Boomer Space


Diskuse ke článku : BLACK SABBATH - Technical Ecstasy
Vložit příspěvek
Jméno


Text příspěvku



 


 

DarthArt
09.12.2015 13:17

Album na mě působí jako slepenec tří EP-ček, vydaný v době nějaký rekapitulace nebo výročí. Temné zlověstné monstrsongy You Won´t Change Me, She´s Gone a Gypsy (ta zvlášť!), klasický materiál Black Sabbath na konci raného období (Back Street Kids, All Moving Parts, Dirty Women)a nějaké B-sides z hypotetických singlů (It´s Alright a Rock´n´roll Doctor). Už za ty tři první ale mám Technical Ecstasy strašně rád a Gypsy je jedna z nemagičtějších skladeb v dějinách. Zničující atmosféru má samozřejmě taky She´s Gone a i když je u nás pochopitelně daleko známější verze od Marie Rottrové, na mě Ozzyho plačtivý vysušený hlas na konci sil působí tisíckrát víc! Dobrá deska, i když chápu, že tehdejší fans po Sabotáži hodně prskali. Ještě jedna taková rarita - když někdy v devadesátých letech vyběhla na světlo chlapecká skupina Backstreet Boys, jeden můj kámoš si to nějak pomotal s Back Street Kids a sehnal si to, že to bude dobrá věc. Ten asi čuměl! :)

 

Valič
05.06.2015 22:11

Rozhodně se nejedná o vyslovený propadák, ale taky ani o nějaký nedoceněný skvost. Skladby She´s Gone, Gypsy nebo You Won´t Change Me jsou výborné, ale album jako celek zní dost nevyrovnaně a mám z něj pocit, že kapela tenkrát ani sama pořádně nevěděla co a hlavně pro koho má hrát. Podle Ozzyho Tony ve studiu neustále mlel něco o tom, že by měli znít jako Foreigner nebo Queen. Je třeba si uvědomit, že v této době začínala pro kapely typu B.S. dost nepříznivá doba a nová generace posluchačů je začínala označovat za dinosaury, kteří už nemají co říct. Podle mě ale ten částečný příklon k mainstreamu kapele moc neprospěl a zařazení skladby It´s Alright už byl vyložený omyl. Mimochodem, nevím jak to bylo s tím "ostrým sporem", ale četl jsem, že Bill ji původně ani zpívat nechtěl, protože se obával Ozzyho reakce, ale zbytek kapely ho v tom podpořil. Ostatně Ozzy ve své autobiografii později napsal: "He´s got a great voice, Bill, and I was more than happy for him to do the honours."

 

Valič
05.06.2015 21:36

Rumcajs, Imothep: Komentáře obsahující apostrof a některé další znaky, které se nevyskytují v češtině, opravdu vložit nejdou. Já místo apostrofu dávám čárku nad písmenem a mezeru, vypadá to skoro stejně.

 

Stray
05.06.2015 12:38

Nebo taky závěr "Road To Nowhere" by mohl být podobnej. :-)OZZY je prostě Bůh, jeho výraz má ksicht, kterej je rozpoznatelnej mezi tisíci. jak v recenzi píšu, že "zařazení Its Alright vyvolalo ostrý spor s Ozzym", tak když jsem si to teď zpětně četl, tak jsem se musel smát...opravdu si dovede někdo představit Ozzyho, TOHO OZZYHO, uvnitř ostrého sporu??? Já tedy ne! :-)))

 

Imothep
05.06.2015 12:32

No a podobna a troufl bych si rict ze VIC nez podobna je I v "I Dont Know" :o)Hezky si vypujcil :o)

 

Stray
05.06.2015 12:26

Mě ta pasáž v Dirty Women připomíná BLACK SABBATH :-)), je to taková ta volnější střední část jaké mám rád, podobná se vyskytuje třeba ve "Snowblind".

 

Imothep
05.06.2015 11:10

hahaha, no jo, melo to problem s apostrofem v It is All Right :o)

 

Imothep
05.06.2015 11:09

Presne tak, vubec ne spatna deska, jak se o ni mluvi/pise, ale It is All Right si teda Ward mohl nechat na svou solovku.Btw perlicka pro znalce Ozzyho solove tvorby . . .:o) . . . co vam "pripomina" motiv napr. 03:56 - 04:35 v Dirty Women? xe xe :o))))

 

rumcajs05.06.2015 10:45

Tak teď už tomu konečně rozumím :-)). "Syntaxe textových programovacích jazyků je obvykle definována kombinací regulárních výrazů (pro lexikální strukturu) aBackus-Naur Form (pro gramatickou strukturu) kindukčně stanoveným syntaktickým kategoriím (neterminály) aterminální symboly." - z Wikipedie

 

rumcajs05.06.2015 10:43

Pořád mi to anglicky hází chybu v syntax (zvláštní, že se to tak vyzná v češtině :-). Opakovaně jsem to různě přepisoval, ale furt to nebylo spokojené. Problém byl hlavně ve větách s anglickými názvy písní.Chtěl jsem napsat, že jsem si včera album po letech poslechl a oproti očekávání se mi celkem líbilo, byť nezní sabatovsky.

 

Stray
05.06.2015 10:39

Zvláštní, mě to jde, ať už to tam nahazuju opakovaně z pozice čtenář (černý nick) nebo od sebe z pisatelské observatoře (červený nick). I když je pravda, že jsem u toho nevyplňoval mail.

 

rumcajs05.06.2015 10:09

Opakovaně nejde vložit komentář :-(.

 


 

 

 

 

TOPlist