkazů na české hudební stránky klikám na Crazy Diamond asi nejčastěji. :-)

 

Stray
13.07.2015 22:41

Imothep: Beru to přesně tak jak říkáš. Téma Ray Gillen: Víš co si myslím, že o tomhle šachování se zpěvákem právě píšu v recenzi na "The Eternal Idol", kterou jsem také sepsal už v roce 2010, schválně se koukni na MP a dočteš se to tam, mě se tam nechce chodit. :-)Tedy myslím, že to tak je. Valič: Dneska jsi překonal rekord, byl jsi tady přesně čtrnáctkrát, což je hrozně moc před pelotonem lidí, kteří se chodí třikrát!!! :-)Ale ještě teď k tý svý činnosti tady, já prostě nepopírám, že člověk dělající to co já, kterej napíše článek s nějakou obsažnou náplní denně, kterou je nutné taky nastudovat, musí být chtě nechtě fanatik. Přiznávám se, do normálu mám daleko :-)...ale snad v tom dobrém. Tedy myslim. :-)

 

Valič
13.07.2015 21:43

Imothep: To přehlížení éry s Rayem Gillenem bude dané nejspíš tím, že nakonec na žádné studiovce nezpíval. Ty se na to samozřejmě díváš z pozice skalního fanouška, ale uvědom si, že plno lidí neuznává ani desky s Tony Martinem a Glennem Hughesem a o tom, že v B.S. někdy zpíval nějaký Ray Gillen nemají často ani tušení. Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že v recenzi mohlo být uvedeno, že Iommi s Gillenem původně počítal jako s novým zpěvákem a že Gillen dokonce nazpíval první verzi následující desky (tyhle informace už připadají zajímavé i mně).

 

Imothep
13.07.2015 20:30

Valič: ale tady vubec nejde jen o pocet odezpivanych koncertu jako spis o prehlizeni ery s Rayem Gillenem, coz vlastne text v recenzi opet potvrdil.Myší chlap: nikoho nepranyruji, Stray(a mozna i ostatni) dobre vi, ze mam jeho clanky rad a rek bych, ze v mnohem mame podobny vkus. Neberte to ani tak jako vytky, spis proste doplneni / ozvlastneni ci aktualitu :o)

 

Stray
13.07.2015 19:50

Ano, obal Born Again se mi líbí :-), ta kombinace rudé (ďábel), žluté (detaily) a fialové (pozadí) mne fascinuje. Byl jsem odkojen pouťovou zábavou napříč celými osmdesátými lety, od první (1981/82) do osmé třídy (1988/89) mě to vždycky nějak upoutávalo - střelnice, lochnesky, různé otočné klece, ... a do toho hudba MODERN TALKING. :-))

 

Valič
13.07.2015 19:34

Tobě se ten obal Born Again opravdu líbí? Tak to budeš asi jeden z mála vzhledem k tomu, jak často se objevuje v různých žebříčcích nejhorších obalů všech dob. :-) Jen tak pro zajímavost, tričko s jeho motivem má na sobě Andreas Kisser v klipu ke skladbě Roots Bloody Roots.

 

Stray
13.07.2015 19:09

No je pravda, že dost udělala třeba i nešťastná volba obalu, kde je pouze Iommi a já prostě sólovky nemám moc rád. Na "Born Again" je dle mého tedy lepší obal (byť je to taková typická dětinskoést z osmdesátých let) a je jako dílo od BS přijatelnější než Seventh Star. Zkrátka mezikrok/ bokovka mezi obdobím Dia/Gillana (1980-84) na jedné straně a Tony Martinem (1987-91 a 1993-95) na straně druhé. Jinak recenzi jsem neodflákl, jen je psaná v roce 2010 pro Metalopolis a dneska už se mi to v tomto jednom případě už ani nechtělo nějak zpestřovat a obohacovat, byť je jasný, že kvalitativně to tenkrát asi ještě nebylo ono.:-)A že text umím dobře podat, to je snad nej kompliment, vždyť mi taky každá aktuální recenze den před zveřejněním hraje v hlavě takovým způsobem a dochází k vystužování a zcharizmatičťování každé jedné věty, každé myšlenky a to kdekoliv a v průběhu kterékoliv denní činnosti, že by i Churchill s Hitlerem čuměli.:-))))

 

Myší chlap
13.07.2015 17:09

Stray se občas může splést, ale za to bych ho nepranýřovl. I tak má v textech na jednu nepřesnost víc releveantních informací než je běžné kdekoli jinde a navíc to umí skvěle podat. Na celé té kauze je zajímavé, že i celá ta recenze mi přijde na jeho poměry tak jakoby odbytá a trochu bokem. Stigma ne tak úplně přijaté desky BS, která ani BS být neměla je patrná i z jeho přístupu. Prostě to vnitřně nebere jako regulérní album, které se stalo BS v podstatě náhodou. Což je bohužel případ i skoro celého zbytku světa. I desky s Tony Martinem jsou odpůrcům vlastnější než výhonek sedmé hvězdy. Což mi přijde zrovna v případě této placky jako neskutečná škoda. Já to tak nevidím. Seventh star mi přijde jako naprosto logický článek v Iommiho hudebním vývoji.

 

Valič
13.07.2015 17:02

Asi jsem to formuloval špatně. Chtěl jsem říct, že z mého pohledu (tj. z pohledu člověka, který zná toto období kapely jen povrchně), ta informace o konkrétním počtu odzpívaných koncertů není moc důležitá ani zajímavá. Chápu, že pro lidi, kteří se o tyto věci zajímají hlouběji, ta informace relevantní je.

 

Stray
13.07.2015 16:57

Já to poupravim, tak aby to odpovídalo skutečnosti. Tedy až budu mít čas. Teď jsem v práci a meju michacku wapkou. A druhou rukou píšu tenhle vzkaz přes mobil. To jen aby byla představa jak to tu probiha.:-)zítra přijde na radu zajímavý rozhovor. Jen jo musím před půlnocí editovat.

 

1 2

 

 

 

 

TOPlist